Beleggen in de top 31 staal aandelen voor 2024

Beleggen in de top 31 staal aandelen voor 2024

De staal aandelen staan in de spot light. De staalprijzen zijn sterk gestegen tijdens de oorlog in Europa. Rusland en Oekraïne exporteren jaarlijks ongeveer 3 miljoen ton staal, wat 8-9% van de wereldwijde netto-handel is.

 

Inhoudsopgave

De staalprijzen zullen naar verwachting verder stijgen.

Aangezien de stijgingen tot nu toe onvoldoende zijn om de inflatie in grondstoffen zoals cokeskolen en ijzererts te dekken. Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft een enorme impact op de wereldwijde vraag naar staal, zegt de Japanse overkoepelende staalfederatie.

 

“Zelfs vóór de crisis in Oekraïne hadden we te maken met drie risicofactoren die de vraag naar staal drukten: de groeivertraging van de Chinese economie, het wereldwijde tekort aan chips en de stijgende prijzen voor energie en natuurlijke hulpbronnen”, zei Eiji Hashimoto, voorzitter van de Japanse IJzer- en Staalfederatie, op een persconferentie.

 

“Deze risico’s zijn alleen maar groter geworden vanwege het conflict tussen Rusland en Oekraïne en we zullen een enorme impact zien op de wereldwijde vraag naar staal als deze oorlog lang aanhoudt”, zei hij. Eraan toevoegend dat dit ook gevolgen zal hebben voor de wereldwijde staalhandel, aangezien Rusland en Oekraïne belangrijke spelers op de staalmarkt zijn.

 

Hashimoto zei ook dat de daling van de yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar anderzijds een andere serieuze uitdaging vormt voor Japanse fabrikanten, aangezien sommige industrieën de druk niet hebben overwonnen om de stijgende kosten door te berekenen.

 

“In 2012 hielp een zwakke yen Japan om het wereldwijde concurrentievermogen te herwinnen, maar de situatie is nu totaal anders”, zegt Hashimoto, tevens president van de grootste staalproducent van Japan, Nippon Steel Corp.

 

De economische politiek van de voormalige Japanse premier Shinzo Abe in 2012 luidde een gedurfd beleid in dat bekend staat als ‘Abenomics’ en dat hielp de economie nieuw leven in te blazen en de bedrijfswinsten en -export te stimuleren, toen de yen fors daalde.

 

Maar de val van de yen sindsdien droeg bij aan de kosten voor Japan Inc, dat al te lijden had van stijgende energie- en grondstoffenprijzen te midden van een wereldwijd economisch herstel van de door pandemiemaatregelen veroorzaakte malaise en de groeiende trend naar decarbonisatie, zei Hashimoto.

 

“Japanse bedrijven hebben het moeilijk gehad om met een sterkere yen om te gaan, maar nu veroorzaakt een zwakkere yen voor het eerst een negatief effect. Dit is een serieuze uitdaging voor Japan in het algemeen en voor de staalsector in het bijzonder”, zei hij. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne voegt daar nog een nieuwe dimensie aan toe.

 

Wat is de impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op de staalproductie en op de toeleveringsketens?

 

De Russische invasie van Oekraïne kwam als een ongekende schok voor zowel de internationale als de lokale staalindustrie. De meeste Oekraïense staalfabrieken staakten hun activiteiten en zetten de apparatuur ‘on hold’. De factor veiligheid kwam op de eerste plaats.

 

Staalfabrieken kunnen tijdens oorlogshandelingen niet werken, ze zijn een mogelijk doelwit voor vijandelijke aanvallen. Wat een bedreiging vormt voor het leven van arbeiders en productiefaciliteiten.

 

Tegelijkertijd ontstonden er logistieke problemen. Sinds het begin van de oorlog zijn de Oekraïense zeehavens niet beschikbaar omdat Russische oorlogsschepen de Zwarte Zee hebben geblokkeerd, naast het risico van de mijnen die werden gelegd.

 

In feite was er maar één richting over voor de export vanuit Oekraïne: per spoor naar de EU. De exportmogelijkheden naar de EU worden beperkt door de capaciteit van grensovergangen.

 

De oorlog heeft de toeleveringsketens ontwricht. Volgens de schattingen is 90% van de staalcapaciteit al geruime tijd niet meer actief. Sommige ondernemingen proberen de productie te hervatten en de volumes te verhogen, maar dit is moeilijk vanwege de uitvaltijd van andere fabrieken in de toeleveringsketen. De meeste cokesfabrieken hebben de productie stopgezet.

 

Om de exploitatie van de cokesfabrieken te hervatten, is het niet alleen noodzakelijk om hun veiligheid te waarborgen, maar ook om de levering van cokeskolen te regelen. Rusland was de belangrijkste leverancier van zachte en halfzachte cokeskolen, die werden gebruikt voor de productie van cokes en voor de injectie van poederkool.

 

In 2021 importeerde Oekraïne uit Rusland 8 miljoen ton cokeskolen. Het aandeel van de Russische leveringen op de Oekraïense binnenlandse markt was 43% en vervanging van de kolenleveringen uit Rusland is een uitdaging.

 

In 2022 werkte in Oekraïne slechts één op de zes geïntegreerde staalfabrieken volledig. Volgens een verklaring van Metinvest Group, die Kametstal controleert, werkt deze fabriek met 80% van de bezettingsgraad van de productiecapaciteit.

 

Andere bedrijven hervatten alleen walsactiviteiten of leveren staalproducten vanuit magazijnen. ArcelorMittal Kryvyi Rih kondigde in april de mogelijke herlancering van een hoogoven aan.

Ongeveer 1/3 van de Oekraïense staalcapaciteit bevindt zich in Mariupol – Azovstal en Ilyich Iron and Steel Works. Marioepol was in de eerste helft van 2022 het heetste punt van deze oorlog. De stad met een half miljoen inwoners is een maand lang omsingeld geweest en werd voortdurend beschoten.

 

In de straten van de stad werd hevig gevochten. Niemand weet precies welke schade de staalfabrieken hebben opgelopen. Het management zegt dat de fabrieken zullen worden hersteld zodra de vrede in Oekraïne terugkeert. Het herstel van stedelijke infrastructuur kan langer duren en dit is ook belangrijk voor de hervatting van de productie.

 

Transport is een ander groot probleem waardoor fabrieken niet kunnen opstarten. Staalbedrijven proberen samen met de nationale spoorwegmaatschappij Ukrzaliznytsya het probleem van het heropstarten van de transport op te lossen, maar dit kan lang duren.

 

Stopzetting van de staalproductie leidde tot verstoring van de aanvoer van bijproducten. Bijna alle geïntegreerde staalfabrieken in Oekraïne hebben luchtscheidingseenheden (ASU’s), die zuurstof en andere industriële gassen produceren.

 

Oekraïne is ’s werelds grootste leverancier van edelgassen, waaronder neon, krypton en xenon. Al deze gassen zijn essentieel voor de productie van halfgeleiders. Wereldwijd levert Oekraïne ongeveer 70% neongas en 40% kryptongas.

 

Bovendien levert Oekraïne 90% van het sterk gezuiverde neon voor de productie van chips in de VS. De twee belangrijkste zuiveringsinstallaties voor Russische en Oekraïense neon bevinden zich in Odessa.

 

Nu is het bijna onmogelijk om die faciliteiten in toeleveringsketens te gebruiken. Beëindiging van de toevoer van edelgas uit Oekraïne zal de prijzen opdrijven en we zullen onvermijdelijk een verergering van het huidige chiptekort zien.

 

De oorlog leidde tot de stopzetting van de ijzer- en staalexport, niet alleen uit Oekraïne, maar ook uit Rusland. De segmenten ruwijzer en halffabricaten ondervonden de meest negatieve impact van de oorlog. In 2021 importeerde de EU 22,4% uit Rusland en 29,4% uit Oekraïne. De VS importeerden 34,3% ruwijzer uit Rusland en 28,5% uit Oekraïne.

 

Het gebrek aan Russische en Oekraïense aanvoer leidde tot een stijging van de prijzen van ruw ijzer uit Brazilië met 16-19% op een maand tijd. Ter vergelijking: de ijzerertsprijzen stegen in dezelfde periode met 12%. De oorlog heeft de sector dus grondig door elkaar geschud.

 

De stopzetting van de ijzer- en staalleveringen uit Rusland heeft twee redenen. Ten eerste kunnen sommige Russische fabrieken vanwege persoonlijke sancties tegen hun eigenaren geen producten meer aan de EU en de VS leveren.

 

Ten tweede weigeren kopers vrijwillig te importeren uit Rusland vanwege ESG-risico’s en afwikkelingsproblemen. Deze situatie verergert de krapte op de ijzer- en staalmarkt.

 

Om de bevoorrading te hervatten, is het noodzakelijk om de vijandelijkheden te stoppen en de havens van de Zwarte Zee te deblokkeren. In dergelijke omstandigheden kunnen de meeste Oekraïense staalfabrieken binnen 1-2 maanden na het sluiten van het vredesakkoord weer operationeel zijn. Voor de staalfabrieken in Mariupol zal dit proces niet sneller verlopen.

 

Oorlog creëert dus uitdagingen voor alle deelnemers aan de wereldeconomie. We zien verstoringen in supply chains, afnemende productievolumes, stijgende prijzen. De economie heeft vrede nodig.

 

Alleen het einde van de oorlog zal het mogelijk maken om de wereldwijde waardeketens volledig te herstellen. En dat geldt dus ook voor de staalsector, want die lijkt meer dan andere sectoren aan veranderingen onderhevig. De kans is groot dat de staalsector na de oorlog tussen Oekraïne en Rusland nooit meer dezelfde zal worden.

 

Staalsector ziet nieuwe prijsmechanismen opduiken te midden van oorlog tussen Oekraïne en Rusland

 

Nieuwe methoden voor afwikkeling van handelsacties die opduiken tegen de achtergrond van de verslechterende oorlog tussen Oekraïne en Rusland, kunnen wijzen op een blijvende verschuiving in de wereldwijde staalmarkt, vertelden doorgaans goed betrouwbare bronnen aan Fastmarkets.

 

Uiteindelijk zou dit kunnen leiden tot het ontstaan van parallelle economieën met hun eigen prijsstelling en handelspraktijken, net zoals hun geopolitieke tegenhangers tijdens de Koude Oorlog, toen de landen van het Warschaupact na de Tweede Wereldoorlog tegenover het Westblok stonden, met het IJzeren Gordijn tussen beiden in.

 

Het kan ook leiden tot beperkte handelsstromen, met steeds beperktere inkoopmogelijkheden voor beide blokken. Terwijl sommige landen Russisch staal nu volledig afwijzen – vanwege de sancties die aan het land zijn opgelegd – blijven andere markten het accepteren en kopen ze tegen lagere prijzen en in verschillende valuta, ondanks het opleggen en aanscherpen van die sancties.

 

Een van die nieuwe verrekeningsmethodes is de verkoop van Russisch staal aan Zuidoost-Aziatische kopers, maar geprijsd in andere valuta, zoals de Chinese yuan. Russische molens zoals Abinsk boden ook betalingsopties aan in de Turkse lira, de Zwitserse frank of de dirham van de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Details over deze verschuiving in de handel zijn nog steeds niet bekend, hoewel Chinese handelaren naar verluidt bij dergelijke transacties betrokken waren. De prijzen voor deze transacties waren naar verluidt lager dan de spotprijsniveaus, maar niemand met enig besef van de details was bereid meer bekend te maken vanwege de gevoeligheid van het onderwerp.

 

Andere factoren gaven gewicht aan het idee van een ontluikende economische kloof tussen Oost en West. Een daarvan was de opkomst van handelspraktijken zoals het per trein vervoeren van Russisch staal over de grens tussen Rusland en China en het vervolgens opnieuw exporteren als Chinees staal.

 

Dit helpt ook verklaren waarom China sinds het eerste kwartaal van 2022 staal exporteert, ondanks de recente sterke binnenlandse vraag van zijn eigen herrollers, terwijl de bedrijfssnelheid van hoogovens lager was als gevolg van emissie- en productiecontroles.

 

Chinese staalproducenten en exporteurs zagen kansen op de wereldwijde staalmarkten en zijn begonnen met het exporteren van warmgewalste rollen, walsdraad en andere staalproducten naar Europa, waar kopers bereid waren hogere prijzen te accepteren dan op de regionale Aziatische markten.

 

En de herverdeling van de Russische en Wit-Russische quota voor de invoer van staal in de EU naar Turkije, India, Zuid-Korea en andere landen was misschien een andere voorbode van een permanente structurele verschuiving in de samenstelling van de wereldmarkt.

 

De lucratieve Europese markten zouden waarschijnlijk volumes wegtrekken uit Azië, dat nu de goedkoopste markt ter wereld is. Hierdoor zou Russisch staal het gat in het aanbod kunnen opvullen. Maar de eigen economie van Rusland is beschadigd – misschien onherstelbaar door een oorlogsinspanning te moeten financieren terwijl de internationale handelsbetrekkingen als gevolg van de sancties zijn stukgelopen.

 

De Russische president Vladimir Poetin heeft gewaarschuwd voor “diepe structurele veranderingen” in de Russische economie, veranderingen die “niet gemakkelijk zullen zijn om zich aan aan te passen”.

 

Het ministerie van Industrie en Handel van het land zal de staalprijzen gaan monitoren en de marges beperken tot 20-25% voor staalproducenten en 3-7% voor handelaren en staalservicebedrijven, in een terugkeer naar de gecontroleerde economie van het verleden.

 

De inflatie zou door de oorlog met nog eens 2,5 procentpunt kunnen stijgen, zei de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een vooruitblikkend document, en de economische groei zou dit jaar met meer dan 1 procentpunt lager kunnen uitvallen .

 

Rusland heeft moeite om de binnenlandse prijsstijgingen voor staal in bedwang te houden, vooral die welke verband houden met internationale exportprijsbenchmarks. De staalprijzen zijn de laatste tijd alleen gedaald door tussenkomst van de overheid.

 

Krijgen we een langzame terugkeer naar normaal? Of zelfs helemaal geen terugkeer? De staalprijzen zullen misschien niet onmiddellijk dalen, zelfs als de oorlog tussen Oekraïne en Rusland eindigt, zo zeggen verschillende bronnen.

 

“Het hangt ervan af of Oekraïense staalfabrieken opnieuw kunnen opstarten en hun materialen naar hun traditionele markten, zoals Europa, kunnen brengen”, vertelde een senior handelaar in Singapore aan Fastmarkets.

 

De prijsvolatiliteit zou waarschijnlijk ook aanhouden, vooral tegen de achtergrond van verdere covid-maatregelen en strikte reacties van de overheid, zoals de afsluitingen van grote steden in heel China, aldus handelaren.

 

Het staalonderzoeksteam van Fastmarkets verwachtte dat de effecten van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland uiteindelijk zullen afnemen naarmate de tijd verstrijkt, vooral als er geen permanent aanbodtekort is en andere staalcapaciteiten in de wereld de door Oekraïne en Rusland achtergelaten ruimte overnemen.

 

Het onderzoeksteam verwachtte dat de staalexportprijzen in de Zwarte Zee in mei 2022 een piek zouden bereiken en dat de prijzen in de rest van de wereld in juni of juli hun top zouden bereiken, ervan uitgaande dat het conflict in het tweede kwartaal eindigt en seizoensgebonden veranderingen de vraag vanaf het derde kwartaal afremmen. Maar dit is maar 1 scenario dat allesbehalve vastligt.

 

“Er is geen permanente verandering, zoals milieukwesties die de vervanging van hoogovens beperken, of een permanente vernietiging van de vraag veroorzaken, dus dit is zeer tijdelijk”, voegde hij eraan toe. Met daarbij de opmerking dat ‘tijdelijk’ een zeer relatief begrip is.

 

“De staalprijzen kunnen voorlopig hoog blijven”, vertelde een anonieme bron uit de staalsector in Singapore aan Fastmarkets, “en dit totdat er meer aanbod op de spotmarkt komt”. Het zal ook enige tijd duren voordat de effecten van de sancties zijn uitgewerkt, zelfs als ze worden opgeheven of verminderd.” Het kan misschien ook interessant zijn om eens te kijken naar de markt voor roestvrij staal, want dat is een apart segment van de markt.

 

De markt voor roestvrij staal

De wereldwijde marktomvang van roestvrij staal werd in 2021 geschat op 104 miljard USD en zal naar verwachting een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,9% vertonen van 2022 tot 2030. De particuliere en openbare investeringen in infrastructuur, evenals woningen, zullen waarschijnlijk een impuls geven aan de vraag naar roestvast staal.

 

Roestvast staal (RVS) is een belangrijk materiaal in industriële toepassingen zoals bouw & constructie, infrastructuur, spoorwegen, automobiel & transport en procesindustrieën.

 

Deze soort staal heeft een unieke voorsprong op koolstofstaal omdat het een combinatie heeft van eigenschappen zoals buigzaamheid, sterkte, corrosieweerstand, esthetische eigenschappen, lage onderhoudskosten en gemiddelde productlevenscyclus.

 

Deze eigenschappen, samen met een toenemende penetratie in tal van toepassingen, zullen naar verwachting de marktgroei stimuleren.

 

De Amerikaanse markt voor roestvast staal zal naar verwachting worden aangedreven door de vraag naar mechanische, chemische en energietoepassingen. Deze toepassingen zijn gediversifieerd zoals buisvormig in de olie-industrie; warmtewisselaars, warmtevaten en ketels in elektriciteitscentrales; oven planten; en componenten in verwerkingsmachines van de pulp- en papierindustrie, de chemische industrie en de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

 

Bouw & constructie is een van de belangrijke toepassingen van roestvast staal. Het segment was goed voor een volumeaandeel van 11,3% van de totale Amerikaanse vraag. Voor structurele doeleinden worden producten in roestvrij staal gebruikt in balken, kolommen en algemene architecturale toepassingen. Het wordt onder andere gebruikt in balustrades, dakbedekking, liften, trappen, zwembadzonwering, luifels en atria.

 

In november 2021 heeft de Amerikaanse regering een plan van 2 biljoen dollar voor infrastructuur geïntroduceerd. Het omvat toewijzing van middelen voor reparatie en renovatie van bruggen, snelwegen, oplaadfaciliteiten voor elektrische auto’s, luchthavens, waterinfrastructuur, communicatienetwerken, snel internet, schone energie en milieu en CO2-reductie. Dit plan zal waarschijnlijk de vraag naar structurele toepassingen in infrastructuur en constructie ondersteunen.

 

In 2024 staat de staalsector enkele uitdagende maar ook veelbelovende ontwikkelingen te wachten. Wereldwijd is er een voortdurende verschuiving naar duurzame praktijken en technologieën, waardoor de staalindustrie gedwongen wordt haar processen te herzien en te verduurzamen. Innovaties zoals groene staalproductie, waarbij gebruik wordt gemaakt van waterstof als energiebron, winnen aan populariteit en dragen bij aan verminderde CO2-uitstoot.

 

Daarnaast heeft de sector te maken met geopolitieke invloeden, handelsconflicten en verstoringen in toeleveringsketens. Deze factoren hebben geleid tot een heroverweging van de wereldwijde handelsdynamiek en productielocaties in de staalindustrie.

 

Op technologisch gebied heeft de adoptie van automatisering, artificial intelligence en data-analyse een revolutie teweeggebracht in de productieprocessen, waardoor efficiëntie en kwaliteit zijn verbeterd. Bedrijven die flexibel reageren op deze veranderingen gedijen wellicht beter in deze dynamische omgeving.

 

De vraag naar staal is nog steeds hoog, vooral vanuit sectoren als de bouw, de auto-industrie en de infrastructuur. Het streven naar groene energie en infrastructuurprojecten heeft de vraag naar hoogwaardig staal gestimuleerd.

 

Kortom, in 2024 ziet de staalsector eruit als een industrie die in transitie is, met een groeiende focus op duurzaamheid, technologische innovatie en aanpassingsvermogen aan veranderende mondiale omstandigheden.

 

1.   ArcelorMittal (NYSE: MT)

ArcelorMittal is ’s werelds grootste staalproducent en opereert op mondiaal niveau, met activiteiten in meer dan 60 landen. Het bedrijf levert diverse staalproducten voor sectoren als de bouw, auto-industrie en energie.

 

In 2024 worden de vooruitzichten voor ArcelorMittal beïnvloed door verschillende factoren. Een wereldwijde economische opleving kan de vraag naar staal stimuleren, met name in de bouw en infrastructuur. Echter, uitdagingen zoals schommelende grondstoffenprijzen en milieudruk om CO2-uitstoot te verminderen, blijven van invloed.

 

In 2024 zijn de vooruitzichten voor ArcelorMittal dan ook gemengd. De staalindustrie wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder economische groei, vraag naar staal en grondstoffenprijzen. ArcelorMittal kan profiteren van een wereldwijde economische opleving, waardoor de vraag naar staal toeneemt, met name in de bouw- en infrastructuursector. De onderneming heeft echter te maken met uitdagingen zoals volatiliteit in grondstoffenprijzen, handelsgeschillen en milieudruk om de koolstofuitstoot te verminderen.

 

In het algemeen zal het succes van ArcelorMittal in 2024 afhangen van het vermogen om flexibel in te spelen op marktomstandigheden, duurzame praktijken te omarmen en zich aan te passen aan een snel veranderend economisch landschap.

 

 

2.   Nucor Corporation (NYSE: NUE)

Nucor Corporation is een toonaangevende Amerikaanse staalproducent en -dienstverlener, bekend om zijn geavanceerde productiemethoden en focus op duurzaamheid. Met fabrieken verspreid over de Verenigde Staten, produceert Nucor een breed scala aan stalen producten, waaronder balken, platen en buizen.

 

Voor 2024 wordt verwacht dat Nucor zal profiteren van de groeiende vraag naar staal als gevolg van infrastructuurprojecten en de algemene economische opleving. De focus op milieuvriendelijke productieprocessen en het gebruik van gerecycled schroot draagt bij aan de duurzame bedrijfspraktijken van Nucor, wat in lijn is met de groeiende vraag naar milieubewuste ondernemingen.

 

De vooruitzichten voor 2024 zijn positief vanwege een verwachte toename van investeringen in infrastructuur en de bouwsector in de VS. De voortdurende innovatie in productietechnologieën en de strategische positionering van Nucor binnen de markt zouden het bedrijf goed moeten positioneren om te profiteren van de gunstige marktomstandigheden. Het is echter altijd belangrijk om rekening te houden met marktvolatiliteit en externe factoren die de staalindustrie kunnen beïnvloeden.

 

 

3.   United States Steel Corporation (NYSE: X)

United States Steel Corporation (U.S. Steel) is een Amerikaanse geïntegreerde staalproducent met het hoofdkantoor in Pittsburgh, Pennsylvania. Opgericht in 1901, speelde het een belangrijke rol in de groei van de Amerikaanse staalindustrie. U.S. Steel opereert in verschillende segmenten, waaronder platgewalst staal, U.S. Steel Europe en buisvormig staal, en bedient diverse industrieën zoals automotive, bouw en energie.

 

U.S. Steel werd opgericht door enkele van de belangrijkste industriële figuren van die tijd, waaronder financier J.P. Morgan. Het was destijds de eerste onderneming met een marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard.

 

U.S. Steel is betrokken bij de productie van geïntegreerd staal, wat inhoudt dat het bedrijf betrokken is bij elke fase van de staalproductie, van de winning van grondstoffen tot de vervaardiging van afgewerkte producten. Het heeft diverse bedrijfsonderdelen, waaronder Flat-rolled (plaatstaal), U.S. Steel Europe en Tubular (buisvormig staal).

 

De producten van U.S. Steel vinden hun toepassing in verschillende industrieën, waaronder de auto-industrie, de bouwsector, energie, transport en meer.

 

 

4.   POSCO (NYSE: PKX)

POSCO, wat staat voor Pohang Iron and Steel Company, is een van ’s werelds grootste staalproducenten en heeft zijn hoofdkantoor in Zuid-Korea.

 

POSCO werd opgericht in 1968 en heeft zijn oorsprong in de stad Pohang, Zuid-Korea. Het bedrijf groeide uit tot een van de belangrijkste spelers in de wereldwijde staalindustrie en exporteert staalproducten naar tal van markten en is toeleverancier aan verschillende sectoren, waaronder de auto-, scheepsbouw- en bouwsector.

 

Naast het produceren van ruw staal, biedt POSCO een breed scala aan staalproducten en -oplossingen. Dit omvat plaatstaal, roestvrij staal, elektrisch staal, en meer. POSCO legt steeds meer nadruk op innovatie en duurzaamheid. Het bedrijf investeert in onderzoek en ontwikkeling om geavanceerde staaltechnologieën te ontwikkelen en streeft naar milieuvriendelijke productieprocessen.

 

 

5.   Tata Steel Ltd. (NSE: TATASTEEL)

Tata Steel is een internationaal staalbedrijf met hoofdkantoren in India en het Verenigd Koninkrijk. Tata Steel is onderdeel van de Tata Group, een van de grootste conglomoraten ter wereld. Het staalbedrijf heeft een rijke geschiedenis en is uitgegroeid tot een van de leidende staalproducenten wereldwijd.

 

Tata Steel heeft productiefaciliteiten en activiteiten over de hele wereld, waaronder in India, Europa, Zuidoost-Azië en Canada. Een van hun bekendste overnames was de overname van Corus Group in 2007, waarmee Tata Steel een aanzienlijke aanwezigheid in Europa kreeg.

 

6.   JFE Holdings, Inc. (OTC: JFEEF)

JFE Holdings is een vooraanstaand Japans bedrijf in de metallurgische en technische industrie, met een focus op staalproductie en engineering. Het bedrijf is betrokken bij de productie van een breed scala aan staalproducten, zoals platte en lange producten, evenals scheepsbouw en engineeringdiensten. JFE Holdings staat bekend om zijn technologische innovatie en duurzame bedrijfspraktijken.

 

Voor 2024 verwacht JFE Holdings een stijging van de resultaten, aangezien de wereldwijde vraag naar staal naar verwachting zal blijven stijgen, gedreven door infrastructuurontwikkelingen en economische groei. Het bedrijf zou kunnen profiteren van zijn geavanceerde technologieën en efficiënte productiemethoden om concurrerend te blijven in de markt.

 

 

7.   Steel Dynamics, Inc. (NASDAQ: STLD)

Steel Dynamics, opgericht in 1993, is een toonaangevende Amerikaanse producent van staalproducten met hoofdkantoor in Fort Wayne, Indiana. Het bedrijf heeft diverse activiteiten, waaronder de productie van staal via elektrische boogovens, het vervaardigen van stalen producten en recyclingactiviteiten.

 

Belangrijke punten over Steel Dynamics zijn onder meer de focus op technologische innovatie, efficiënte productieprocessen en klantgerichte benadering. Het bedrijf staat bekend om zijn flexibiliteit in het produceren van diverse staalproducten, zoals balken, platen en buizen, om te voldoen aan de eisen van verschillende industrieën, waaronder bouw en transport.

 

Voor de vooruitzichten in 2024 zijn factoren zoals de mondiale economische situatie, de vraag naar staal, grondstofprijzen en handelsomstandigheden van belang. Steel Dynamics zou kunnen profiteren van een opleving in de bouw- en infrastructuursector in de VS, maar geopolitieke en economische onzekerheden kunnen uitdagingen vormen.

 

 

8.   Nippon Steel Corporation (OTC: NPSCY)

Nippon Steel Corporation, gevestigd in Japan, is een van ’s werelds grootste staalproducenten. Het bedrijf werd opgericht in 1970 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler in de wereldwijde staalindustrie. Het bedrijf heeft diverse activiteiten, waaronder de productie van ruw staal, staalproducten en aanverwante materialen.

 

Nippon Steel heeft wereldwijd productiefaciliteiten en is toeleverancier aan heel wat sectoren zoals de auto-, bouw-, en energie-industrie.

 

9.   Thyssen Krupp AG (ETR: TKA)

ThyssenKrupp is een Duits industrieel conglomeraat met activiteiten in verschillende sectoren, waaronder staalproductie, industriële technologie en materialen. Het bedrijf is van meer dan één markt thuis, met activiteiten variërend van staalproductie, scheepsbouw, automobielindustrie, tot technologische oplossingen en materialendiensten. Deze diversificatie stelt het bedrijf in staat om flexibel in te spelen op marktontwikkelingen.

 

De staaldivisie van ThyssenKrupp is een van de grootste ter wereld. Het bedrijf staat bekend om hoogwaardige staalproducten en speelt een cruciale rol in de toeleveringsketen voor diverse industrieën, waaronder de auto-industrie, bouw en energie.

 

ThyssenKrupp heeft de afgelopen jaren herstructureringsinspanningen doorgevoerd om de efficiëntie te verbeteren en zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Dit omvatte bijvoorbeeld de verkoop van bepaalde bedrijfsonderdelen en het streven naar kostenbesparingen.

 

 

10.                 Baoshan Iron & Steel Co., Ltd. (SHA: 600019)

Baoshan Iron & Steel Co., Ltd. (Baosteel) is een van China’s grootste staalproducenten en maakt deel uit van de Baowu Steel Group, ’s werelds grootste staalconglomeraat. Baosteel speelt een cruciale rol in de Chinese staalindustrie en staat bekend om zijn diversificatie in hoogwaardige staalproducten, waaronder platen, rollen en buizen.

In 2023 boekte Baosteel solide resultaten, ondersteund door de wereldwijde vraag naar staal, met name in de bouw- en infrastructuursectoren. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de economische groei in China en de wereldwijde herstelmaatregelen na de COVID-19-plandemie. Baosteel heeft ook ingezet op technologische innovatie en milieuvriendelijke productiemethoden om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaam geproduceerd staal.

 

Daarnaast heeft Baosteel zich gericht op internationale expansie en samenwerkingen om zijn positie op de wereldmarkt te versterken. Het bedrijf blijft streven naar efficiëntieverbeteringen en heeft geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om concurrerend te blijven in de snel evoluerende staalindustrie.

 

 

11.                 Severstal PAO (MCX: CHMF)

Severstal is een van de grootste Russische staalproducenten, opgericht in 1955 en gevestigd in Cherepovets, Rusland. Het bedrijf is actief in de gehele staalproductieketen, inclusief mijnbouw, ruwijzerproductie, staalproductie en de vervaardiging van afgewerkte producten.

 

In het algemeen kunnen bedrijven in de staalindustrie worden beïnvloed door geopolitieke onrust en conflicten, vooral als deze invloed hebben op de toegang tot grondstoffen, handelsroutes en markten. De oorlog in Oekraïne heeft het bedrijf niet onberoerd gelaten. Oekraïne is een belangrijke leverancier van grondstoffen voor de staalindustrie, en eventuele onderbrekingen in de toeleveringsketen kunnen gevolgen hebben voor de activiteiten van staalproducenten zoals Severstal.

 

Daarnaast kunnen economische sancties, handelsbelemmeringen en algemene onzekerheid als gevolg van het conflict de wereldwijde economie beïnvloeden, wat indirecte effecten kan hebben op de vraag naar staal en de prijzen ervan. De handel in Russische aandelen is vanwege de oorlogssituatie bovendien erg moeilijk geworden.

 

12.                 JSW Steel Ltd. (NSE: JSWSTEEL)

JSW Steel is een toonaangevende Indiase staalproducent met het hoofdkantoor in Mumbai, India. Opgericht in 1982, heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een wereldwijde speler in de staalindustrie. JSW Steel heeft gevarieerde activiteiten, waaronder de productie van platte en lange staalproducten, waaronder buizen, en heeft een sterke aanwezigheid in de automobiel-, bouw- en infrastructuursector.

 

Belangrijke kenmerken van JSW Steel zijn onder meer een sterke focus op technologische innovatie, duurzaamheid en capaciteitsuitbreiding. Het bedrijf heeft moderniseringen doorgevoerd om efficiëntere productieprocessen te realiseren en heeft geïnvesteerd in milieuvriendelijke praktijken.

13.                 China Steel Corporation (TPE: 2002)

China Steel Corporation (CSC) is een toonaangevende Taiwanese staalproducent en een belangrijke speler in de Aziatische staalindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van verschillende staalproducten, waaronder rollen, platen, buizen en draadproducten. CSC staat bekend om zijn geavanceerde technologieën en strenge kwaliteitsnormen.

 

Over het algemeen heeft Taiwan een veerkrachtige en technologiegedreven economie. In de nasleep van de COVID-19-maatregelen heeft Taiwan relatief goed gepresteerd in vergelijking met veel andere landen. De exportgerichte economie, vooral in de halfgeleiderindustrie, heeft bijgedragen aan het herstel.

 

Taiwan staat wereldwijd bekend om zijn technologische innovaties, met name in de productie van halfgeleiders. De wereldwijde vraag naar elektronica en technologische apparaten heeft een directe invloed op de Taiwanese economie. De handelsrelaties, met name met belangrijke handelspartners zoals China en de Verenigde Staten, spelen een cruciale rol. Eventuele veranderingen in internationale handelsomstandigheden kunnen impact hebben op de exportmarkt van Taiwan.

 

Taiwan is uiteraard betrokken bij geopolitieke spanningen, met name in relatie tot de betrekkingen met China. Dit kan invloed hebben op economische zaken en investeringen. Over het algemeen wordt verwacht dat Taiwan, met zijn sterke industriële basis en technologische innovatie, een veerkrachtige economie zal behouden. Het is echter belangrijk om de economische indicatoren en ontwikkelingen in de gaten te houden voor een nauwkeuriger beeld van de vooruitzichten.

 

14.                 Gerdau S.A. (NYSE: GGB)

Gerdau werd opgericht in 1901 en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende wereldwijde staalproducent. Het bedrijf is betrokken bij de productie van staal en staalproducten voor verschillende sectoren, waaronder de bouw, auto-industrie en landbouw.

 

Gerdau heeft wereldwijd activiteiten en productiefaciliteiten, met aanwezigheid in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf exporteert staalproducten naar diverse markten over de hele wereld. Naast ruw staal produceert Gerdau een breed scala aan staalproducten, waaronder wapeningsstaal, constructiestaal en speciale staalsoorten.

 

15.                 Voestalpine AG (VIE: VOE)

Voestalpine is een Oostenrijks industrieel bedrijf dat gespecialiseerd is in staal, maar ook actief is op het gebied van metaalverwerking en -technologie. De kernactiviteiten omvatten de productie van hoogwaardig staal, gespecialiseerde metaalverwerking, en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor sectoren zoals de auto-industrie, de lucht- en ruimtevaart en de energie-industrie.

 

16.                 SSAB AB (STO: SSAB-A)

SSAB AB is een Zweeds staalbedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige staalproducten. Het bedrijf staat bekend om zijn focus op gespecialiseerde staalproducten, met name hoogsterkte staal en slijtvast staal. Deze producten worden vaak gebruikt in sectoren zoals de bouw, automotive, mijnbouw en de productie van transportmiddelen.

 

SSAB heeft productiefaciliteiten in Zweden, Finland en de Verenigde Staten en het bedient klanten wereldwijd. De internationale aanwezigheid stelt het bedrijf in staat om verschillende markten te bedienen en wereldwijde vraagstukken aan te pakken.

 

17.                 Salzgitter AG (ETR: SZG)

Salzgitter AG is een Duits staal- en technologiebedrijf met hoofdzetel in Salzgitter, Duitsland, opgericht in 1858 en uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de Europese staalindustrie. Het bedrijf richt zich op de productie van ruw staal, staalproducten en technologieoplossingen.

 

Salzgitter is actief in verschillende segmenten van de markt, waaronder staalproductie, buizen, handel, dienstverlening en innovatieve technologieën. Het bedrijf biedt een breed scala aan staalproducten en op maat gemaakte oplossingen voor klanten.

 

18.                 Tenaris S.A. (NYSE: TS)

Tenaris is een toonaangevende wereldwijde leverancier van buizen en aanverwante diensten voor de energiesector en andere industriële toepassingen. Het bedrijf werd opgericht in 2001 en heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg. Tenaris staat bekend om zijn expertise in de productie van stalen buizen en buizen voor de olie- en gasindustrie.

 

In de afgelopen jaren heeft Tenaris een solide prestatie laten zien in een dynamische en concurrerende marktomgeving. Het bedrijf heeft geprofiteerd van wereldwijde energieprojecten en heeft zijn positie versterkt door technologische innovatie en strategische overnames. Tenaris heeft geïnvesteerd in geavanceerde productietechnologieën en heeft wereldwijd productiefaciliteiten.

 

Het bedrijf heeft zich gericht op het leveren van hoogwaardige producten en diensten aan klanten in de olie- en gasindustrie, waaronder boorpijpen, leidingen en andere geavanceerde stalen oplossingen. De prestaties van Tenaris zijn nauw verbonden met de schommelingen in de mondiale energiemarkt.

 

19.                 Outokumpu Oyj (HEL: OUT1V)

Outokumpu is een Finse roestvrijstaalproducent en een van de grootste ter wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van roestvrijstalen producten, variërend van platen en spoelen tot buizen en constructiematerialen. Outokumpu staat bekend om zijn focus op duurzaamheid, innovatie en hoogwaardige roestvrijstalen oplossingen.

 

De prestaties van Outokumpu in de afgelopen jaren zijn beïnvloed door verschillende factoren, waaronder schommelingen in de mondiale vraag naar roestvrijstaal, prijsfluctuaties van grondstoffen en concurrentie in de markt. In de context van de roestvrijstaalindustrie heeft het bedrijf inspanningen geleverd om zich aan te passen aan marktdynamiek en uitdagingen.

 

20.                 Commercial Metals Company (NYSE: CMC)

Commercial Metals Company (CMC) is een Amerikaanse staal- en metaalproducent met het hoofdkantoor in Irving, Texas. Opgericht in 1915, heeft CMC zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de staalindustrie, met activiteiten variërend van de productie van staalschroot tot het vervaardigen van afgewerkte staalproducten.

 

Het bedrijf is betrokken bij de inzameling, verwerking en recycling van schroot, waardoor het een belangrijke rol speelt in milieubewust staalproductie. In de afgelopen jaren heeft CMC verschillende strategische stappen gezet om zijn positie te versterken. Dit omvatte acquisities zoals de overname van Gerdau Ameristeel, waarmee CMC zijn aanwezigheid in de Noord-Amerikaanse markt uitbreidde.

 

21.                 Reliance Steel & Aluminum Co. (NYSE: RS)

Reliance Steel & Aluminum Co. is een van ’s werelds grootste metaaldistributeurs en servicecentra, gevestigd in de Verenigde Staten. Het bedrijf levert een breed scala aan metalen producten, waaronder staal, aluminium, roestvrij staal en andere legeringen, aan diverse industrieën zoals de luchtvaart, automotive, bouw en energie.

 

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich geconcentreerd op strategische overnames om zijn marktpositie te versterken en het productaanbod uit te breiden. Het bedrijf heeft ook ingezet op operationele efficiëntie en kostenbeheersing om concurrerend te blijven.

 

Net als veel bedrijven heeft Reliance Steel & Aluminum uitdagingen ondervonden als gevolg van de wereldwijde economische onzekerheid, met name in de periode van de COVID-19-maatregelen. De vraag naar metalen, met name in sectoren als de auto-industrie en de bouw, kan variëren afhankelijk van economische cycli en marktomstandigheden.

 

22.                 Cleveland-Cliffs Inc. (NYSE: CLF)

Cleveland-Cliffs is een Amerikaans mijnbouwbedrijf dat zich specialiseert in de productie van ijzererts en staalproducten. Het bedrijf heeft mijnbouwactiviteiten voor de winning van ijzererts en bezit staalfabrieken voor de productie van verschillende staalproducten.

 

In de afgelopen jaren heeft Cleveland-Cliffs strategische overnames uitgevoerd, waaronder de acquisitie van AK Steel en ArcelorMittal USA. Deze overnames hebben bijgedragen aan de uitbreiding van de productiecapaciteit en de diversificatie van het productaanbod.

 

De staalindustrie is onderhevig aan marktvolatiliteit, prijsschommelingen en wereldwijde economische trends. Cleveland-Cliffs, als een belangrijke speler in deze sector, wordt beïnvloed door deze externe factoren.

 

23.                 EVRAZ plc (LSE: EVR)

EVRAZ plc is een wereldwijde mijnbouw- en staalproducent met activiteiten in Rusland, Noord-Amerika, Europa en Kazachstan. Het bedrijf is betrokken bij de mijnbouw en productie van verschillende grondstoffen en staalproducten. Het bedrijf produceert onder andere ijzererts, kolen, staalproducten, buizen en mijnbouwbenodigdheden.

 

EVRAZ heeft een uitgebreide wereldwijde aanwezigheid met diverse operationele vestigingen. Het bedrijf is een belangrijke speler op de internationale staalmarkt en onderscheidt zich door zijn verticale integratie, wat betekent dat het bedrijf actief is in verschillende stadia van de staalproductieketen, van mijnbouw tot de productie van afgewerkte staalproducten.

 

Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne is dit aandeel naar de achtergrond verdwenen.

 

24.                 Hunan Valin Steel Co., Ltd. (000932.SZ)

Hunan Valin Steel Co., Ltd., vaak eenvoudigweg aangeduid als Valin Steel, is een toonaangevend Chinees staalbedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en distributie van staalproducten. Hier zijn enkele algemene aspecten en overwegingen:

 

Hunan Valin Steel is actief in verschillende sectoren van de staalindustrie, waaronder de productie van hoogwaardig staal, naadloze stalen buizen en andere geavanceerde staalproducten. Het bedrijf bedient diverse industrieën, zoals de auto-industrie, energie, infrastructuur en de bouwsector.

 

Als een van de belangrijkste staalproducenten in China heeft Valin Steel aanzienlijke productiecapaciteit en een sterke aanwezigheid op zowel de binnenlandse als de internationale markten. Het bedrijf heeft strategische partnerschappen afgesloten en geïnvesteerd in technologische innovaties om concurrerend te blijven.

 

Net als veel andere staalbedrijven heeft Valin Steel in de recente jaren aandacht besteed aan duurzaamheid. Ze hebben inspanningen geleverd om milieuvriendelijke productieprocessen te implementeren en streven naar verminderde CO2-uitstoot.

 

25.                 Hyundai Steel Company (KRX: 004020)

Hyundai Steel Company is een Zuid-Koreaans staalbedrijf en een dochteronderneming van de Hyundai Motor Group, een van de grootste chaebols (conglomeraten) in Zuid-Korea.

 

Hyundai Steel is actief in verschillende segmenten van de staalindustrie, waaronder de productie van warmgewalst staal, koudgewalst staal, gegalvaniseerd staal en constructiestaal. Het bedrijf bedient diverse sectoren zoals de auto-industrie, de bouw, de scheepsbouw en de energie-industrie.

 

Hyundai Steel heeft niet alleen een sterke aanwezigheid op de binnenlandse markt in Zuid-Korea, maar het heeft ook geïnvesteerd in internationale projecten. Het bedrijf is betrokken bij joint ventures en heeft productiefaciliteiten in landen zoals China, de Verenigde Staten en India.

 

26.                 Ternium S.A. (NYSE: TX)

Ternium is een van de toonaangevende staalproducenten in Latijns-Amerika, met een sterke aanwezigheid in verschillende landen, waaronder Mexico, Argentinië, Colombia, de Verenigde Staten, en meer.

 

Ternium is actief in de gehele staalproductieketen, van mijnbouw en pelletproductie tot de vervaardiging van afgewerkte staalproducten. Het bedrijf produceert diverse producten zoals platte en lange stalen producten, waaronder bouwmaterialen, auto-onderdelen en buizen.

 

Ternium heeft uitgebreide activiteiten in verschillende landen, wat resulteert in geografische diversificatie. Dit helpt het bedrijf om blootstelling aan specifieke economische en marktomstandigheden te verminderen.

 

Ternium is ook betrokken bij verticaal geïntegreerde activiteiten, inclusief mijnbouw en de productie van ruw staal. Deze integratie stelt het bedrijf in staat om de efficiëntie te verbeteren en controle te hebben over verschillende fasen van de productie.

 

27.                 Steel Authority of India Limited (NSE: SAIL)

Steel Authority of India Limited (SAIL) is een van de grootste staalproducenten in India en een belangrijke speler in de Indiase staalindustrie. Opgericht in 1954, beheert SAIL verschillende geïntegreerde staalfabrieken verspreid over India, waaronder Bokaro, Bhilai, Durgapur, Rourkela, en IISCO. Het bedrijf produceert een breed scala aan staalproducten voor diverse sectoren, zoals de bouw, automotive, en infrastructuur.

 

In de afgelopen jaren heeft SAIL verschillende uitdagingen en kansen ervaren. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in modernisering en uitbreiding van zijn productiecapaciteit om concurrerend te blijven in de snel veranderende staalmarkt. De implementatie van geavanceerde technologieën en efficiëntere productiemethoden is een belangrijk aandachtspunt geweest.

 

Echter, SAIL heeft ook te maken gehad met financiële en operationele uitdagingen, waaronder schommelingen in grondstofprijzen, toenemende concurrentie op de wereldmarkt en economische factoren die van invloed zijn op de vraag naar staal. Het bedrijf heeft herstructurerings- en kostenbesparingsmaatregelen genomen om deze uitdagingen aan te pakken.

 

De Indiase overheid, als meerderheidsaandeelhouder van SAIL, heeft beleidsmaatregelen genomen om de staalindustrie te ondersteunen en de positie van SAIL te versterken. Recente initiatieven, zoals het ‘National Steel Policy’, hebben tot doel de productiecapaciteit uit te breiden en de efficiëntie van de staalindustrie in India te vergroten.

 

28.                 BlueScope Steel Limited (ASX: BSL)

BlueScope Steel Limited is een toonaangevende Australische producent van staalproducten met een wereldwijde aanwezigheid. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige metalen, waaronder gelakte en gegalvaniseerde staalproducten voor uiteenlopende toepassingen, zoals de bouw, automotive, productie en de bouw van huishoudelijke apparaten.

 

De prestaties van BlueScope Steel zijn in de afgelopen jaren positief beïnvloed door verschillende factoren. Het bedrijf heeft zich gericht op strategische uitbreidingen, waaronder investeringen in moderne productiefaciliteiten en het uitbreiden van zijn aanwezigheid op internationale markten. De focus op efficiëntieverbeteringen en kostenbeheersing heeft bijgedragen aan het versterken van de concurrentiepositie.

 

Een belangrijk aspect van BlueScope Steel’s bedrijfsstrategie is duurzaamheid. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan milieuvriendelijke praktijken, zoals het verminderen van de ecologische voetafdruk en het bevorderen van hergebruik en recycling van materialen. Deze inspanningen weerspiegelen de groeiende vraag naar duurzame en verantwoorde bedrijfspraktijken in de staalindustrie.

 

29.                 Mechel PAO (NYSE: MTL)

Mechel PAO, opgericht in 2003, is een Russisch mijnbouw- en metallurgiebedrijf dat actief is in verschillende sectoren, waaronder steenkool, ijzererts, staal, energie en chemie. Het bedrijf is betrokken bij de productie en verwerking van steenkool, ijzererts en nikkel. Het heeft ook activiteiten in de productie van staalproducten, waaronder platte en lange producten. Het bedrijf heeft energieactiviteiten, waaronder de winning van kolenbedmethaangas en de productie van elektriciteit.

 

In de afgelopen jaren heeft Mechel enkele financiële uitdagingen ervaren. Het bedrijf werd beïnvloed door schommelingen in grondstofprijzen, de mondiale economische situatie en schuldproblemen. In 2016 onderging Mechel een herstructureringsproces om zijn schuldenlast te verminderen.

 

Om de financiële stabiliteit te verbeteren, heeft Mechel verschillende maatregelen genomen, waaronder herstructurering van schulden, verkoop van niet-kernactiva en investeringen in modernisering van faciliteiten om de efficiëntie te vergroten.

 

Vanwege de oorlog in Oekraïne kan er momenteel niet gehandeld worden in Russische aandelen als Mechel. Daar kan echter verandering in komen wanneer de oorlog achter de rug is.

 

30.                 TimkenSteel Corporation (NYSE: TMST)

TimkenSteel is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van gelegeerd staal en staalproducten. Het bedrijf heeft een focus op hoogwaardig staal en levert producten aan diverse industrieën, waaronder de auto- en energie-industrie. Ze produceren aangepaste staaloplossingen en bieden services zoals warmtebehandeling en machinale bewerking.

 

TimkenSteel Corporation onderscheidt zich op verschillende manieren van andere bedrijven in de staalsector, met een focus op hoogwaardig staal en aangepaste staaloplossingen. Dit type staal wordt vaak gebruikt in toepassingen met hoge prestatie-eisen, zoals in de auto-industrie, energieopwekking en luchtvaart. Het vermogen om gespecialiseerde en hoogwaardige staalproducten te leveren, kan het bedrijf differentiëren van andere staalproducenten.

 

Het bedrijf biedt aangepaste staallegeringen en oplossingen aan klanten, wat betekent dat ze in staat zijn om staalproducten te produceren die voldoen aan de specifieke vereisten en behoeften van hun klanten. Dit vermogen om maatwerk te leveren, kan een concurrentievoordeel bieden in sectoren waar unieke staaleigenschappen nodig zijn.

 

TimkenSteel heeft controle over het volledige productieproces, van de productie van ruw staal tot het eindproduct. Dit geeft hen een zekere mate van verticale integratie en controle over de kwaliteit van hun producten gedurende het hele proces.

 

Het bedrijf streeft naar een sterke klantgerichtheid door nauw samen te werken met klanten om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen. Het begrijpen van de specifieke behoeften van klanten en het leveren van oplossingen op maat kan een differentiërende factor zijn. TimkenSteel investeert in innovatie en technologische ontwikkeling om geavanceerde staaltechnologieën te creëren. Dit kan het bedrijf in staat stellen om aan de voorhoede te blijven van technologische ontwikkelingen in de staalindustrie.

 

31.                 Schnitzer Steel Industries, Inc. (NASDAQ: SCHN)

Schnitzer Steel Industries is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking van schrootmetaal en de productie van gerecycled staal. Het bedrijf is dus vooral actief in de recyclingindustrie en heeft twee hoofddivisies: Auto’s en Schrootmetaal. De divisie Auto’s richt zich op het demonteren en recyclen van auto’s, terwijl de divisie Schrootmetaal gericht is op het inzamelen, verwerken en verkopen van schrootmetaal.

 

Schnitzer Steel is een van de grootste schrootverwerkers in de Verenigde Staten. Het bedrijf verwerkt miljoenen tonnen schrootmetaal per jaar, waaronder ferro- en non-ferrometalen, die vervolgens worden gebruikt voor de productie van gerecycled staal.

 

Naast schrootverwerking is Schnitzer Steel betrokken bij de productie van gerecycled staal. Het bedrijf produceert en verkoopt hoogwaardige staalproducten, waaronder balken, buizen en platen, die worden gebruikt in verschillende industrieën, waaronder bouw en fabricage.

 

Niet alle aandelen zullen in koers stijgen (of dalen). Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator of de online training https://beleggen.com/training

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.