Update BeursBulletin Beleggingsfonds februari 2013

Update BeursBulletin Beleggingsfonds februari 2013Het BeursBulletin beleggingsfonds sloot februari af met een miniem verlies van 0,3%. De Eurostoxx50 deed het vorige maand beduidend slechter met een verlies van 2,6%. De ‘long only’-strategieën van de Ratio- en de DividendPortefeuille wisten de winstgevende lijn van vorigjaar door te trekken. De RatioPortefeuille wist onlangs zelfs het record opnieuw aan te scherpen.

AEX duikt naar beneden in februari

Na een voortvarende start van deAEX in januari, daalde de AEX in februari aanzienlijk. DeAEX gleed in februari van de zwarte piste en bereikte daarbij een nieuw dieptepunt onder 333 punten. De AEX daalde in februari per saldo ruim 4%, de rally op de laatste dagen ten spijt.

Ratio- en DividendPortefeuille bewijzen opnieuw hun waarde

RatioPortefeuilleVorig jaar presteerden de ‘long only’-strategieën Ratio- en DividendPortefeuille, met rendementspercentages van circa 20% respectievelijk 23%, zeer sterk. Dit jaar zijn de resultaten eveneens uitstekend te noemen: RatioPortefeuille +14% en de DividendPortefeuille +12%

Regelmatig worden korte termijn beleggers op het verkeerde been gezet, waarna de grote beweging wordt gemist. Het maandelijks muteren van posities, kan helpen om de grote lijn te blijven zien. De Dividend- en RatioPortefeuille krijgen van BeursBulletin voldoende tijd om te renderen en zoals de praktijk uitwijst, niet ten onrechte.

SuperMomentumPortefeuille presteert dit jaar sterk

2012 verliep voor de SuperMomentumPortefeuille minder succesvol, maar dit jaar weet deze portefeuille de stijgende lijn weer te vinden. Het resultaat bedraagt dit jaar circa 10%.

Gedeeltelijke hedge

Het neerwaarts risico van de portefeuille Energie en Financiële dienstverlening en de TopPortefeuille werd (gedeeltelijk) afgedekt, wat ook tot een positief resultaat leidde en dan vooral dankzij shortposities in SNS Reaal.

Dankzij de nationalisatie van SNSkonden onze shortposities een winstbijdrage leveren aan het beleggingsfonds. De portefeuille Energie en Financiële dienstverlening wist dit jaar een winst te behalen van circa 30%.

Dynamische marktbenadering

We hebben meer dynamiek in het fonds aangebracht om het resultaat van het fonds te optimaliseren. Daarbij combineren we zowel lange termijn, als korte termijn strategieën. Niet iedere strategie werkt namelijk in 1 bepaalde markt, vandaar dat de lange termijn strategieën worden aangevuld met actievere strategieën die sneller op de actualiteit kunnen inspelen.

We zien zeker de waarde van de langere termijn strategieën in, maar zien daarnaast ook interessante kansen om de markt actiever te benaderen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze combinatie het resultaat van het fonds ten goede komt. Natuurlijk wordt het risico-aspect ook in ogenschouw genomen. “Risk is what you control, return is what you get”.

Middels een goed gebalanceerde mix van bewezen strategieën streven wijnaar een goed resultaat. De resultaten van diverse portefeuilles c.q. strategieën zijn veelbelovend! Op naar een verdere verbetering van het fondsresultaat.

Drs.Harm van Wijk

www.BeursBulletin.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.