Laatste update:

Keyword heeft een nieuwe boek uitgebracht dat dient als compacte handleiding bij de selectie en toepassing van technische indicatoren en tradingsystemen. Indicatoren zijn een rekenkundige afgeleide van de koersgrafiek. Door middel van wiskundige formules wordt getracht om meer inzicht te krijgen in het gedrag van de koersgrafiek en zo een visie te ontwikkelen op de toekomstige koersontwikkeling.

In dit boek bespreekt Rombout Kerstens de twaalf meest gebruikte basisindicatoren. Dit gebeurt aan de hand van een korte beschrijving, een definitie van aan- en verkooppunten en een complete formule van de berekening. Verder wordt elke indicator getest en geoptimaliseerd op de twee fasen waarin de AEX-index zich kan bevinden: een trending markt en een trading markt (= zijwaartse markt). De indicatoren kunnen worden ingedeeld in trendvolgende indicatoren en oscillatoren. Trendvolgende indicatoren doen het goed in een trending markt, oscillatoren presteren in theorie beter in een trading markt.

Voor deze opzet is gekozen om de lezer in staat te stellen op een educatieve manier meer kennis te vergaren over het gedrag van de indicatoren. Tevens is het de bedoeling om hem meer inzicht te geven in het proces van backtesten en optimaliseren van indicatoren. Het vinden van de best presterende indicatorinstellingen voor een bepaalde markt of individueel aandeel noemen we het optimaliseren van een indicator. Het uitrekenen wat een bepaalde indicator voor resultaat zou hebben behaald op basis van historische koersen, heet backtesten.

Over de samensteller

Keyword Info Systems BV is een Delfts softwarehuis dat zich richt op automatiseringsoplossingen in markten waar snel veranderende informatie inzichtelijk moet worden gemaakt. Met name In de financiële en beleggingswereld heeft Keyword een naam opgebouwd met het standaardpakket Wall Street Professional. Keyword levert totale oplossingen voor beleggers en beurshandelaren.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.