Laatste update:

Dax future dagchart

In mijn vorige blog schreef ik dat de Dax dicht bij een top zat van de lopende lopende cyclus en we moeten uitkijken naar ‘failed breakout’ patronen. Die kwamen er niet, maar op intraday basis waren er mooie short setups waardoor een aardig eind van de rit omlaag gepakt kon worden.

In de dagchart zien we dat de dagcyclusbodem gezet is. Dat ging met aardig wat koersgeweld gepaard, zodat traders wel goed wakker moesten zijn. Wie short zat en dinsdag een vrije dag nam, die heeft het geweten.

Opvallend is dat de markten nog steeds uitermate sterk zijn. De Dax had wel even te lijden onder de spanningen op de Krim, omdat Duitsland zeer belangrijke economische banden met Rusland heeft. Maar vooral de beurzen in de VS bleken zich opvallend weinig aan te trekken van de crisis en noteren alweer nieuwe ‘highs’. Ook in de vorige dagcyclus van de Dax zien we dat de top erg laat was gezet, dus right translation. In principe zou daarom een uitbraak boven 9800 tot 10000 nog wel voor de hand liggen als een soort laatste uitschieter naar boven toe.

Bund future dagchart
Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund zien we dat de top van de huidige dagcyclus gezet is. Op intraday basis was er ook sprake van een ‘failed breakout’ patroon. De eerste steun rond 144.30 wordt binnenkort getest. In principe geeft de Double Stochastic aan dat de dalingsfase van de huidige cyclus nog niet klaar is. Een verdere correctie tot de MA band rond 144 is best mogelijk, maar alleen interessant voor daytraders. Swing traders, die de onderliggende langere trend volgen, mogen niet short gaan.

Crude oil futures weekchart
Crude oil futures weekchart

Laten we even naar de weekchart van Crude oil kijken. De meest recente koersbar duidt op een verschuiving van vraag naar aanbod. Rond de $105 ontbreekt het aan voldoende kopers die Crude tegen alsmaar hogere prijzen willen kopen. Uiteraard heeft dat te maken met de afnemende spanning op de Krim, maar charttechnisch is dat niet verder van belang. Indien de koers op weekslotbasis rond dit niveau sluit en dan begin volgende week onder $102 handelt, dan is een verdergaande correctie tot rond $100, mogelijk $98 een reële optie.

 

Goud future weekchart
Goud future weekchart

Ook in de weekchart van Goud zien we dat de recente opleving van de koers begint te haperen. Koersstijgingen zetten niet door. Telkens zien we dat er korte uitschieters naar boven zijn, gevolgd door een terugval (lange schaduw van de candles). Tenzij er iets geks gebeurt, zou ik verwachten dat de koers richting $1280 terugvalt, mogelijk $1240. Dat zou dan een interessant intappunt voor longs kunnen zijn, uiteraard mits de koers daar op dagbasis een bodem neerzet.

Datum driedaagse trading cursus bekend: let op, bijna vol!

Indien jullie van plan zijn om het vak trading serieus op pakken, dan is mijn intensieve driedaagse trading cursus wellicht iets. Ik geef deze cursus twee keer per jaar voor een beperkte groep (max. 15 personen). Het doel is om de cursist inzage te geven in mijn methode van trading, die mede is gebaseerd op trend, cyclus en risicomanagement. De datum van de volgende cursus is nu bekend: 15, 16 en 17 maart in Hotel Van der Valk Vianen. Alle info kunnen jullie vinden op: http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3040, tweede steun 2930, eerste weerstand 3175, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 9300, tweede steun 9100, eerste weerstand 9700, tweede weerstand 9800;

Bund future: eerste steun 143.30, tweede steun 143.00, eerste weerstand 144.50 tweede weerstand –

 

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.