110 procent rendement met de DAX

DAX dagDe forse beweging van de DAX de afgelopen weken heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de premies op opties weer wat zijn opgelopen. En nu de DAX is opgeveerd van het laagste punt van 2014 is er een dubbele bodem gevormd, waardoor een herstel mogelijk wordt. Tijd dus voor een short strangle.

9000-puntengrens

De DAX veerde op rond de 9000-puntengrens, waar in maart 2014 een belangrijke bodem werd gevormd. De DAX heeft de afgelopen weken flinke klappen gekregen door de toenemende spanningen in de wereld. De DAX daalde van 10.050 punten naar onder de 9000-puntengrens, ruim 10% in een maand.

Bodem van 2014

Er is nog geen reden tot paniek, maar wel reden om voorzichtiger te blijven. Het feit dat de bodem van 2014 standhield is natuurlijk bemoedigend. Door de opleving lijkt er op dag en weekbasis een cyclusbodem te zijn gevormd. Dit zou de komende weken voor wat herstel kunnen zorgen.

Voorzichtigheid

De combinatie van lage premie en het einde van een aantal cycli was voor ons reden om voorzichtig aan te doen. Gelukkig maar. Nu de premies wat zijn opgelopen en er een bodem lijkt te zijn gevormd, komen we weer in actie.

Mooie kans

Soms moet je dus geduld hebben tot de markt weer kansen biedt. Kansen doen zich namelijk altijd weer voor. Zo zagen we maandag een mooie kans om een short strangle op te zetten.

Maandag verstuurden we daarom het bericht:

OptionAlert: wij schrijven (openingsverkoop) 1 put DAX (ODAX) sep 8400 en 1 call 9650 (short strangle) en ontvangen 73 euro als combi Margin circa 3000 euro

Onder 8400 punten

Indien de DAX tussen de grenzen van de short strangle blijft (8400 en 9650) dan verdienen we 73 euro maal 5 is 365 euro per optiecontract. Daalt de DAX echter onder 8400 punten, dan zal de put 8400 snel gaan oplopen. De DAX kan dus na de daling met 10% nog circa 8% dalen voor we in de problemen komen.

Boven 9650 punten

Bij een expiratiestand op de 3de vrijdag van september boven 9650 punten gaat onze short call 9650 geld kosten, dus dan moeten we in actie komen. De DAX kan dus na de daling circa 5% herstellen voor we in de problemen komen.

Boven 8400 punten en onder 9650 punten

Wanneer de DAX tot de 3de vrijdag van september tussen de uitoefenprijs van de opties blijft, dan is de ontvangen premie van 365 euro volledig verdiend. Na aftrek van kosten resteert er circa 361 euro, wat gerelateerd aan de margin van circa 3500 euro (bij Lynx is de margin overigens circa 3000 euro) is dat een rendement van 11,7%.

De tijd werkt in ons voordeel

Tot de 3de vrijdag van september is nog 39 kalenderdagen dus op jaarbasis komt het rendement dan uit op 110% rendement na aftrek van kosten. Per dag verdampt er gemiddeld € 9,25 dus de tijd werkt in ons voordeel.

Nettowinst van bijna € 2000

Door de beschermingsconstructie, die we vorige week lieten zien (https://beleggen.com/optionalert-nettowinst-bijna-e-2000/) hebben we een deel van het verlies van de andere short strangle in onze portefeuille kunnen opvangen. Het nettoresultaat van OptionAlert Indices blijft daardoor mooi rond 10% winst hangen, gemeten vanaf de start op 13 februari 2014. In euro’s uitgedrukt is dat een nettowinst van bijna € 2000.

 Traderswinkel_OptionAlert_indices

Werk uit handen

Sinds enkele weken bieden we de mogelijkheid om voor u de transacties uit te voeren. Het normale tarief voor deze dienstverlening is 49 euro per maand per portefeuille, maar klanten van www.OptionAlert.nl ontvangen deze dienst gratis en betalen alleen de transactiekosten.

Lynx

Het enige dat u hoeft te doen, is u aan te melden bij TradersWinkel. U ontvangt dan een pakket van Lynx voor het openen van een effectenrekening. Na het storten van 5000 euro respectievelijk 20.000 euro wordt de rekening gekoppeld en loopt u mee met de gekozen portefeuille.

U kunt kiezen uit:

AEXAlert

Een Optie-systeem gebaseerd op short strangle opties op de DAX-index met een modelportefeuille van 5000 euro.

http://www.traderswinkel.nl/traders/harm-van-wijk/aexalert/

En/of

OptionAlert Indices

Een Optie-systeem gebaseerd op short strangle opties op diverse indices zoals de DAX, CAC40, DAX30, Russel2000, S&P500 met een modelportefeuille van 20.000 euro.

http://www.traderswinkel.nl/traders/harm-van-wijk/optionalert-indices/

Procedure

Hoe kunt u mee meedoen?

-1- U opent een TradersWinkel Lynx rekening.

-2- Minimaal benodigd Kapitaal op deze rekening: 5.000 respectievelijk 20.000 euro

-3- Kosten deelname: 49,– euro per maand/per 20.000 euro (deze vervallen als u klant bent bij OptionAlert)

Ik ben zeer benieuwd naar wat u hier van vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,

BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.