Laatste update:

AEX dagchart

Afgelopen maandag viel er weinig te beleven op de beurzen, vandaar dat er gisteren ook absoluut geen noodzaak was om een update te schrijven. Gisteren noteerden de aandelenindices per saldo een lagere dag. Hoewel, de beurs van Spanje viel uit de toon, met een stijging van meer dan een vol procent. Terwijl we voor de Dax&Co. de laatste dagen veel van hetzelfde zien, blijft de beurs van Spanje in koers stijgen. Blijkbaar verwacht men wonderen van de ECB.

Ik begin vandaag met een dagchart van de AEX, omdat hier wellicht al iets spannends staat te gebeuren. Er is thans een top gezet rond 337, precies tegen de vorige top van maart aan en bovendien in de eerder door mij aangegeven maand augustus (zie de columns van vrijdag). Er is echter pas definitief bevestiging dat dit DE top is wanneer de koers op dagslotbasis onder 327 noteert.

Shortpositie

We krijgen dan een bearish 1-2-3 patroon en de opwaartse trendlijn, die onder de eerste twee cyclusbodems is getrokken, wordt dan gebroken. Het is voor mij het signaal om mijn lichte shortpositie verder uit te breiden, waarbij de stop loss iets boven 337 komt te liggen. We dienen er dan vanuit te gaan dat we in september per saldo een gematigde daling zien, de echt forse daling verwacht ik pas later in het jaar als alle cycli in de eindfase staan en elkaar dan versterken.

Dax future 120 minutenchart

Dax future 120 minutenchart

In de Dax zien we dezelfde chart op 120 minutenbasis als afgelopen maandag gebruikt. Ik gaf aan dat de Dax boven 7030 koopwaardig was en onder 6875 dienen we short te kijken. Tot nu toe blijft de koers daar netjes tussen en wachten we gewoon af wanneer de markt richting kiest.

Bund 120 minutenchart

Ook hier weer dezelfde chart voor de Bund als afgelopen maandag. Zie hoe de koers exact opveerde op de onderste steunlijn en daar een nieuwe 120 minuten cyclusbodem zette. Ik verwacht onder 143.30 weer nieuwe verkoopdruk en een nieuwe test van deze steunlijn die dan wel eens doorbroken kan worden. Pas boven 143.80 wordt het technische beeld positiever en kan de Bund verder stijgen tot rond 144.30.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2405, tweede steun 2330, eerste weerstand 2500, tweede weerstand 2540;

Dax future: eerste steun 6875, tweede steun 6800, eerste weerstand 7030, tweede weerstand 7100;

Bund future: eerste steun 143, tweede steun 142.50, eerste weerstand 144.30, tweede weerstand 145

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.