Trading dag update 8 oktober 2013

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Een vreselijk slaapverwekkende beurs, anders kan ik het thans niet omschrijven. De stilte voor de storm? Ik weet het niet. Maar ik weet wel dat deze markt voor actieve beleggers geen feestje is. Veel valse uitbraken, bewegingen die even op een trend lijken, om dan meteen weer te keren en lage volumes. Kortom, een markt om iets meer afstand van te nemen.

Als we naar de dagchart van de Dax kijken, dan worden we niet heel veel wijzer. Het leek in eerste instantie op een nette cyclusbodem op dagbasis. Op de vijfde dag braken we onder de low, dus dan al een vroege top gezet? Het zou kunnen, maar we zien geen toename van het dalende momentum. We zien enkel dat de correctie in de opwaartse trend iets gezondere vormen aanneemt, omdat we dichterbij de lange opwaartse MA banden kruipen. Vooralsnog zie ik geen signalen die wijzen topvorming hier. Die zie ik wel in de Dow Jones, valse uitbraak in weekchart en daar heb ik ook wat shorts opgepakt. Maar de Dax blijft vooralsnog sterk en neerwaartse uitbraak wordt gepareerd door kopers. Overigens zien we in de Eurostoxx future op dagbasis geen uitbraak onder de cyclusbodem, dus dat bevestigt voorlopig het beeld dat het algehele plaatje nog bullish is.

Bund future 420 min chart

In de Bund is er ook sprake van een opwaartse trendbeweging op de langere time frames (hier de chart van 420 min). We zien tevens een nieuwe cyclusbodem in dat time frame. Dat betekent dat als de trend wordt voortgezet, we boven 141 uitbreken en ergens rond 142.50 gaan uitkomen. De stop loss van swing trades ligt onder de cyclusbodem, rond 139.70. Hieronder lijkt er dus een vroege top gezet in de huidige cyclus en moeten we switchen naar de short modus. Dus geen visie, gewoon de markt volgen en reageren.

Crude oil futures weekchart

Tenslotte wil ik even stilstaan bij de weekchart van Crude oil futures. We zien hier de laatste fase van de lopende weekcyclus. We komen echter ook in een setupfase terecht voor longposities. De RSI staat goed, de Double Stochastic staat op bodemniveaus en de koers bevindt zich nog keurig in een opwaartse trend. We moeten nu dus zoeken naar een trigger, die we via de lagere time frames vinden. Dus zoeken naar omkeerbars, bullish 1-2-3 patronen en dergelijke. Indien we een dergelijke trigger de komende dagen vinden, dan is een interessante long mogelijk, waarbij we mogen aannemen dat de dubbele top rond $110-112 wordt gebroken.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2840, tweede steun 2720, eerste weerstand 2925, tweede weerstand 2945;

Dax future: eerste steun 8470, tweede steun 8250, eerste weerstand 8700, tweede weerstand 8780;

Bund future: eerste steun 139.70, tweede steun 139, eerste weerstand 141.00 tweede weerstand 142.50;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.