Wat zijn uw vragen over beleggen?

Wat zijn uw vragen over beleggen?

vraagteken-rechtenvrijAls lid van OptionAlert zit u wellicht vol vragen. Over hoe u het beste een order inlegt. Over hoe u een portefeuille opbouwt. Over bepaalde beleggingstermen en -begrippen misschien…

Speciaal voor (potentiële) leden van OptionAlert organiseer ik woensdag 22 januari om 20.00 uur een live uitzending. Een online seminar waarin ik alle vragen zal beantwoorden die u heeft over beleggen en OptionAlert. Meldt u hier aan: https://attendee.gotowebinar.com/register/6616561164936129537

Stel uw vraag hieronder, in de commentaarbox. Schroom niet om meerdere vragen te stellen. Graag tot de 22ste!

34 antwoorden
 1. Janneke
  Janneke zegt:

  starten eerst met de basis wat betekenen al de termen. Heel simpel wat zijn opties precies, wat zijn aandelen, waar moet je op letten. Het uitleggen op het niveau van een 12 jarige zou erg fijn zijn.
  Dan precies welke stappen er zijn, wat betekenen de termen in de sms, wat zijn de gevolgen wel niet doen?

  Beantwoorden
  • Ben de Jongh
   Ben de Jongh zegt:

   Harm, Is het niet verstandig om bij de Dax -Index te vermelden dat je de opbrengst met 5 moet vermenigvuldigen en voor de euronext met 100 AEX=XNL enzovoort want voor de indices in Amerika is het weer anders !!

   Groet, Ben

   Beantwoorden
 2. Ben Veerbeek
  Ben Veerbeek zegt:

  Beleggen in ETF’s (trackers) wordt steeds populairder.
  Waar staat ETF voor? Wat is precies een Tracker? Waarom wordt dat steeds populairder?

  Beantwoorden
 3. Angelique
  Angelique zegt:

  Hoi Harm
  Ik vind het geweldig om de signalen te ontvangen maar ik snap echt niet wat ik ermee moet. Ik heb een account bij optionbit en zij hebben ook AEX, S&P Future maar weer geen Russell. In de signalen worden data aangegeven maar ik zie niet hoe ik deze kan toepassen in bv Optionbit. Ik had graag wat meer uitleg over hoe de signalen toe te passen bij eender welke broker.
  Is S&P Future hetzelfde als S&P500 en DAX Future hetzelfde als DAX30?
  Alvast bedankt.

  Beantwoorden
 4. Christel
  Christel zegt:

  beginstappen uitleggen voor een totale beginner, je sms alerts uitleggen (hoe moeten we die interpreteren) en hoe kan je dan iets kopen en verkopen

  Beantwoorden
 5. Eleonoor
  Eleonoor zegt:

  Graag een uitleg over de inhoud van de berichten voor een beginneling: een voorbeeld:
  OptionAlert: wij schrijven (openingsverkoop) 1 put Russell feb20 1070 en 1 call 1250 (short strangle) en ontvangen 3,45 dollar als combi Margin circa $ 8832.

  Hoe kun je deze informatie vertalen naar eigen beleggingsportefuille?

  Waar kun je je het best aanmelden om te handelen in opties?

  Hoe zet je een trade in?

  Beantwoorden
 6. steven
  steven zegt:

  Zoals velen al aangeven zijn opties niet makkelijk te begrijpen..

  Mijn vraag is dan ook waarom alleen signalen geven over opties? Met jullie kundigheid moet er toch meer te bieden zijn, dus ook signalen voor bvb. CFD’s.. Dit is gewoon 1 op 1 kopen en verkopen, maar met de juiste signalen hebben hier beleggers echt veel aan.

  Dus, graag meer aanbod en niet alleen op het gebied van opties..

  Beantwoorden
 7. Walter
  Walter zegt:

  Beste Harm, ik ben zoals vele particulieren een slechte belegger. Ik heb een aantal vragen:
  Ik ben op zoek naar de relevante technische indicatoren en hun betekenis, dus wat zijn de beste om te gebruiken en hoe moet je ze toepassen. Verder ben ik op zoek naar hoe je kunt herkennen wanneer een trendbreuk gaat plaatsvinden. Welk platform kan ik het beste gebruiken voor de technische indicatoren. ik gebruik nu finance.yahoo.com, maar is dit wel goed of zijn er betere? Hoe kan ik mijn risico’s het beste afdekken? Tot woensdag, groet, Walter

  Beantwoorden
 8. Gert
  Gert zegt:

  Dag Harm,
  Als beginneling heb ik vooral behoefte aan een stappenplan. Ik heb me nog nooit met aandelen bemoeid. Ik heb geen zin om veel tijd hier aan kwijt te zijn omdat ik met mijn eigen werk ook veel tijd kwijt ben. Bovendien moet het risico minimaal zijn. Als je een stappenplan hebt waarbij ook uitgelegd wordt wat e.e.a. betekent, zoals de SMS die ik krijg (dat is dus echt abracadabra) dan zou dat het begin zijn van de eerste wankelijke stapjes op de beursvloer… :-)

  Beantwoorden
 9. Cornelis
  Cornelis zegt:

  Goedenavond Harm,

  Vast vooruitlopend op as. Woensdag heb ik wat vragen over de short strangle.

  1)
  —————————————————————————————————————————————————————–
  ma 16-12-2013 10:54
  OptionAlert: wij schrijven (openingsverkoop) 1 put AEX jan 360 en 1 call AEX jan 390 (short strangle) en ontvangen 3,70 euro als combi. Margin circa 3000 euro

  ma 23-12-2013 10:02
  OptionAlert: wij kopen terug (sluitkoop) 1 put AEX jan 360 en 1 call AEX jan 390 (short strangle) en betalen 7,35 euro als combi. Verlies circa 365 euro

  Deze snap ik 7,35-3,70 x 100 = 365 euro verlies

  2)
  —————————————————————————————————————————————————————–
  ma 23-12-2013 16:25
  OptionAlert: wij schrijven (openingsverkoop) 1 put ES (mini S&P) jan 1740 en 1 call 1900 (short strangle) en ontvangen 5,65 dollar als combi Margin circa $ 5000

  do 9-1-2014 18:21
  OptionAlert: wij kopen terug (sluitkoop) 1 put ES (mini S&P) jan 1740 en 1 call 1900 (short strangle) en betalen 0,90 dollar als combi. Winst circa 162 euro

  Deze snap ik niet 5,65-0,90 x 100 : koers 1,37 = volgens mij 346 euro winst, jij zegt slechts 162 euro winst, hoe kan dat? Zitten er nog andere kosten aan?

  3)
  —————————————————————————————————————————————————————–
  do 2-1-2014 15:57
  OptionAlert: wij schrijven (openingsverkoop) 1 put DAX (ODAX) jan 8850 en 1 call 9950 (short strangle) en ontvangen 15,20 euro als combi Margin circa 3792 euro

  vr 17-1-2014 16:11
  OptionAlert: de put DAX (ODAX) jan 8850 en de call 9950 (short strangle) is geexpireerd zonder waarde. Winst circa 76 euro

  Deze snap ik ook niet 15,2 -0 x100 = volgens mij 1520 winst, jij zegt slechts 76 euro winst, hoe kan dat? Zitten er nog andere kosten aan?

  Vraag over deze; waarom heb je deze niet enkele dagen eerder gesloten voor enkele euro’s ? had er dan niet meer winst in gezeten ?

  Is het uberhaubt verstandig te laten uitlopen tot na de expiratie?

  Prettig weekend,
  Cornelis Verboom

  Beantwoorden
  • Gerard
   Gerard zegt:

   Eerst dit. Ik zit al meer dan 3 jaar en Thailand tot eind 2015 Voor mij is dit moeilijk te volgen 20.00 uur Nederlandse tijd hier 6 uur later. Mijn vraag was. Ik wil een put of cal optie plaatsen, Ik weet onder tussen hoe het moet, maar het is mij niet duidelijk hoe lang, een maand of meerdere maanden deze vast te stellen

   Beantwoorden
 10. Cornelis
  Cornelis zegt:

  Harm,
  wat betekent eigenlijk de waarde bij de optie?
  voorbeeld; AEX400, ik denk niet als bij turbo’s een stoplos en einde verhaal, want ik zie bv nog steeds de 280 actief zijn, of de 500….

  Beantwoorden
 11. Cornelis
  Cornelis zegt:

  Harm,
  de meest actieve call lijkt momenteel de AEX410 en de meest actieve put de AEX400, of daaromtrent, hoe verklaar je dit, en wat zijn de riscico’s van deze waardes?

  Beantwoorden
 12. Guus
  Guus zegt:

  Hi Harm, begin januari een advies opgevolgd openingsverkoop HEI en RDS, beide C en P, maar december 2016 ?! Waarom 2016? Zijn de risico’s dan niet te groot ? Groet, Guus

  Beantwoorden
 13. Ben Veerbeek
  Ben Veerbeek zegt:

  Harm. Compounding laten wij steeds zien als kracht binnen ons distributiesysteem. Maar ik heb compounding altijd vooral gezien als een samengestelde intrest machine? Kun jij dat nog eens nader toelichten?

  Beantwoorden
 14. Cornelis
  Cornelis zegt:

  Harm, daar loop ik steeds tegenaan, en veel leden ook denk ik; het zoeken naar de exotische opties als mini S&P of russell is een “criem” kan je bij de alerts ook aangeven waar en hoe ze te vinden? en ook op welke broker/platform ze al dan niet uberhaubt staan, anders zoek je zeker voor niks als tie niet op je broker/platform zit.

  Beantwoorden
 15. Eva Schut
  Eva Schut zegt:

  – wat is een redelijk bedrag om mee starten en om alle Alerts te kunnen opvolgen.
  – welke Alerts kunnen na woensdag nog opgevolgd worden?
  – graag nog even een toelichting op het verwerken van de Alerts. Stap voor stap uitleg over wat te doen, graag met screenshots.

  Beantwoorden
 16. Theo Weenink
  Theo Weenink zegt:

  – Ik heb een OPTIE ALERT abonnement. Wanneer kan ik de 90% teruggave tegemoet zien of wordt dit verrekend met het OPTION ALERT abonnement? Ik heb enkele maanden voor dit nieuwe abonnement vooruit betaald.

  Beantwoorden
 17. Bart
  Bart zegt:

  Wat is een goed optie?

  Ik bedoel, je schrijft een Call optie op aandelen die je hebt(gedekt dus) met het idee om de premie op te strijken en niet te moeten leveren.

  Wat is een goede termijn? schrijven op 1, 2 3 of 6 12 maanden? (gezien transactie kost valt maand 1 en 2 meestal al af om interessant te zijn)

  Wat is een goede strategie/formule om een goede Strike/termijn te kiezen.

  Ik doe dit nu al met wisselend succes, ik moet soms leveren wat geen ramp is want de winst is binnen maar was niet mijn uiteindelijke doel ;-)

  Dus beter kleinere premie maar kortlopend?
  Of grotere premie lang lopend,
  Of ver out of the money en lang lopend? maar kleine premie voor redelijk wat risico?

  Beantwoorden
 18. Chris Gort
  Chris Gort zegt:

  Harm, is/komt er ook een managed account zodat je de trades niet zelf hoeft te doen? Dit totdat je zeker genoeg bent om het zelf te doen. Of als je het makkelijk vindt blijvend.

  Beantwoorden
 19. Herman ten Cate
  Herman ten Cate zegt:

  Harm
  Wanneer je voor een bepaalde strategie hebt gekozen b.v. een Short Strangle hoe kies dan de cal en put betreffende tijd, afstand enz wat bepalend is. En waarom zijn er zulke grote verschillen in Margin. Hebben jullie ook een voorbeeld hoe je administratief je zaken het beste kunt verwerken.
  Succes vanavond.Herman

  Beantwoorden
 20. Victor
  Victor zegt:

  Hallo harm,

  Ik heb een start gemaakt met optionalert, maar de eerste probleem wat voor mij opdook was het openen van een rekening bij Today’s. je krijgt zoveel vragen, waarbij het niet duidelijk is welke antwoorden je moet kiezen en/of wat de consequenties zijn. Hulp hierbij zou zeer welkom zijn. ( welke producten keizen en mareg rekening of cash rekening ( wat is het verschil)

  Beantwoorden
 21. Ton Winter
  Ton Winter zegt:

  Harm,

  Waarom geef je in de signalen geen stop loss niveau aan. Dan ben je in één keer van al je zorgen af. Je accepteert dan namelijk een beperkt verlies. En word je niet op een niet passend moment verrast met een verkoopsignaal.

  Beantwoorden
 22. Peter
  Peter zegt:

  Beste Harm,

  Bedankt voor al je moeite die je hebt gedaan, zelfs een videofilmpje! Echter, het lukt me niet.

  Als ik ES intik en dan een tab, krijg ik een tussenscherm net als jij. Jij koos ‘combinaties’, bij mij is die lichtgrijs gekleurd (lichter dan de keuze ‘Index’ bv). Ga ik toch door dan krijg ik wonderlijk genoeg wel die combinatie in mijn portefeuillescherm (ook geprobeerd met WatchList scherm). Koersen krijg ik niet, alleen vraagtekens. Als ik een transactie inleg, krijg ik het bericht dat de transactie niet is toegestaan! Een verklaring waarom geeft-ie-niet. Ik dacht eerst dat het lag aan het feit dat de US beurs nog gesloten was, maar vanmiddag en vanavond krijg ik precies hetzelfde; alles weer ingegeven van nul af aan.

  Bij het opgeven van de short strangle voor de DAX (van afgelopen vrijdag) heb ik precies hetzelfde gedaan, maar hier geen enkel probleem, het proces verloopt precies volgens jouw filmpje! Eerder de Russell ging ook goed, wel via de OptionTrader

  Kun je dit meenemen in jouw sessie van vanavond?
  Bedankt, Peter

  Beantwoorden
 23. Piet Elenbaas
  Piet Elenbaas zegt:

  Harm,

  Ik had een potentieel netwerk onder studenten,maar het punt is zij kunnen geen rekening openen bij Today vanwege de hoge instap van 4000 euro.

  Erg jammer het sneeuwbal voorstel is hier op vast gelopen,voor je eens 4000 euro aan inkomsten heb ben je even verder met dit systeem,al is het nog zo mooi.

  Is het niet beter een Brooker te vinden die niet die hoge instap vraagt?

  Beantwoorden
 24. Piet Elenbaas
  Piet Elenbaas zegt:

  Beste Harm,

  Ik ben een Turbo/Speeder handelaar,ik hoor dat allemaal over die opties pfff,is het niet veel simpeler met T/S te werken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.