Verzekeringen om te overwegen als zakelijk vastgoedbelegger

Vastgoedbelegger

Er zijn steeds meer zakelijke vastgoedbeleggers op de markt. Het investeren in vastgoed levert vanuit meerdere oogpunten rendement op. Zo is er de speculatie op waardestijging van het vastgoed. Daarnaast is het mogelijk om rendement te halen uit de verhuur van vastgoed. Als zakelijke vastgoedbelegger is het wel belangrijk om met verschillende zaken rekening te houden, zoals met verzekeringen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is bijvoorbeeld een belangrijke verzekering voor zakelijke vastgoedbeleggers.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Als zakelijk vastgoedbelegger koop je vanuit je bedrijf vastgoed aan. In veel situaties komt het vervolgens voor dat het pand moet worden opgeknapt voor de verhuur. Een vastgoedbedrijf dat zelf medewerkers in dienst heeft om het pand te renoveren, dient met verschillende risico’s rekening te houden. Zo bestaat er altijd een risico dat een werknemer tijdens het uitvoeren van werkzaamheden een ongeluk krijgt. Een ongeval hoeft niet altijd direct tot schade te leiden, maar de kans daarop is zeer wel aanwezig.

De werknemer kan de schade verhalen op de werkgever. Dat betekent dat je kans loopt om een hoge schadevergoeding te moeten betalen. Heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dan is de schade verzekerd als een werknemer gewond raakt. Ook indien er sprake is van overlijden van een personeelslid als gevolg van een bedrijfsongeluk is er sprake van dekking vanuit de AVB verzekering. Dat geldt eveneens indien er schade ontstaat als gevolg van een beroepsziekte. Overigens kan een medewerker ook schade veroorzaken aan spullen van een ander. Bijvoorbeeld als er sprake is van verhuur van het vastgoed en er een gebrek verholpen moet worden. Meubilair dat beschadigt raakt, kan tot schade leiden en de huurder kan in dat geval een claim indien bij het vastgoedbedrijf.

Gebouwenverzekering
Een gebouwenverzekering voor het vastgoed is eveneens een belangrijke verzekering voor zakelijke vastgoedbeleggers. Het kan altijd voorkomen dat er zich een calamiteit voordoet met schade tot gevolg. Denk maar aan een brand die het vastgoed compleet of deels verwoest. Dat leidt tot grote financiële schade. Zo geldt dat eveneens voor bijvoorbeeld waterschade of voor schade die aan het pand ontstaat door inbraak. Om tegen de financiële gevolgen van dergelijke calamiteit en situaties verzekerd te zijn, is het verstandig om een gebouwenverzekering af te sluiten.

De schade aan gebouwen is gedekt met een dergelijke polis en de materiële schade heeft dan ook geen invloed op de liquiditeit van je vastgoedbedrijf. De verzekeraar kijkt altijd of de schade te herstellen is. Als dat tot de mogelijkheden behoort, vindt er een vergoeding van de herstelkosten plaats. Indien er geen herstel meer mogelijk is, zoals bij een totale verwoesting door brand is er sprake van een vergoeding van de herbouwwaarde. Daar is een uitzondering op mogelijk, want het komt voor dat er een vergoeding volgt in de vorm van de verkoopwaarde. Dat is een optie als het vastgoed dat je in bezit hebt op het moment van de calamiteit te koop stond. Het is wel altijd belangrijk om niet onderverzekerd te zijn met een gebouwenverzekering. Daarom kan het handig zijn een gebouwenverzekering af te sluiten met garantie tegen onderverzekering. Verder is het goed om er rekening te houden met het feit dat je huurinkomsten misloopt als je een pand verhuurt dat na brand onbewoonbaar is. Daar is een gebouwenverzekering eveneens voor bedoeld met een vergoeding voor misgelopen huurinkomsten.

Glasverzekering
Een glasverzekering is een aanvullende verzekering en het is verstandig om deze in overweging te nemen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en met een glasdekking zijn alle ramen en ruiten in deuren van het vastgoed verzekerd. Het is daarbij mogelijk om voor een extra uitbreiding te kiezen, zoals voor een dekking van beglazing als afscheiding van het balkon of windschermen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.