Dax future dagchart

Veel opwaarts geweld weer de laatste twee dagen. Het beste beleidsmiddel van de Fed blijkt goed te werken: de markt omhoog praten. De Dow heeft inmiddels nieuwe all time highs gemaakt. Voor de AEX hebben we nog enkele puntjes te gaan.

Ik zal morgen in mijn column ingaan op de dure Amerikaanse markt met enkele interessante charts. Voor vandaag even een korte blik op de Dax en de Bund.

Ziedaar, de uitbraak is een feit. Ik gaf al eerder aan dat de kans op topvorming nu niet zo groot is. De krachten om de koersen op te stuwen zijn immens. Wel is het zo dat zodra er signalen zijn dat het feest is afgelopen, iedereen door dezelfde deur naar buiten wil.
Een voorproefje kregen we vorige week met de uitslag van de Italiaanse verkiezingen. Dus ondanks de bullishe stemming lijkt het mij niet zo verstandig om nu op een vierweekse vakantie te gaan zonder een goede internetverbinding.

Met de uitbraak boven 7800 lag het volgende koersdoel op 8000 en dat doel is op 20 punten na gehaald. Rond 7900 en 7800 noteren we belangrijke steun. Indien de markt bullish blijft, dan zal een pullback tot 7800 daar opgevangen moeten worden door kopers. Gebeurt dat niet, dan signaleert dat wel degelijk topvorming. Maar dat is voor nu slechts een scenario. Het stoplicht staat op groen totdat het tegendeel bewezen is.

Bund future dagchart

Bund future dagchart

Afgelopen dinsdag gaf ik aan dat ik voor de Bund nu even wat terugval verwacht en dat lijkt ook te gebeuren. Ten opzichte van de MA banden noteert de koers vrij hoog en een terugval in tenminste te korte MA zone lijkt mij het meest waarschijnlijk. Indien we rond 144 een cyclusbodem krijgen, dan zijn daar nieuwe longposities interessant met als koersdoel 146 en hoger.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2670, tweede steun 2575, eerste weerstand 2700, tweede weerstand 2750;

Dax future: eerste steun 7900, tweede steun 7800, eerste weerstand 8000, tweede weerstand -;

Bund future: eerste steun 144, tweede steun 143.50, eerste weerstand 146 tweede weerstand -;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.