Zilverexplosie op komst

Een ware zilvertijdbom staat op springen, want er is geen enkel metaal waarin zoveel shortposities open staan. Als de prijs van de edelmetalen verder stijgt, kan het zilver onmogelijk tegen worden gehouden waardoor er een enorme short squeeze moet volgen.

De koers van dit metaal kan dan door het dak knallen. Volgens zilverspecialist Theodore Butler wordt de zilverprijs enorm gemanipuleerd. Ook ik ben van mening dat de koers van zilver momenteel laag wordt gehouden in vergelijking met de andere metalen, zoals goud.

Volgens de gegevens die voorhanden zijn, zou er voor meer dan 300 miljoen ounces zilver short uitstaan bij minder dan tien zeer grote handelaren op de futuresbeurs COMEX (Chicago). Dat betekent dat men meer shortposities heeft open staan dan dat er zilver aanwezig is. Onlangs gaf Butler in een artikel aan dat zilver zich dusdanig onderscheidt van alle andere vormen van speculatieve onderliggende waarden, dat het zijn weerga niet kent. En juist vanwege deze extreme posities, zal de prijs van zilver op een onverwacht moment tot een voor velen ongekende hoogte exploderen.

Doordat de extreme totale shortpositie zo groot is en door zo weinig partijen wordt aangegaan, lijkt het sterk op een herhaling van de stunt die de broeders Hunt uithaalden. De tegenpartij kan zich wel eens stevig in de vingers snijden. Stel dat de zilverprijs echt in beweging komt en bijvoorbeeld boven $ 15 of $ 16 weet te sluiten, dan zou een rit richting $ 30 mij zeker niet verwonderen. Zeker niet als de partijen die vervolgens scheef zitten, op dat moment er alles aan moeten doen om de posities met grote verliezen glad te strijken door zilver tegen elke prijs terug te kopen.

Guy Boscart, US Markets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.