Wat is het echte verschil tussen bitcoin en ethereum

Bitcoin en Ethereum

De waarde van elk van de twee grootste cryptocurrencies – bitcoin (BTC-USD) en ethereum (ETH-USD) – daalde onlangs tijdelijk als gevolg van een verbod op cryptocurrency handel in China en indicaties over aanstaande regelgeving van de Amerikaanse Securities Exchange Commission. Toch leek alles te koelen zonder blazen. Misschien het geschikte moment om eens wat dieper in te gaan op het echte verschil tussen bitcoin en ethereum.

’s Werelds grootste vermogensbeheerder voor cryptocurrency

Over het algemeen heeft de ethereumprijs de neiging om samen met die van bitcoin te bewegen. Maar de twee munten worden voor heel verschillende doeleinden gebruikt en dat is iets waarmee beleggers rekening moeten houden, zegt Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale Investments, dat zichzelf ’s werelds grootste vermogensbeheerder voor cryptocurrency noemt.

Cryptocurrency begrijpen

Zijn investeringsadvies is van toepassing op het brede scala aan aangeboden cryptomunten, zei Sonnenshein en hij drong er bij investeerders op aan om de use-cases van elke cryptocurrency te begrijpen om de levensvatbaarheid ervan als investering te beoordelen.

Onderliggende technologie begrijpen

“Dingen zoals bitcoin zijn inherent gebouwd om een ​​digitale vorm van geld of een waardeopslag te zijn”, verklaarde Sonnenshein tijdens Yahoo Finance’s All Markets Summit Plus: Crypto Investing. “Terwijl andere crypto’s als ethereum meer bedoeld zijn om gedecentraliseerde applicaties van stroom te voorzien.” “Er ligt een uitdaging weggelegd voor de beleggers”, voegt hij eraan toe. “Er zijn nu honderden, zo niet duizenden digitale valuta’s. Veel beleggers moeten eerst de onderliggende technologie begrijpen, evenals de use-cases rond verschillende digitale valuta’s om te beslissen wat voor hen zinvol is”, aldus nog Sonnenshein.

Hoogwaardige transacties via bitcoin

Terwijl prominente critici van bitcoin de doeltreffendheid ervan als een vorm van geld in twijfel trekken, zeggen veel bitcoin supporters dat de munt kan worden gebruikt voor transacties en wijzen ze op bedrijven zoals Overstock.com (OSTK) en Starbucks (SBUX) die klanten manieren bieden om in bitcoin te betalen. Tijdens een panelgesprek in juli zei Ark Invest CEO/CIO Cathie Wood over dit onderwerp: “Op dit moment vinden hoogwaardige transacties plaats via bitcoin en dat is een zeer nuttige rol.”

Niet-vervangbare tokens of NFT’s

Ondertussen staat ethereum voor zowel de op één na grootste cryptocurrency als voor de blockchain die de meeste niet-vervangbare tokens of NFT’s ondersteunt, wat neerkomt op unieke digitale activa die kunnen worden verhandeld maar niet kunnen worden gerepliceerd. NFT’s trokken in maart de aandacht toen een digitaal werk van de kunstenaar Beeple op een veiling werd verkocht voor $ 69 miljoen.

Hogere risicotolerantie en een langere tijdshorizon

Ongeacht het gevarieerde aanbod aan munten, zullen sommige beleggers de cryptocurrency mogelijkheid volledig links laten liggen, erkende Sonnenshein. “De waarheid van het digitale valuta ecosysteem is dat het niet per se geschikt zal zijn voor elke belegger“, zegt hij. “We hebben sterk de indruk dat degenen die zich wenden tot digitale valuta, degenen zijn met een hogere risicotolerantie en een langere tijdshorizon voor hun investering.”

Onzekere regelgeving

Bitcoin is ’s werelds populairste virtuele valuta. Dergelijke valuta zijn niet gebonden aan een bank of overheid en stellen gebruikers in staat anoniem geld uit te geven. Het zijn in feite regels van een computercode die elke keer dat ze worden verhandeld digitaal worden ondertekend. Het risico op wat langere termijn is deels te wijten aan de onzekere regelgeving. De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen drong vorige maand nog aan op snelle goedkeuring van regels voor stablecoins, een vorm van cryptocurrency die zijn waarde koppelt aan een grondstof of valuta zoals de Amerikaanse dollar.

Meer regelgeving geen existentiële bedreiging voor crypto’s

Vorige maand beschreef SEC-voorzitter Gary Gensler de cryptomarkt echter als het “wilde westen” en heeft sindsdien aangegeven deze te willen reguleren. Toch zeggen crypto voorstanders dat de markt hoe dan ook intact zal blijven, zelfs als de VS nieuwe regels opleggen. Kristin Smith, uitvoerend directeur van de Blockchain Association, vertelde maandag aan Yahoo Finance dat meer regelgeving geen existentiële bedreiging vormt voor crypto’s.

Gediversifieerd buiten bitcoin en ethereum

Naarmate de cryptomarkt is geëvolueerd, hebben beleggers hun portefeuilles gediversifieerd buiten bitcoin en ethereum, zei Sonnenshein. “Daarmee hebben we een trend gezien onder beleggers om ervoor te zorgen dat als ze investeren, ze het ook doen via een gediversifieerde lens, waarbij ze verder investeren dan alleen activa zoals bitcoin en ethereum.” Maar er was nog belangrijk nieuws wat betreft cryptocurrencies.

Oekraïense cryptowetgeving is een stap in de goede richting

Cryptocurrency kan binnenkort legaal worden gebruikt in Oekraïne, zodra president Volodymyr Zelensky de wetgeving ondertekent die op 8 september door het Oekraïense parlement is aangenomen. Deze wet zal eigenaren van virtuele activa en uitwisselingsplatforms beschermen tegen fraude en er gaan geruchten dat Oekraïne zich voorbereidt op de overgang naar een volledig gedigitaliseerde economie en dat bitcoin als wettig betaalmiddel zal worden beschouwd.

Hervormen van onze wereldeconomie

De wetgeving zal helpen bepalen hoe Oekraïne de markt voor cryptocurrency in de toekomst zal reguleren en zal bitcoin bedrijven officieel toestaan om in dat land ​​te opereren. Sinds de oprichting van Bitcoin in 2009 zijn cryptocurrencies veranderd van een marginaal onderwerp en een weinig bekende technologie tot een productief financieel instrument dat het publiek heeft geprikkeld en is uitgegroeid tot een grotere rol bij het hervormen van onze wereldeconomie. De cryptocurrency economie is de volgende kans van een biljoen dollar en ze bevindt zich nog in de beginfase van innovatie. Maar dat ze zal groeien staat als een paal boven water.

Maatschappelijke vooruitgang

De Oekraïense regering, of beter nog de Oekraïense bevolking, begrijpt dit en stimuleert maatschappelijke vooruitgang in de richting van het nemen van de nodige stappen om deel te nemen aan deze economische groei dankzij de recente wetgeving. Oekraïense politieke vertegenwoordigers zijn naar verluidt naar El Salvador gegaan om daar functionarissen te ontmoeten om meer te weten te komen over de implementatie nadat het Midden-Amerikaanse land bitcoin tot wettig betaalmiddel had gemaakt.

Volledig gedecentraliseerd van de overheid

Cryptocurrency is een vorm van valuta die uitsluitend in de digitale wereld wordt uitgewisseld en bedoeld is om volledig gedecentraliseerd te worden van de overheid. Dit stelt gebruikers in staat om overgangen op de blockchain te overzien en goed te keuren zoals een gedecentraliseerd grootboek en een groeiende lijst met records die niet kunnen worden gewijzigd. Deze open online grootboeken elimineren de noodzaak van een vertrouwde tussenpersoon (zoals een bank).

Pro-cryptowetgeving is een belangrijke stap

Het opstellen van pro-cryptowetgeving is een belangrijke stap voor de bloeiende industrie die het publieke sentiment in Oekraïne ten opzichte van crypto’s weerspiegelt. Cryptocurrencies zijn populair in het land en er wordt geschat dat meer dan 5,5 miljoen mensen, of 12,7% van de totale bevolking van Oekraïne, momenteel een of andere vorm van cryptocurrency bezitten. Dit volgens betalingsplatform Triple A.

Eigentijdse en efficiënte manier om overtollige energie te gebruiken

Het blockchain-gegevensbedrijf Chainalysis rangschikte de Oekraïners onder de topgebruikers van cryptocurrency ter wereld in september 2020. De cryptocurrency mijnbouwruimte heeft interessante implicaties voor de Oekraïense energiesector, aangezien Oekraïne bijna de helft van zijn elektriciteit produceert via 15 kernreactoren. Het Oekraïense Ministerie van Energie voerde aan dat cryptocurrency mining een eigentijdse en efficiënte manier is om overtollige energie te gebruiken.” Het ministerie van Energie is op zoek naar innovatieve oplossingen om het probleem van energieverspilling en efficiëntieverbetering aan te pakken.

Nieuwe investeringsfondsen aantrekken

De bitcoin mijnindustrie maakt het een ideale partner om overtollige stroom van kernreactoren te gebruiken door overtollige elektriciteit op te nemen en te gebruiken voor cryptocurrency mining. Dit zou helpen om de outputvereisten wat betreft energie te handhaven en tegelijkertijd nieuwe investeringsfondsen aan te trekken voor de kerncentrales van Oekraïne. Deze kans positioneert de Oekraïense regering als een sterk steunpunt voor het hele mijnbouwnetwerk.

Schone en duurzame bitcoin mijnbouw mogelijk maken

Het zal helpen om schone en duurzame bitcoin mijnbouw mogelijk te maken, evenals een vrijemarktoplossing aan te bieden voor de inefficiënties van de energiesector. De financiële gevolgen zijn groot, hoewel de volledige omvang er van nog niet valt te voorzien. Het door de staat gerunde bedrijf dat de kerncentrales van het land exploiteert – NAEC Energoatom – boekte in 2020 verliezen ter waarde van meer dan 170 miljoen dollar.

De Oekraïense regering zou bitcoin kunnen delven

De cryptowereld geeft de Oekraïense energiesector wat levenskracht om uit een zwart gat te ontsnappen. Het project is al opgestart, aangezien Energoatom een overeenkomst bereikte waarbij het energie zal leveren aan mijnbouwoperators van Bitfury’s cryptomining divisie. De Oekraïense regering zou bitcoin kunnen delven en binnen haar reserves kunnen houden, of de gedolven bitcoin kunnen op nemen en op een rekening voor elke burger kunnen storten, of de bitcoin kunnen verkopen om het nationale bbp te verhogen. De keuze is met andere woorden aan de overheid.

Oekraïne heeft al meer dan 100 bedrijven die actief zijn in de cryptocurrency sector

Daarnaast heeft Oekraïne van juli 2019 tot juni 2020 voor meer dan 8 miljard dollar aan cryptocurrencies verzonden en ontvangen. Oekraïne is de geboorteplaats van teams, bedrijven en organisaties die crypto startups zoals Weld Money, Hacken en Propy hebben gebouwd; het land heeft ook een robuuste industrie van crypto- en blockchain-ontwikkelaars. Oekraïne heeft al meer dan 100 bedrijven die actief zijn in de cryptocurrency sector.

Oekraïne’s cryptocurrency investeerders de rijkste ter wereld

Oekraïners verdienden in 2020 ongeveer 400 miljoen dollar aan bitcoin investeringen, waardoor Oekraïne’s cryptocurrency investeerders tot de rijkste ter wereld behoren. De cryptocurrency rage in Oekraïne is niet alleen beperkt tot het publiek, maar wordt ook omarmd door Oekraïense ambtenaren en door grote delen van de regering. De civiele functionarissen van Oekraïne meldden begin 2021 dat ze meer dan 2,6 miljard dollar aan bitcoin bezitten, en het rapport stelde dat “het grootste aantal eigenaren van cryptocurrencies werkt in gemeenteraden, het ministerie van Defensie en de nationale politie.

Cryptocurrency heeft alles veranderd

Volgens de Wereldbank was bijna 10% van het bbp van Oekraïne in 2020 afkomstig van persoonlijke overmakingen van geld in welke vorm dan ook naar Oekraïne. Veel Oekraïners zijn geëmigreerd en sturen nog steeds geld terug naar hun families en blijven exorbitante kosten betalen om geld over te maken via traditionele bankmethoden. Cryptocurrency heeft echter alles veranderd: het stelt Oekraïners in staat om sneller en goedkoper geld over de grens te sturen zonder dat een bank of dienst als tussenpersoon optreedt.

Oekraïense regering meer dan 90 banken insolvent verklaard

Vóór de dagen van bitcoin zou de bank of dienst het geld omwisselen, het geld naar het land van de ontvanger overmaken en het geld vervolgens weer omzetten in de lokale valuta. Uit een onderzoek van de Wereldbank bleek echter dat de vergoedingen gemiddeld ongeveer 6,38% van het verzonden bedrag bedragen. Erger nog dan de vergoedingen is misschien wel het feit dat het Oekraïense publiek zeer weinig vertrouwen heeft in het Oekraïense banksysteem als gevolg van ernstige corruptie. Verschillende grote banken zijn ingestort, waarbij de Oekraïense regering meer dan 90 banken insolvent heeft verklaard.

Constante stroom van bankschandalen

Veel mensen hebben geld verloren als gevolg van een constante stroom van bankschandalen. In 2016 greep de regering in om PrivatBank, die 20% van de Oekraïense banksector uitmaakt, te nationaliseren, nadat de regering ontdekte dat er meer dan 5 miljard dollar ontbrak in haar grootboeken. Algemeen wordt aangenomen dat de banksector disfunctioneel is en wordt gedomineerd door corrupte oligarchen.

Hryvnia verloor 70% van zijn waarde ten opzichte van de dollar

Nadat Rusland in 2014 Oekraïne binnenviel, maakte de Oekraïense economie een duikvlucht en verloor de nationale munteenheid van Oekraïne, de Hryvnia, 70% van zijn waarde ten opzichte van de dollar. Dit ondermijnde verder de spaar- en koopkracht van het publiek. Gevolg is dat de gemiddelde inwoner van het land met kleinere spaargelden zijn of haar geld vaak thuis verbergt en niet de moeite doet om het bij een bank op te slaan.

Uitgebreide witwasregelingen en twijfelachtige zakelijke praktijken

Zelfs vóór dit patroon van af te keuren gedrag ontwikkelde de Oekraïense banksector zich niet op dezelfde manier als in het westen na de ineenstorting van de Sovjet-Unie. Het proces van het overmaken van fondsen was destijds al problematisch vanwege een gebrek aan infrastructuur. Vervolgens werden gewetenloze methoden ontwikkeld met financiële instrumenten zoals vouchers en uitwisselingen die uitgebreide witwasregelingen en twijfelachtige zakelijke praktijken mogelijk maakten. Met een hoge mate van corruptie in de overheid, het bedrijfsleven en de banksector; onwettige inbeslagnames van activa door corrupte politici en de ineenstorting van verschillende van de prominente banken van Oekraïne, is het niet meer dan redelijk dat het gedecentraliseerde karakter van bitcoin de mensen aanspreekt.

Cryptocurrencies om hun activa te beschermen

Oekraïners hebben zich tot cryptocurrencies gewend om hun activa te beschermen en de jonge, innovatieve bevolking kijkt gretig naar de toekomst en om een ​​schandalig en kapot systeem achter zich te laten. Het verlangen naar verandering is groot en de cryptocurrency vooruitzichten voor Oekraïne zijn enorm. Een door de overheid ondersteund raamwerk zal meer bedrijven in staat stellen om in de ruimte te groeien, staatsbelastingen te financieren en verdere innovatie te stimuleren, aangezien de acceptatie van cryptocurrency alleen maar zal toenemen. Met hoge acceptatiepercentages en de staat die cryptocurrencies vriendelijke wetgeving promoot, heeft Oekraïne de kans om een ​​van ’s werelds toonaangevende hubs voor cryptocurrency te worden en deze kans mag niet worden verspild. Wanneer we meer nieuws vernemen uit dit land, houden we u op de hoogte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.