Laatste update:

Zilver vormt hogere bodemSprinterAlert: wij kopen 317 Zilver Sprinter Long 28,50 ISIN NL0010205266 tegen de actuele koers (momenteel 3,15 euro)

De zilverprijs is sinds het voorjaar van 2011 fors gedaald, maar lijkt na een lange rustperiode eindelijk weer wat te gaan bewegen. Sinds eind 2011 was er maar weinig te doen in zilver. De stijgende trend van de afgelopen jaren is nog steeds intact, maar de ‘zilvermeeuwen’ moesten, net als de ‘goudkevers’, wel wat geduld opbrengen.

Veilige havens

Wie zilver rond $ 50 nog steeds goedkoop vond, kan nu rond $ 30 zijn slag slaan. Ondanks alle problemen in Europa, waardoor beleggers zouden moeten vluchten in veilige havens zoals goud en zilver, werden de edelmetalen steeds goedkoper. Een ounce zilver noteert nu rond $ 30

Zilveren guldens

Het is maar goed dat de zilveren guldens (1954-1967) niet meer worden geslagen. Elke gulden bevat4,68 grampuur zilver. Voor5 kilozou je dus ongeveer 1000 guldens kunnen slaan, maar hiervoor betaal je op het moment van schrijven € 4073,62, omgerekend dus bijna 10.000 gulden.

Inflatie

Dat de productiekosten van een zilveren gulden uit 1967 nu rond 10 gulden liggen, geeft aan wat de inflatie met uw digitale, papieren en blikken geld doet. Als u in 1967 een zilveren gulden in een oude sok had gedaan, dan was deze nu 8,40 gulden waard. Dat is een jaarlijkse stijging van 4,74% over de afgelopen 46 jaar. Aanzienlijk beter dus dan een spaarrekening.

Zilver vormt hogere bodem

Rond $ 26 ligt een belangrijke steungrens. Een doorbraak van deze steunzone zou de dalende trend uit 2011 een nieuwe impuls geven. Als de stijging echter doorzet, is de kans aanwezig dat een nieuwe aanval op de top rond € 40 of zelfs $ 50 wordt ingezet, gezien de mogelijke cyclusbodem in de kwartaal en de weekgrafiek.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

2 antwoorden
  1. John Mathyssen
    John Mathyssen zegt:

    Zilver. wk.graf.koers boven MA55,RSI 48.95 stijgend.Stoch.veert op.
    Dag:Tr.kan.down,echter RSI boven 50,en boven MA55 en stoch.stijgend.Long kans boven $32

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.