Gratis online training “Succesvol beleggen in nog geen 10 minuten per week.”
Ja, vertel mij meer

Page content

Put opties

Put optieKoop put opties

Om in te spelen op een koersdaling, kunnen put opties worden gekocht. Evenals bij een ‘long call’  bedraagt het maximale verlies de betaalde premie voor de putoptie.

Ook kunt u een put kopen door uw aandelenpositie te beschermen tegen een koersdaling, wat u als een soort brandverzekering kunt zien. Net als een verzekering bent u aan het einde van de periode de premie kwijt. Of het huis nu is afgebrand of niet.

Onbeperkt winstpotentieel

Als de put optie op aandeel DEF bijvoorbeeld wordt verhandeld op € 0,50 dan investeer je derhalve € 0,50 maal 100 = € 50. Op deze wijze kan er met beperkt kapitaal (dus met een hefboom, oftewel ‘leverage’) worden geprofiteerd van een koersdaling van het aandeel DEF.  Het winstpotentieel is ‘onbeperkt’, terwijl het maximale verlies € 50 bedraagt.

Om te profiteren van een koersdaling middels puts, zal het aandeel evenwel (spoedig) moeten dalen tot onder de uitoefenprijs en ook voor de expiratiedatum, anders verliest de put zijn waarde.

De tijdswaarde is het grote verschil tussen aandelen en put opties. Het is dus van belang om niet alleen een inschatting te maken over de richting van het aandeel (of de index), maar ook de termijn waarbinnen het aandeel zal moeten gaan dalen.

Bovendien zal een inschatting moeten worden gemaakt over de beweeglijkheid van het aandeel. Zowel de richting, de tijd als de beweeglijkheid bepalen de waarde van een optie. Dit maakt het beleggen met put opties lastiger  dan het beleggen met aandelen.

De beloning van een juiste inschatting is echter groter. Een verkeerde inschatting van of de richting, de tijd als de beweeglijkheid, kan echter leiden tot een verlies. Een belegger zal dus goed moeten weten wat hij aan het doen is.

Een voorbeeld:

De AEX staat rond 390 punten. Als u een correctie verwacht met 40%, dan staat de AEX rond 240 punten. 2 AEX dec 375 put gaan dan van 2,50 euro naar 135 euro.

De waarde is dan 2 maal 100 maal 135 (=375-240) is dan 27.000 euro. 

Waarom in dit geval de 2 AEX put 375 zal stijgen van 2,50 naar 135 is als volgt:

De koper van een putoptie heeft een recht om een onderliggende waarde tegen een van tevoren afgesproken koers te verkopen. Stel dat we voor de AEX, een huis als voorbeeld nemen.

Als de waarde van het huis van 390 naar 240 daalt (bijvoorbeeld als gevolg van brand) en je hebt het recht om je huis te verkopen voor 375, dan is dat recht 375 min 240 is 135 waard. Omdat optiecontracten veelal uitgaan van 100, is dat dus 13.500. Voor 2 contracten is dan de waarde 27.000.

Handleiding Geld verdienen met opties

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

AEXAlert

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

OptieAlert

www.OptieAlert.nl is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. De belegger wordt per e-mail en SMS volledig begeleid bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Wij werken bij OptieAlert met rendementsabonnementen en dus niet met tijdsabonnementen. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u onze tips totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt en stopt uw abonnement dus niet na bijvoorbeeld een jaar.

Met dit systeem weet u vooraf waar u aan toe bent en kunt u exact berekenen wat het abonnement u oplevert. Ga voor meer informatie naar www.OptieAlert.nl

    Comment Section

    0 reacties op “Put opties

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.