Compounding en Financial Freedom…

EinsteinCompounding en Financial Freedom…De twee wereldwonderen van Einstein! Stel je legt in $6,11. Inderdaad 6 dollar en 11 dollar cent. Maar dan wel 98 jaar geleden! En je haalt het rendement bijvoorbeeld van één van de grootste beleggers ooit: Warren Buffet. Wat zou je dan na 98 jaar gehad hebben? Was het June Greg in 2011 maar overkomen! Zie verderop in dit artikel een ongelooflijk maar waar gebeurd verhaal over deze 100 jarige dame uit Ohio.

Albert Einstein once said: “Everyone is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

“Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om in een boom te klimmen, zal het zijn hele leven blijven geloven dat het dom is.”

And…

The power of compound interest is the most powerful force in the universe.”

“De kracht van samengestelde interest is de sterkste kracht in het universum”

Einstein wordt vaak geroemd om zijn geweldige compounding formule. Laten we eens kijken naar de tool die Einstein ons aanreikte om financiële vrij te worden?

COMPOUNDING, ook wel bekend als samengestelde intrest.

Stel je voor dat je in een raket zit, dat gelanceerd gaat worden richting Mars. Op het moment dat er “lift off” wordt geroepen, heb jij de indruk dat je stil staat! In werkelijkheid probeert de raket zich los te rukken van de zwaartekracht. Na enige seconden komt de raket los van de aarde en in razend tempo vliegt de snelheid omhoog. Uiteindelijk naar zo’n 40.000 km/u.!

Dat is dus “COMPOUNDING”. Begin met een bedrag en laat het rente op rente effect versnellen. In no time tot snelheden gelijk aan een voortrazende raket! Wie wil dat niet?

“Rente laten werken voor je centen”! Dat is toch logisch.

Ik zou er alle wiskunidge formules op los kunnen laten, maar toen ik als Financial Coach werkzaam was, probeerde ik met voorbeelden resultaten die behaald konden worden met “compounding” te visualiseren.

Ik kwam onlangs dit levensechte verhaal tegen. Het spreekt voor zich! Dit is de kracht van “compounding”.

Van Albert Einstein wordt gezegd dat hij vertelde: De kracht van samengestelde interest is de sterkste kracht in het universum.”

Een recent artikel in Huffington Post Story ging over een vrouw die haar 98e verjaardag vierde als klant van een locale bank. June Greg haar vader stortte 98 jaar geleden $ 6,11 op haar bankrekening. Ze was toen 2 jaar oud.

Kijk naar de video:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uVML7AiPexA[/youtube]

Hoeveel zou $ 6,11 vandaag de dag waard zijn?

Waarde van $ 6,11 98 jaar later
Jaarlijks rendement Waarde in 98 jaar

2%

 $                       42,55

6%

 $                 1.845,08

10%

 $               69.586,40

20%

 $     351.401.266,90

Noch het artikel, noch de bank vertelde hoe die $ 6,11 gegroeid zou zijn vandaag de dag. Maar als de bank 2% rente per jaar zou hebben vergoed, zou June Greg nu $ 42,55 op haar rekening hebben gehad en zou ze een doorsnee geprijst diner hebben kunnen kopen om haar 100ste verjaardag te vieren.

Als we aan de hoge kant zouden gaan zitten en June een gemiddeld rendement van 6% per jaar had gemaakt, zou zij nu $ 1.845,– op haar rekening hebben staan, en had ze haar familie uit kunnen nodigen voor een feestje. Redelijk ondergewaardeerd, nietwaar?

Stel dat haar vader het bedrag van $ 6,11 had geïnvesteerd in de aandelenmarkt tegen 10% rendement per jaar, zou June serieus geld gemaakt hebben: $ 69.586,– en dus zou June behoorlijk meer hebben kunnen doen dan een etentje. Misschien met haar familie meenemen naar een eerste klas vakantiebestemming.

MAAR, wat zou er gebeurd zijn als haar vader bijna net zo’n goede investeerder zou zijn geweest als Warren Buffet? Hij haalt een jaarlijkse gemiddeld rendement van 21,5%!

Hou je hoed vast June! Want met een jaarlijks rendement van 20% zou haar $ 6,11 na 98 jaar $ 351,4 miljoen waard zijn! Meer dan genoeg om een klein eiland te kopen voor haar verjaardagsfeestje, of zo’n beetje alles dat zij en haar familie zouden wensen.

Ohja!

In het geval je $ 6,11 elk jaar zou verdubbelen dan zou je inleg na 98 jaar

$1,936,336,291,848,620,000,000,000,000,000.00

Waard zijn! Ongelooflijk, maar wel waar. OptionAlert maakte in 2 jaar tijd ruim 60% rendement.

Het maakt de totale Amerikaanse staatsschuld tot een beetje zakgeld!

$14,357,507,618,333.56

Dat is dus de echte kracht van “compounding”.

Ben Veerbeek

MD OptionAlert

2 antwoorden
  1. ab
    ab zegt:

    Dus Harm als ik het goed begrijp niet op een bankrekening (wat nu geld kost) maar laten beheren door een belegger exper waar kan je bv met 500 euro per kind (3st) beginnen

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.