AEX vormt dubbele bodem

AEX vormt dubbele bodem

De AEX wist zich staande te houden boven de bodem op 438 punten. Door de opleving lijkt hiermee een dubbele bodempatroon te zijn gevormd. De correctie na het aanscherpen van het record voor 2016 was scherp. Geen sterk teken, dus reden om voorzichtig te blijven.

De dalingen in 2016 gaan opnieuw aanmerkelijk sneller dan de stijgingen. De bodem van begin augustus rond 438 punten wist de (eerste?) aanval af te slaan. De AEX kan nu op weg naar het koershiaat r Harm van Wijk Joop you extra hebben van welke ond 450 punten. We zien vaak dat zo’n koershiaat wordt gesloten.

AEX daalt 28 punten

De stijgende trend lijkt ten einde na de daling van 466 naar 438 punten. Deze daling van circa 28 punten, oftewel 6% heeft de meeste beleggers weer wakker geschud. De premies voor opties zijn door deze correctie weer opgelopen.

Ditmaal gingen de indices in de Verenigde Staten harder onderuit. De S&P 500 staat ruim onder de bodem van begin augustus. Dit geldt ook voor de Dow Jones, maar de Nasdaq wist inmiddels alweer vrijwel te herstellen. De technologie-index lijkt weer op weg om het recordniveau verder aan te scherpen.

De Europese indices hielden de schade relatief beperkt. Bij zowel de EuroNext 100 als de Dow Jones Stoxx 50 noteren we boven de bodem van begin augustus. De vraag is dus nu wie de toon aangeeft: Amerika of Europa.

Naast de geschreven put op de AEX, hebben wij een covered straddle ingenomen om hiermee de positie wat meer neutraal op te zetten. We breiden de positie uit met een neutrale Iron condor.

Op dit moment staan twee seinen op rood en nog twee op groen. Er is dus geen reden tot paniek of euforie, maar wel reden om de posities scherp te monitoren en risico’s af te dekken.

Ik ben zeer benieuwd naar wat u hier van vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met hartelijke groet,

Drs. Harm van Wijk

1 antwoord
  1. Ton Knijnenburg
    Ton Knijnenburg zegt:

    Het kan omhoog of omlaag of zijdelings. Het gaat om het inschatten welke de meeste kans heeft en daar een optie constructie omheen zetten. Met beperkt risk en behoorlijk rendement 1% per maand is toch minimaal vereist.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.