Aandelen Coca-Cola: een goede belegging op lange termijn

Aandelen Coca-Cola hoeven we niet voor te stellen aan beleggers. De aandelen noteren al een eeuwigheid op de beurs van New York. Ze zijn in de portefeuille van de meeste grote beleggers aanwezig. Bekeken over een langere periode (45 jaar) is de koers van de aandelen Coca-Cola door het plafond gevlogen. Begin 1976 noteerde het aandeel 87 dollar cent. Met de stijging in 45 jaar naar circa 50 dollar is dat 5500 procent, omgerekend 9,3 procent rente op rente per jaar.

Selecteer gratis 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

Download de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ zodat ook jij winst maakt op de beurs.

De handleiding is gratis en laat je zien hoe je succesvol belegt, zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën. Klik op de link om te downloaden: https://www.10stappen.com

Aandelen Coca-Cola: welke lading dekt deze vlag?

Het is misschien overbodige moeite, maar toch leek het ons interessant om de aandelen Coca-Cola wat van dichterbij te bekijken via een portret van het bedrijf. The Coca-Cola Company, zoals de naam van dit drankenbedrijf voluit luidt, produceert, verkoopt en verkoopt wereldwijd verschillende niet-alcoholische dranken.[1] Het bedrijf is gespecialiseerde in sodahoudende frisdranken, mineraal water, spuitwater, allerlei sportdranken en verschillende soorten sapjes, maar ook zuivelproducten en dranken op basis van planten, thee, koffie en energiedranken.

Aandelen Coca-Cola

Het bedrijf heeft in zijn gamma ook drankenconcentraten en siropen die onder andere worden aan restaurants en buurtwinkels worden verkocht. Nog interessant om te weten voor bezitters van aandelen Coca-Cola: een bedrijf als Coca-Cola heeft een groot aantal merken die onder de bedrijfsvlag varen. Het bedrijf verkoopt zijn producten onder de Coca-Cola, Diet Coke / Coca-Cola Light, Coca-Cola Zero Sugar, Fanta, Fresca, Schweppes, Sprite, Thums Up, Aquarius, Ciel, Dasani, Ice Dew, I LOHAS, Powerade, Topo Chico, AdeS, Del Valle, Minute Maid, Minute Maid Pulpy, Simply, ZICO, Ayataka, Costa, dogadan, FUZE TEA, Georgia, Gold Peak, Honest Tea en Kochakaden merken.

Dit lijstje is uiteraard nog voor uitbreiding vatbaar. De distributie gebeurt via een netwerk van eigen of gecontroleerde bottelarij- en distributiebedrijven, evenals via onafhankelijke bottelbedrijven, distributeurs, groothandels en detailhandelaren. Coca-Cola opgericht in 1886 en heeft zijn hoofdkantoor in Atlanta, Georgia. Bezitters van aandelen Coca-Cola zijn dus aandeelhouders in een bedrijf met een geschiedenis van bijna anderhalve eeuw. Maar wat weten we over de geschiedenis van dit bedrijf?

De geschiedenis van Coca-Cola

De geboorte van een verfrissend idee, zo omschrijft het bedrijf het eigen ontstaan op de website. Het product dat de wereld zijn bekendste smaak heeft gegeven, werd geboren in Atlanta, Georgia op 8 mei 1886.[2] Dr. John Stith Pemberton, een plaatselijke apotheker, produceerde de siroop voor Coca-Cola en droeg een kan met het nieuwe product naar zijn vriend die wat verder in de straat uitbater was van Jacobs ‘Apotheek. Daar werd het werd bemonsterd, als uitstekend bevonden en te koop aangeboden voor vijf cent per glas als frisdrank. Coca-Cola was gewogen en goed bevonden.

Frank Robinson ligt aan de basis van de aandelen Coca-Cola

Koolzuurhoudend water werd gecombineerd met de nieuwe siroop om een ​​drankje te produceren dat tegelijk lekker en verfrissend was. Het concept bleek succesvol en is dat nog steeds. Maar laten we nog even bij de geschiedenis blijven. In de veronderstelling dat twee C’s in de naam goed in de mond liggen, een noodzaak voor het voeren van geslaagde reclamecampagnes, stelde Dr. Pemberton’s partner en boekhouder, Frank M. Robinson, de naam Coca-Cola voor. Uiteraard besefte hij niet dat de aandelen Coca-Cola in de beleggingswereld tot een begrip zouden uitgroeien. Maar vooraleer het zo ver was, moest nog veel water naar de zee vloeien.

Oprichter heeft nooit kunnen profiteren van de koers Coca-Cola

Het thans beroemde handelsmerk Coca-Cola in de stijl zoals we het nu nog kennen werd al snel gedeponeerd. De eerste advertentie in de krant voor Coca-Cola verscheen op relatief korte termijn in The Atlanta Journal, waarin dorstige burgers werden uitgenodigd om de nieuwe en populaire frisdrankfonteindrank te proberen. Handgeschilderde bordjes van tafelzeil met de tekst Coca-Cola verschenen op de luifels van de winkel, met de suggestie “drinken” toegevoegd om voorbijgangers te informeren dat de nieuwe drank bedoeld was als een verfrissing voor dorstige kelen of gewoon voor eens iets lekkers wou proberen.

Bezitters van een aandeel Coca-Cola mogen Asa G. Candler dankbaar zijn

Een onmiddellijk succes kon het nieuwe drankje bezwaarlijk worden genoemd. Alle begin is moeilijk en in het eerste jaar werden gemiddeld slechts negen drankjes per dag verkocht. Als dit zo was gebleven, zouden de aandelen Coca-Cola op de beurs van New York nooit zo’n hoogvliegers zijn geworden.

Wat was het probleem? Dr. Pemberton realiseerde zich nooit het potentieel van de drank die hij creëerde. Hij verkocht geleidelijk delen van zijn bedrijf aan verschillende partners. Vlak voor zijn dood in 1888,verkocht hij zijn resterende belang in Coca-Cola aan Asa G. Candler. De heer Candler, een inwoner met een groot zakelijk inzicht, kocht aanvullende rechten en verwierf de volledige controle over het bedrijf.

Het is onder zijn bezielende leiding dat Coca-Cola begon te groeien. Zo werd de basis van het succes voor de aandelen Coca-Cola gelegd. De naam Candler is misschien vergeten, maar het is wel degelijk hij die het bedrijf de beslissende stoot gaf om door te groeien.

Binnen Coca-Cola zelf wordt de naam Cander nog steeds hoog gehouden. Laten we nu een paar stappen in de toekomst zetten en het aspect duurzaamheid onder de loep nemen. Dit begrip staat hoog aangeschreven bij de bezitters van aandelen Coca-Cola. We leven nu eenmaal in een tijdperk waarin duurzaamheid centraal staat.

Beleggen in Coca-Cola is beleggen in aandelen met een duurzaam karakter.

Duurzaamheid is overigens niet nieuw bij The Coca-Cola Company.[3] De inspanningen op het vlak van duurzaamheid bij het bedrijf bestrijken een breed scala aan onderwerpen, waaronder de volgende: water, vrouwen, welzijn van de gemeenschap, duurzame verpakkingen, klimaatbescherming, mensenrechten en arbeidsrechten, duurzame landbouw en ga zo maar door.

Het succes van de aandelen Coca-Cola is deels te danken aan de sterke focus door het bedrijf op duurzaamheid. De inspanningen geleverd voor meer duurzaamheid begonnen meer dan 100 jaar geleden en zijn sindsdien een integraal onderdeel van het bedrijf geworden.

Hoewel er talloze duurzaamheidsprojecten en -initiatieven zijn gestart door het management, zijn er enkele sleutelmomenten die hebben bijgedragen aan de vormgeving van de inspanningen van het bedrijf op het vlak van duurzaamheid. Ter informatie van de bezitters van aandelen Coca-Cola geven we een kort historisch overzicht van het streven naar duurzaamheid.

Zet je schrap: de waterstofgolf is op komst. Met deze aandelen ben je als belegger van de partij

Download nu het gratis rapport. Alternatieve brandstoffen trekken uiteraard ook de aandacht van de beleggers, wat blijkt uit het feit dat de koersen van heel wat aandelen die van ver of van dichtbij met waterstof zijn gelinkt een forse stijging te zien gaven Klik op de link om te downloaden: https://www.30aandelen.nl/water/?utm_source=organic&utm_medium=website

1917

The Coca-Cola Company begint zijn samenwerking met het Rode Kruis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog voerde het Coca-Cola-systeem jaarlijkse Rode Kruis-campagnes die na de oorlog een verlengstuk kregen. Dit partnership blijft tot op de dag van vandaag sterk en is door de jaren heen essentieel gebleken voor het succes van de aandelen Coca-Cola op de beurs. Dat geldt des te sterker voor de huidige periode, waarin duurzaamheid een centraal thema in ons leven is geworden.

1935

Lettie Pate Evans trad toe tot de raad van bestuur van Coca-Cola als de eerste vrouw die in de raad van bestuur van een groot bedrijf zat. Uiteraard zal zij ook aandelen Coca-Cola in bezit gehad hebben. Het was in die tijd een ongekend feit dat een vrouw bestuurder werd in een multinational.

1963

The Coca-Cola Company produceerde zijn eerste dieetdrank Tab in 1963. Tab werd geïntroduceerd voor de grote doorbraak van caloriearme frisdranken. Het drankje werd speciaal ontwikkeld voor consumenten die hun calorieën in de gaten wilden houden.

Toevallig of niet: verschillende vrouwelijke chemici speelden een cruciale rol bij de ontwikkeling van Tab. In die tijd had de plaag van obesitas in de Verenigde Staten nog niet de huidige vormen aangenomen. De bezitters van aandelen Coca-Cola moeten echter beseffen dat zij aandeelhouders zijn van een bedrijf dat altijd een voortrekkersrol heeft gespeeld. Inmiddels bleven de onderzoekers van het bedrijf niet bij de pakken neerzitten.

1966

The Coca-Cola Company lanceerde in 1966 “The Nutrition Project”, waarbij een internationaal team van wetenschappers en voedingstechnologen de opdracht toegewezen kreeg om een ​​oplossing te vinden voor de proteïnekloof waarmee de arme landen van de wereld te maken hadden (en nog hebben). Hun opdracht was om meer lichte, eiwitrijke dranken te leveren aan de consumenten.

Dit project leidde tot de introductie van de merken Saci, Sanson en Taí, drie eiwitrijke energiedranken die werden ontwikkeld in Latijns-Amerika. Daarbij werden lokale ingrediënten zoals sojabonen en wei als bron van proteïne gebruikt. De formule sloeg aan en Coca-Cola ging verder op de ingeslagen weg. Zeer tot genoeg van de bezitters van aandelen Coca-Cola.

1984

De Coca-Cola Foundation werd opgericht in 1984. The Coca-Cola Company zet zich in om jaarlijks via de stichting 1% van het bedrijfsresultaat van het voorgaande jaar terug te betalen aan goede doelen. De stichting focust zich hoofdzakelijk op drie speerpunten: vrouwen, water en welzijn. In die tijd was van duurzaamheid nog geen sprake, maar de bezitters van aandelen Coca-Cola hadden op dat moment geen reden tot klagen: het aandeel deed het goed op de beurs.

2001

In 2001 werd nog een verdere stap gezet. The Coca-Cola Company heeft dat jaar de Coca-Cola Africa Foundation opgericht, die zich heeft ingespannen om HIV / AIDS in Afrika te voorkomen en te behandelen. Sinds haar oprichting heeft de Coca-Cola Africa Foundation talloze projecten en initiatieven in heel Afrika gelanceerd. Ook dit initiatief wordt door de bezitters van aandelen Coca-Cola nu onder de term “duurzaamheid” gerangschikt.

2007

The Coca-Cola Company kondigde in 2007 een partnership aan met het World Wide Fund for Nature (WWF) om uitdagingen op het gebied van de conservatie zoetwater aan te pakken. Dit partnerschap richtte zich op vijf kerngebieden, waaronder het behoud van zeven van ’s werelds belangrijkste zoetwaterbekkens, de verbetering van de waterefficiëntie binnen de activiteiten van het bedrijf, de vermindering van de CO2-uitstoot van het bedrijf, de bevordering van duurzame landbouw en de inspiratie voor een wereldwijde beweging om water te besparen.

2009

The Coca-Cola Company introduceert dat jaar PlantBottle Packaging, de allereerste recyclebare PET-plastic drankfles die voor 30% uit planten is gemaakt. The Coca-Cola Company is in de loop van de jaren doorgegaan met het ontwikkelen van duurzame verpakkingen, waaronder de creatie van ’s werelds eerste prototype van een PET-fles die volledig gemaakt is van plantaardig materiaal in 2015.

2010

The Coca-Cola Company lanceerde dat jaar het 5by20 Initiative. Het doel van dit initiatief was om tegen 2020 de economische positie van 5 miljoen vrouwelijke ondernemers over de hele wereld te versterken. Via het initiatief kregen vrouwen toegang tot zakelijke vaardigheidstrainingen, financiële diensten en contacten met leeftijdsgenoten of mentoren. Bedoeling was de bevordering van het vrouwelijk ondernemerschap. De bezitters van aandelen Coca-Cola hadden nog altijd geen reden tot klagen want de aandelen Coca-Cola bleven het goed doen op de beurs.

2013

Het eerste EKOCENTER werd opgericht in 2013. Maar wat is dit EKOCENTER? Het betreft een modulaire gemeenschapsmarkt, die wordt gerund door lokale vrouwelijke ondernemers en zorgt voor veilig drinkwater, draadloze communicatie, elektriciteit en andere functionaliteiten om kansen om te ondernemen en om de gemeenschap te ontwikkelen in een hogere versnelling te brengen. Het 100ste EKOCENTER werd geopend in 2016 en het project blijft wereldwijd groeien. Dit project vormt ook een aanvulling op het 5by20-initiatief dat in 2010 werd gelanceerd.

De meest recent aangekondigde initiatieven

De inspanningen en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van The Coca-Cola Company blijven zich in de loop van de jaren ontwikkelen en hun impact is overal ter wereld terug te vinden. In de afgelopen 5 jaar heeft de Coca-Cola Company nieuwe initiatieven gelanceerd en vele vooropgestelde doelen bereikt.

Het bedrijf stopt niet als het eenmaal een doel heeft bereikt: het creëert nieuwe initiatieven en werkt aan een grotere impact van de initiatieven uit het verleden. De geschiedenis van duurzaamheid in de Coca-Cola Company is een indicatie van hoe ver het bedrijf is gekomen en hoeveel verder het in de toekomst nog kan gaan.

En daar kunnen de bezitters van aandelen Coca-Cola uiteindelijk alleen maar beter worden. Wie deze aandelen enkele tientallen jaren geleden in portefeuille nam, heeft aanzienlijke winsten gerealiseerd. De aandelen Coca-Cola zijn geen aandelen waarvan de koers op korte termijn door het dak vliegt, maar op langere termijn is dat zeer zeker wel het geval geweest.

GRATIS HANDLEIDING Valkuilen goud en zilver VAN DRS. HARM VAN WIJK

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Ontvang gratis de handleiding direct via de mail. Meld je aan op https://www.tienstappen.nl/valkuilen-goud-zilver/

Harm van Wijk

Pin ook deze handige infographic als geheugensteuntje:

Aandelen Coca Cola

Bronnen:

[1] https://finance.yahoo.com/quote/KO/profile?p=KO

[2] https://www.coca-colacompany.com/company/history

[3] https://www.coca-colacompany.com/company

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.