Zie je wel: goud is te duur!

Kreten zoals in de titel hoor ik vaak. Zeker op het moment dat de goudprijs corrigeert. Mijn standaard antwoord: ons geld wordt steeds goedkoper. Zelfs mensen die mij inhuren voor advies over de bescherming van hun vermogen, roepen ineens: goud is te duur. Waarom denkt u dat? Ja, ik heb er niet veel verstand van hoor, maar dat zeggen ze. Vaak laat ik maar achterwege om te vragen wie ‘ze’ dan zijn.

Wanneer je uitlegt dat we heel veel geld bijdrukken, dus dat de prijs van goud en zilver wel omhoog móet, zie je ze denken. Nog moeilijker wordt er gekeken wanneer je zegt dat het misschien wel zo kan zijn dat de goudprijs heel hard stijgt, terwijl je er per saldo niks mee opgeschoten bent. Wanneer de prijs van geld daalt (ja ook geld heeft een prijs) terwijl de goudprijs in dezelfde mate oploopt, kan het zijn dat je in reële termen amper wat verdiend hebt.

Rekent u nog wel eens uit wat iets kost in guldens? Af en toe zul je ervan schrikken. Een kop koffie is even duur als 8 jaar geleden, alleen stond er toen een ander teken voor de kostprijs. Dat betekent toch dat uw geld er qua koopkracht er factor 2,20371 op achteruit gegaan is. Is uw inkomen in de afgelopen 8 jaar met dezelfde factor toegenomen? Ik denk het niet. Althans, bij de meesten zal dat zeker niet het geval zijn.

goud

Dat de goudprijs corrigeert, is alleen maar positief. Dat biedt weer koopkansen voor ‘late adoptors’. Want de goudprijs gaat nog veel hoger. Misschien niet op de korte termijn. Goede kans dat we tot oktober zijwaarts tot lager gaan. Misschien tussendoor wat opveren, maar er komen heel veel koopkansen. In de grafiek hierboven zien we goud in euro’s. Van de top op 8 juni op € 1.050 per troy ounce zijn we nu al gedaald naar € 940 per troy ounce. Dat is al € 110 per 31,1 gram goud eraf.

Voor wie goud wil kopen, koop het gewoon in kleine porties. Bij iedere terugval sla je wat in. De koers is niet zo belangrijk. Dát je wat hebt in het geval ons financiële stelsel implodeert, is van levensbelang. Naar analogie van een reclame: Goud kopen? Ik zeg: doen! Neem eens een kijkje op www.goudtekoop.nl.

Elmer Hogervorst

http://goudtekoop.wordpress.com/

Elmer Hogervorst is fiscaal-jurist van origine en begeleid vermogende en minder vermogende particulieren bij de opbouw, uitbouw en vooral de bescherming van hun vermogen. Zo is Elmer één van de vaste begeleiders van prijswinnaars in de Staatsloterij. In deze bijzondere economische tijden is de bescherming van vermogen, bijvoorbeeld door middel van aankoop van fysiek goud en/of zilver actueler dan ooit. De artikelen van Elmer zullen dan ook vooral aan zijn webwinkel, www.goudtekoop.nl, gerelateerde onderwerpen betreffen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.