Waar in Nederland is Bitcoin het populairst?

Waar in Nederland is Bitcoin het populairst?

Nederlanders houden van Bitcoins. Meer dan 550.000 Nederlanders beleggen in Cryptocurrencies. Maar waar in Nederland is de Bitcoin nou het populairst? En waar in Nederland moeten de inwoners niks hebben van deze digitale valuta? Lees het hier.

Nederlanders houden van Bitcoin maar zijn voorzichtig

Zoals we hierboven gelezen hebben zijn er meer dan 550 duizend Nederlanders die beleggen in crypto’s. Dit aantal is ten opzichte van vorig jaar (100 duizend) enorm gegroeid. Dat Nederlanders toekomst zien in Bitcoin en andere digitale valuta is dus wel zeker, maar toch zijn wij investeerders voorzichtig.

Uit onderzoeken van Kantar TNS blijkt dat nog geen 25% van de Nederlandse investeerders meer dan 1000 euro heeft geïnvesteerd in cryptotokens. Ook blijkt uit het onderzoek dat het vermogen dat Nederlanders hebben geïnvesteerd in crypto nog geen 0.1 procent van het gehele vermogen van de Nederlanders is.

In welke provincie is Bitcoin het meest populair?

Bitcoin is populair, maar waar in Nederland wordt deze digitale munt het meest gewaardeerd? Wij hebben aan de hand van Google trends een lijst opgesteld van de provincies waar Bitcoins het populairst zijn.

In deze lijst is duidelijk te zien dat Bitcoin het populairst is in de volgende drie provincies:
Nr. 1 Zuid-Holland
Nr. 2 Utrecht
Nr. 3 Flevoland

Bitcoin is het minst populair in de uiterste provincies van ons land, namelijk:
Nr. 10 Limburg
Nr. 11 Groningen
Nr. 12 Zeeland

Na de data bekeken te hebben is er met zekerheid te zeggen dat Bitcoin het populairst is in en rondom de Randstad. De Groningers, Limburgers en Zeelanders zijn niet zo gecharmeerd van deze technologische ontwikkeling.

In welke stad is Bitcoin het populairst?

Nu we weten in welke provincies Bitcoin het populairst is willen we natuurlijk ook weten welke stad nu boven aan staat. Hieronder zijn de Top 5 steden te vinden:
Nr 1. Blaricum
Nr 2. Amstelveen
Nr 3. Den Haag
Nr 4. Haren
Nr 5. Haarlem

Helemaal verrassend vinden wij het niet dat Blaricum boven aan staat. Blaricum staat bekend als een dorp met veel rijke ondernemers. Dat Haren (het dorp dat we kennen van het uit de hand gelopen Project X-feestje) in de top 5 staat is verrassender. Haren ligt namelijk in Groningen, de provincie waar Bitcoin na Zeeland het minst populair is. Blijkbaar houden de inwoners van Haren het crypto nieuws goed bij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.