SkyWay Capital: the sky is the limit?

SkyWay Capital

SkyWay Capital is je op glad ijs wagen. De ultieme droom van de mens is te kunnen vliegen. Akkoord, wij hebben het luchtruim veroverd met vliegtuigen en raketten. Deze toestellen slaan hun vleugels uit en bieden ons de kans om zelfs de verste uithoeken van de aarde op te zoeken. Maar toch ontbreekt er iets aan het kopen van een vliegtuigticket. Je bent gebonden aan de vertrekuren van de vliegtuigen en aan de bestemmingen die de vliegtuigmaatschappijen aanbieden. Er zou iets extra’s moeten gebeuren om van de definitieve verovering van het luchtruim te kunnen spreken.

GRATIS HANDLEIDING VAN DRS. HARM VAN WIJK

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Ontvang gratis de handleiding direct via de mail. Meld je aan op https://www.tienstappen.nl/valkuilen-goud-zilver/

Op eigen houtje de lucht in: science fiction of binnenkort werkelijkheid?

Wat er ontbreekt, is de vrijheid om zelf het luchtruim te kiezen op een zelf bepaald tijdstip en met een zelf bepaalde bestemming. Er zijn een aantal mogelijkheden zoals bijvoorbeeld delta gliders, maar dan is de kandidaat-reiziger toch steeds aan een aantal beperkende voorwaarden verbonden. Veel mensen dromen van opstijgen in de eigen tuin met de bedoeling om een familielid aan de andere kant van het land te bezoeken. Voel je soms zelfs ook de aandrang om je boven het aardoppervlakte te verheffen? Dan ben je zeker niet alleen. Biedt SkyWay Capital de oplossing?

SkyWay Capital wil de lucht veroveren, maar is de tijd daar al rijp voor?

Voorlopig blijft het individueel doorklieven van het luchtruim een verre droom. Maar wanneer wij SkyWay Capital mogen geloven, is die droom minder ver af dan wij zelf denken. Dit bedrijf maakt zich namelijk sterk een oplossing te kunnen aanreiken. Is die oplossing realiteit of betreft het een verre droom die de mensen van SkyWay Capital ons voorhouden? Het antwoord op die vraag proberen we in deze column te onderzoeken. Eerst laten we de mensen van SkyWay Capital zelf aan het woord.

SkyWay Capital wil de lucht veroveren, niet meer of niet minder

Het klinkt uiteraard allemaal veelbelovend. SkyWay Capital stelt op de website een aantal vragen waar we in ons dagelijks leven allemaal mee worden geconfronteerd. Sta je met je auto regelmatig in de file? En erger je je ook dood aan het feit dat er in onze drukke binnensteden nauwelijks een parkeerplekje te vinden is of, als je er een vindt, dit een vermogen aan parkeergeld kost? De oplossing kan gevonden worden in beter en efficiënter openbaar vervoer, maar dan niet de transportmiddelen die van dezelfde overvolle wegen gebruik maken. Eigenlijk zijn er al ganse studies gewijd aan het fileprobleem, maar is een oplossing er voor nog niet is gevonden. SkyWay Capital heeft op zijn zachtst gezegd een origineel idee ontwikkeld, waarbij echter de vraag naar de haalbaarheid er van moet worden gesteld.

Wat heeft SkyWay Capital ontwikkeld?

Outsiders die van wanten weten, zijn er niet en dus moeten wij ons baseren op de informatie die het bedrijf zelf verstrekt. Toegegeven, die informatie klinkt veel belovend. Bij SkyWay ontwikkelt men een bijzonder hoogwaardig openbaar-vervoer systeem, simpelweg door de lucht in te gaan. Dit heeft vele voordelen: door transport bóven de weg wordt het verkeer op de weg ontlast, aanleg van een hooggelegen railsysteem is oersterk en milieuvriendelijk, cabines kunnen kort achter elkaar ‘rijden’ en de CO2-uitstoot is laag.

Bij lange afstand vervoer kan de snelheid oplopen tot 500 km per uur. In een filmpje op de website kun je zien hoe dit er in de toekomst uit komt te zien. Toegegeven, het ziet er allemaal veelbelovend uit. De vraag is echter of het allemaal haalbaar is. Wij mogen ons niet laten verleiden tot dromen, want dromen zijn uiteindelijk bedrog. Daarom is het verstandig om eens te kijken wat voor vlees wij hier in de kuip hebben.

Wat voor bedrijf is SkyWay Capital?

Toegegeven, de track record (zeg maar de geschiedenis van het bedrijf) is enigszins wazig, van te veel transparantie is zeker geen sprake. SkyWay Capital is gevestigd in Moskou, de hoofdstad van Rusland. Het eerste concept van het systeem dateert uit 1978, maar vanaf 2014 is men daadwerkelijk het nieuwe transportsysteem achter de tekentafel gaan ontwerpen en werden de eerste prototypes gebouwd. Op dit moment heeft men bij Minsk, de hoofdstad van Belarus, een 36 ha Ecopark ingericht waar de verschillende transportsystemen worden getest.

SkyWay Capital werkt in verschillende fases

Voor de ontwikkeling zijn 15 fases gepland, momenteel is fase 14 volgens de laatste informatie beschikbaar op de website bijna afgerond. In december 2018 werd de productie grootschalig opgestart. Op dat punt van het verhaal komt investeren in SkyWay Capital ter sprake. De beleggers krijgen namelijk de kans om te participeren in dit project. Is het een goede zaak om aandelen te kopen of laat u die liever links liggen onder de rubriek toekomstmuziek? Wij bekijken de stand van zaken eens van dichtbij, maar dan blijkt dat we toch niet al te dichtbij raken. Het concept van SkyWay Capital blijft iets, waar wij maar moeilijk greep op krijgen.

Gratis video training

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, ook in het beleggen. Er zijn een paar ingrediënten die nooit mogen ontbreken, zoals een vaste strategie en het mijden van risico’s. Maar er is meer. Kijk op www.tradingnavigator.nl voor de gratis video-training over beleggen.

Aandelen SkyWay Capital zijn/waren te koop

De belegger kan inderdaad intekenen op de aandelen van SkyWay Capital, waarbij hem of haar een flinke wortel voor de neus wordt gehouden. De website van het bedrijf laat er namelijk geen verbeelding over bestaan: in elke fase worden de aandelenparticipaties in SkyWay Capital duurder, en je moet bedenken dat na afronding van fase 15 er helemaal geen certificaten meer op de markt gebracht worden. Landen als India, Australië en de Verenigde Arabische Emiraten hebben al grote belangstelling getoond of daadwerkelijk SkyWay technologie aangekocht. Dat klinkt allemaal als muziek in de oren, maar meteen rijzen ook een paar vragen. Daarover later meer, laten we eerst even kijken naar wat SkyWay Capital de beleggers te bieden heeft.

Wat moet je doen om te investeren in SkyWay Capital?

SkyWay biedt pakketten certificaten aan in verschillende groottes, die beginnen vanaf 250 dollar en kunnen oplopen tot vele tienduizenden dollars. Bij een investering van 250 dollar krijg je een pakket van 8.500 aandelen (inclusief bonus). Dit bedrag kun je desgewenst in maandelijkse termijnen voldoen, over een periode van 9 maanden. Zo’n aandeel kost dan omgerekend  0,34 dollar, maar hoe duurder het pakket hoe voordeliger de aandelen worden. Het is goed om te weten dat de prijs bij elke nieuwe fase verder omhoog gaat, ofwel: je krijgt dan minder aandelen voor dezelfde investering. Wat je inlegt bepaal je uiteindelijk zelf. Let wel op: deze aanbieding is op de website te vinden, bijkomende informatie is voorlopig niet beschikbaar. We praten hier dus over as, if and when.

Wat levert een investering in certificaten SkyWay Capital op?

De vraag waar voor de beleggers alles om draait, is natuurlijk wat een belegging in certificaten SkyWay Capital oplevert. Hier moeten wij wel een waarschuwing de wereld insturen. Bedenk wel dat de certificatenpakketten voorlopig nog niets opleveren, ook geen rente. Het is een investering voor de lange termijn, zo wordt het op de website omschreven. Aan plannen is echter geen gebrek, tenminste wanneer we de laatste stand van zaken op de website mogen geloven.

SkyWay Capital naar de Londense beurs?

Er liggen/lagen grote plannen op tafel. Het management is van plan om in na fase 15.4 naar de beurs te gaan, een accreditatie aan de London Stock Exchange is al geregeld of zou al geregeld zijn geweest. Bij beursgang zullen de certificaten, die je nu bijvoorbeeld 0,34 dollar gekost hebben, als aandeel een introductieprijs realiseren tussen 1 dollar en 10 dollar. Of wellicht een veelvoud hiervan. Een pakket van 8.500 certificaten, dat nu 250 dollar kost, levert dan het dertigvoudige op. Als het eenmaal zover is gaat je geld ook metéén goed renderen door middel van de uit te keren dividenden. Als…

Is dit te mooi om waar te zijn?

SkyWay Capital belooft/beloofde dus rendementen die doen/deden watertanden. Maar dergelijke rendementen moeten natuurlijk ook haalbaar zijn. Betreft het loze beloften om realiteit? Het antwoord op die vraag moeten wij u schuldig blijven, maar een rendement van het dertigvoudige doet ons op zijn zachtst gezegd de wenkbrauwen fronsen. Dergelijke rendementen zijn erg zeldzaam op de beurs. Daarom al een eerste advies om zich voorzichtig op te stellen tegen een belegging in SkyWay Capital. Maar er is meer.

Wat moet ik er nog meer over weten over SkyWay Capital?

Je kunt extra geld verdienen als je mensen bij SkyWay introduceert. Hiervoor is een uitgebreid marketingplan waarover het bedrijf je graag meer informeert, maar belangrijk is dat je van de investeringen op je eerste level een bonus ontvangt van 15%. Het kan dus echt interessant zijn om je vrienden en kennissen met de mogelijkheden van het unieke technologiebedrijf SkyWay kennis te laten maken. Via een contactformulier kan je contact met het bedrijf opnemen op als je meer over SkyWay wilt weten! We zouden toch echter 2x nadenken alvorens dit te doen, want het systeem lijkt verdacht op een piramideschema. Je mag het ook een Ponzi-schema noemen.

Wat is nog interessant om te weten over SkyWay Capital?

Laten we het bedrijf even zichzelf voorstellen. SkyWay bestaat uit innovatieve technologie, zo lezen we op de website. De infrastructuur is ontwikkeld door de Russische ingenieur Anatoliy Eduardovich Yunitsliy. De kern van de technologie is het bewegen “boven de grond” over stalen rails met bijzonder constructie. De technologie van SkyWay is ruim 38 jaar geleden al ontwikkeld, heeft een aantal prijzen gewonnen en kreeg subsidies van de Verenigde Naties. Er zijn diverse investeerders bij betrokken en het grote publiek koopt aandelen. De typen transport die worden ontwikkeld zijn Light, Urban, Freigth en High-Speed. In diverse landen heeft Skyway Capital patent op hun technologie.

Wat zijn de belangrijkste speerpunten van Skyway Capital?

Wij hebben hier boven al verlopen dat er 15 Fasen moeten doorlopen worden. Elke fase heeft zijn eigen kenmerken. Op dit moment bevindt Skyway Capital zich in aan het einde van fase 12. Nogmaals: het betreft hier de laatst beschikbare fase op de website. De volgende fase zal er snel aankomen, maar meer is daarover nog niet gezegd. De pakketprijzen blijven over het algemeen hetzelfde, alleen ontvang je per pakket steeds minder aandelen. Er verschijnt/verscheen regelmatig nieuws over Skyway via social media, maar ook daar weten wij niet meer over.

Vanaf een bedrag van 15 dollar kan/kon je al starten

Bij Skyway Capital kun je uit diverse pakketten kiezen. Ook zijn er losse private placements op de aandelen. Bij de pakketten heb je wel het meeste voordeel. Ook kun  je in termijnen betalen. Het werkt heel gemakkelijk, wat het aantrekkelijk maakt om te investeren. Maar moeten we dat daarom ook doen? Je zal hierboven al begrepen hebben dat wij zo onze twijfels hebben bij de gang van zaken bij dit bedrijf. Vliegen door de vlucht is een droom, maar de ervaring leert dat dromen meestal bedrog zijn. Ook in dit geval? Het lijkt van wel, want alles heeft verdraaid veel weg van een Ponzi-schema. Of een piramidespel, zo je wil. Daarbij worden de beleggers van het eerste uur betaald met het geld van de nieuwkomers. Is dit ook bij Skyway Capital het geval. Onderstaande boodschap geeft in ieder geval stof tot nadenken.

De Belgische beurswaakhond FSMA trekt aan de alarmbel

Voor dit bedrijf werd al geruime tijd geleden gewaarschuwd door de Belgische beurswaakhond FSMA wegens pyramide fraude.

De FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, waarschuwde voor de activiteiten van First SkyWay Invest Group Limited (“SkyWay Capital”). Die vertonen duidelijke kenmerken van een piramidesysteem, aldus de financiële toezichthouder.

De FSMA wijst erop dat de activiteiten van SkyWay Capital illegaal zijn. De vennootschap die in Wit-Rusland gevestigd zou zijn, mag haar aandelen niet aanbieden in België, omdat ze geen door de FSMA goedgekeurde prospectus publiceerde. Wij nemen aan dat hetzelfde voor Nederland geldt. De FSMA raadt aan om niet in te gaan op aanbiedingen van beleggingsinstrumenten door SkyWay Capital of personen verbonden met de onderneming en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat de vennootschap zou opgeven. SkyWay Capital maakt gebruikt van de website https://skyway.capital/

Conclusie

Een mooi verhaal lokt altijd wel beleggers op zoek naar snelle winsten. In dit geval is voorzichtigheid echter geboden. Wij weten niet met zekerheid of Skyway Capital nog actief is, de afgelopen maanden werd er weinig of niets van vernomen. Wat op zich ook al weer te denken geeft. Bovendien geldt: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het meestal ook.

Selecteer gratis 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

Download de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ zodat ook jij winst maakt op de beurs.

De handleiding is gratis en laat je zien hoe je succesvol belegt, zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën. Klik op de link om te downloaden: https://www.10stappen.com

Harm van Wijk

6 antwoorden
 1. Marten J Dorr
  Marten J Dorr zegt:

  Ook ik kocht een bescheiden aandeel in Skyway en maakte zelfs een presentatie voor RTL4 , te zien op You tube:”skywayrtl4″
  Zoals wellicht bekend werd in 2018 al aangegeven dat er een beursgang zou komen. Deze werd toen echter uitgesteld gesteld vanwege het toenmalige slechte beursklimaat.
  Echter,een beter klimaat dan 2020 is nauwelijks denkbaar en toch geen beursgang.??? Wacht men op veiligheids erkenning?
  Iets anders wat mij opmerkelijk lijkt: Als je prachtige opdrachten krijgt van overheden zoals de verenigde emiraten dan garandeert de staat immers de betalingen en zullen alle banken staan te trappelen om je tegen vrijwel geen rente te financieren.
  Waarom dan toch crowdfunding ?? Er zal een toptechniek zijn , maar financieel is er te weinig doorzichtigheid. Marten Dorr

  Beantwoorden
 2. Pascal
  Pascal zegt:

  Skyway is dagelijks in het nieuws vooral in de UAE en is onlangs goedgekeurd in het testpark in Sharjah.

  Skyway zit niet stil, ze hebben al verschillende Skypods gebouwd en container voor vrachtvervoer. Er zijn officieel 3 commerciele projecten getekend en andere in onderhandeling.

  Er is een telegram groep waar je bijna dagelijks nieuws krijgt van de vorderingen van Skyway. Ben dan ook heel verwonderd over je bewering dat je niet met zekerheid weet of Skyway nog bestaat ??? Dit terwijl ze bijna dagelijks in het nieuws zijn. Zelfs gedurende de pandemie zat Skyway niet stil en zijn ze blijven verder bouwen. Je kon dit allemaal volgen. Als ik dit nieuws heel gemakkelijk kon volgen en vinden …. social media, internet, youtube, …..

  Skyway is een start up bedrijf dat tijd nodig heeft. Jammer dat veel mensen dachten om snel rijk te worden.
  Geduld is een mooie zaak.

  Waarom een crowdfunding ? De oprichter wenst de kleine investeerder ook een kans te geven zonder dat grote kapitaalkrachtige met alles gaan lopen. En tevens als je grote investeerders toelaat gaan zij op termijn ook meer zeggenschap hebben over het gebeuren.

  Ik volg de oprichter op de voet en kan je echt wel verzekeren dat die man de beste bedoelingen heeft.

  Skyway is een heel mooi duurzaam project dat de wereld zal veranderen maar geef Skyway aub de tijd.

  Ze hebben in het verleden projecten verloren door te snelle communicatie en vergeet ook niet de rechtszaak die Skyway gewonnen heeft tegen Litouwen. Ik begrijp heel goed omdat ik alles heel goed volg dat er over bepaalde zaken minder gecommuinceerd wordt tot alles op papier staat.

  Skyway is een mooie investering die je kan nalaten aan je kleinkinderen en is een geschenk voor de planeet.

  Beantwoorden
  • Majorie
   Majorie zegt:

   Beste Pascal,
   Ik heb ook geïnvesteerd en nooit mijn certificaat ontvangen ondanks tien euro extra voor betaald. Nu heb ik al 2x degene benaderd waarmee ik het geregeld heb, maar hij wil niet reageren. Inloggen kan ik ook niet meer. Hoe nu te handelen?

   Beantwoorden
   • Pascal
    Pascal zegt:

    Hey Marjorie,

    ga naar de officiële site van Skyway capital en spreek de support aan, die gaan je helpen.
    Ik ga mijn nummer hier niet openbaar schrijven, maar ik zal af en toe komen kijken, als ik je ergens kan bereiken laat het me dan weten via deze weg en dan neem ik contact met je als het niet lukt.
    Veel succes

    Beantwoorden
  • Ingrid
   Ingrid zegt:

   Goede avond,
   Ik heb ook geïnvesteerd in Skyway capital, nu alweer jaren geleden. Ik heb op telegram gaan zoeken maar vind onder skyway niet echt iets terug. Ik vraag me al een tijdje af of mijn investering iets zal opbrengen. De beursgang werd idd al paar keer vermeld maar er gebeurt niets. Ik zou het jammer vinden dat dit een eeuwigdurend project wordt. We zijn tenslotte al in de 60. zou je mij wat verder kunnen helpen. Tnx grtz Ingrid

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.