Synthetische longpositie

Synthetische longpositieSynthetische longpositie: dat is een long call + short put. Voor de long call wordt een optiepremie betaald, terwijl voor de short (geschreven) put (vanwege de afnameplicht) een margin moet worden aangehouden.

Dus, een ‘pure’ synthetische longpositie bestaat uit een long call en short put met dezelfde uitoefenprijs en dezelfde expiratiedatum. Met andere woorden, als de ‘strikes’ (en/of expiratiedata) niet gelijk aan elkaar zijn, dan spreken we van een ‘kromme’ synthetische longpositie.

Synthetische longpositie: een voorbeeld

Koers aandeel GNI € 7,80
2-maands opties met bijbehorende prijzen:
GNI 8 call doet € 0,42
GNI 8 put doet € 0,60

Een investering van 100 aandelen GNI bedraagt 100* € 7,80 = € 780,-.
Een synthetische longpositie (100 aandelen) in GNI middels long 8 call en short 8 put: (-€ 0,42+ € 0,60) *100 = € 18 credit. Kortom, er wordt meer ontvangen voor de put dan wordt betaald voor de call, een credit derhalve.

Let wel: dit is exclusief transactiekosten en we houden geen rekening met de margin die tijdelijk geblokkeerd is. Bij BinckBank zou bij een synthetische longpositie circa € 180 euro aan margin moeten worden aangehouden per 1 synthetische longpositie.

Bijvoorbeeld: onderstaand zijn de profit&loss (p&l)-schema’s op expiratie weergegeven bij verschillende scenario’s.

Scenario 1: GNI blijft neutraal op € 7,80
GNI 8 call noteert € 0: verlies € 42
GNI 8 put noteert € 0,20: winst € 40
Totaal resultaat opties: -€ 2
Resultaat 100 aandelen: € 0 (scratch)

Scenario 2: GNI stijgt van € 7,80 naar € 10
GNI 8 call is € 2 intrinsiek: winst bedraagt € 200- € 42 = € 158
GNI 8 put noteert € 0: winst € 60
Totaal resultaat opties: winst € 218
Resultaat 100 aandelen: winst € 220

Scenario 3: GNI daalt van € 7,80 naar € 7

GNI 8 call noteert € 0: verlies € 42
GNI 8 put noteert € 1: verlies € 40
Totaal resultaat opties: verlies € 82
Totaal resultaat 100 aandelen: verlies van € 80

Handleiding Geld verdienen met opties

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+  Ten eerste ontvang je: spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Daarnaast ontvang je als extra bonus: een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Concluderend: wilt u gebruik maken van dit prachtige aanbod. Klik dan op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

AEXAlert

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Met andere woorden, een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

OptieAlert

www.OptieAlert.nl is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. Kortom, de belegger krijgt berichten per e-mail en SMS bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Het bijzondere is: wij werken bij OptieAlert met rendementsabonnementen en dus niet met tijdsabonnementen. Bijvoorbeeld: kiest u voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u onze tips totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt en stopt uw abonnement dus niet na bijvoorbeeld een jaar.

Concluderend: met dit systeem weet u vooraf waar u aan toe bent en kunt u exact berekenen wat het abonnement u oplevert. Ga voor meer informatie naar www.OptieAlert.nl