AEX test 445 puntengrens

AEX 2016

De AEX brak eindelijk door de zware weerstand rond 455 punten en scherpte het record voor 2016 aan, maar veel vervolgens scherp terug. Het patroon van hogere bodems wordt aan een zware test onderworpen.

De correctie na het aanscherpen van het record is scherp. Zoals we in 2016 al vaker hebben gezien, gaan de dalingen aanmerkelijk sneller dan de stijgingen. Nu dus ook. De bodem van medio augustus rond 445 punten wist de eerste aanval met moeite af te slaan.

De druk op de steun is fors. Mocht deze steun bezwijken, dan vinden we een volgend steunniveau rond 438 punten. De stijgende trend is nog steeds intact, ondanks de daling van 466 naar 442 punten. Deze daling van ruim 20 punten, voltrok zich binnen enkele dagen.

Ditmaal gingen ook de indices in de Verenigde Staten hard onderuit. De Europese indices hielden de schade nog relatief beperkt. Bij zowel de EuroNext 100 als de Dow Jones Stoxx 50 is het patroon van hogere bodems nog steeds intact.

Het is wel opmerkelijk dat deze correctie aan de start van een nieuwe kwartaalcyclus zo fors is. De eerste fase is vaak het meest krachtig. Naast de geschreven put op de AEX, hebben wij een covered straddle ingenomen om hiermee de positie wat meer neutraal op te zetten.

We zullen natuurlijk verder bijsturen, wanneer het sentiment verder verslechterd. Op dit moment staan voor de AEX drie seinen op rood en nog een op groen. Er is dus geen reden tot paniek, maar wel reden om de posities nog scherper te monitoren.

Ik ben zeer benieuwd naar wat u hier van vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met hartelijke groet,

Drs. Harm van Wijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.