Short strangleEen strangle is een optiecombinatie van een (zelfde aantal) call + put met verschillende uitoefenprijzen (strikes) en dezelfde expiratiedatum. Een short strangle wil zeggen dat je premie verkoopt en bij een long strangle koop je call(s) en put (s) met verschillende uitoefenprijzen.

Long strangle

Bij een long strangle wordt zowel de call als de put gekocht, en moet er derhalve een premie worden betaald. Een koper van de strangle anticipeert op een forse beweging.

Short strangle

Bij een short strangle wordt zowel de call als de put geschreven, en wordt in dit geval derhalve een premie ontvangen.

Een verkoper van de straddle verwacht een neutrale markt waarbij de index of een aandeel rond of binnen de uitoefenprijzen van de strangle expireert.

Call en put out-of-the-money

Zowel de call als de put zijn out-of-the-money: de uitoefenprijs van de call ligt boven de huidige waarde van het aandeel, die van de put ligt onder de huidige waarde.

Als het aandeel flink stijgt, neemt de waarde van de calloptie toe. Daalt daarentegen de koers van het aandeel aanzienlijk, dan wordt de putoptie meer waard.

Risico long strangle

Het risico is dat de gekochte opties zonder waarde aflopen indien de verwachte beweging niet groot genoeg is of zelfs helemaal niet plaatsvindt.
De beweging moet groter zijn dan bij een straddle, maar daar staat tegenover dat de aanschafwaarde van de strangle lager ligt daar de opties “out-of-the-money” zijn.

Winst‐ en verliesschema short strangle

  • De maximale winst bij een (ongedekte) short strangle is de ontvangen premie bij expiratiekoers tussen de uitoefenprijzen van de call en de put.
  • Break‐even‐points: uitoefenprijs put ‐ ontvangen premie én uitoefenprijs call + ontvangen premie.

Handleiding Geld verdienen met opties

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

AEXAlert

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

OptieAlert

www.OptieAlert.nl is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. De belegger wordt per e-mail en SMS volledig begeleid bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Wij werken bij OptieAlert met rendementsabonnementen en dus niet met tijdsabonnementen. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u onze tips totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt en stopt uw abonnement dus niet na bijvoorbeeld een jaar.

Met dit systeem weet u vooraf waar u aan toe bent en kunt u exact berekenen wat het abonnement u oplevert. Ga voor meer informatie naar www.OptieAlert.nl