61 procent rendement met AEX

AEX-AlertOptionAlert: wij schrijven (openingsverkoop) 1 put AEX feb 380 en 1 call AEX feb 425 (short strangle) en ontvangen 1,95 euro als combi. Margin circa 2900 euro

Leden van BeursBulletin.nl en bezoekers van www.beleggen.com hebben de voorgaande 2 jaar met AEXAlert kunnen profiteren van bijna 60% rendement. Inmiddels is de gratis dienst AEXAlert overgegaan in OptionAlert. Inmiddels is dit het 8ste bericht dat aan de leden van OptionAlert is verzonden.

Kans op hetzelfde, hoge rendement

OptionAlert werkt volgens het bewezen systeem van AEXAlert. Ook OptionAlert geeft aan- en verkoopinformatie, maar gaat een stap verder. Niet alleen krijgt u signalen voor de AEX, maar ook voor de S&P500, Russell en de DAX, waardoor een bredere spreiding wordt bereikt.

De AEX wil de afgelopen weken maar niet van zijn plaats komen. Maar je hoeft niet wachten op een stijging van de AEX om geld te verdienen. Beleggers die opties schrijven, weten dat de AEX een dankbare index is om de tijd- en verwachtingswaarde op te strijken.

61 procent rendement met AEX

Zijwaartse markt

Het schrijven (verkopen) van opties is zeer interessant bij een index die zijwaarts beweegt, zoals de AEX. Bij indices, die zijwaarts bewegen, kun je namelijk zowel callopties als putopties schrijven (short strangle). En daarmee kun je indrukwekkende rendementen behalen.

short strangle

Een strangle is een optiecombinatie van een (zelfde aantal) call + put met verschillende uitoefenprijzen (strikes) en dezelfde expiratiedatum. Bij een short strangle wordt zowel de call als de put geschreven (verkocht) en wordt in dit geval derhalve een premie ontvangen.

Short Strangle

Maximale winst

Zowel de call als de put zijn out-of-the-money: de uitoefenprijs van de call ligt boven de huidige waarde van het aandeel, die van de put ligt onder de huidige waarde. Als de index flink stijgt, neemt de waarde van de calloptie toe. Daalt daarentegen de AEX, dan wordt de putoptie meer waard. De maximale winst bij een (ongedekte) short strangle is de ontvangen premie bij expiratiekoers tussen de uitoefenprijzen van de call en de put.

AEX blijft gelijk

De AEX is natuurlijk niet uit de gevarenzone, getuige de lagere toppen en lagere bodems van de afgelopen jaren (sinds 2000). De druk van de stijgende steunlijn (sinds 2009) en de dalende weerstandslijn zorgen er voor dat AEX vroeg of laat richting moet kiezen. Door het schrijven van opties, bijvoorbeeld met een short strangle, kunnen we profiteren van deze zijwaartse beweging.

AEX mag circa 6% dalen

Het systeem koos voor een putoptie met een uitoefenprijs van 425 punten voor de call en een put 380 met expiratiedatum 21 februari 2014. De AEX zou dus circa 6% mogen dalen. Vanaf het huidige niveau kan de AEX tot expiratie nog circa 5% stijgen zonder dat we in de problemen komen.

short strangle AEX

Ik ontving voor de calls AEX FEB14 425 € 0,60 en voor de puts FEB 380 ontving ik € 1,35. Voor deze short strangle ontving ik als combinatie totaal dus € 1,95. Voor 1 short strangle wordt door Alex, Binck en SNS een margin gevraagd van circa € 2900. Omdat we € 195 ontvingen, werd er direct € 195 op de rekening bijgeschreven. Na aftrek van transactiekosten is dat € 190,50.

Nettorendement van 61%

Uitgaande van € 2934 aan margin en een premieontvangst van € 195 is er dus een netto investering van € 2743. Dit levert dan een nettorendement op van 7% in 42 dagen. Dit komt dan neer op 61% op jaarbasis, veel meer dus dan op een spaarrekening en voldoende om de 1,2% vermogensrendementsheffing en de 3% inflatie te kunnen trotseren.

Iedere maand € 138 tijdswaarde

Iedere dag ontvangen we gemiddeld € 4,55 voor het risico dat we lopen. Per maand is dat gemiddeld € 138 waar we verder niets meer voor hoeven te doen. Maand in, maand uit. Op jaarbasis zou je zo dus circa € 1661 aan premie kunnen verdienen, circa 61% van de margin die je moet aanhouden.

Bijsturen

We kunnen natuurlijk altijd bijsturen door futures, Sprinters, Speeders of Turbo’s te kopen en er een opties/covered-optie-2/” title=”covered”>covered strangle van te maken of opties door te rollen of er een driepoot van te maken. Ook kunnen we natuurlijk de positie sluiten door de opties terug te kopen.

Dit deden we donderdag en vrijdag ook, want het gaat natuurlijk niet alleen om het openen van een positie, maar ook om het sluiten van de positie:

10-01-2014

OptionAlert: wij kopen terug (sluitkoop) 1 put Russell jan 16 1050 en 1 call 1190 (short strangle) en betalen 0,65 dollar als combi. Winst circa 135 euro

En

09-01-2014

OptionAlert: wij kopen terug (sluitkoop) 1 put ES (mini S&P) jan 1740 en 1 call 1900 (short strangle) en betalen 0,90 dollar als combi. Winst circa 162 euro

Terugkopen

Het terugkopen houdt in dat de verkochte (geschreven) optie worden gesloten door een sluitkoop waarmee de positie weer neutraal is. Omdat er tijd- en verwachtingswaarde is verdampt, kopen we terug tegen een lagere koers dan we hebben verkocht en daaruit resulteert een winst. Overigens lukt dat natuurlijk niet altijd!

Video Short Strangle

Een short strangle kent namelijk een (behoorlijk) risico. Je moet dus goed weten wat je doet. Misschien helpt deze video daar ook bij http://www.youtube.com/watch?v=PjAui2puot4 U kent de resultaten voor AEXAlert inmiddels (60% rendement in 2 jaar). Met OptionAlert krijgt u er nog vele extra’s bij.

Mis de extra bonussen niet

OptionAlert (49 euro per maand) werkt met een member-gets-member systeem. Als u tevreden bent over het product, vertelt u het verder. Voor iedereen die u aanmeldt, ontvangt u 7 euro bonus met een maximum van 10.000 euro per maand.

Meldt u nu aan voor OptionAlert
OptionAlert is nu één maand oud. Er hebben zich nu 1.600 leden aangemeld. Hoe eerder u aanmeldt, hoe groter uw kansen op bonussen. Ook al omdat we dit jaar internationaal gaan. Mis uw kans op mooie rendementen en 10.000 euro bonus per maand niet! Meldt u nu aan bij OptionAlert.

Zoals we op de Nieuwjaarsborrel van OptionAlert aan de meer dan 200 aanwezigen hebben gemeld, wordt er binnenkort nog voor bijna 6000 euro aan waarde aan OptionAlert toegevoegd. We laten dus niets aan het toeval over om onze missie te realiseren:

“Het helpen van zo veel mogelijk mensen om succesvol te worden met beleggen, door het verhogen van het Financieel IQ en het bieden van een bewezen succesvol beleggingssysteem, waardoor zo veel mogelijk mensen financieel vrij worden”

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

6 antwoorden
 1. Bram
  Bram zegt:

  Hoi Harm,

  Sinds 2 weken nu lid van optionalert. Je legt uit hoe je door de short strangle te schrijven/verkopen geld kan verdienen in een zijwaartse markt . Dat houdt in dat er ook iemand is die deze short stangle van je koopt. Wie koopt dit en wat is zijn intentie hiermee? Jij gaan er volgens de strategie vanuit dat je safe zit met de gekozen uitoefenprijzen maar waar speculeert de koper op? En kan het zijn dat op moment dat jij je positie wil sluiten met een sluitkoop niemand zijn short stangle wil verkopen?

  Mvg Bram

  Beantwoorden
  • Harm van Wijk
   Harm van Wijk zegt:

   Wie dit koopt weet ik niet. Wel weet ik dat 90% van de particuliere beleggers geld verliest, dus misschien 1 van hen?

   De koper speculeert op een grote beweging.

   Je kan ALTIJD de positie sluiten. De vraag is natuurlijk altijd tegen welke prijs!

   Beantwoorden
 2. David
  David zegt:

  Beste Harm,

  De AEX staat nu slechts 10 punten verwijderd van de geschreven PUT AEX FEB. Wat zijn je plannen? SLuiten, doorrollen, laten lopen?

  Graag je advies!

  Beantwoorden
  • Harm van Wijk
   Harm van Wijk zegt:

   We kunnen bijsturen door futures, Sprinters, Speeders of Turbo’s te kopen en er een covered strangle van te maken of opties door te rollen of er een driepoot van te maken. Ook kunnen we natuurlijk de positie sluiten door de opties terug te kopen, maar zover is het nog niet…

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.