De 10 belangrijkste cryptocurrencies buiten Bitcoin

Cryptocurrencies

Cryptocurrencies is breed gedefinieerd een valuta die de vorm aanneemt van tokens of “munten” en wordt bijgehouden op een gedistribueerd en gedecentraliseerd grootboek. Bitcoin is niet alleen een trendsetter geweest, maar heeft ook een golf van andere cryptocurrencies op gang getrokken die zijn gebouwd op een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk. Bitcoin is de de facto standaard geworden voor cryptocurrencies en heeft een steeds groter wordend legioen van volgers en spin-offs geïnspireerd.

GRATIS HANDLEIDING GELD VERDIENEN MET BITCOIN

Alles wat je moet weten over de Bitcoin. Overzichtelijk ingedeeld en zeer toegankelijk geschreven. De belangrijkste vragen én antwoorden in 1 boek. Bestel gratis op https://www.30aandelen.nl/btc46516562/?utm_source=organic&utm_medium=website

Het universum van cryptocurrencies is dramatisch uitgebreid sinds Bitcoin meer dan 10 jaar geleden werd gelanceerd en deze evolutie is nog niet afgerond. Bitcoin blijft uiteraard koploper in het pakket van cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie, gebruikersbestand en populariteit. Andere virtuele valuta, zoals Ethereum, worden gebruikt om gedecentraliseerde financiële systemen te creëren voor gebruikers die geen toegang hebben tot traditionele financiële producten. Sommige altcoins worden onderschreven omdat ze nieuwere functies hebben dan Bitcoin, zoals de mogelijkheid om meer transacties per seconde af te handelen of verschillende consensusalgoritmen te gebruiken, zoals proof-of-stake.

Wat zijn cryptocurrencies?

Voordat we hieronder een aantal van de alternatieven voor Bitcoin nader bekijken, zetten we een stapje terug en bekijken we nog eens kort wat we bedoelen met termen als cryptocurrency en altcoin. Een cryptocurrency, breed gedefinieerd, is virtueel of digitaal geld dat de vorm aanneemt van tokens of ‘munten’. Hoewel sommige cryptocurrencies zich met creditcards of andere projecten in de fysieke wereld hebben gewaagd, blijft de overgrote meerderheid volledig ‘ongrijpbaar’, als we dit woord mogen gebruiken. De “crypto” in cryptocurrencies verwijst naar gecompliceerde cryptografie die de creatie en verwerking van digitale valuta en hun transacties in gedecentraliseerde systemen mogelijk maakt. Naast dit belangrijke “crypto” -kenmerk van deze valuta’s is er een gemeenschappelijke streven naar decentralisatie: cryptocurrencies worden doorgaans als code ontwikkeld door teams die mechanismen voor uitgifte (vaak, hoewel niet altijd, via een proces dat “mining” wordt genoemd) en andere controles inbouwen.

Geen manipulatie en controle door de overheid

Cryptocurrencies zijn bijna altijd ontworpen om vrijgevochten te zijn van manipulatie en controle door de overheid. De naar Bitcoin gemodelleerde valuta’s worden gezamenlijk altcoins genoemd, en in sommige gevallen (op een negatieve manier) “shitcoins”, en hebben vaak geprobeerd zichzelf te presenteren als gewijzigde of verbeterde versies van Bitcoin. Hoewel sommige van deze valuta’s een aantal indrukwekkende functies kunnen hebben die Bitcoin niet heeft, ligt het niveau van beveiliging dat de Bitcoin-netwerken bereiken meestal nog buiten bereik van de altcoins.

Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste digitale valuta’s, zonder dat deze lijst volledig is. De reden hiervoor is het feit dat er momenteel meer dan 4.000 cryptocurrencies bestaan. Hoewel veel van deze crypto’s weinig of handelsvolumes hebben, genieten sommige een enorme populariteit onder toegewijde gemeenschappen van geldschieters en investeerders. Het universum van cryptocurrencies breidt zich nog altijd uit en hoewel Bitcoin algemeen wordt gezien als een pionier in de wereld van cryptocurrencies, hanteren de analisten veel andere benaderingen voor het evalueren van tokens dan BTC. Het is bijvoorbeeld zo dat de meeste analisten veel belang hechten aan de rangschikking van munten ten opzichte van elkaar in termen van marktkapitalisatie. We hebben hier in ondestaande lijst rekening mee gehouden, maar er zijn ook andere redenen waarom een ​​digitale token in dit lijstje werd opgenomen.

1. Ethereum (ETH)

Het eerste Bitcoin-alternatief op onze lijst Ethereum is een gedecentraliseerd softwareplatform waarmee Smart Contracts en gedecentraliseerde applicaties (DApps) kunnen worden gebouwd en uitgevoerd zonder enige fraude, controle of inmenging van een derde partij. Het doel achter Ethereum is om een ​​gedecentraliseerde reeks financiële producten te creëren waar iedereen ter wereld gratis toegang toe heeft, ongeacht nationaliteit, etniciteit of geloof. De applicaties op Ethereum worden uitgevoerd op het platformspecifieke cryptografische token, genaamd ether. Ether is een middel om zich op het Ethereum-platform te verplaatsen en wordt vooral gezocht door ontwikkelaars die applicaties binnen Ethereum willen ontwikkelen en uitvoeren, of ook door investeerders die andere digitale valuta willen kopen met ether.

Ether, gelanceerd in 2015, is momenteel de op een na grootste digitale valuta op basis van marktkapitalisatie na Bitcoin, hoewel het aanzienlijk achterblijft bij de dominante cryptocurrency. In januari 2021 bedroeg ​​de marktkapitalisatie van ether ongeveer 19% van de omvang van Bitcoin. In 2014 lanceerde Ethereum een ​​voorverkoop voor Ether die een overweldigende reactie uitlokte, wat het tijdperk van het eerste initial coin offering (‘muntenaanbod’ letterlijk vertaald, maar ICO klinkt beter). Volgens Ethereum kan Ether worden gebruikt om zo ongeveer alles te codificeren, decentraliseren, beveiligen en verhandelen. Na de aanval op de DAO in 2016 werd Ethereum opgesplitst in Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC). In januari 2021 had Ethereum (ETH) een marktkapitalisatie van $ 138,3 miljard en een waarde per token van $ 1.218,59.

In 2021 is Ethereum van plan om zijn consensusalgoritme te veranderen van proof-of-work naar proof-of-stake. Door deze stap kan het netwerk van Ethereum met veel minder energie en een verbeterde transactiesnelheid draaien. Proof-of-stake stelt netwerkdeelnemers in staat om hun ether in het netwerk te ‘zetten’ (vrije vertaling van ‘stake’). Dit proces helpt om het netwerk te beveiligen en de transacties die plaatsvinden te verwerken. Degenen die dit doen, worden beloond met Ether vergelijkbaar met rente zoals die (vroeger) op een depositorekening bij een bank werd betaald. Dit is een alternatief voor het proof-of-work-mechanisme van Bitcoin, waarbij miners met meer Bitcoin worden beloond voor het verwerken van transacties.

2. Litecoin (LTC)

Litecoin, gelanceerd in 2011, was een van de eerste cryptocurrencies die in de voetsporen van Bitcoin volgden en wordt vaak ‘de zilveren versie van Bitcoin’ genoemd. Het is ontworpen door Charlie Lee, afgestudeerd aan het MIT en voormalig Google-ingenieur. Litecoin is gebaseerd op een open-source wereldwijd betalingsnetwerk dat niet wordt gecontroleerd door een centrale autoriteit en gebruikt “scrypt” dat kan worden gedecodeerd met behulp van CPU’s. Hoewel Litecoin in veel opzichten op Bitcoin lijkt, heeft het een snellere generatiesnelheid van blokken en biedt het daarom een ​​snellere transactiebevestigingstijd. Behalve ontwikkelaars is er een groeiend aantal handelaren die Litecoin accepteren. In januari 2021 had Litecoin een marktkapitalisatie van $ 10,1 miljard en een waarde per token van $ 153,88, waarmee het de zesde grootste cryptocurrency ter wereld is.

3. Cardano (ADA)

Cardano is een “Ouroboros proof-of-stake” cryptocurrency die is gemaakt met een op onderzoek gebaseerde aanpak door ingenieurs, wiskundigen en cryptografie-experts. Het project werd mede opgericht door Charles Hoskinson, een van de vijf oorspronkelijke oprichters van Ethereum. Na enige meningsverschillen te hebben gehad over de richting die Ethereum insloeg, vertrok hij en hielp hij later bij het creëren van Cardano. Het team achter Cardano creëerde zijn blockchain door middel van uitgebreide experimenten en peer-reviewed onderzoek. De onderzoekers achter het project hebben meer dan 90 papers over blockchain-technologie geschreven over een reeks onderwerpen. Dit onderzoek vormt de ruggengraat van Cardano.

Door dit rigoureuze proces lijkt Cardano op te vallen tussen zijn proof-of-stake-collega’s en andere grote cryptocurrencies. Cardano wordt ook wel de “Ethereum-killer” genoemd, omdat de blockchain naar verluidt tot meer in staat zou zijn. Dit gezegd hebbende, staat Cardano nog steeds in de kinderschoenen. Hoewel het Ethereum heeft verslagen volgens het proof-of-stake consensusmodel, heeft het nog een lange weg te gaan in termen van gedecentraliseerde financiële applicaties. Cardano wil het financiële besturingssysteem van de wereld worden door gedecentraliseerde financiële producten op te zetten, vergelijkbaar met Ethereum, en door oplossingen te bieden voor verschillende applicaties. In januari 2021 had Cardano een marktkapitalisatie van $ 9,8 miljard en werd één ADA verhandeld voor $ 0,31.

4. Polkadot (DOT)

Polkadot is een unieke proof-of-stake cryptocurrency die is gericht op het leveren van interoperabiliteit tussen andere blockchains. Het protocol is ontworpen om geautoriseerde en toestemmingsloze blockchains met elkaar te verbinden, evenals ‘oracles’ om systemen onder één dak te laten samenwerken. De kerncomponent van Polkadot is de relaisketen die de interoperabiliteit van verschillende netwerken mogelijk maakt. Het maakt ook “parachains” of parallelle blockchains met hun eigen native tokens die voor specifieke gebruikssituaties gebruikt kunnen worden.

Wat is het verschil tussen dit systeem en Ethereum? Ontwikkelaars kunnen in plaats van alleen gedecentraliseerde applicaties op Polkadot te maken, hun eigen blockchain maken en tegelijkertijd de beveiliging gebruiken die de keten van Polkadot al heeft. Met Ethereum kunnen ontwikkelaars nieuwe blockchains maken, maar ze moeten tevens hun eigen beveiligingsmaatregelen ontwikkelen want nieuwe en kleinere projecten zijn meer kwetsbaar voor aanvallen. Hoe groter een blockchain, hoe meer beveiliging deze heeft. Dit concept staat in Polkadot bekend als gedeelde beveiliging. Polkadot is ontworpen door Gavin Wood, een ander lid van de oprichters van het Ethereum-project, die onderling van mening verschilden hadden over de toekomst van het project. In januari 2021 had Polkadot een marktkapitalisatie van $ 11,2 miljard en werd één DOT verhandeld voor $ 12,54.

5. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash (BCH) neemt een belangrijke plaats in in de geschiedenis van altcoins omdat het een van de vroegste en meest succesvolle harde vorken (‘hard forks’) van de originele Bitcoin is. In de cryptocurrency-wereld vindt een fork plaats als resultaat van discussies en debatten tussen ontwikkelaars en miners onderling. Vanwege de gedecentraliseerde aard van digitale valuta’s moeten grote veranderingen in de code die ten grondslag ligt aan het token of de munt in kwestie worden aangebracht op basis van algemene consensus. Het proces varieert afhankelijk van de specifieke cryptocurrency. Wanneer verschillende facties niet tot overeenstemming kunnen komen, wordt de digitale valuta soms gesplitst waarbij de oorspronkelijke groep (‘chain’) trouw blijft aan de oorspronkelijke code en de nieuwe groep start als een nieuwe versie van de vorige munt, compleet met wijzigingen in de code.

BCH begon zijn leven in augustus 2017 als gevolg van een van deze splitsingen. Het debat dat leidde tot de oprichting van BCH had te maken met de kwestie van schaalbaarheid. Het Bitcoin-netwerk heeft een limiet voor de grootte van blokken: één megabyte (MB). BCH vergroot de blokgrootte van één MB naar acht MB, met het idee dat grotere blokken meer transacties kunnen bevatten, en waardoor de transactiesnelheid kan worden verhoogd. Er werden ook andere wijzigingen aangebracht, waaronder het verwijderen van het Segregated Witness-protocol dat van invloed is op de blokruimte. In januari 2021 had BCH een marktkapitalisatie van $ 8,9 miljard en een waarde per token van $ 513,45.

GRATIS HANDLEIDING Valkuilen goud en zilver VAN DRS. HARM VAN WIJK

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Ontvang gratis de handleiding direct via de mail. Meld je aan op https://www.tienstappen.nl/valkuilen-goud-zilver/

6. Stellair (XLM)

Stellar is een open blockchain-netwerk dat is ontworpen om bedrijfsoplossingen te bieden door financiële instellingen met elkaar te verbinden voor grote transacties. Enorme transacties tussen banken en beleggingsondernemingen die doorgaans enkele dagen en het opduiken van een aantal tussenpersonen in beslag zouden nemen en veel geld kosten, kunnen nu vrijwel onmiddellijk worden uitgevoerd zonder tussenpersonen en weinig of geen kosten. Hoewel Stellar zichzelf heeft gepositioneerd als een zakelijke blockchain voor institutionele transacties, is het nog steeds een open blockchain die door iedereen kan worden gebruikt. Het systeem maakt grensoverschrijdende transacties tussen valuta’s mogelijk. De eigen valuta van Stellar is Lumens (XLM). Het netwerk vereist dat gebruikers Lumens vasthouden om transacties op het netwerk te kunnen uitvoeren.

Stellar is opgericht door Jed McCaleb, een van de oprichters van Ripple Labs en ontwikkelaar van het Ripple-protocol. Hij verliet uiteindelijk Ripple en werd medeoprichter van de Stellar Development Foundation. Stellar Lumens heeft een marktkapitalisatie van $ 6,1 miljard en werd gewaardeerd op $ 0,27 in januari 2021.

7. Chainlink

Chainlink is een gedecentraliseerd netwerk dat de kloof overbrugt tussen ‘slimme contracten’ (‘smart contracts’), zoals die op Ethereum, en gegevens daarbuiten. Blockchains hebben zelf niet de mogelijkheid om op een betrouwbare manier verbinding te maken met externe applicaties. Chainlink’s blog beschrijft een aantal gebruiksscenario’s voor het toegepast systeem. Chainlink is ontwikkeld door Sergey Nazarov samen met Steve Ellis. In januari 2021 bedroeg ​​de marktkapitalisatie van Chainlink $ 8,6 miljard en werd één LINK gewaardeerd op $ 21,53.

8. Binance Coin (BNB)

Binance Coin is een cryptocurrency voor hulpprogramma’s dat fungeert als betaalmethode voor de kosten die zijn verbonden aan het handelen op de Binance Exchange. Degenen die het token gebruiken als betaalmiddel voor de uitwisseling, kunnen met korting handelen. De blockchain van Binance Coin is ook het platform waarop de gedecentraliseerde uitwisseling van Binance werkt. De Binance-beurs is opgericht door Changpeng Zhao en de beurs is een van de meest gebruikte beurzen ter wereld op basis van handelsvolumes. Binance Coin was aanvankelijk een ERC-20-token dat werkte op de Ethereum-blockchain. Het had uiteindelijk zijn eigen mainnetlancering. Het netwerk maakt gebruik van een proof-of-stake consensusmodel. In januari 2021 had Binance een marktkapitalisatie van $ 6,8 miljard en bedroeg de waarde van een BNB $ 44,26.

9. Tether (USDT)

Tether was een van de eerste en meest populaire van een groep zogenaamde stablecoins, cryptocurrencies die hun marktwaarde willen koppelen aan een valuta of ander extern referentiepunt om de volatiliteit te verminderen. Omdat de meeste digitale valuta’s, zelfs grote zoals Bitcoin, regelmatig periodes van dramatische volatiliteit hebben meegemaakt (en nog meemaken), proberen Tether en andere stablecoins prijsschommelingen af te toppen, dit om gebruikers aan te trekken die anders misschien voorzichtiger zouden zijn. De prijs van Tether is rechtstreeks gekoppeld aan de prijs van de Amerikaanse dollar. Het systeem stelt gebruikers in staat om gemakkelijker overboekingen van andere cryptocurrencies terug naar Amerikaanse dollars te maken en sneller dan daadwerkelijk om te rekenen naar de normale valuta.

Tether, gelanceerd in 2014, beschrijft zichzelf als “een blockchain-enabled platform dat is ontworpen om het gebruik van fiat valuta’s op een digitale manier te vergemakkelijken.” Effectief stelt deze cryptocurrency individuen in staat om een ​​blockchain-netwerk en gerelateerde technologieën te gebruiken.  In januari 2021 was Tether de op twee na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, met een totale marktkapitalisatie van $ 24,4 miljard en een waarde per token van $ 1,00.

10. Monero (XMR)

Monero is een open-source cryptocurrency die in april 2014 werd gelanceerd en al snel veel interesse wekte bij de cryptografiegemeenschap en bij andere enthousiastelingen. De ontwikkeling van deze cryptocurrency is volledig gebaseerd op donaties en wordt gedreven door de gemeenschap. Monero is gelanceerd met een sterke focus op decentralisatie en schaalbaarheid, en het maakt volledige privacy mogelijk door gebruik te maken van een speciale techniek genaamd ‘ring signatures’.

Met deze techniek verschijnt er een groep cryptografische handtekeningen waaronder ten minste één echte deelnemer maar aangezien ze allemaal geldig lijken, kan de identiteit van de echte niet worden vastgesteld. Vanwege dit soort uitzonderlijke beveiligingsmechanismen heeft Monero iets bedenkelijke reputatie ontwikkeld, het is in verband gebracht met criminele operaties over de hele wereld. Hoewel dit een uitstekende kandidaat is om criminele transacties anoniem te doen, is de privacy die inherent is aan Monero ook nuttig voor dissidenten van onderdrukkende regimes over de hele wereld. In januari 2021 had Monero een marktkapitalisatie van $ 2,8 miljard en een waarde per token van $ 158,37.

Zet je schrap: de waterstofgolf is op komst. Met deze aandelen ben je als belegger van de partij

Download nu het gratis rapport. Alternatieve brandstoffen trekken uiteraard ook de aandacht van de beleggers, wat blijkt uit het feit dat de koersen van heel wat aandelen die van ver of van dichtbij met waterstof zijn gelinkt een forse stijging te zien gaven Klik op de link om te downloaden: https://www.30aandelen.nl/water/?utm_source=organic&utm_medium=website

Harm van Wijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.