De SEC zal Bitcoin verbieden en andere veel voorkomende misvattingen (digitale valuta van de centrale bank komen eraan)

Bitcoin

Wie in Bitcoin heeft geïnvesteerd via een ETF zoals Grayscale (OTC: GBTC) of een platform als Gemini, bezit eigenlijk geen Bitcoin. Deze stelling verdient uiteraard een woordje uitleg. Bitcoin zonder de blockchain is hetzelfde als papieren goud, hoewel ‘papieren goud’-instrumenten tegenwoordig nadrukkelijk aanwezig zijn in de financiële wereld en volledig wettelijk verhandeld kunnen worden.

De Ultieme Beleggersgids Bundel van Beleggen.com

SPECIAAL VOOR STARTERS EN ZELFSTANDIGE BELEGGERS

meer in 7 handleidingen en gratis online training!

+ NIEUW e-book: “Expert kansen voor 2021”

Download nu gratis op https://www.30aandelen.nl/ubg

Gebruiker krijgt controle terug

De kracht van de blockchain berust op de combinatie van publieke en private sleutels. Zolang u uw privésleutel bewaart, of deze nu digitaal wordt opgeslagen of geschreven met een pen op papier in een kluis wordt bewaard kan niemand uw Bitcoins ontvreemden. Zelfs als u de apparaten vernietigt die uw portefeuillesoftware/ -gegevens bevatten, zijn uw Bitcoins nog steeds veilig omdat het hele Bitcoin-netwerk de gegevens heeft opgeslagen. Dat is de taak van de blockchain.

Om Bitcoin gebruiksvriendelijker te maken bieden sommige bedrijven (zoals Gemini) wallet hosting aan. Dit is hetzelfde als een broker die uw aandelen in portefeuille houdt, wat eigenlijk de blockchain omkeert. Een broker of beursvennootschap houdt op uw naam Bitcoins aan. Andere bedrijven, zoals Coinbase (COIN), bieden software aan waarmee gebruikers zelf portefeuilles kunnen hosten. Dit geeft de gebruiker de controle over de portemonnee terug, waardoor ze de munten rechtstreeks kunnen bezitten. Dit soort systemen is populair in China, waar een reëel risico op inbeslagname bestaat.

Het gaat soms om uitgebreide en geavanceerde hardware-oplossingen. De complexiteit van de cryptomakelaarsdiensten die boven op het Bitcoin-netwerk zijn gebouwd, laat zien hoe snel cryptocurrencies volwassen worden. Er is de afgelopen drie jaar veel veranderd. Het internet ontwikkelde zijn eigen valuta en nu ontwikkelt het zijn eigen banksysteem. Wat betreft de applicatielaag die bovenop Bitcoin-netwerk is gebouwd: het argument is meestal dat, omdat het ongeveer 10 minuten duurt voordat een Bitcoin-blok is gewist, bitcoin nooit voor praktische doeleinden kan worden gebruikt. Blijkbaar zijn dit mensen die Fedwire nog nooit eerder hebben gebruikt om geld te sturen. Dit is een tap-to-pay-systeem aangeboden via Gemini.

Bitcoin is min of meer een democratie

De bovengenoemde wallet hostingservices hebben ook applicaties ontwikkeld waarmee gebruikers kunnen betalen met Bitcoin en andere cryptocurrencies bij de meeste PoS-machines die tap-to-pay accepteren. Dit is het geval bij de overgrote meerderheid van hen. Sommige bedrijven bieden zelfs fysieke betaalpassen aan die zijn verbonden met Bitcoin. Dit voegt liquiditeit toe aan hun uitwisselingsnetwerk omdat er transacties zijn met als bedoeling crypto te ruilen voor contant geld.

Samenvattend heeft de verfijning van de applicaties die bovenop Bitcoin zijn gebouwd een punt bereikt waarop de vroege schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin werden opgelost. Dit is de reden waarom Bitcoin superieur blijft. Andere cryptomunten bieden misschien protocollen met snellere transacties of meer privacy, maar Bitcoin heeft de beste ontwikkelaars kunnen aantrekken. Deze ontwikkelaars lossen de uitdagingen waarmee Bitcoin wordt geconfronteerd op.

Het is belangrijk op te merken dat Bitcoin min of meer een democratie is die wordt beheerd door een ontwikkelaar en ‘minergemeenschap’. Er zijn verschillende wijzigingen aangebracht in de protocollen van Bitcoin die bedoeld zijn om de snelheid en schaalbaarheid te verbeteren. Er zullen er in de toekomst ongetwijfeld nog meer komen. Mensen houden hier vaak geen rekening mee als ze over Bitcoin met zijn huidige beperkingen praten. Onnodig te zeggen dat u bij elke Starbucks met bitcoin kunt betalen.

Bitcoin is anoniem, maar…

Bitcoin is anoniem, maar hier moeten een aantal kanttekeningen bijgemaakt worden. Als u een “gehoste” portemonnee bezit, dan bezit u een financiële rekening bij een geregistreerde firma die in de eerste plaats nooit anoniem was en dat ook nooit zal worden. Afhankelijk van geval tot geval kunnen zelfgehoste portefeuilles een oplossing bieden die de privacy bewaart op een manier die gehoste portefeuilles niet hebben. Maar hoe doet iemand een niet-anonieme aankoop waarbij de anonimiteit van zijn portefeuilleadres behouden blijft? Dat is de grote uitdaging waar een antwoord op moeten geformuleerd.

Anonimiteit is maar zo goed als de anonimiteit van uw portefeuilleadres, omdat de blockchain een volledig overzicht is van alle transacties waar iedereen naar kan kijken. Sommige ontwikkelaars hebben geprobeerd dit probleem op te lossen door nieuwe tools toe te voegen aan de applicatielaag die bovenop Bitcoin is gebouwd, zoals het Lightning Network. Het Lightning Network vervormt in wezen identiteiten met een off-blockchain mesh-netwerk van betalingskanalen dat zich uiteindelijk op de blockchain nestelt zodra de kanalen zijn gesloten. Het is een soort informatica-versie van Thimblerig.

Is Bitcoin slecht voor het milieu?

Bitcoin is slecht voor het milieu, zo wordt vaak gezegd. Het is echt niet duidelijk waar deze mythe vandaan komt. Omdat de ondersteunende infrastructuur van Bitcoin zoveel stroom vereist, werken bitcoin miners meestal in gebieden waar elektriciteit goedkoop is. Dit betekent dat de meeste Bitcoin-mijnbouw wordt aangedreven door hernieuwbare bronnen, meestal waterkracht, in afgelegen gebieden. Volgens sommige schattingen bedraagt ​​de penetratie van hernieuwbare energie in Bitcoin-mijnbouw ongeveer 77%. Hernieuwbare energie is zo belangrijk voor Bitcoin dat de hash-tarieven voor mijnbouw een seizoensfactor vertonen die verband houdt met het regenseizoen in de regio Sichuan in China.

Andere populaire mijnbouwgebieden zijn onder meer IJsland, waar er een overvloed aan goedkope geothermische energie is.

Bitcoin zal maximaal 21 miljoen munten bereiken en die beperking verdient ook een woordje uitleg. Strikt genomen is dit geen zekerheid. Het is perfect mogelijk dat Bitcoin zijn oorspronkelijke ontwerp behoudt en maximaal 21 miljoen munten bereikt, maar het is ook mogelijk dat de Bitcoin gemeenschap ervoor kiest om een ​​nieuw protocol aan te nemen waarmee meer munten kunnen worden gemaakt in een vergelijkbaar tempo als vandaag. Dit zal in de toekomst ongetwijfeld een onderwerp van veel discussie worden. Er is een enorme hoeveelheid hardware over de hele wereld die wordt gebruikt om Bitcoin te minen, waardoor beveiliging wordt gecreëerd die veilig is in alle scenario’s behalve in de meest hypothetische scenario’s. Als de beloning niet hoog genoeg is om deze infrastructuur te ondersteunen wanneer Bitcoin automatisch wordt omgezet in een transactievergoedingssysteem, kan dit de ondoordringbaarheid van bitcoin verzwakken. Als alternatief kan de Bitcoin gemeenschap besluiten dat een groeiende circulatie met een langzame / gematigde snelheid in het beste belang is van alle Bitcoin adoptanten.

GRATIS HANDLEIDING GELD VERDIENEN MET BITCOIN EN ETHEREUM

Alles wat je moet weten over de Bitcoin. Overzichtelijk ingedeeld en zeer toegankelijk geschreven. De belangrijkste vragen én antwoorden in 1 boek. Bestel gratis op https://www.30aandelen.nl/btc46516562/?utm_source=organic&utm_medium=website

Wat met de “verloren Bitcoins”?

Er zijn miljarden dollars aan “verloren Bitcoins”, zo horen we ook vaak zeggen. Maar dat klopt niet. Deze Bitcoins zijn niet “verloren” aangezien alle Bitcoins op elk moment door iedereen direct op de blockchain kunnen worden gelokaliseerd. Mensen hebben de toegang tot deze Bitcoins verloren omdat ze hun privésleutels zijn kwijtgeraakt of vergeten die nodig zijn om toegang te krijgen tot de bijbehorende wallets voor die Bitcoins.

De overheid in de Verenigde Staten, denk zowel aan de overheid als aan beurswaakhond SEC en aan de centrale bank Fed, houdt uiteraard een oogje in het zeil. Zal die overheid op een bepaald moment Bitcoin afsluiten? Dit is misschien wel de grootste vrees die momenteel heerst. Maar niemand neemt ooit de moeite om uit te leggen hoe ze dit precies zouden doen of op welke autoriteit die beslissing zal nemen.

Niet alleen hebben enkele invloedrijke beleidsmakers, zoals het IMF, een laissez-faire visie op cryptocurrencies ingenomen, maar de Amerikaanse SEC topman Hester Peirce gaf zelf toe dat het moeilijk zou zijn om crypto’s verbieden. Meer zelfs: er werd door haar expliciet gezegd dat het “dwaas” zou zijn om het zelfs maar te proberen. Het is erg moeilijk is om iets te verbieden dat in wezen een peer-to-peer-technologie is. Het doel zal waarschijnlijk zijn, zoals bij elke technologie, om te voorkomen dat mensen het voor illegale doeleinden gebruiken en dat ze het alleen voor legale doeleinden mogen gebruiken.

Op welke basis zou de overheid Bitcoin kunnen afsluiten?

Op welke basis zou de overheid Bitcoin kunnen afsluiten? Voor de tegenstanders van Bitcoins is Bitcoin weinig meer dan een toegang tot een gedistribueerde database. Het is niet tastbaar en dat zal zo blijven! Is het illegaal om gegevens te kopen of valuta te betalen in ruil voor het invoeren / overdragen van gegevens via een database? We wensen iemand veel succes met het schrijven van een juridische definitie die uitsluitend van toepassing is op cryptocurrency en niet ook van toepassing is op een aanzienlijk deel van de e-commerce-activiteiten. Laat staan ​​de uitdaging om een ​​wereldwijd, peer-to-peer-netwerk af te sluiten.

Het is waarschijnlijker dat een krachtige regelgevende stap de libertaire ideologie die de creatie van bitcoin ondersteunde zou aanmoedigen. We hebben gezien hoe ontwikkelaars een applicatielaag hebben gemaakt om Bitcoin schaalbaarder te maken. Diezelfde ontwikkelaars, die nu pissig zijn omdat de overheid dreigt hun bezit te vernietigen, zouden snel een beveiligingslaag creëren om het netwerk draaiend te houden. Het is alleszins vermeldenswaard dat de Amerikaanse regering onlangs de eerste federaal gecharterde digitale asset bank heeft goedgekeurd.

Is Bitcoin oplichterij?

Maar is Bitcoin oplichterij? We hebben het beste voor het laatst bewaard. Hoewel het waar is dat de ervaren belegger Warren Buffett ooit Bitcoin “rat poison” of rattenvergif noemde, verklaarde value belegger Bill Miller onlangs dat hij gelooft dat Bitcoin niet in een bubbel zit, maar mainstream wordt. De bekende beursgoeroe Ray Dalio noemde Bitcoin onlangs “een geweldige uitvinding”. Zelfs Jamie Dimon, CEO van JP Morgan Chase, kwam terug op zijn opmerkingen over Bitcoin en zei dat hij er spijt van heeft het een “fraude” te noemen.

In zijn recente jaarlijkse aandeelhoudersbrief noemde Dimon fintech een ‘enorme concurrentiedreiging’ voor het traditioneel bankieren. JP Morgan is nu een Bitcoin fonds aan het opzetten. Goldman Sachs heeft anderzijds een cryptocurrency trading desk opgezet en is dus ook mee aan boord. CBOE zegt dat het meer cryptocurrency producten zal uitrollen naarmate de vraag toeneemt. China ontwikkelde zijn eigen cryptocurrency, de digitale yuan, maar daar ligt de Bitcoin wereld voorlopig niet van wakker.

De Chinese overheid creëerde de eigen concurrent om open source cryptocurrencies, en op de eerste plaats Bitcoin in de tang te nemen. Bitcoin bestaat al meer dan een decennium en blijft groeien, gestadig maar zeker. Het is helemaal geen oplichterij, zoals sommigen ons willen voorhouden. Het Federal Reserve System dat wordt gesteund met het ‘volledige vertrouwen en krediet’ van een regering met 28.000 miljard dollar aan schulden, 163.000 miljard dollar aan niet-gedekte verplichtingen is in toenemende mate het onderwerp van burgerlijke onrust. Bitcoin is dus helemaal geen oplichterij. Het is een nationale schat die de zoomgeneratie maar al te graag wil erven.

Digitale valuta van de centrale bank komen eraan

Centrale banken over de hele wereld overwegen om hun eigen digitale valuta te creëren. Het is niet de vraag of we ze krijgen, aldus Dominic Frisby van MoneyWeel, het is een kwestie van wanneer. Is dat een slechte zaak? De laatste stap in de Brave New World Orwelliaanse Great Reset Dystopia waar we onvermijdelijk naartoe lijken te gaan? Of zijn ze de oprit naar de Bitcoin snelweg?

Het grote probleem met CBDC’s (Central Bank Digital Currencies) is dat hun geld programmeerbaar is. Dat betekent dat de uitgever er bepaalde regels in kan inbouwen. Als ik een biljet van 10 euro in mijn hand heb, ben ik vrij om ermee te doen wat ik wil. Ik kan het geld gebruiken om een ​​huis te kopen; Ik kan het aan een bedelaar geven; Ik kan er drank of sigaretten mee kopen. Ik kan er mee doen wat ik wil. Als ik privacy wil, kan ik die krijgen.

Cash geeft de consument vrijheid en vrijheid is een kracht

Cash geeft de consument vrijheid. Vrijheid is een kracht. Als je via banken gaat werken, verlies je een deel van die vrijheid. In ruil voor dat verlies aan vrijheid krijg je wat meer comfort. Je kan nu veilig grote sommen geld opslaan, ontvangen en verzenden. Aan de andere kant stelt de bank de voorwaarden van de relatie vast en weet ze precies hoeveel geld je hebt uitgegeven en ontvangen, waar het precies aan is besteed en waarvoor het is ontvangen.

Bij eventuele transfers van grote bedragen zullen de banken op de rem gaan staan. Ze kunnen beperken hoeveel je per dag overmaakt en in sommige gevallen voorkomen dat je geld verzendt en ontvangt, bijvoorbeeld van en naar Bitcoins. Programmeerbaar geld – CBDC’s – betekent dat jij als gebruiker, nog minder controle heeft over jouw geld. Vrijwel alles kan in een CBDC worden gecodeerd.

China kijkt bijvoorbeeld naar vervaldata in zijn CBDC’s. Je moet het geld voor een welbepaalde tijd uitgeven, anders verloopt het. De geldsnelheid kan worden gemanipuleerd door de vervaldatums te wijzigen. Kortom, de vrijheid van de consument wordt aan banden gelegd. Het kan zijn dat het geld niet werkt bij bepaalde handelaren, voor de aankoop van bepaalde producten of in bepaalde rechtsgebieden. Elke transactie die ooit is gedaan, zal zichtbaar en traceerbaar zijn voor de alziende overheid. Mocht Big Brother ervoor kiezen om te kijken, dan zal hij alles zien. Aan verschillende gebruikers kunnen verschillende rentetarieven worden toegekend.

Programmeerbaar geld zal een mogelijkheid worden

Op dezelfde manier waarop de VS vijanden – Iran of Noord-Korea bijvoorbeeld – uit het internationale financiële systeem weert, zal dezelfde mogelijkheid bestaan ​​voor binnenlandse vijanden van de staat. Programmeerbaar geld zal een mogelijkheid worden, laat daar geen twijfels over bestaan. De overheid kan voorprogrammeren welke soorten leningen banken kunnen verstrekken. Misschien zijn alleen leningen voor een bepaald type woning of voor een bepaald soort bedrijf toegestaan. Op die manier ruimte geschapen voor Orwelliaanse niveaus van economische interventie in de economie. De gevaren van het digitaal geld mogen dus niet onderschat worden.

Selecteer gratis 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

Download de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ zodat ook jij winst maakt op de beurs.

De handleiding is gratis en laat je zien hoe je succesvol belegt, zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën. Klik op de link om te downloaden: https://www.10stappen.com

Harm van Wijk

www.beleggen.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.