TUR Turnaround-kandidaat

Turkish lira

Turkish lira

Deze week krijgt u van OptieAcademy het landen ETF op Turkije TUR als Aandeel van de Week gepresenteerd. Turkije behoort momenteel tot de ‘fragile five’, oftewel 5 emerging market-landen die zwaar onder vuur zijn komen te liggen.

De andere 4 landen zijn: Indonesië, Zuid-Afrika, Brazilië en India. TUR is sinds de top van vorig jaar met 40% gezakt en lijkt te stabiliseren rond $40. De Turkse lira versus de US dollar verzwakte eind januari circa 4% naar een low van $2,1645.

TUR

TUR

Weekgrafiek TUR

Bovenstaande weekgrafiek illustreert de dramatische koersontwikkeling van iShares MSCI Turkey (TUR). Dit is een Landen ETF waarmee eenvoudig op een mandje van Turkse aandelen kan worden ingespeeld en in Amerika genoteerd is (zie bijgaande tabel).

TUR Holdings

TUR Holdings

Het totaal aan net assets van TUR bedraagt circa $487 miljoen. Het dagelijkse volume bedraagt gemiddeld 485 miljoen stuks. Meer info kunt u vinden op de website van iShares.

Daggrafiek TUR

TUR daily

TUR

De daggrafiek is uiteraard dramatisch aangezien Turkije behoorlijk onder druk is komen te liggen vanwege de valutacrisis. Sinds de top van 2013 is TUR circa 40% gedaald. Een doorbraak van het dieptepunt van februari rond $40 kan de dalende trend van een nieuwe impuls voorzien. Vandaar dat we in ieder geval aldaar een ‘exit’ plaatsen: oftewel wegwezen onder $40.

Uurgrafiek TUR

TUR uur

TUR uur

Met een strakke stop-loss onder de low van februari rond $40,03 heeft OptieAcademy in ieder geval samen met onze abonnees een kleine longpositie ingenomen rond $43,60.

We zetten in op een herstel richting $47 tot $48 de highs van januari. Afhankelijk van de ontwikkelingen, kunnen we vervolgens onze longpositie uitbreiden. Een koersstijging richting $48 achten we zeker mogelijk, mits de weerstand rond $44,65 wordt doorbroken.

Weliswaar zit Turkije nu in de hoek waar de klappen vallen, maar wellicht dat TUR zich weet terug te vechten. Wat ons betreft is TUR een turnaround-kanditaat en zeker nog niet K.O.

Levels

Eerste weerstand: $44,65

Tweede weerstand: $48,25

Eerste steun: $41,851

Tweede steun: $40,03

Optiestrategie TUR

Op TUR zijn weliswaar opties voorhanden, maar die zijn niet bijzonder goed verhandelbaar. Aan de hand van de huidige situatie hebben we een kleine haussestrategie opgezet met opties.

Vrijdag hebben we een teen in het water gestoken door het het kopen van sec calls. Dit deden we om een basispositie te hebben, vanwaar we verder kunnen combineren. Op een gegeven moment zouden we nog puts kunnen verkopen of zelfs een hausse driepoot kunnen optuigen. Een driepoot à la hausse is een callspread kopen, gefinancierd met een geschreven put.

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy

Think, Talk & Trade like a Winner!

Harry Klip en Jan Robert Schutte 

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in TUR. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.