Trading dag update 5 juli 2012

Eurostoxx future 420 minutenchart

Trading dag update 5 juli 2012: Per saldo bleven de meeste aandelenindices gisteren heel dicht bij huis, vooral om de beurzen in de VS dicht waren. Dat wil overigens niet zeggen dat er voor daytraders niets te doen was. Er kon even aan de shortkant gehandeld worden, later aan de longkant. De winsten waren niet groot, maar genoeg om de dag positief af te sluiten en het gevoel over te houden van: loon naar werken.

Trading dag update 5 juli 2012

In de 420 minutenchart van de Eurostoxx zien we dat de meest recentelijk gemarkeerde cyclusbodem overeenkomt met de trading dagcyclusbodem. Twee volledige 420 minutencycli vormen een volledige dagcyclus. Deze huidige 420 minutencyclus is bullish van aard, omdat de top erg laat is/wordt gezet. We hebben nog geen bodem ervan gezet (de bodem ervan is dan de mid low van de dagcyclus). Het is goed mogelijk dat de top van deze 420 minutencyclus nog niet gezet is, hoewel het koersbeeld er redelijk overbought uitziet. Maar uit ervaring weet ik dat markten vrij lang overbought of oversold kunnen blijven, dus dat hoeft geen argument te zijn. Een mogelijke terugval tot 2200-2215, waar dan mogelijk een bodem gezet wordt, lijkt me een goed niveau voor nieuwe trading longposities.

Bund future 120 minutenchart

Gisteren schreef ik over een aardige trading longkans in de Bund, omdat de 120 minutencyclus op een hoger niveau werd gezet, net boven de MA banden. Ik ging long rond 141.50, inmiddels noteert de Bund een vol punt hoger. De positie is nu voor het grootste deel dicht, zodat er slechts nog een enkel contract meeloopt omdat je nooit weet hoe ver een beweging uiteindelijk reikt. Een niveau tussen 143 en 144 zou mogelijk kunnen zijn, maar niet zonder een tussentijdse correctie van enkele tientallen ticks. Daar zal ik dan weer op zoek gaan naar een nieuw instapmoment voor een nieuwe long trade.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2220, tweede steun 2120, eerste weerstand 2300, tweede weerstand 2350;

Dax future: eerste steun 6440, tweede steun 6100, eerste weerstand 6600, tweede weerstand 6825;

Bund future: eerste steun 141.20, tweede steun 140, eerste weerstand 143, tweede weerstand 144.

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.