Met rente op rente over 15 jaar 17 miljoen euro op je rekening?

Met rente op rente over 15 jaar 17 miljoen euro op je rekening?

rente op renteRente op rente is ongekend krachtig. Zorgen over de betaalbaarheid van de AOW? Gaat mijn pensioenfonds wel genoeg uitkeren? Is de uitkering van mijn woekerpolis wel genoeg om mijn hypotheek af te kunnen lossen? Stoppen met werken? Geen financiële zorgen meer? Dan moet je wel nu in actie komen. Hoe ziet uw situatie er uit als u over 15 jaar 17 miljoen euro op uw rekening heeft?

17 miljoen euro over 15 jaar lijkt onmogelijk, maar is makkelijker dan u denkt. Als je tenminste weet hoe. En gebruik maakt van rente op rente . Door Albert Einstein het achtste wereldwonder genoemd. rente op rente of samengestelde interest of het rente op rente effect maakt het verschil tussen financiële vrijheid of financiële zorgen.

Albert Einstein — ‘Compound interest is the eighth wonder of the world. He who understands it, earns it … he who doesn’t … pays it.’

Samengestelde interest is dus volgens Albert Einstein het achtste wereldwonder. “Hij die het begrijpt, verdient het … hij die dat niet doet … betaalt het.”

Koop een huis en betaal er 3

Als je een huis hebt gekocht voor bijvoorbeeld 240.000 euro. De hypotheekrente heb je 30 jaar vast voor 7% afgesloten. Dan betaal je per maand 1400 euro aan rente. Over 30 maal 12 maanden is dat 504.000 euro. Je hebt dan na 30 jaar 744.000 euro betaald aan rente en aflossing. Meer dan 3 keer dus wat je voor het huis hebt betaald.

Start met 3000 euro

Als je nu weet hoe rente op rente werkt, dan begin je bijvoorbeeld met 3000 euro (de margin die je nodig hebt voor AEX-opties van OptionAlert). Je stort daarnaast iedere maand 150 euro bij van geld dat je overhoudt van je salaris. In 15 jaar leg je dan 30.000 euro in (3000 plus 180 maanden maal 150 euro).

In 2 jaar circa 60 rendement

AEX-Alert

Met AEXAlert, de voorloper van OptionAlert, behaalden we in 2 jaar circa 60 rendement. Hoe? We leggen dat precies uit, bijvoorbeeld op https://beleggen.com/61-procent-rendement-met-aex/ Maar let op, niet alle transacties eindigen met winst! Dus in plaats van 7% in 42 dagen, kan er ook wel eens een (behoorlijk) verlies uitkomen! Maar laten we eens rekenen met 2% per maand (24% per jaar).

De kracht van rente op rente

De 30.000 euro die je dan inlegt, groeit dan in 15 jaar aan tot € 368.517. Dit groeit dus met een factor 12!!! Dat is de kracht van rente op rente . Die Einstein was geen domme jongen. Stel uzelf dan eens de vraag, wie zou u het gunnen om over 15 jaar een paar ton op de bank te hebben? Zou u 4 mensen kunnen verzinnen die u dit gunt? En zouden deze mensen ook 4 mensen kennen die zij dit ook gunnen?

Hoeveel mensen kun je helpen?

Als 4 mensen ook weer 4 mensen inschrijven, dan komen er 16 mensen bij en heb jij al 20 mensen geholpen. Ook dit is rente op rente! Want als deze 16 nieuwe mensen ook weer 4 mensen willen helpen, komen er 64 mensen bij, die op hun beurt weer 256 mensen kunnen helpen, die dan weer 1024 mensen kunnen helpen, die dan weer 4096 mensen kunnen helpen et cetera, et cetera.

compound plan tm level 6

Maximale vergoeding van 10.000 euro per maand

Aangezien u bij OptionAlert over iedere betalende persoon in je team 7 euro ontvangt, groei je zo door naar de maximale vergoeding van 10.000 euro per maand. We keren namelijk 90% van de abonnementsinkomsten uit aan onze leden. We hebben natuurlijk iets nodig voor onze kosten, want leden van OptionAlert krijgen de beschikking over

 1. SMS- en e-mailberichten (alerts) over het innemen of verkopen van concrete optieposities. Je ontvangt gemiddeld 5 alerts per maand, maar dit kunnen er ook meer of minder zijn. De alerts zijn gebaseerd op een bewezen systeem waarmee in 2 jaar tijd circa 60% rendement is behaald.
 2. Toegang tot exclusieve webinars waarin wordt ingegaan op specifieke strategieën en financiële zaken. Daarmee verhoog je direct je Financieel IQ, zoals je weet 1 van de voorwaarden voor een gezond vermogen.
 3. Handleidingen en white papers over hoe je geld kunt verdienen met beleggen en hoe je risico’s zoveel mogelijk beperkt.
 4. Videotrainingen over bewezen aandelen- en optiestrategieën waardoor je beter begrijpt hoe de wereld van aandelen en opties werkt en je slagvaardiger en met meer resultaat kunt beleggen.
 5. Exclusieve beleggingstrainingen op MP3. Handig omdat je deze tijdens andere bezigheden kunt beluisteren en zo met een geringe tijdsinvestering de kunst leert van succesvol beleggen.
 6. Deelname aan cursussen en workshops over beleggen. Hier ontmoet je top-beleggers van Nederland en mede-beleggers. Naast de verrijking van je financiële kennis, kom je in contact met mensen die met beleggen veel geld verdienen.
 7. Toegang tot een besloten groep waarin beleggers waardevolle kennis delen.

De SMS- en e-mailberichten (alerts) zijn uitgebreid met de 11 modelportefeuilles van BeursBulletin.nl zodat de waarde uitkomt op:

OptionAlert indices

 € 66,33

DividendPortefeuille

 € 66,33

ETF-portefeuille

 € 66,33

SuperMomentumPortefeuille

 € 66,33

TopPortefeuille

 € 66,33

RatioPortefeuille

 € 66,33

AandelenAlert

 € 139,00

OptieAlert aandelen

 € 139,00

IndexAlert

 € 139,00

OlieAlert

 € 33,00

ProtectiePortefeuille

 € 33,00

FuturePortefeuille

 € 139,00

Handleidingen

 € 141,00

Totale waarde

 € 1.161,00

RatioPortefeuille

Welke portefeuilles moet je nu dan kiezen? Zie daarvoor onder andere https://beleggen.com/alle-portefeuilles-van-beursbulletin-gratis-bij-optionalert/

Na 15 jaar € 17.791.624 op je rekening

Maar even terug naar de berekening. Stel dus dat u begint met 3000 euro en dat u elke maand 150 euro extra inlegt en dat u met bovenstaande modelportefeuilles 2% rendement per maand behaald. En dat u dit ook aan 4 andere mensen gunt, die dat ook weer gunnen aan 4 andere mensen, enzovoort en zo groei naar de maximale vergoeding van 10.000 euro per maand. Dan rekent de Excel (zie uit dat u na 15 jaar € 17.791.624 op je rekening hebt staan.

Wachten kost per uur € 442

Maar stel nu dat u een jaar wacht? Dan mis je dus het laatste jaar. Het verschil tussen jaar 14 en 15 is € 3.872.040. Dat is per dag € 10.608. Per uur dat je wacht, kost je dat dus € 442. Hoeveel uur wil jij nog wachten om gebruik te maken van rente op rente ?

Resultaten van 2013

Of heeft u geen 3000 euro om mee te beginnen? Of geen 150 euro per maand over om te beleggen? Of gunt u dit niet aan minimaal 4 anderen? Of denkt u niet dat u met de bovenstaande 12 modelportefeuilles 2% per maand, dus 24% per jaar kunt verdienen? Misschien dan even goed om te laten zien wat de resultaten van 2013 waren van de aandelenportefeuilles:

Portefeuille

2013

DividendPortefeuille

46,2%

SuperMomentumPortefeuille

36,7%

TopPortefeuille

21,0%

RatioPortefeuille

50,2%

Energie en Financiële dienstverlening*

22,5%

ETF (sinds 3 juli)

13,5%

*Gestopt 3 juli 2013 en overgegaan in ETF-portefeuille.

Binnenkort vertel ik u meer over de andere portefeuilles. Heeft u nog geen abonnement op OptionAlert, klik hier.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

5 antwoorden
 1. van Lier Erwin
  van Lier Erwin zegt:

  Kan je dat eens berekenen zonder extra mensen (leden) erbij?
  niet iedereen kan en/of wil op de beurs werken. Zij willen misschien wel meewerken maar kennen niets van de beurs. Zelf heb ik geen 3 vrienden met de nodige kennis.
  Wat als jij ertussenuit valt?
  Stel dat je overdonderend succes hebt en met je luie krent en al je centjes naar de Bahama’s vertrekt?

  Mvg

  Beantwoorden
  • Harm van Wijk
   Harm van Wijk zegt:

   Dat kan je toch zelf ook in de Excel? :-D

   Maar zonder mensen kom je zoals aangeven uit op € 368.517. (De 30.000 euro die je dan inlegt, groeit dan in 15 jaar aan tot € 368.517.)

   En OptionAlert gaat juist om het opbouwen van de juiste kennis!

   Alles is een strategie
   Deze strategieen zijn vastgelegd
   En mijn medewerkers weten dat :-D maar ik zal goed uitkijken met oversteken ;-)

   Denk je echt dat ik zoveel tijd stop in het opbouwen van een reputatie en er dan met de omzet van 1 week (we keren 90% uit) er van door ga?

   Beantwoorden
 2. Gert
  Gert zegt:

  Wat moet ik met 17 miljoen op mijn rekening? Zit ik helemaal niet op te wachten. Heb je de zorg dat een ander het weer van je afpakken wil. Ik blijf liever in het midden. Niet te kort en niet te veel.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.