Dax future dagchart

Dax future dagchart

De Dow en de S&P hebben in de VS alweer nieuwe all-time-highs gezet, terwijl goud en zilver en olie volledig door het putje gaan. Het zijn geweldige tijden voor traders, althans als je het verstand op nul zet en gewoon de charts interpreteert zoals dat zou moeten. In essentie is trading niet moeilijk. Er zijn methodes die variëren van zeer complex tot zeer eenvoudig, maar de sleutel tot succes ligt in de reproduceerbare manier van werken. Het moet een proces zijn, daar gaat het om. Dan volgt het geld vanzelf. Dat heb ik afgelopen weekend op de trading cursus ook uitgelegd.

Laten we beginnen met de Dax op dagbasis.

In de dagchart zie we dat de koers met een gap hoger opende afgelopen vrijdag. Dinsdag werd deze gap weer gedicht, hetgeen voor intraday traders een prachtige kans bood om long te gaan. Ik tel de 15e dag van de lopende dagcyclus. Er is sprake van right translation en topvorming is op dit moment nog niet te zien. Wellicht dat een poging om uit te breken mislukt en de koers rond de volgende weerstand op 9400 afketst. Echter, short gaan zonder enige vorm van bevestiging zie ik hier niet zitten. De markt is toch vrij sterk, waarom de VS beurzen nog sterker zijn dan de Dax.

Bund future dagchart

In de Bund is er spraken van een dagcyclus een dag of tien geleden, maar de meest bullish fase blijft uit. Het lijkt erop dat de Bund moe begint te worden. Natuurlijk was het ook een topjaar, tegen alle verwachtingen in. De trend is uiteraard nog opwaarts gericht, maar de negatieve divergentie in wording in de onderste Quick indicator geeft aan dat het momentum wegebt. Ik heb alleen kortlopende trades in de intraday charts, want voor een swing trade zie ik op dit moment weinig aanleiding.

Goud weekchart

Goud weekchart

Zoals in de inleiding al vermeld, gaat de koers van goud volledig door het putje. ik heb op $1286 shorts ingenomen (ook vermeld in de blog) en mijn koersdoel ligt in de zone rond $1000. Ik heb de weekchart eens uitgezoomt, zodat goed te zien is hoe wij het meest recente koersgeweld moeten plaatsen in relatie tot de langere periode ervoor. Goed te zien is dat de trading range tussen $1180 en $1400 is gebroken en een vrij forse daling tot de volgende steunzone ligt nu zeer voor de hand. Er zullen zeker even pullbacks zijn, die echter prima kansen geven voor traders om short te gaan.

Crude oil weekchart

Crude oil weekchart

In de weekchart van Crude oil zien we nu een zeer interessante situatie. De belangrijke steunzone $70-79 wordt nu wederom getest en het zou mij verbazen als de koers hier direct doorheen breekt. In de uurchart zie ik een mooie bullish 1-2-3 formatie, die al een eerste ‘low risk’ entry aangeeft. Ik kijk nu in de kortere charts (180 minutenchart) naar een eerste hogere bodem om daar de positie verder uit te breiden. Gezien de eerdere impuls naar beneden is een pullback tot minimaal $85 zeer waarschijnlijk.

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3040, tweede steun 2960, eerste weerstand 3120, tweede weerstand 3170;

Dax future: eerste steun 9160, tweede steun 8900, eerste weerstand 9400, tweede weerstand 9600;

Bund future: eerste steun 150.10, tweede steun 149.70, eerste weerstand 151.50 tweede weerstand 152.50;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.