Beleggen in de top 29 nikkel aandelen voor 2024

Beleggen in de top 29 nikkel aandelen voor 2024

Nikkel is een industrie van meer dan $ 20 miljard per jaar. De markt wordt gedomineerd door de vraag vanuit de sector van het roestvrij staal. Meer dan tweederde van de totale nikkelproductie wordt namelijk gebruikt voor de productie van dat roestvrij staal. Nikkel is echter ook een cruciaal element in nieuwe batterijtechnologie die wordt gebruikt in elektrische voertuigen.

 

Verwacht wordt dat dit deel van de markt de komende jaren aanzienlijk zal groeien en de nikkelindustrie de komende decennia helemaal zal hervormen. Volgens het rapport van de Wereldbank “Minerals for Climate Action: The Mineral Intensity for the Clean Energy Transition” zou de productie van mineralen zoals nikkel en kobalt tegen 2050 met bijna 500% kunnen toenemen om aan de groeiende vraag naar technologieën voor schone energie te voldoen.

Inhoudsopgave

300 miljoen ton nikkel

Terwijl de wereld op weg is naar een koolstofarmere toekomst, zal de vraag naar verschillende belangrijke mineralen en metalen voor de productie van schonere energietechnologieën aanzienlijk toenemen. De overgang naar schone energie zal aanzienlijk mineraalintensief – nikkelintensief zijn.

 

De wereldwijde ontginbare nikkelvoorraden worden momenteel geschat op bijna 300 miljoen ton. Australië, Indonesië, Zuid-Afrika, Rusland en Canada zijn goed voor meer dan 50% van de wereldwijde nikkelvoorraden. Meer dan twee miljoen ton nieuw of primair nikkel wordt jaarlijks geproduceerd en gebruikt in de wereld, gedolven in meer dan 25 landen over de hele wereld.

 

De meeste analisten zijn van mening dat er een aanzienlijke onderinvestering in de sector is geweest en als gevolg daarvan is er een zeer beperkte pijplijn van nieuwe projecten die op korte termijn online zullen komen.

 

Greenfield-nikkelprojecten hebben 8 tot 10 jaar nodig om van exploratie naar productie te gaan. Bovendien schat onderzoek van UBS dat slechts 26 van de 41 nikkelprojecten in een vergevorderd stadium een return van 15% opleveren tegen een nikkelprijs op lange termijn van 20.000 dollar/t.

 

Er zijn twee hoofdtypen nikkelertsafzettingen: sulfiden en laterieten. Veel investeerders zijn van mening dat sulfide-afzettingen gemakkelijker te verwerken (en dus goedkoper) zijn omdat ze minder energie nodig hebben om te werken. Hoewel nikkelsulfide-operaties historisch gezien goedkoper waren op basis van bedrijfskosten, is dit niet langer het geval. In de afgelopen drie jaar waren nikkellaterietbewerkingen gemiddeld goedkoper in gebruik dan nikkelsulfidebewerkingen en de verwachting is dat deze trend zich voortzet.

 

De consensus over de nikkelprijs op lange termijn, volgens gegevens van CIBC, is US $ 16.228/t. De wereldwijde nikkelmarkt zal naar verwachting groeien van $ 36,27 miljard in 2021 tot $ 59,14 miljard in 2028, een CAGR (Compound Annual Growth Rate) van 7,3% in de periode 2021-2028.

 

De productie van nikkel begon wereldwijd in 1824 door de productie van kobaltblauw, terwijl de eerste grootschalige productie in 1848 in Noorwegen begon. De vraag naar nikkel nam toe aan het einde van de 19e eeuw en de productie ervan begon aan het begin van de 20e eeuw vooruitgang te boeken met de ontdekking van grote voorraden van het metaal in Canada, Rusland en Zuid-Afrika. Momenteel is Indonesië het land met de grootste nikkelreserves van 21 miljoen ton van de wereldwijde 95 miljoen ton reserves (1 ton = 2000 pond, 1 ton of metrische ton = 2.240 pond).

 

Het eerste algemene gebruik van nikkel was om munten te maken, waarna de sector roestvrij staal de grootste vragende partij werd. Het metaal is echter hard op weg een van de belangrijkste componenten in EV-batterijen te worden. Volgens BHP Group Limited (NYSE:BHP) zal de vraag naar nikkel in de komende 30 jaar 4x toenemen als gevolg van de opkomst van de EV-industrie.

 

85% van de nikkelsulfaatproductie van het bedrijf wordt gebruikt in batterijen. Volgens een rapport van Reuters is er genoeg lithium en nikkel om in 2023 circa 14 miljoen EV-batterijen van stroom te voorzien en het aantal zal naar verwachting tegen 2025 wereldwijd 21 miljoen EV’s bereiken.

 

Tussen 2021 en 2030 zal de wereldwijde EV-markt naar verwachting een CAGR (Compound Annual Growth Rate) van 18,2% en daardoor $ 823,75 miljard bereiken in 2030. De wereldwijde verkoop van elektrische voertuigen bedroeg 2 miljoen in 2020, die met meer dan 100% toenam tot 4,2 miljoen in 2021.

 

Afgezien van de EV-industrie is de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie een ander vooruitzicht voor de groei van de nikkelmarkt. Nikkellegeringen worden door de ruimtevaart- en defensie-industrie gebruikt voor turbines van straalmotoren, uitlaatkleppen, thermostaatkleppen, tanks en leidingen vanwege de hittebestendige aard en metaalintegriteit van nikkel.

 

Het meest voorkomende gebruik van nikkel is echter nog steeds de productie van roestvrij staal. Meer dan 66% van het wereldwijde nikkelerts wordt gebruikt om roestvrij staal te produceren voor keukenapparatuur, de chemische industrie, de metallurgie en verschillende andere industrieën.

 

Geschiedenis, groei en toekomst van de nikkelmarkt

Nikkel bereikte vorig decennium zijn piekprijs per ton in april 2007 met $ 50.000, voornamelijk als gevolg van lage voorraadniveaus. Na de piek in 2007 zag de nikkelmarkt in de loop der jaren een daling tot ongeveer $ 8.100 in mei 2016. Waarna weer een herstel optrad. Gevolgd door een ongekende speculatie in 2022 die de nikkelprijs door het plafond joeg. Daarover leest u hieronder meer.

 

Volgens Fortune Business Insights was de wereldwijde nikkelmarkt in 2020 circa $ 33 miljard waard en zal naar verwachting in 2028 circa $ 59 miljard bereiken, met een CAGR (Compound Annual Growth Rate) van 7,3% tijdens de prognoseperiode. Volgens het rapport zal roestvrij staal, dat wordt gebruikt door de automobiel-, consumptiegoederen- en bouwindustrie de belangrijkste groeimotor zijn voor de prijs en vraag van het metaal.

 

Nikkelmarkt staat voor nieuwe schok als ‘Big Shot’ de metaalproductie verhoogt

Herbestemming van koperfabrieken kan 20% toevoegen aan de wereldwijde voorraden. Deze beweging ook wel eens de ‘Big Shot’ genoemd, komt te midden van zorgen over een afnemende vraag naar batterijen. Die zorgen zijn voorlopig niet bewaarheid.

 

Op 1 december 2022 voorspelde de op algoritmen gebaseerde voorspellingsservice Wallet Investor dat de nikkelprijs zal stijgen tot $ 32.987,75 per ton in december 2023. De nikkelprijsvoorspelling van Wallet Investor voor 2025 zag het metaal $ 43.956,62 per ton bereiken in december 2025 en $ 54.298,97 bereiken in november 2027. Voorspellingen maken is niet zo moeilijk, maar helaas komen die niet zo vaak uit.

 

“We hebben voorspellingen gemaakt voor 2023-2024, aangezien de voorraden, hoewel ze normaliseren, onder het historische niveau zullen blijven, terwijl de vraag naar roestvrij staal en elektrische voertuigen toeneemt. Door toevoegingen aan het Indonesische aanbod zal de markt echter met een overaanbod blijven, hoewel de snelgroeiende vraag naar EV’s enig soelaas biedt’, zei Fitch Ratings in zijn prognose.

 

“Ons Global-team verwacht dat wijdverbreide sancties tegen de Russische economie de komende jaren waarschijnlijk verankerd zullen blijven en dat westerse bedrijven, zelfs als de sancties worden opgeheven, zeer aarzelend zullen zijn om zich weer volledig met de Russische markt in te laten.

 

Hoewel nikkel producerende bedrijven niet rechtstreeks het doelwit zijn van sancties, zal het effect op investeringen aanzienlijk zijn”, schreef Fitch Solutions in zijn langetermijnprognose voor nikkel van 14 juni.

 

Volgens de prognose van de nikkelprijs van Fitch Solutions voor 2030, zou de prijs naar verwachting dalen tot $ 21.000 vanaf 2027 en stabiel blijven op dat niveau in 2031, door een aanzienlijke toename van de productie van geraffineerd nikkel uit Indonesië. Maar zoals we al zeiden: het maken van juiste voorspellingen is niet zo makkelijk.

 

De nikkelmarkt in 2024

In 2024 wordt de nikkelmarkt beïnvloed door verschillende factoren die de vraag, aanbod en prijzen van nikkel zullen bepalen. De groeiende vraag naar nikkel in de batterij-industrie, met name voor elektrische voertuigen, blijft een belangrijke drijvende kracht.

 

De overgang naar groene energie en de vraag naar energieopslagoplossingen versterken de behoefte aan nikkelhoudende batterijen. Tegelijkertijd kunnen beperkte investeringen in nieuwe mijnbouwprojecten de aanbodzijde onder druk zetten.

 

De voortdurende geopolitieke spanningen en de transitie naar duurzame energiebronnen kunnen ook de prijsvolatiliteit beïnvloeden. Bovendien spelen milieu- en sociale factoren een grotere rol in de mijnbouwindustrie, wat de productiekosten en toegang tot reserves kan beïnvloeden.

 

Investeringsbeslissingen en overheidsbeleid met betrekking tot mijnbouwpraktijken zullen cruciaal zijn voor de toekomst van de nikkelmarkt. Beleggers moeten alert blijven op technologische ontwikkelingen, mijnbouwprojecten en wereldwijde beleidswijzigingen die de dynamiek van de nikkelmarkt in 2024 kunnen vormgeven. De nikkelaandelen voor 2024:

 

1.   Norilsk Nickel (OTC:NILSY)

Nornickel, of Norilsk Nickel, is een Russisch mijnbouwbedrijf en ’s werelds grootste producent van nikkel en palladium. Het bedrijf heeft uitgebreide mijnbouwactiviteiten in de poolcirkel in Rusland, met name in Norilsk, en is ook een belangrijke producent van koper en platina.

 

Nornickel speelt een cruciale rol in de wereldwijde metaalmarkt, met zijn metalen die worden gebruikt in diverse industriële toepassingen, waaronder de productie van elektrische voertuigen en elektronica. Het bedrijf staat bekend om zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid en milieu, gezien de ecologische uitdagingen in de regio.

 

Beleggen in aandelen van Norilsk Nickel biedt beleggers blootstelling aan een van ’s werelds grootste mijnbouwbedrijven, gespecialiseerd in nikkel, palladium en andere edelmetalen. Norilsk Nickel heeft enkele belangrijke kenmerken die het aantrekkelijk maken voor beleggers:

 

Norilsk Nickel staat wereldwijd bekend als een van de grootste producenten van nikkel en palladium. Het heeft een leidende positie in de edelmetaalmarkt, wat stabiliteit kan bieden aan beleggers.

 

Het bedrijf is niet alleen afhankelijk van nikkel, maar ook van andere waardevolle metalen zoals palladium, platina, koper en kobalt. Deze diversificatie kan het risico spreiden en het bedrijf veerkrachtiger maken tegen marktfluctuaties.

 

De vraag naar nikkel en palladium is hoog, vooral vanwege hun toepassingen in de auto-industrie, elektronica en duurzame energietechnologieën. Norilsk Nickel profiteert van deze wereldwijde vraag.

 

Net als veel mijnbouwbedrijven heeft Norilsk Nickel aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijke mijnbouwpraktijken. Norilsk Nickel opereert in Rusland, wat geopolitieke overwegingen met zich meebrengt. Beleggers moeten zich bewust zijn van de risico’s die verband houden met de politieke en economische omgeving van het land.

 

2.   IGO Limited (ASX:IGO.AX)

IGO Limited is een Australisch mijnbouwbedrijf. Het bedrijf haalt al zijn nikkel uit het Nova nikkel-koper-kobalt-project in West-Australië. Het bedrijf produceert ook goud via zijn Troicana Joint Venture, waarin het bedrijf een belang van 30% heeft. In juli 2021 kondigde het bedrijf de plannen aan om de Silver Knight nikkel-koper-kobaltsulfide afzetting over te nemen.

 

Operaties en Projecten: Igo is betrokken bij verschillende mijnbouwprojecten, waaronder de Tropicana Gold Mine, Nova Nickel-Copper-Cobalt Mine en het Jaguar Zinc, Copper, Silver, en Gold Project. Deze projecten bevinden zich in West-Australië.

 

Nikkelproductie: Het Nova-project is een belangrijk onderdeel van Igo’s activiteiten. Het is een ondergrondse mijn die nikkel, koper en kobalt produceert. Deze metalen zijn van cruciaal belang voor verschillende industriële toepassingen, waaronder de productie van batterijen voor elektrische voertuigen.

 

Marktpositie: Igo opereert in een competitieve sector, en de marktpositie van het bedrijf kan worden beïnvloed door factoren zoals metaalprijzen, wereldwijde vraag naar grondstoffen en operationele efficiëntie.

 

3.   South32 Limited (OTC:SOUHY)

South32 Limited is een mijnbouw-, smelt- en raffinagebedrijf dat opereert vanuit West-Australië. Het bedrijf heeft activiteiten en investeringen in zeven landen over de hele wereld. Het bedrijf produceert nikkel, koper, molybdeen, goud, zilver, lood, mangaan, aluminiumoxide, aluminium, metallurgische kolen, bauxiet en zink. De nikkelactiviteiten zijn geconcentreerd in de Cerro Matoso-mijn in Colombia, waardoor het een van de grootste nikkelmijnbedrijven ter wereld is.

 

South32 Limited is een internationaal mijnbouw- en metaalbedrijf met activiteiten in Australië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Het bedrijf is in 2015 afgesplitst van BHP Billiton en richt zich op de productie van basismetalen zoals aluminium, mangaan, nikkel, zilver, lood en zink, evenals kolen.

 

Belangrijke punten om te weten over South32 Limited:

 

Diverse Portfolio: South32 heeft een gevarieerde portefeuille van activa in verschillende regio’s en grondstoffen, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van de prestaties van een enkele grondstof of regio.

 

Mijnbouwactiviteiten: Het bedrijf is actief in mijnbouwactiviteiten, met inbegrip van bauxietmijnen, aluminiumsmelters, mangaanmijnen, nikkelmijnen en kolenmijnen. Dit maakt het blootgesteld aan verschillende marktsegmenten.

 

Internationale Aanwezigheid: Het bedrijf heeft activiteiten in meerdere landen, wat zowel kansen als uitdagingen met zich meebrengt, afhankelijk van economische, politieke en regelgevende factoren in die regio’s.

 

4.   Eramet (OTC:ERMAY)

ERAMET S.A. is een Frans metaal- en mijnbouwbedrijf. Het bedrijf ontgint en wint nikkel, staallegeringen en mangaan. De nikkelproductie wordt gecontroleerd door haar dochteronderneming, Société Le Nickel (SLN), die het metaal al meer dan honderd jaar ontgint.

 

ERAMET S.A. produceert nikkel uit vijf mijnen in Nieuw-Caledonië, voornamelijk om roestvrij staal te maken. De afzettingen in Nieuw-Caledonië werden ontdekt in 1865 en ERAMET controleerde en tussen 1875 en 1915 het grootste deel van de wereldwijde nikkelvoorraad. Ook dit aandeel ziet de koers mee bewegen op de golven van de evolutie van de nikkelprijs.

 

Activiteiten en Producten: Eramet is actief in de winning, verwerking en marketing van non-ferrometalen. Het bedrijf is met name bekend om zijn activiteiten in de productie van nikkel, mangaan, en legeringen op basis van deze metalen. Deze metalen worden veel gebruikt in de staalindustrie, luchtvaart, energieopslag en andere industriële toepassingen.

 

Nikkelproductie: Eramet is een van ’s werelds belangrijkste producenten van nikkel, een cruciaal metaal dat wordt gebruikt in roestvrij staal en in opkomende technologieën zoals elektrische voertuigen en batterijen voor energieopslag.

 

Mangaanproductie: Het bedrijf is ook een belangrijke speler op het gebied van mangaanwinning en -verwerking. Mangaan wordt gebruikt in de staalindustrie als legeringselement en heeft toepassingen in de productie van batterijen.

 

Wereldwijde Aanwezigheid: Eramet heeft mijnbouw- en metallurgieactiviteiten op verschillende locaties over de hele wereld, waaronder Frankrijk, Gabon, Noorwegen en Indonesië. Deze wereldwijde aanwezigheid zorgt voor een diversificatie van bronnen en markten.

5.   BHP Group (NYSE: BHP)

BHP Group Limited is een Australisch metaal- en mijnbouwbedrijf dat ook aardgas en aardolieproducten produceert. Het is qua marktkapitalisatie het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld. De productie bedroeg in 2021 circa 89 kiloton nikkel. De nikkelproductie van het bedrijf is in de loop der jaren afgenomen.

 

BHP Group is een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld en heeft belangen in verschillende grondstoffen, waaronder nikkel. Hier zijn enkele aspecten van de betrokkenheid van BHP Group op de nikkelmarkt:

 

Mijnbouwactiviteiten: BHP Group heeft nikkelmijnen en -projecten over de hele wereld. De precieze omvang van hun nikkelactiviteiten kan variëren naargelang de marktomstandigheden en strategische beslissingen van het bedrijf.

 

Marktinvloed: Als een van de grootste mijnbouwbedrijven heeft BHP Group de potentie om de nikkelmarkt te beïnvloeden. Veranderingen in hun productievolume en strategische beslissingen kunnen de prijzen en het aanbod op de wereldwijde nikkelmarkt beïnvloeden.

 

Duurzaamheidsinitiatieven: Net als veel grote mijnbouwbedrijven staat BHP Group onder druk om duurzame mijnbouwpraktijken te bevorderen en te voldoen aan milieu- en sociale normen. Dit kan ook betrekking hebben op hun activiteiten in de nikkelindustrie.

 

6.   Glencore PLC (OTC:GLNCY)

Glencore plc is een Zwitsers metaal- en mijnbouwbedrijf en grondstoffenhandelsbedrijf. Het is een van de grootste bedrijven ter wereld. Het bedrijf produceert ook landbouwproducten en heeft het hoofdkantoor in Nederland.

 

De prognose voor de nikkelproductie van Glencore plc voor het hele jaar 2023 ligt tussen de 113 en 123 kiloton. Bekeken over een langere periode noteert de koers van dit aandeel min of meer stabiel.

 

Glencore, een van ’s werelds grootste grondstoffenhandelsbedrijven, speelt een aanzienlijke rol op de nikkelmarkt. Het bedrijf is betrokken bij verschillende activiteiten met betrekking tot nikkel, een essentieel metaal dat veel wordt gebruikt in de productie van roestvrij staal, batterijen voor elektrische voertuigen en andere industriële toepassingen.

 

Glencore’s nikkelactiviteiten omvatten mijnbouw, verwerking en handel. Het bedrijf bezit en exploiteert nikkelmijnen over de hele wereld, waaronder in Australië en Canada. Deze mijnen dragen bij aan de wereldwijde productie van nikkel, waarmee Glencore een belangrijke leverancier is op de markt.

 

Naast mijnbouw is Glencore actief in de verwerking van nikkelhoudende materialen. Het bedrijf heeft raffinaderijen en smelterijen die nikkelconcentraten omzetten in verschillende nikkelproducten die voldoen aan de specificaties van diverse industrieën.

 

Samengevat is Glencore’s aanwezigheid op de nikkelmarkt uitgebreid en omvat het de volledige waardeketen, van mijnbouw tot handel, waardoor het een sleutelrol speelt in deze belangrijke grondstoffensector.

 

7.   Vale SA (NYSE: VALE)

Vale S.A. is een Braziliaans multinationaal metaal- en mijnbouwbedrijf. Het is een van de grootste nikkel- en ijzerproducenten ter wereld en produceert ook mangaan, ijzerlegeringen, koper, bauxiet, potas, kaolien en kobalt. Bovendien exploiteert het bedrijf negen waterkrachtcentrales en is het de grootste logistieke operator in Brazilië.

 

Vale is een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld en speelt een significante rol op de nikkelmarkt. Hier zijn enkele belangrijke activiteiten van Vale met betrekking tot nikkel:

 

Nikkelproductie: Vale is een belangrijke producent van nikkel, en het bedrijf heeft diverse mijnen en installaties wereldwijd die nikkelerts ontginnen en verwerken. De nikkelactiviteiten van Vale omvatten zowel lateritische als sulfidische ertsen.

 

Nikkelverwerking: Vale is betrokken bij het raffineren en verwerken van nikkel tot verschillende eindproducten. Dit omvat de productie van nikkelmetaal in verschillende vormen, evenals nikkelchemicaliën die worden gebruikt in diverse industriële toepassingen.

 

Ferronikkelproductie: Vale produceert ferronikkel, een legering van nikkel en ijzer die vaak wordt gebruikt in de productie van roestvrij staal. Ferronikkel is een belangrijk product voor Vale, gezien de vraag naar roestvrij staal in diverse sectoren.

 

Nikkelmarkten: Vale levert nikkel aan wereldwijde markten, waarbij de belangrijkste afnemers onder meer de roestvrij staalindustrie, de chemische industrie (voor batterijen en andere toepassingen), en de luchtvaartsector zijn. De groeiende vraag naar nikkel in de context van hernieuwbare energie en elektrische voertuigen heeft invloed op de marktdynamiek.

 

Onderzoek en Innovatie: Vale investeert in onderzoek en ontwikkeling om innovatieve mijnbouw- en verwerkingsmethoden te verkennen, evenals nieuwe toepassingen voor nikkel, zoals in batterijtechnologieën voor elektrische voertuigen.

 

Marktinvloed: Als een van de grootste spelers op de nikkelmarkt heeft Vale invloed op de prijsvorming en marktomstandigheden voor nikkel. Veranderingen in het aanbod van Vale of verschuivingen in de vraag kunnen de wereldwijde nikkelmarkt beïnvloeden.

 

De nikkelproductie lijkt in 2023 tussen de 175 en 190 kiloton te zijn uitgekomen. Bovendien werkt het bedrijf aan het initiëren van twee nieuwe projecten tegen 2025 met een jaarlijkse capaciteit van 85 tot 88 kiloton. Vale S.A. verwacht dat zijn nikkelproductie in 2030 de 300 kiloton zal overschrijden. Zoals bij meer grondstoffenaandelen het geval is, evolueert de koers van Vale erg volatiel.

 

8.   Talon Metals (OTC: TLOFF)

Talon Metals is een mijnbouwbedrijf dat zich richt op de exploratie en ontwikkeling van minerale afzettingen, met name op het gebied van nikkel. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die je moet weten over Talon Metals:

 

Projecten en Activiteiten: Talon Metals concentreert zich op het Tamarack Nickel Project in Minnesota, Verenigde Staten. Het bedrijf richt zich op het verkennen en ontwikkelen van nikkelrijke afzettingen, wat een strategisch belangrijk metaal is voor toepassingen in roestvrij staal, batterijtechnologieën en de groeiende markt voor elektrische voertuigen.

 

Tamarack Nickel Project: Het belangrijkste bezit van Talon Metals is het Tamarack Nickel Project, waarvan het gelooft dat het aanzienlijke nikkel- en koperbronnen bevat. Het project bevindt zich in een mijnvriendelijke jurisdictie en heeft het potentieel om een belangrijke speler te worden in de wereldwijde nikkelmarkt.

 

Samenwerking met Rio Tinto: Talon Metals heeft een samenwerkingsovereenkomst met Rio Tinto, een van ’s werelds grootste mijnbouwbedrijven. Rio Tinto heeft het recht om een belang van 60% te verdienen in het Tamarack-project door aanzienlijke investeringen te doen en mijlpaalbetalingen te verrichten.

 

Nikkelmarkt en Elektrische Voertuigen: De groeiende vraag naar nikkel, vooral in de context van de opkomst van elektrische voertuigen en energieopslag, kan gunstig zijn voor bedrijven als Talon Metals. Nikkel wordt veel gebruikt in de productie van batterijen voor elektrische voertuigen.

 

Exploratie en Ontwikkeling: Als exploratiebedrijf bevindt Talon Metals zich in de fase van het verkennen en evalueren van de economische levensvatbaarheid van zijn bronnen. Het bedrijf zal waarschijnlijk kapitaal moeten aantrekken en technische uitdagingen moeten overwinnen om het Tamarack-project te ontwikkelen.

 

Talon kocht daarnaast  een optie om een belang van 80% te verwerven in de minerale rechten op een groot stuk grond  in het Upper Peninsula van de staat Michigan. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Road Town, op de Britse Maagdeneilanden. Het aandeel Talon Metals is een penny stock die op de over-the-counter markt wacht tot er iets gebeurt. Een speculatief aandeel dus.

 

9.   Canada Nickel Company Inc. (TSXV: CNCV)

Canada Nickel Company is een mijnbouwbedrijf dat zich richt op de exploratie en ontwikkeling van nikkelprojecten in Canada. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die je moet weten over Canada Nickel Company:

 

Crawford Nickel-Cobalt Sulphide Project: Het belangrijkste project van Canada Nickel Company is het Crawford Nickel-Cobalt Sulphide Project, gelegen in Ontario, Canada. Dit project omvat de exploratie en ontwikkeling van nikkel- en kobaltbronnen.

 

10.                 Premium Nickel Resources (PNRL.V)

Premium Nickel Resources Corporation is een mijnbouwbedrijf dat zich specialiseert in de exploratie en ontwikkeling van nikkelprojecten. Het bedrijf richt zich op het verwerven en ontwikkelen van hoogwaardige nikkelactiva om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar nikkel, met name in de snel evoluerende markt voor elektrische voertuigen en hernieuwbare energieopslag.

 

Premium Nickel Resources heeft een strategische focus op duurzaamheid en milieubewuste mijnbouwpraktijken. Het bedrijf streeft ernaar om nikkelprojecten te ontwikkelen met een sterke nadruk op milieuverantwoordelijkheid en sociale acceptatie. Door middel van geavanceerde exploratietechnologieën en mijnbouwmethoden tracht het bedrijf waarde te creëren voor aandeelhouders en bij te dragen aan de groeiende vraag naar nikkel in schone energietoepassingen.

 

Als een speler in de nikkelindustrie is Premium Nickel Resources toegewijd aan het leveren van ethisch gewonnen nikkel dat voldoet aan de strenge normen voor duurzaamheid en kwaliteit. Het bedrijf blijft zijn activiteiten uitbreiden en investeert in projecten met het oog op een duurzame toekomst voor de nikkelmarkt.

 

11.                 Sibanye Stillwater (NYSE:SBSW)

Het parcours dat Sibanye Stillwater Ltd. heeft doorlopen, mag allesbehalve vlekkeloos worden genoemd. Het bedrijf heeft vanuit alle richtingen tegenwind ondervonden. De activiteiten van Sibanye Stillwater in Zuid-Afrika kwamen tot stilstand toen de werknemers langdurig in loonstaking gingen.

 

Bovendien kampt Zuid-Afrika met elektriciteitsproblemen, aangezien veel van de energiecentrales van het land ter ziele zijn gegaan en de werknemers in staking zijn en hogere lonen eisen.

 

Sibanye-Stillwater is een Zuid-Afrikaans mijnbouwbedrijf dat zich voornamelijk richt op de winning van edelmetalen, met een bijzondere nadruk op goud en platina. Hier zijn enkele belangrijke punten over Sibanye-Stillwater:

 

Diversificatie van Edelmetalen: Sibanye-Stillwater is betrokken bij de exploratie, ontwikkeling en productie van een reeks edelmetalen, waaronder goud, platina, palladium en rhodium. Deze metalen worden veel gebruikt in diverse industriële toepassingen, zoals sieraden, elektronica en de auto-industrie.

 

Goudactiviteiten: Het bedrijf heeft meerdere goudmijnen in Zuid-Afrika, waar het een van de grootste goudproducenten is. Goud blijft een belangrijke focus, en Sibanye-Stillwater heeft in het verleden verschillende overnames gedaan om zijn positie in de goudsector te versterken.

 

Platina Group Metalen (PGM): Naast goud heeft Sibanye-Stillwater aanzienlijke belangen in de productie van PGM’s, waaronder platina, palladium en rhodium. Deze metalen worden vaak gebruikt in katalysatoren voor voertuigen en hebben waarde in de groeiende markt voor elektrische voertuigen.

 

Internationale Aanwezigheid: Hoewel het oorspronkelijk gevestigd is in Zuid-Afrika, heeft Sibanye-Stillwater zijn activiteiten uitgebreid naar andere regio’s, waaronder de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft mijnen in Montana en is betrokken bij de winning van palladium en platinumgroepmetalen in deze regio.

 

Acquisities: Sibanye-Stillwater staat bekend om zijn strategische overnames en fusies om zijn activiteiten uit te breiden. Een opvallende transactie was de overname van Lonmin in 2019, waardoor het zijn positie in de platina-industrie verstevigde.

 

12.                 Jinchuan Group International Resources Co. LTD (2362.HK)

Jinchuan Group International Resources Co. Ltd, een investeringsholding, houdt zich voornamelijk bezig met mijnbouwactiviteiten. Jinchuan zoekt voornamelijk naar koper, kobalt, koperconcentraten en koperblisters.

 

Jinchuan exploiteert de Ruashi-mijn, een koper- en kobaltmijn in Lubumbashi, de Kinsenda-mijn, een kopermijn in de provincie Haut-Katanga en een aantal projecten in Musonoi en Lubembe. Het bedrijf handelt ook in mineralen en metaalproducten.

 

Jinchuan Group International Resources heeft vestigingen in Hong Kong, Zuid-Afrika, de Democratische Republiek Congo, Zwitserland, Zambia, de Volksrepubliek China, Singapore en Zuid-Korea.

 

Het bedrijf werd opgericht in 1958 en heeft zijn hoofdkantoor in Admiralty, Hong Kong. Jinchuan Group International Resources Co. Ltd is een dochteronderneming van Jinchuan Group (Hongkong) Resources Holdings Limited.

 

Jinchuan Group International Resources Co. Ltd., vaak afgekort als Jinchuan International, is een toonaangevend mijnbouwbedrijf dat wereldwijd actief is, met een focus op non-ferrometalen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te weten over Jinchuan International:

 

Activiteiten en Focus: Jinchuan International is gespecialiseerd in de exploratie, ontwikkeling, mijnbouw en verwerking van non-ferrometalen, met een specifieke nadruk op metalen zoals nikkel, koper en kobalt. Deze metalen worden vaak gebruikt in diverse industriële toepassingen, waaronder de productie van roestvrij staal en batterijen voor elektrische voertuigen.

 

13.                 Materion (NYSE: MTRN)

Materion ontwikkelt geavanceerde technische materialen die worden gebruikt in halfgeleiders, industrie, lucht- en ruimtevaart en defensie, auto’s, energie, consumentenelektronica en telecom- en datacenters. Een brede waaier van producten dus, waaronder ook nikkelproducten.

 

Tot de meer prominente producten behoren metaallegeringen die de elektrische componenten van vliegtuigen verbinden, kleine materialen die halfgeleiders sneller maken en verschillende materialen die worden gebruikt in de geavanceerde systemen van auto’s. Materion maakt ook metalen die worden gebruikt in elektrische voertuigen en satellieten.

 

Materion is goed gepositioneerd om te profiteren van veel moderne trends, waaronder de versnelling van het vliegverkeer en de sterke vooruitzichten voor vliegtuigaankopen, het toegenomen gebruik van satellieten, de verspreiding van elektrische voertuigen en het internet der dingen waarvoor nog veel meer nodig zal zijn halfgeleiders.

 

Materion Corporation is een internationaal materiaaltechnologiebedrijf dat gespecialiseerd is in geavanceerde materialen en oplossingen. Ze leveren op maat gemaakte materialen met unieke eigenschappen voor diverse sectoren, waaronder halfgeleiders, defensie, ruimtevaart, gezondheidszorg en energie.

 

Materion is bekend om zijn expertise in het produceren van precisiegeleidingsmaterialen, optische coatings en geavanceerde legeringen. Het bedrijf richt zich op innovatie en duurzaamheid, waarbij het klanten helpt bij het bereiken van technologische doorbraken en het bevorderen van maatschappelijk verantwoorde bedrijfspraktijken in de industrie.

 

14.                 Poseidon Nickel Limited (PSDNF)

Poseidon Nickel Limited houdt zich bezig met de exploratie, ontwikkeling, mijnbouw en productie van grondstoffen in Australië. Poseidon zoekt voornamelijk naar nikkel- en goudafzettingen. Poseidon heeft belangen in de nikkelprojecten Mt Windarra, Black Swan en Lake Johnston in West-Australië.

 

Poseidon was voorheen bekend als Niagara Mining Limited en veranderde zijn naam in Poseidon Nickel Limited in 2007. Poseidon Nickel Limited werd opgericht in 1993 en is gevestigd in West Perth, Australië. Het is een penny stock die zich erg volatiel blijft gedragen.

 

Projecten in West-Australië: Het bedrijf heeft verschillende nikkelprojecten in West-Australië. Een van de bekendste projecten is het Windarra Nickel Project, dat rijke nikkelertslagen bevat. Poseidon Nickel heeft ook belangen in andere nabijgelegen projecten, waaronder het Black Swan Project.

 

Herontwikkeling van Bestaande Mijnen: Een strategie van Poseidon Nickel is gericht op de herontwikkeling van bestaande nikkelmijnen. Dit omvat het identificeren en exploiteren van nikkelhoudende bronnen die economisch rendabel kunnen zijn.

 

15.                 FPX Nickel Corporation  (FPX.V)

FPX Nickel Corp., een junior nikkelmijnbouwbedrijf, houdt zich bezig met de verwerving, exploratie en ontwikkeling van grondstoffen. Het zoekt voornamelijk naar awaruite, een nikkel-ijzerlegering. Het vlaggenschip is het Decar-project dat 100% eigendom is en dat 62 minerale claims omvat met een oppervlakte van 245 vierkante kilometer in het centrum van British Columbia.

 

FPX Nickel Corp was voorheen bekend als First Point Minerals Corp. en veranderde de naam in mei 2017 in FPX Nickel Corp. FPX Nickel Corp. werd opgericht in 1995 en heeft zijn hoofdkantoor in Vancouver, Canada. En opnieuw is ook dit aandeel een penny stock met een zeer volatiel koersverloop. Alleen voor speculatieve beleggers dus die tegen een stootje kunnen.

 

FPX Nickel Corporation is een mijnbouwbedrijf dat zich toelegt op de exploratie en ontwikkeling van nikkelprojecten, met name het Decar-nikkeldistrict in Brits-Columbia, Canada. Hier zijn enkele belangrijke punten om te weten over FPX Nickel Corporation:

 

Decar-nikkelproject: Het belangrijkste activum van FPX Nickel is het Decar-nikkelproject in het Centraal-Noorden van Brits-Columbia, Canada. Het project omvat een groot nikkel-ijzerertsafzetting en heeft het potentieel om een van ’s werelds grootste producenten van hoogwaardig nikkel te worden.

 

Innovatieve Winningstechnologie: FPX Nickel maakt gebruik van een innovatieve hydrometallurgische winningstechnologie, bekend als de “Nickel Iron Extraction Process” (NICKEL-IFE). Deze technologie is ontworpen om nikkel te winnen met een hoge opbrengst en efficiëntie.

 

Exploratie en Ontwikkeling: Naast het Decar-project kan FPX Nickel betrokken zijn bij andere exploratie- en ontwikkelingsactiviteiten. Dit kan het resultaat zijn van voortdurende inspanningen om nieuwe nikkelbronnen te identificeren en te exploiteren.

 

16.                 Schnitzer Steel Industries Inc. (SCHN)

Schnitzer Steel Industries, Inc. richt zich op het recyclen van verschillende soorten metalen in plaats van ze te ontginnen. Het bedrijf werkt aan methoden voor de veilige opslag, inzameling, verwerking en verkoop van nikkel (samen met andere metalen), waarbij deze materialen vaak worden gerecycled uit auto’s, bouwafval en andere vormen van schroot.

 

Schnitzer’s ontvangt ongeveer 20% van zijn jaaromzet uit een lange lijst van non-ferrometalen, wat betekent dat zijn nikkelverwerking weinig toevoegt aan de winst van het bedrijf in vergelijking met de andere bedrijven op deze lijst.

 

Schnitzer Steel Industries Inc. is gespecialiseerd in het verzamelen, verwerken en verkopen van schrootmetaal, evenals het produceren van afgewerkte staalproducten. Met faciliteiten in de Verenigde Staten en Canada richt Schnitzer Steel zich op duurzaamheid door recycling en hergebruik te bevorderen. Ze spelen een cruciale rol in het verminderen van afval en het leveren van milieuvriendelijke oplossingen voor metaalbehoeften in diverse sectoren.

 

17.                 Polymet Mining Corp. (PLM)

PolyMet Mining is gespecialiseerd is in de winning van koper, nikkel en andere edele metalen in het NorthMet complex in het noorden van Minnesota. In die NorthMet-afzetting bevindt zich naar schatting 170 miljoen pond nikkel, waardoor het een rijke bron is. PolyMet Mining is eigendom van het Zwitserse mijnbouwconglomeraat Glencore (hierboven al vernoemd).

 

Polymet Mining Corp. is een mijnbouwbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van het NorthMet Project in Minnesota, VS. Hun activiteiten omvatten de exploratie en exploitatie van mineralen, met een focus op het winnen van koper, nikkel en andere edelmetalen.

 

Het NorthMet Project omvat een poly-metallische afzetting en is ontworpen om deze metalen te produceren via milieuvriendelijke mijnbouw- en verwerkingstechnologieën.

 

18.                 Allegheny Technologies Incorporated (ATI)

Allegheny Technologies produceert en verkoopt speciale materialen over de hele wereld. Het bedrijf staat bekend om het maken van lichtgewicht titanium en andere speciale onderdelen. Toch hebben we Allegheny Technologies opgenomen als een nikkelaandeel omdat het op nikkel gebaseerde legeringen en andere speciale producten produceert.

 

Allegheny Technologies Incorporated is een toonaangevende producent van geavanceerde materialen en componenten, voornamelijk voor de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie en de energiemarkt. Het bedrijf vervaardigt een breed scala aan gespecialiseerde producten, waaronder titanium- en nikkelgebaseerde legeringen, roestvrijstalen producten en superlegeringen.

 

Deze materialen worden gebruikt in veeleisende toepassingen zoals vliegtuigmotoren, energiecentrales en medische implantaten. ATI speelt een cruciale rol in het ondersteunen van vooruitstrevende technologieën en industrieën door hoogwaardige materialen te leveren die bestand zijn tegen extreme omstandigheden en tegelijkertijd lichtgewicht en duurzaam zijn.

 

19.                 Nickel Asia Corporation (NIKL.PS)

Nickel Asia Corporation is een Filipijns mijnbouwbedrijf dat gespecialiseerd is in nikkelproductie. Het bedrijf exploiteert verschillende mijnen op de Filippijnen, waaronder het Rio Tuba-nikkelmijncomplex en het Taganito-nikkelmijnproject. Nickel Asia is een van de grootste producenten van laterietnikkelerts in de regio.

 

Nickel Asia Corporation concentreert zich op duurzame mijnbouwpraktijken en draagt bij aan de economische ontwikkeling van de Filippijnen. Als belangrijke speler in de nikkelindustrie levert Nickel Asia aan zowel lokale als internationale markten, waarbij nikkel wordt gebruikt in diverse sectoren, waaronder roestvrij staal en batterijtechnologie.

 

20.                 Lundin Mining Corporation (LUN.TO)

Lundin Mining Corporation is een mijnbouwbedrijf dat actief is in verschillende metalen, waaronder nikkel. Het bedrijf bezit de Eagle-mijn, gelegen in Michigan, VS, die een belangrijke rol speelt in hun nikkelactiviteiten. De Eagle-mijn is een hoogwaardige nikkel-koper-(PGE) mijn die concentraat produceert met aanzienlijke hoeveelheden nikkel en koper.

 

Lundin Mining streeft naar duurzame mijnbouwpraktijken en heeft aandacht voor milieu- en sociale verantwoordelijkheid. Hun nikkelactiviteiten dragen bij aan de wereldwijde vraag naar metalen die worden gebruikt in diverse sectoren, waaronder de productie van roestvrij staal en elektrische voertuigen.

 

21.                 Garibaldi Resources (GGIFF)

Garibaldi Resources is een Canadees exploratiebedrijf dat zich concentreert op de ontdekking en ontwikkeling van waardevolle mineralen, met een nadruk op nikkel, koper en andere metalen. Het bedrijf richt zich met name op projecten in het rijke mijnbouwgebied van de Ring of Fire in Ontario, Canada.

 

Garibaldi staat bekend om zijn inzet voor geavanceerde exploratietechnologieën en heeft aanzienlijke mineralisaties geïdentificeerd op zijn E&L-nikkel-koper-PGE (platinum group elements)-project.

 

22.                 Nickel Creek Platinum Corp. (NCP.TO)

Nickel Creek Platinum Corp. is een Canadees mijnbouwbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van zijn Nickel Shaw Project in het Yukon-gebied van Canada. Het project is een geavanceerd stadium van een nikkel-koper-PGE (platinum group elements)-exploratieproject met aanzienlijke hulpbronnen.

 

Nickel Creek Platinum streeft naar de ontwikkeling van duurzame mijnbouwactiviteiten en zet zich in voor milieuvriendelijke praktijken. Het bedrijf streeft naar het benutten van het potentieel van het Nickel Shaw Project om waarde te genereren voor investeerders en belanghebbenden, waarbij het zich bewust is van milieu- en sociale overwegingen.

 

23.                 Independence Group NL (IGO.AX)

Independence Group NL is een Australisch mijnbouwbedrijf dat zich specialiseert in de exploratie, ontwikkeling en exploitatie van minerale afzettingen. Het bedrijf is vooral actief in de regio Western Australia en heeft verschillende projecten gericht op metalen zoals goud, nikkel, koper en zink.

 

Independence Group staat bekend om zijn inzet voor milieuvriendelijke mijnbouwpraktijken en heeft een sterke focus op duurzaamheid. Het bedrijf streeft naar groei en waardecreatie voor aandeelhouders door middel van doelgerichte exploratie en efficiënte mijnbouwactiviteiten. Het hanteert strenge normen voor gezondheid, veiligheid en milieu in al zijn activiteiten.

 

24.                 Sherritt International Corporation (S.TO)

Sherritt International Corporation is een Canadees mijnbouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de winning van nikkel en kobalt. Het bedrijf heeft mijnbouwactiviteiten in Cuba en Madagaskar, waar het nikkel en kobalt produceert, essentiële grondstoffen voor de productie van roestvrij staal en oplaadbare batterijen.

 

Sherritt staat bekend om zijn mijnbouwexpertise en is betrokken bij het hele proces, van mijnbouw tot raffinage en verwerking. Sherritt speelt een sleutelrol in de wereldwijde toeleveringsketen van metalen, met een focus op verantwoorde mijnbouwpraktijken.

 

25.                 African Battery Metals PLC (ABM.L)

African Battery Metals PLC is een Brits bedrijf dat zich richt op de exploratie en ontwikkeling van minerale hulpbronnen, met een specifieke focus op metalen die relevant zijn voor de batterij-industrie. Het bedrijf is actief in verschillende Afrikaanse landen en is betrokken bij de exploratie van mineralen zoals kobalt, lithium, koper en nikkel.

 

African Battery Metals streeft ernaar waarde te creëren door middel van gerichte exploratieactiviteiten en het ontwikkelen van duurzame projecten die voldoen aan de groeiende vraag naar grondstoffen voor batterijen in de opkomende elektrische voertuigensector en de bredere energietransitie.

 

26.                 Western Areas LTD. (WSA.AX)

Western Areas Limited is een Australisch mijnbouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de exploratie en productie van nikkel. Het bedrijf heeft mijnbouwactiviteiten in de regio Western Australia, waaronder het Forrestania Nickel Project. Western Areas streeft naar groei door middel van exploratie en ontwikkeling van nikkelprojecten en heeft een solide reputatie opgebouwd in de mijnbouwsector. Het wordt erkend voor zijn technische expertise en betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

27.                 Amur Minerals Corporation (AMC.L)

Amur Minerals Corporation is een Brits-Russisch mijnbouwbedrijf dat zich richt op de exploratie en ontwikkeling van koper-nikkel-zwavel-PGE (platina-groepselementen) deposito’s. Het primaire actief van het bedrijf is het Kun-Manie project in het verre oosten van Rusland.

 

Amur Minerals heeft zich toegewijd aan milieubewuste mijnbouwpraktijken en werkt samen met lokale belanghebbenden en overheden om duurzame mijnbouwactiviteiten te bevorderen.

 

28.                 Panoramic Resources Limited (PAN.AX)

Panoramic Resources Limited is een Australisch mijnbouwbedrijf dat zich toelegt op de exploratie, ontwikkeling en exploitatie van mineralen, met een focus op nikkel, koper en kobalt. Het bedrijf opereert voornamelijk in West-Australië en heeft verschillende projecten, waaronder het Savannah Nickel Project, dat een aanzienlijke bron van nikkel en koper vertegenwoordigt.

 

29.                 RNC Minerals (RNX.TO)

RNC Minerals is een mijnbouwbedrijf met een focus op de exploratie, ontwikkeling en exploitatie van edelmetaalprojecten. Gevestigd in Toronto, Canada, staat het bedrijf vooral bekend om zijn Dumont Nickel Project, een van ’s werelds grootste nikkel- en kobaltbronnen.

 

RNC Minerals heeft ook belangen in goudactiva, waaronder de Beta Hunt-mijn, bekend om zijn hoge kwaliteit goudaders.

 

Niet alle aandelen zullen in koers stijgen (of dalen). Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator of de online training https://beleggen.com/training

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.