financiën

Komt er elke maand geld binnen, maar vliegt het er net zo snel weer uit en heb je geen idee waarheen? Dan is het tijd om je financiën eens onder de loep te nemen om zo inzicht in je inkomsten en uitgaven te krijgen. Je ontdekt hier wat je kan doen om een goed zicht te hebben op jouw financiën. Daarnaast vind je hier informatie over wat voor opleidingen er zijn in de financiële branche als je beroepsmatig je kennis wilt vergroten.

Overzicht van inkomsten en uitgaven

De beste manier om inzicht te krijgen in je financiële situatie is het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven. Het is niet voldoende om alleen naar de huidige maand of volgende maand te kijken. Er zijn namelijk ook jaarlijkse kosten, zoals gemeentelijke belastingen. Daarom is het handig om op jaarbasis alle kosten en uitgaven te noteren. Neem daarbij ook eventuele schulden en aflossingen mee. Op basis van het resultaat is het mogelijk om een gemiddelde maandelijkse begroting van inkomsten en uitgaven te maken. Houd de financiële administratie online bij in bijvoorbeeld een Excel-bestand of noteer alles in een schrift.

Blijft er geld over of niet?

Door de inkomsten en uitgaven bij te houden, krijg je inzicht in je financiële situatie en is ook duidelijk of er geld overblijft. Je hebt dan de mogelijkheid om iedere maand een vast bedrag te sparen en dat op de spaarrekening te zetten. Kom je tot de ontdekking dat je te veel geld uitgeeft? Dan is het handig om te kijken op welke uitgaven er besparingen mogelijk zijn, zoals op abonnementen of op de boodschappen. Ook als je geld overhoudt, maar je meer wilt sparen, is het uiteraard een optie om te kijken waar bezuinigen mogelijk zijn. Vergelijk bijvoorbeeld je verzekeringen op premie en inhoud. Of kijk of het interessant is om over te stappen naar een andere energieleverancier of zorgverzekeraar.

Financiële kennis op professionele wijze vergroten

Er zijn beroepsmatig gezien allerlei opties om je financiële kennis op professionele wijze te vergroten. Ben je bijvoorbeeld een beginnend accountant of bedrijfsadministrateur? Dan is het, om je carrière naar een hoger niveau te tillen, interessant een opleiding SPD te volgen. Er is veel vraag naar financiële medewerkers die deze opleiding hebben afgerond. Is deze opleiding nog een stap te ver dan is het mogelijk om de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden te volgen. Daarmee kan je onder meer aan de slag als financieel administrateur en heb je de mogelijkheid om je daarna in deze branche nog verder te ontwikkelen met vakopleidingen.

Meer weten over jouw financiën?

Ga naar www.beleggen.com/10stappen om trainingen te bekijken om je inkomen te verhogen.

Meer over succesvol beleggen op donderdagavond om 20 uur tijdens de LIVE online training:  

“Hoe succesvol beleggen zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën.”

Zeer waardevol voor zowel beginnende en meer ervaren beleggers. Ik onthul hierin 3 belangrijke geheimen:

Geheim # 1 Hoe u 20,6% rendement per jaar maakt zonder stress en in minder dan 10 minuten per week met behulp van het geheime systeem dat succesvolle beleggers gebruiken.

Geheim # 2 Waarom je maar 250 euro nodig hebt om te beleggen en geen jarenlange training nodig hebt of jaren te moeten wachten op het resultaat.

Geheim # 3 Waarom dure bankiers of beleggingsadviseurs je schade toebrengen en niet jouw belang voorop stellen (ben je de financiële crisis vergeten, die door de bankiers is begonnen?)

Meld je aan op https://beleggen.com/training

Ik hoop dat je er bij bent om succesvoller te worden met je financiën.

Met vriendelijke groet,

Harm van Wijk

PS de online training “Succesvol beleggen in nog geen 10 minuten per week.” onthult wat elke belegger moet weten over selecteren van winnende aandelen. Meld u nu aan: https://beleggen.com/training

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.