Zo stel je een betrouwbare beleggingsstrategie op

Zo stel je een betrouwbare beleggingsstrategie op

Beleggen doe je met een doel dat je voor ogen hebt. Om dit doel te behalen is het verstandig om een beleggingsstrategie te bepalen, waardoor je de meeste winst uit je beleggingen kunt halen. Daarnaast helpt een betrouwbare beleggingsstrategie om het risico op verlies te verkleinen. Of je nu belegt als aanvulling op je pensioen, vergroting van je vermogen of voor de volgende generatie: iedereen heeft baat bij een goede strategie. De opinieleiders van Adviesjagers zijn ervan overtuigd dat je met onderstaande tips een uitstekende beleggingsstrategie op kunt stellen.

Bepaal je doelen

Zonder specifieke en meetbare doelen wordt het lastig om een strategie op te stellen. Begin dus bij het bepalen van je doelen. Hiervoor kun je gebruik maken van de SMART-methode. Schrijf zowel de doelen voor de korte-, middellange en lange termijn voor jezelf op. Door je doelen duidelijk in beeld te brengen kun je ook bepalen op welke manier je gaat beleggen. Wil je bijvoorbeeld zelf actief beleggen of laat je dit liever over aan experts die het meeste werk voor jou doen?

Investeren als vaste uitgave

Net als met sparen valt het niet aan te raden om te investeren met het geld dat er aan het eind van de maand overblijft. Door aan het begin van de maand een bedrag apart te zetten om te beleggen creëer je vanzelf het benodigde kapitaal waarmee je jouw beleggingsdoelen kunt behalen. Vermogen ontwikkel je voornamelijk door je inkomen slim te gebruiken. Hou dit in je achterhoofd tijdens het bepalen van de strategie en bekijk welk bedrag je kunt missen.

Spreid je beleggingen

Het spreiden van je beleggingen is de belangrijkste regel die iedereen je zal vertellen als je wilt beginnen met beleggen. Dit spreiden moet dan ook een onderdeel zijn van je strategie. Als je belegt voor de lange termijn, zoals bijvoorbeeld aanvulling op je pensioen als je nog jong bent, kun je het permitteren om meer risico te nemen. Als je al binnen enkele jaren de vruchten van je investeringen wilt plukken valt het aan te raden om minder risico te nemen. Door te spreiden maak je het risico op je beleggingen direct lager en heb je een hogere kans op winst uit je beleggingen.

Vergeet de kosten niet

Onderschat de beleggingskosten niet wanneer je begint met beleggen. Beleggingsproducten zijn er in alle vormen en maten. Zodra je weet hoe en hoeveel je wilt beleggen kun je op zoek gaan naar het product dat het best aansluit bij je wensen. Let hierbij zowel op de vaste als de variabele kosten om te bepalen of je beleggingen winstgevend gaan zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je vermogen te beleggen in fondsen, terwijl je met een ander deel actiever handelt waarvoor je bepaalde kosten betaalt per transactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.