7 crypto’s die het potentieel hebben om van u een miljonair te maken

7 crypto’s die het potentieel hebben om van u een miljonair te maken Bitcoin

Welke crypto’s kopen?

Cryptocurrencies zijn een veelbelovende investering voor de toekomst. Crypto zijn bij de beleggers razend populair geworden sinds Bitcoin (CCC:BTC-USD) in waarde begon te stijgen. Maar er is zoveel informatie over crypto’s beschikbaar dat het moeilijk wordt om door het bos de bomen nog te zien. Dat maakt het moeilijk om te beslissen welke crypto’s je moet kopen.

De cryptomarkt is een ontmoedigende plek voor zelfs ervaren handelaren om zich een weg door te banen. Er zijn duizenden digitale valuta’s en projecten die de moeite waard zijn om in te investeren. Het wordt steeds moeilijker om zonder een grondige analyse uit te zoeken welke projecten zullen slagen en welke zullen na verloop van tijd waardeloos zullen aflopen.

En niet te vergeten: het betreft hier een zeer volatiele activaklasse. De gouden investeringsregel is om nooit geld te beleggen dat u zich niet kunt veroorloven te verliezen. Houd daar rekening mee wanneer u een van deze zeven cryptovaluta’s wilt kopen die we hieronder wat uitgebreider bespreken:

Bitcoin

Ethereum (CCC:ETH-USD)

Cardano (CCC:ADA-USD)

Stellaire lumen (CCC:XLM-USD)

Monero (CCC: XMR-USD)

Binance-munt (CCC:BNB-USD)

Litecoin (CCC:LTC-USD)

Crypto’s om te kopen: Bitcoin (BTC)

Bitcoin

Het is geen verrassing dat Bitcoin de meest populaire cryptocurrency blijft die er is. Het pseudoniem Satoshi Nakamoto creëerde de cryptocurrency in 2009 in de nasleep van de economische recessie. Bitcoins kunnen worden ingewisseld voor goederen en diensten of worden bewaard als investering.

Dit komt omdat er geen overheidscontrole op hen is, in tegenstelling tot de traditionele valuta’s, die afhankelijk zijn van fiatgeld uitgegeven door centrale banken. Bitcoin bestaat al 12 jaar en doet het nog steeds goed. De marktkapitalisatie heeft $ 1 biljoen overschreden en blijft nog stijgen. Het belang van deze cryptocurrency kan dus niet worden onderschat. De blockchain-technologie die BTC vergezelt, zorgde voor een revolutie in de financiële wereld zoals we die kennen.

De cryptomarkten zijn moeilijk te voorspellen, laat dat duidelijk zijn. Het bereiken van de kaap van $ 100.000 voor eind 2021 is in het geval van Bitcoin echter niet uitgesloten. Maar ook een crash is niet uitgesloten. Maar de Bitcoin-prijs is wel verdubbeld sinds steile prijscorrecties tijdens de zomer.

Ethereum (ETH)

Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, staat bekend als een van de meest winstgevende munten om te minen. Deze bloeiende gemeenschap heeft zijn unieke blockchain-netwerk met slimme contracten die ontwikkelaars kunnen uitvoeren zonder tussenkomst van derden.

Bitcoin en Ethereum worden vaak gezien als twee speler die elkaar de suprematie in de cryptowereld bevechten. Beiden hebben echter zeer verschillende gebruiksscenario’s. Bitcoin wil fungeren als alternatief voor nationale valuta. Anderzijds was Ethereum bedoeld om zelf programma’s te maken en daarom is het een favoriet voor de ontwikkelaars.

Een ander groot verschil is dat Ethereum afstapt van zijn huidige consensusmechanisme, dat bestaat uit mining en het creëren van nieuwe blokken met rekenkrachtberekeningen die proof-of-work (PoW) worden genoemd.

Een andere goede reden om in Ethereum te investeren is de actieve ontwikkelaarsgemeenschap. De nieuwste upgrade is de Altair-upgrade. Het bracht een aantal belangrijke veranderingen in de blockchain met zich mee. Maar wat nog belangrijker is voor een belegger, in de aanloop naar de upgrade deed ETH het echt goed. Er zijn meer grote upgrades in de toekomst te verwachten wat Ethereum betreft. Daarom is dit misschien het perfecte moment om uw portefeuille op te laden met deze crypto.

Cardano (ADA)

Cardano wordt anderzijds vaak een potentiële “Ethereum killer” genoemd. Hoewel het er niet naar uitziet dat het Ethereum binnenkort zal inhalen, is de kans groot dat het in de schaduw van zijn grote voorbeeld in koers kan blijven stijgen.

Cardano is een openbare blockchain die peer review gebruikt om updates te bepalen. In tegenstelling tot veel andere protocollen, vertrouwt Cardano op PoS voor validatie en beveiliging in plaats van miners zoals Bitcoin doet met zijn PoW-systeem.

Cardano heeft twee lagen. Deze structuur verbetert de processnelheden en maakt het mogelijk een groot aantal transacties af te handelen: de Cardano-afwikkelingslaag (CSL) en de rekenlaag die is ontworpen voor slimme contracten op de manier van Ethereum.

Met de tweede laag kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties maken. Ze maakt nieuwe manieren van zakendoen volledig mogelijk door ADA te gebruiken. Als het gaat om cryptocurrency, is de hemel blijkbaar altijd de limiet. Met prijzen die dit jaar met meer dan 1.000% zijn gestegen, neemt de vrees toe dat het potentieel van Cardano opgebruikt is. Maar maak je geen zorgen: meerdere use-cases vertellen ons dat de toekomst rooskleurig is, ondanks de forse prijsstijging.

Stellair (XLM)

Het Stellar netwerk is een gedecentraliseerd communicatiesysteem waarmee gebruikers verschillende soorten cryptocurrencies kunnen verhandelen.

Stellar werd in 2014 opgericht met de missie om de financiële systemen van de wereld samen te brengen in één samenhangend geheel – waardoor het toegankelijker wordt voor mensen over de hele wereld die toegang willen zonder afhankelijk te zijn van externe tussenpersonen zoals banken en andere traditionele instellingen.

De cryptocurrency van Stellar staat bekend als de Lumen. Het handelt op de blockchain onder het symbool XLM. In de afgelopen paar jaar heeft dit Lumen sterk gepresteerd. Dat heeft natuurlijk deels te maken met de algemene euforie rondom crypto.

Het Stellar netwerk heeft het potentieel om een ​​geweldig hulpmiddel te zijn voor aanbieders van leningen en geldtransacties over de landsgrenzen heen. De waarde van dit project ligt grotendeels in het ontsluiten van de toegang in de economieën van opkomende markten, waar banken niet zo sterk staan.

In deze landen moeten mensen met hand en tand vechten voor toegang tot bankdiensten en voor kredieten. Voor hen is deze munt zeker een zegen, waardoor het een van de beste crypto’s is om te kopen.

Monero (XMR)

Om de privacy zwakheden van Bitcoin aan te pakken, hebben de Monero ontwikkelaars vertrouwelijke transacties geïmplementeerd. Deze zorgen voor gedeeltelijk anonieme transacties die gegarandeerd veilig zijn voor hacks dankzij de implementatie van ringhandtekeningen die de identiteit van gebruikers verdoezelen zonder dat er daadwerkelijke invoer over hen op transactiebasis bekend is – en dit alles terwijl ze volledig verifieerbaar blijven door middel van handtekeningcontroles.

Bitcoins zijn niet anoniem. Ze kunnen worden opgespoord en geblokkeerd door regelgevers als het vermoeden bestaat dat gebruikers ze mogelijk hebben gebruikt voor criminele activiteiten. Deze zijn traceerbaar omdat het publiek op de hoogte is van elke Bitcoin-transactie en bepaalde datapunten op de betrokken partijen.

Aan de andere kant is de Monero blockchain volledig verborgen voor het publiek. Dit betekent dat transacties privé zijn en dat gebruikers ze kunnen voltooien zonder persoonlijke informatie aan iemand in het proces te onthullen – zelfs niet aan andere leden van zijn netwerk.

Binance Coin (BNB)

De Binance Coin is een cryptocurrency die gebruikers kunnen gebruiken om te handelen en vergoedingen te betalen op een van de grootste crypto-uitwisselingen ter wereld. Sinds de lancering in 2017 is de munt niet alleen gebruikt voor het faciliteren van transacties, maar ook voor het boeken van reisarrangementen of het kopen van goederen en diensten van andere winkels die deze munt als betaalmethode accepteren.

Een van de grootste voordelen van BNB houders is dat ze kortingen krijgen bij het betalen van vergoedingen op de blockchain. Deze stimulans – het bieden van korting op de vergoedingen – heeft een groeiende gemeenschap en faciliterende kracht gecreëerd die handelaren helpt bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Verbranden is een essentieel kenmerk van BNB om zijn groei en stabiliteit te verzekeren. Binance zet zich in om elk kwartaal een bepaald aantal munten te verbranden totdat er nog maar 50% in omloop is. Dit kan beleggers in de loop van de tijd hogere prijzen opleveren, omdat deflatie de waarde verhoogt door concurrentie tussen kopers.

Litecoin (LTC)

Litecoin is een inmiddels zeer populaire cryptocurrency die gestart is in 2011. Voormalig Google ingenieur Charlie Lee, die ook vier jaar bij Coinbase (NASDAQ:COIN) werkte, creëerde de munt. Gezien de afkomst van de ontwikkelaar heeft Litecoin bepaalde voordelen die andere altcoins niet hebben.

Charlie Lee creëerde Litecoin als de zilveren tegenhanger van Bitcoin, ervan uitgaande dat Bitcoin staat voor het goud in de cryptowereld. De snellere blokgeneratiesnelheid en kortere bevestigingstijden maken het een betere keuze voor transacties dan Bitcoin, dat geen snelle populariteitsgroei aankan.

Litecoin heeft een hoge liquiditeit en zichtbaarheid. Dit is uiterst belangrijk voor beleggers in de zeer volatiele cryptomarkt, omdat ze ervoor moeten zorgen dat hun investeringen niet in waarde dalen vanwege illiquiditeit.

Prijzen voor crypto’s zijn door het plafond gevlogen

Cryptocurrencies hebben dit jaar beter gepresteerd dan vrijwel elke andere activaklasse, waardoor veel beleggers zich nog altijd afvragen of ze Bitcoin, Ethereum of andere munten in hun portefeuilles moeten opnemen.

Bitcoin werd onlangs op recordhoogtes verhandeld met een overschrijding van de kaap van $ 68.000 op 10 november en het bullish sentiment is nog lang niet aan het afnemen. De op één na grootste cryptocurrency, Ethereum, bevindt zich eveneens op recordniveaus.

Terwijl de twee grootste cryptocurrencies door het plafond zijn gevlogen, blijft de marktkapitalisatie van de totale cryptomarkt toenemen tot nu meer dan $ 3 biljoen. Als één ding zeker is, is het wel dat cryptocurrencies een blijvertje zijn.

Naarmate meer bedrijven cryptocurrencies accepteren en de blockchain-technologie die de werking ervan vergemakkelijkt wordt het steeds meer de moeite om erin te investeren.

Hoe te investeren in crypto’s ?

Er zijn veel cryptocurrencies op de markt die verschillende kenmerken vertonen. Beleggers moeten erkennen dat een cryptocurrency de ene dag ‘in’ kan zijn en de volgende dag weer (bijna) verdwenen, waardoor een investering waardeloos kan worden.

Daarom is het belangrijk om een ​​strategie te hebben rond beleggen in cryptocurrencies en te weten hoe u uw risico kunt beheren. Er zijn veel cryptocurrency uitwisselingen waaruit u kunt kiezen. Onder andere TradeStation, Coinbase, eToro en Gemini bieden een eenvoudig, toegankelijk en veilig platform om Bitcoin te bezitten en te verhandelen.

Houd bij het beleggen in crypto’s rekening met de rol die het in uw portefeuille zal spelen.

Experts zeggen dat het het beste is om een ​​evenwichtige benadering te volgen bij het beleggen in cryptocurrencies. Putra zegt dat een klein deel van uw beschikbaar kapitaal, zeg maar tussen ongeveer 2% en 5%, veilig kan worden toegewezen aan crypto’s in uw beleggingsportefeuille, omdat de volatiliteit van dit actief ervoor kan zorgen dat de waarde ervan drastisch verandert (lees: kan stijgen).

Voor beleggers die cryptocurrency willen gebruiken als een manier om hun portefeuille te diversifiëren, stelt Putra, dat cryptocurrencies één van de minst aan aandelen en obligaties gecorreleerde activa zijn, wat betekent dat ze een effectieve afdekking kunnen zijn tegen die andere activaklassen.

Crypto’s als afdekking tegen inflatie (‘hedge’)

Beleggers kunnen ook kiezen voor cryptocurrency als inflatiehedge. Putra zegt dat aangezien de obligatierendementen de inflatie niet bijhouden, de belegger zich kunt wenden tot sommige cryptocurrencies als alternatief voor obligaties.

“Vanwege de lage rentetarieven voor obligaties is er een herschikking van kapitaal op macroniveau van obligaties naar andere activa die beter beschermd zijn tegen inflatie”, legt Putra uit. Sommige cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum kunnen je portefeuille wat stabiliteit geven, zegt hij. “Hoewel ze enige volatiliteit hebben, vormen ze toch een bescherming tegen inflatie.”

Wat te overwegen voordat u in crypto’s investeert?

Investeren in cryptocurrencies is erg speculatief. Ondanks verhalen over investeerders die miljoenen verdienen, kan beleggen op een ongelegen moment leiden tot snelle en extreme verliezen. Hoewel de kans om rijk te worden door te investeren in crypto’s aanlokkelijk is, is het belangrijk om de kenmerken van cryptocurrency te begrijpen.

Allereerst is deze markt extreem volatiel. Een actief dat zo snel kan stijgen, is ook vatbaar voor even ernstige dalingen. Een ander risico: in tegenstelling tot andere markten, is de toekomst van de cryptocurrency regulering onzeker. Sommige landen die min of meer gratis gebruik van Bitcoin toestaan, zijn de VS, Canada en Australië, om er maar een paar te noemen.

El Salvador heeft Bitcoin zelfs als wettig betaalmiddel aangenomen. Maar andere landen, zoals Zuid-Korea, dringen aan op restrictieve regulering van cryptocurrency, terwijl China cryptocurrency in wezen heeft verboden. Zelfs in de VS richt nieuwe wetgeving zich op crypto-investeringen voor belastingheffing.

Wie accepteert crypto’s als betaalmiddel?

Cryptocurrencies worden gezien als een ruileenheid, maar tegenwoordig zijn er slechts een handvol bedrijven die crypto als betaalmiddel accepteren. Voorstanders van Crypto ondersteunen het nut ervan voor breed economisch gebruik, maar deze acceptatie kan enige tijd duren, aangezien regelgevers over de hele wereld kritisch zijn over het digitale bezit.

Het berekenen van de intrinsieke waarde van cryptocurrencies kan moeilijker zijn dan voor een beursgenoteerd bedrijf, maar door meer te weten te komen over het actief en hoe het presteert, kunt u voorkomen dat u op een piek belegt.

Door branchekennis op te nemen en inzicht te krijgen in de digitale valutamarkt, wordt u een beter opgeleide cryptocurrency belegger.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.