Zilver gaat een gouden toekomst tegemoet

Zilver heeft een gouden toekomstZilver heeft een gouden toekomst

Zilver heeft een gouden toekomst zolang een belangrijk steunniveau stand houdt.  Dit jaar is zilver verder in waarde gedaald en staat nu net boven een zeer belangrijk steunniveau. Dus zilver gaat een gouden toekomst tegemoet, onder voorwaarde natuurlijk dat deze belangrijke steun stand houdt.

Zilver heeft een gouden toekomst en zit in lange termijn stijgende trend

Daarnaast, staat de prijs van zilver op een zeer interessant niveau. Vanaf $ 26 is de prijs van zilver sinds 2011 diverse malen opgeveerd. In het lange termijn plaatje is een correctie te zien binnen de lange termijn stijgende trend. Zolang deze steun stand houdt, kunnen we de blik dus naar boven richten.

Top rond $ 50

Mocht de steunzone het toch begeven, dan krijgt de dalende trend uit 2011 een nieuwe impuls. De koers van zilver lijkt echter opnieuw op te veren boven dit steunniveau. Mocht de stijging doorzetten, dan kan een nieuwe aanval op de top rond $ 40 of zelfs $ 50 worden ingezet.

Cyprus

Gezien het confisqueren van spaargeld in Cyprus, is het misschien niet zo’n gek idee om (een deel) van het spaargeld om te zetten in klinkende munt. De zilveren guldens die tussen 1954 en 1967 werden geslagen bevatten4,68 grampuur zilver. Voor iedere5 kilozilver zou je dus ongeveer 1000 zilveren guldens kunnen slaan. Hiervoor betaal je op dit moment € 3380,70, omgerekend dus bijna 7500 gulden.

Productiekosten zilveren gulden

De productiekosten van 1 zilveren gulden uit 1967 zou dus nu rond 7,5 gulden liggen. De jaarlijkse stijging van 4,31% over de afgelopen 46 jaar is aanzienlijk hoger dan de rente op een spaarrekening. Over de afgelopen 10 jaar is de prijs van zilver met 555% gestegen, dus het is zeker geen gelijkmatige stijging.

Cyclusbodem

Door de daling sinds 2011 lijkt een nieuwe cyclusbodem in de kwartaalgrafiek in de maak. Ook in de maandgrafiek, weekgrafiek en daggrafiek zijn tekenen van bodemvorming zichtbaar. In combinatie met het belangrijke steunniveau rond $ 26 zou dit wel eens een gouden kans kunnen zijn om in te stappen of posities in zilver uit te breiden.

Geldpersen

Reserve Bank Credit

Niet in de laatste plaats natuurlijk door de geldpersen die in Japan, Amerika en Europa op volle toeren draaien. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ontwikkeling van de omvang van de uitstaande kredieten van de Amerikaanse Federal Reserve Bank. Rond 1995 stond er circa 400 miljard dollar uit. Op dit moment is dit opgelopen tot bijna 3200 miljard dollar.

Sprinters

Naast zilveren munten, kan ook worden geprofiteerd van een stijgende zilverprijs door de aanschaf van Sprinters. Het is wel belangrijk om een Sprinter te kiezen met een stop loss die onder de meerjarige steun ligt. SprinterAlert: wij kopen 472  Zilver Sprinter Long 25,40 ISIN NL0009372887 tegen de actuele koers. Momenteel circa 2,40 euro. NB: Sprinters zijn hefboomproducten, waarbij het risico bestaat een deel van de inleg te verliezen.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Drs. Harm van Wijk

www.beursbulletin.nl

5 antwoorden
 1. Frank Overing
  Frank Overing zegt:

  Beste Harm,
  Dank voor je advies over deze sprinter.
  Maar wat doe ik nu verkeerd als ik denk dat de Ing Sprinter best Zilver 25,2479 een lagere stop loss kent, veel goedkoper is en een hogere hefboom heeft.
  groet,
  Frank Overing

  Beantwoorden
  • Harm van Wijk
   Harm van Wijk zegt:

   Hallo Frank, er bestaat een groot verschil tussen de Best Sprinters en de gewone sprinters.

   ‘There is no such thing as a free lunch’. Oftewel, gratis geld bestaat niet.

   BEST Speeders werken in principe op dezelfde manier als Speeders en hebben dus een onbeperkte looptijd. Het verschil is dat bij de BEST-variant het stop loss-niveau gelijk is aan het financieringsniveau in tegenstelling tot de Speeder-variant.

   Net als bij Limited Speeders wordt aan de waarde van BEST Speeders een Gap Risk Waarde toegevoegd. Deze waarde dekt het risico dat de koers van de onderliggende waarde onder het Knock Out-niveau instort bij een BEST Speeder Long, danwel boven het KO-niveau uitstijgt in geval van een BEST Speeder Short, buiten de Amsterdamse beurstijden.

   Je betaalt als belegger een risicopremie bij aankoop en ontvangt deze bij verkoop terug. Als het product wordt uitgestopt, dan zul je niets terugkrijgen.

   Beantwoorden
 2. Peter
  Peter zegt:

  Het antwoord klopt.
  Ik ben al enkele keren uitgestopt geweest met andere best sprinters en ontving niets als restwaarde.
  Ik zou mijn stoploss toch nog lager leggen want in de States spreekt men van een daling tot aan 23$

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.