Trading dag update 6 augustus 2013

Dax future dagchart

Dax future dagchart

We noteren voor de Dax future vandaag dag vier van de nieuwe dagcyclus. Met een milde correctie werd de vorige dagcyclus iets boven 8200 afgesloten en reeds na de eerste dag werd de top van de vorige dagcyclus gebroken. Dat is uiteraard een bullish signaal.

In de dagchart zien we duidelijk dat de cyclusbodem gezet is en hoe de eerste dag van de nieuwe cyclus reeds zijn bullish karakter toonde, door boven de top van de vorige cyclus uit te breken.

Rond 8370 noteren we thans ons meest recente steun- en referentiepunt. Dat is vooral voor daytraders van belang. Swing traders die long zitten hebben vooralsnog de low rond 8220 in het vizier.

De Double Stochastic cyclusindicator loopt nog op, dus mogen we veronderstellen dat elke zwakte intraday vanuit de longkant gehandeld kan worden. Een test van de top van mei rond 8570 lijkt daarom vooralsnog voor de hand te liggen.

Bund future dagchart

Ook de Bund heeft een dagcyclusbodem gezet, maar deze is veel minder duidelijk zichtbaar. Ik heb een groene pijl gezet bij het meest logische plaats, namelijk daar waar de Double Stochastic opwaarts draait en de koers daarna ook opveert. We zien echter dat de eerste fase van de nieuwe cyclus verre van bullish is, hetgeen wel zo normaal is voor een cyclus.

Dat kan erop duiden dat we met een zwakke cyclus te maken gaan krijgen, maar op dit moment is het koersbeeld gewoon te onscherp om er definitieve conclusies aan te kunnen verbinden. Zelfs voor daytraders vormt de Bund op dit moment een ware uitdaging, dus hier zou ik zeggen, even pas op de plaats en wachten op meer duidelijkheid.

Goud future dagchart

Tenslotte nog een korte analyse van de Goud future. De trend is neerwaarts, maar positief is dat de huidige of wellicht net afgeronde dagcyclus right translation heeft laten zien. Dus een late top, dat is een bullish signaal en duidt erop dat we ook op weekbasis een cyclusbodem gezet hebben.

We zien dat de koers rond de dalende MA banden weerstand ondervindt, maar hier vindt geen forse reversal van de opwaartse beweging plaats. Het is een correctie van elkaar overlappende bars, typisch dus een correctief patroon.

Inmiddels heeft de correctie het 31,8% Fibo niveau getest en lijkt een opleving een feit. Het is vooralsnog te vroeg voor een long entry, ik wil eerst zien dat de Double Stochastic netjes opwaarts draait en de koers een duidelijk waarneembare positieve bar neerzet. Of middels de intradaychart, een keurige hogere bodem op bijvoorbeeld 120-minutenbasis. Mocht dit gaan gebeuren, dan zal ik mij vanaf de longkant positioneren, waarbij een koersstijging tot de dalende MA banden in de weekchart rond $1450-1470 mogelijk is.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2750, tweede steun 2700, eerste weerstand 2825, tweede weerstand 2840;

Dax future: eerste steun 8370, tweede steun 8170, eerste weerstand 8465, tweede weerstand 8570;

Bund future: eerste steun 142.00, tweede steun 141.00, eerste weerstand 143.00 tweede weerstand 144.35;

 

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.