Beleggen in de top 11 zonne-energie aandelen voor 2024

Beleggen in de top 11 zonne-energie aandelen voor 2024

Er zijn veel redenen om voor zonne-energie gaan, maar de twee meest voorkomende zijn de financiële besparingen en het vooruit helpen van het milieu. Uit onderzoek van Arcadis blijkt dat 6 biljoen euro nodig is voor energietransitie. Dit biedt mooie kansen om te beleggen in zonne-energie. Maar welke aandelen zijn dan interessant?

 

De zonne-industrie bouwt en installeert apparaten om energie van de zon op te vangen en om te zetten in elektrische energie. Bedrijven in deze sector werken samen om mensen te helpen overstappen van fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas naar hernieuwbare energiebronnen.

 

Kort samengevat praten we dan over de energietransitie. Het zal echter nog vele biljoenen dollars en vele jaren kosten om deze conversie te voltooien. Dat maakt zonne-energie een aantrekkelijke sector voor beleggers. Waarbij wel dient opgemerkt te worden dat de sector door een grote volatiliteit wordt gekenmerkt. Zorg dus dat je de juiste aandelen op het juiste moment koopt en verkoopt.

 

De sector omvat een grote verscheidenheid aan bedrijven met de volgende functies:

 

 1. Fabricage van componenten en panelen,
 2. Installeren van zonnepanelen
 3. Exploitatie van installaties voor het opwekken van zonne-energie.

 

Waarom zonne-energie?

Of uw motivatie om voor zonne-energie te gaan economisch, ecologisch of een combinatie van beide is, hieronder vindt u een lijst met voordelen waarmee u rekening moet houden bij het overwegen van zonne-energie.

 

De meeste mensen die overstappen op zonne-energie, doen dit voornamelijk uit economisch oogpunt. Er zijn vier manieren om over zonne-energie te denken vanuit het oogpunt van financiële voordelen:

 

 • Door op zonne-energie over te gaan, wordt uw elektriciteitsrekening drastisch verlaagd of zelfs geëlimineerd (wel zo prettig gezien de oplopende energiekosten).
 • Elektriciteitskosten kunnen een groot deel van uw maandlasten gaan uitmaken, zeker nu de prijzen steeds verder oplopen. Met een zonnepaneelsysteem wekt u gratis stroom op gedurende de gehele levensduur van uw systeem, doorgaans meer dan 25 jaar.
 • Door op zonne-energie over te gaan, voorkomt u stijgende energiekosten. Elk jaar blijven de elektriciteitsprijzen (onder andere vanwege de stijgende belastingen) in de hele wereld stijgen. Door nu in een zonne-energiesysteem te investeren, kunt u de prijs die u vandaag voor elektriciteit betaalt vastzetten om u te beschermen tegen toekomstige stijgingen van de elektriciteitskosten.
 • Door zonne-energie te gebruiken, verhoogt u de waarde van uw eigendom. Hier zit een eenvoudige logica achter: huizen met zonne-energie of zonnepanelen worden meestal tegen een hogere prijs verkocht dan huizen zonder zonnepanelen. En als u bedenkt dat u met zonne-energie uw elektriciteitsrekening kunt verlagen of elimineren, is het gemakkelijk te begrijpen waarom: zou u niet kiezen voor deze milieuvriendelijke energievorm?

 

Door voor zonne-energie te kiezen, realiseert u een geweldig rendement op uw investering.

Uiteindelijk is zonne-energie een van de beste investeringen die u kunt doen. De gemiddelde Amerikaanse koper van zonne-energie ziet een rendement op zijn investering (ROI) van 20 procent of meer, waarbij de meeste zonnepaneelsystemen zichzelf meerdere keren terugbetalen in de loop van hun decennialange levensduur.

 

Probeer die ROI maar eens uit obligaties te halen! Wat geldt voor de Amerikanen, geldt ook voor de Europeanen. Zonne-energie is een goede investering, hoewel dat niet altijd in dezelfde mate geldt voor aandelen in deze sector.

 

Voordelen voor het milieu

De tweede belangrijke reden waarom mensen zonne-energie installeren, is vanwege de voordelen voor het milieu. Volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) is de elektrische sector verantwoordelijk voor 27 procent van de Amerikaanse koolstofemissies.

 

Op fossiele brandstoffen gestookte elektriciteitscentrales zorgen voor koolstofemissies en dragen bij aan lokale luchtvervuiling in gebieden in de buurt van elektriciteitscentrales.

 

Door zonne-energie te installeren, kunt u uw eigen ecologische voetafdruk verkleinen. Wanneer u een zonnepaneelsysteem op uw dak plaatst, kunt u voorkomen dat u elektriciteit van het net koopt.

 

In plaats daarvan gebruikt u milieuvriendelijkere energie die u rechtstreeks van uw zonnepanelen betrekt. Een typisch residentieel zonnepaneelsysteem kan elk jaar drie tot vier ton koolstofemissies elimineren – het equivalent van het planten van meer dan 100 bomen per jaar.

 

Voor bedrijven kan het gebruik van zonne-energie aantonen dat u zich inzet voor duurzaamheid, het moreel van werknemers verhogen en tegelijkertijd duurzame waarden demonstreren aan potentiële klanten.

 

De voordelen van zonne-energie stoppen niet alleen bij financiële besparingen en milieuvoordelen. Er zijn nog tal van andere redenen om voor zonne-energie te gaan.

Zo draagt zonne-energie bij aan lokale banen, waardoor de lokale economie een boost krijgt.

Volgens de jaarlijkse Solar Jobs Census van The Solar Foundation heeft de zonne-industrie meer dan een kwart miljoen mensen in dienst, van wie de meesten werken voor lokale zonne-energiebedrijven in uw regio. Door te investeren in zonne-energie, investeert u ook in lokale banen.

 

De toekomst van energie ziet er in 2024 nog groener uit.

In 2024 zal naar verwachting bijna 33 procent van de wereld elektriciteit afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen, waarbij fotovoltaïsche zonne-energie (PV) goed zou zijn voor bijna 60 procent (of ten minste 697 gigawatt) van de verwachte groei. Dit volgens een rapport van het International Energy Agency. Onshore wind (309 GW), waterkracht (121 GW), offshore wind (43 GW) en bio-energie (41 GW) zouden ook een sterke groei kennen, maar minder sterk dan zonne-energie.

 

Drastisch lagere productiekosten, de groeiende bezorgdheid over het milieu, het wereldwijd energiebeleid en verhoogde druk van de kant van Blackrock en Vanguard op bedrijven om de ESG voorschriften te volgen, duwen hernieuwbare energiebronnen steeds meer in de mainstream. Ook bij de beleggers vinden duurzame aandelen dan ook steeds meer ingang.

 

In Australië toonde een rapport over de nationale elektriciteitsmarkt aan dat op 6 november 2022 hernieuwbare energiebronnen een mijlpaal bereikten door 50 procent van het belangrijkste elektriciteitsnet van het land te voeden. Solar op het dak leverde bijna 24 procent, gevolgd door wind (ongeveer 16 procent), grootschalige zonne-energie (ongeveer 9 procent) en hydro (ongeveer 2 procent). Die percentages zijn sindsdien uiteraard nog toegenomen, een trend die zich ook in 2024 en daarna zal doorzetten.

 

In Duitsland runt een Noors bedrijf een van Europa’s grootste faciliteiten voor stroomopwekking als een innovatief voorbeeld van hoe de sector uitdagingen zou kunnen overwinnen die zich voordoen wanneer er weinig wind of zon is om stroom te genereren. De fabriek, die volgens CNN-bedrijf 5 miljoen huizen zou kunnen voeden, gebruikt een cloud gebaseerd kunstmatig intelligentieprogramma om 1.500 wind-, zonne- en waterkrachtcentrales over het hele continent te koppelen wat betreft elektriciteitsopwekking en opslagfaciliteiten zoals batterijen.

 

Hernieuwbare energiebronnen waren vroeger niet alleen de duurzamere maar ook de duurdere optie. In 2023 zullen ze echter ook op het zakelijk vlak steeds beter worden.

 

BDO’s topvoorspellingen voor de wereldwijde hernieuwbare markt tegen 2024

 

 1. De toekomst van zonne-energie is rooskleurig, hoewel ze enigszins wordt vertraagd door geopolitieke spanning en andere onzekerheden. Zonnecapaciteit zal de komende jaren hoe dan ook blijven groeien.

 

 1. Het belang van opslag zal in de loop van 2024 steeds groter worden, waarbij die opslag zijn rechtmatige plaats inneemt als een belangrijke factor in het energieproces. Dankzij die opslag worden de betrouwbaarheid en de veerkracht van steeds meer gedecentraliseerde energiesystemen vergroot. De goedkeuring van verschillende oplossingen voor energieopslag, inclusief batterijen met een lange duur voor hernieuwbare integratie zal groeien met ten minste 30 procent op jaarbasis. Die groei zal in de komende jaren verder doorgezet kunnen worden.

 

 1. Geen tegenwind voor windenergie: ook windenergie zal blijven groeien, met verhoogde opslagmogelijkheden die speciaal zijn ontwikkeld voor aan en offshore wind, waardoor de economie en de productiviteit van dergelijke projecten worden verbeterd. De helft van de wereldwijde investeringen in de wind gaat naar offshore -technologie en projecten.

 

 1. De energieconvergentie gaat door: bedrijven actief in de sector van de grondstoffen, van mijnbouw tot olie en gas, zullen blijven investeren in schone of hernieuwbare energietechnologie, zowel om hun portefeuilles te diversifiëren als om de CO2 -voetafdrukken van bedrijven te verminderen.

 

 1. CleanTech Investments Soar: na een cyclus van teleurstellend rendementen zullen private equity en durfkapitaal in volle kracht terugkeren naar de CleanTech -ruimte.

 

De zonnesector heeft op Wall Street een somber jaar achter de rug. De benchmark Invesco Solar ETF (NYSEARCA:TAN) heeft in 2023 bijna de helft van zijn waarde verloren. Er zijn twee belangrijke redenen waarom beleggers op grote schaal afscheid namen van aandelen uit de sector zonne-energie.

 

Ten eerste is in de VS de Inflation Reduction Act, die zonne-energie subsidieerde, grotendeels teruggeschroefd. Nu het Congres sinds 2022 weer onder Republikeinse controle kwam, is de Amerikaanse regering kariger geworden om subsidies aan de sector te geven.

 

Maar hoe zit het met de particuliere financiering van investeringen in zonne-energie, bijvoorbeeld via de beurs? Ook die bron van financiering is grotendeels opgedroogd door de hogere rente.

 

Investeringen in hernieuwbare energie hebben doorgaans een vrij laag rendement (ROI) vergeleken met alternatieve mogelijkheden. Het model heeft kunnen werken toen de rente bijna nul was, maar nu het steeds duurder wordt om financiering rond te krijgen zijn investeringen in sectoren als zonne-energie financieel niet langer zinvol.

 

Voeg deze factoren bij elkaar en dan weet u meteen waarom de vraag naar investeringen in de zonne-energiesector is ingestort. 2023 was een slecht jaar, okay. De vraag is nu uiteraard of 2024 belooft beter te worden. We overlopen even de stand van zaken bij de voornaamste bedrijven uit de sector.

1.   Enphase (ENPH)

Enphase Energy, Inc. is een Amerikaans zonne-energiebedrijf dat hardware verkoopt die wordt gebruikt voor het beheer van zonne-energie. We hoeven er geen doekjes om te winden: de komende kwartalen zullen waarschijnlijk slecht zijn voor Enphase. De omzet daalde met 22% in het derde kwartaal en het management verwacht een daling van ruim 50% in de omzet in het vierde kwartaal ten opzichte van vorig jaar. Het zijn moeilijke tijden voor de sector.

 

Maar dit is precies de reden waarom de beleggers nog eens naar de aandelen Enphase mogen kijken. Het is een cyclische business, en de scherpe stijging van de rentetarieven is één van de factoren waardoor de business vertraagt. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Integendeel: dit is voor veel bedrijfstakken niet meer dan de normaalste zaak in de wereld.

 

Gelukkig voor de investeerders heeft het management van Enphase het bedrijf zodanig opgebouwd dat het gedurende de gehele cyclus kan floreren. Door gebruik te maken van contractfabrikanten zijn de vaste bedrijfskosten beheersbaar, heeft het bedrijf bijna $1,8 miljard aan contanten en ongeveer $500 miljoen meer contanten dan schulden, en blijft het een positieve cashflow genereren.

 

Toch wordt het aandeel voor een habbekrats verhandeld. Met minder dan 14 keer de operationele kasstroom is dit het goedkoopste niveau waaraan het aandeel ooit werd verhandeld sinds het een positieve cash flow begon te genereren. Die kasstromen kunnen in de komende kwartalen inderdaad krimpen, maar beleggers die denken – en investeren – met een horizon van meerdere jaren voor ogen zullen waarschijnlijk ooit tevreden zijn dat ze Enphase tegen deze koersen hebben gekocht.

 

Het bedrijf maakte onlangs de winst over het derde kwartaal bekend, inclusief een guidance voor de rest van het jaar.  De omzet in het derde kwartaal bleef achter bij de verwachtingen en daalde jaar-op-jaar met 13%. Maar wat daarna kwam was een absolute shocker, want de guidance klonk somber.

 

Enphase bracht de guidance voor de omzet in het vierde kwartaal naar een bereik van $300 miljoen tot $350 miljoen. Analisten hadden een omzet van $579 miljoen in het vierde kwartaal verwacht! In een tijdsbestek van een paar maanden lijkt het erop dat bijna de helft van de potentiële vraagpijplijn van Enphase eenvoudigweg is opgedroogd.

 

Mogelijk zijn de beleggers nog steeds te optimistisch is, aangezien er officieel voor 2024 nog steeds een omzet van $2,06 miljard wordt verwacht. Op basis van de recente Enphase guidance zou het moeilijk kunnen zijn om volgend jaar zelfs maar $1,5 miljard te halen. Toch heeft dit bedrijf nog steeds troeven achter de hand.

 

Het snelle groeipotentieel van Enphase wordt ondersteund door de strategische waardeontwikkeling van het productaanbod. In 2019 werd het potentieel van het bedrijf per huis geschat op $2.000 met de IQ7-familie van micro-omvormers. Tegen 2021 heeft de IQ7-familie van micro-omvormers en de introductie van de IQ-batterij, met respectievelijke prijzen variërend van $6.200 tot $7.200, het potentieel per huis echter aanzienlijk vergroot tot $9.000. Dankzij deze diversificatie kon Enphase een groter deel van de residentiële zonne-energiemarkt veroveren door huiseigenaren meer opties en grotere oplossingen voor energieopslag aan te bieden.

 

Het groeipotentieel van Enphase wordt verder ondersteund door het vermogen om schaalbare energieoplossingen aan te bieden. In 2022 en daarna breidde de introductie van de IQ8-familie van micro-omvormers, premium zonlichtback-up, de IQ-laadcontroller, EV-oplader, brandstofcel, netwerkdiensten en software het potentieel van het bedrijf per huis uit tot $12.000. Deze schaalvergroting betekent dat Enphase kan inspelen op een breed scala aan klantbehoeften, van eenvoudige zonne-energie-installaties tot meer geavanceerde energiebeheer- en back-upoplossingen.

 

De aanwezigheid van Enphase in meer dan 145 landen (vanaf het derde kwartaal van 2023) is een aanzienlijke troef voor het bedrijf. De toetreding tot nieuwe markten, waaronder Groot-Brittannië, Zweden, Denemarken en Griekenland, vertegenwoordigt een strategische stap om diverse geografische kansen aan te boren.

 

Deze nieuwe markten bieden meer dan 1,5 gigawatt aan potentieel voor residentiële zonne-energie, waardoor de bereikbare markt van het bedrijf verder wordt uitgebreid (geschat wordt tot $23 miljard in 2025). Dankzij het specifieke marktbereik van het bedrijf kan het verschillende markten met uiteenlopende behoeften en regelgevingsomgevingen aanboren.

 

Door in meerdere landen actief te zijn, worden de inkomstenstromen van het bedrijf gediversifieerd en wordt de afhankelijkheid van één enkele markt (zijnde de VS) verminderd. In cijfers uitgedrukt bedroeg de internationale omzetmix van Enphase voor het derde kwartaal 36%, wat het wereldwijde bereik en de diversificatie ervan aantoont.

 

De toetreding van het bedrijf tot nieuwe markten in Europa en Azië met zijn IQ8 micro-omvormers en batterijen vertegenwoordigt een strategische uitbreiding om groeiende internationale markten aan te boren. Daarom draagt deze specifieke diversificatie bij aan financiële stabiliteit en groeimogelijkheden.

 

In wezen profiteert Enphase van een gunstig regelgevingsklimaat wereldwijd, vooral in de Verenigde Staten. De Inflation Reduction Act van 2022 breidde het investeringsbelastingkrediet (ITC) uit en introduceerde het Advanced Manufacturing Production Tax Credit (AMPTC). Deze prikkels bevorderen de inkoop van schone energiecomponenten en creëren een gunstig klimaat voor de binnenlandse productie, inclusief micro-omvormers.

 

Het bedrijf is met name begonnen met de productie van micro-omvormers in de VS, wat een verminderde afhankelijkheid van internationale leveranciers betekent. Het plan om in het vierde kwartaal van 2023 ongeveer 1 miljoen micro-omvormers vanuit Amerikaanse productiefaciliteiten te verzenden, duidt op de groeiende capaciteit.

 

Lokale productie in de VS verkort de levertijden en zorgt voor een snellere productbeschikbaarheid voor klanten. Ook zal de beschikbaarheid van een ITC-belastingvoordeel van 30% in de VS naar verwachting de acceptatie van zonne-energie en batterijen stimuleren, waardoor een gunstig regelgevingsklimaat voor het bedrijf ontstaat en consumenten worden gestimuleerd om te investeren in duurzame energieoplossingen.

 

Op een breder niveau diversifieert de productie van micro-omvormers in zowel de VS als Roemenië de toeleveringsketen. Dit vermindert het risico op verstoringen veroorzaakt door mondiale gebeurtenissen, zoals handelsconflicten of transportuitdagingen, een specifieke kracht die de veerkracht van de toeleveringsketen vergroot.

 

Het plan van Enphase om de productie van IQ-batterijen tegen midden 2024 naar de VS te brengen, benadrukt anderzijds verder de focus op lokalisatie en veerkracht van de toeleveringsketen voor de groeiende markt voor energieopslag.

 

Door de actieve ontwikkeling van de volgende twee generaties micro-omvormers (IQ9 en IQ10) en batterijen bevindt het bedrijf zich in de voorhoede van de technologie. Deze innovaties garanderen niet alleen een concurrentievoordeel, maar bieden ook mogelijkheden voor verbeterde productprestaties en kostenefficiëntie. Enphase bevindt zich op een keerpunt voor zijn batterijactiviteiten met de spraakmakende IQ-batterij 5P, die toonaangevende specificaties en een garantie van 15 jaar biedt.

 

Dit product is goed gepositioneerd om te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar oplossingen voor energieopslag. Bovendien sluit de uitbreiding van het bedrijf naar het opladen van elektrische voertuigen aan bij de toenemende adoptie van elektrische voertuigen. De integratie van EV-laadoplossingen met zonne-energie- en batterijsystemen biedt een aantrekkelijk aanbod voor milieubewuste consumenten.

 

De verzending van ongeveer 3,9 miljoen micro-omvormers in het derde kwartaal van 2023 alleen al illustreert de sterke marktvraag naar dit product. Het is minder positief dat Enphase sinds het tweede kwartaal van 2023 in de VS en sinds het derde kwartaal van 2023 in Europa een daling van de vraag ervaart als gevolg van verhoogde voorraden bij distributeurs en installateurs.

 

In de VS wordt de vraag beïnvloed door hogere tarieven en de transitie van NEM 2.0 naar NEM 3.0 in Californië, wat leidt tot een langere terugverdientijd voor klanten. Dit terwijl in Europa de vertraging van de aankopen te wijten is aan de toegenomen onzekerheid over het NEM-beleid en boetes voor de export van zonne-energie. Deze negatieve trends kunnen ook tot in het vierde kwartaal aanhouden, met een mogelijke verlenging in 2024.

 

Aan de positieve kant is de focus van Enphase op klantenservice en tevredenheid cruciaal voor het groeipotentieel. Het bedrijf handhaaft een gemiddelde wachttijd van 1,3 minuten, wat aantoont dat het snel reageert op vragen van klanten.

 

Efficiënte klantenservice draagt bij aan een positieve klantervaring en bevordert loyaliteit en terugkerende klanten. Bovendien behaalde Enphase in het derde kwartaal een Net Promoter Score (NPS) van 77%. Een hoge score als deze geeft aan dat de klanten van het bedrijf zeer tevreden zijn met zijn producten en diensten.

 

Ondanks tijdelijke uitdagingen in Europa en Californië toont het optimisme van Enphase over de fundamentele factoren op de lange termijn, waaronder stijgende energietarieven en toegenomen netinstabiliteit, aan dat het bedrijf zich kan aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en dat het bedrijf vooruitkijkt.

 

Het vermogen van het bedrijf om een stabiel marktaandeel te behouden wordt ondersteund door de differentiatie die wordt geboden door de gedistribueerde AC-architectuur, productkwaliteit en klantenservice. Wanneer het optimisme bewaarheid wordt, zijn inderdaad hogere koersen voor dit aandeel mogelijk. Enphase is dus een aandeel dat in de gaten mag worden.

 

2.   Sunrun Inc. (SUNR)

Investeringen in hernieuwbare energie bereikten in 2023 een recordhoogte. Bloomberg NEF meldde dat er in de eerste helft van het jaar voor $358 miljard aan nieuwe investeringen in hernieuwbare energie zijn gedaan, wat 22% meer was dan in de eerste helft van 2022.

 

China nam het meeste van de investeringen voor zijn rekening met $177 miljard, een stijging van 16% op jaarbasis (op jaarbasis). Ter vergelijking: de Amerikaanse investeringen in hernieuwbare energie bedroegen in de eerste helft van 2023 ongeveer $36 miljard. Twee derde van de totale mondiale investeringen in hernieuwbare energie werd gedaan in de richting van zonne-energietechnologieën.

 

De investeringen in zonne-energie stegen in de eerste helft van 2023 met 43% op jaarbasis tot $239 miljard. In 2023 jaar lanceerde de Amerikaanse Environmental Protection Agency ook een ‘Solar for All’ project ter waarde van $7 miljard in een poging om de toegang tot betaalbare en schone zonne-energie voor huishoudens met lage inkomens te vergroten. En daar moet Sunrun Inc., een in Californië gevestigd bedrijf dat zonne-opslag en aanverwante diensten aanbiedt aan particuliere klanten, van kunnen profiteren.

 

Op 1 november rapporteerde Sunrun Inc. een non-GAAP winst per aandeel over het derde kwartaal van $0,40, wat de schattingen met $0,56 overtrof, en de door het bedrijf gerapporteerde omzet bedroeg $563,18 miljoen. In het derde kwartaal rapporteerde Sunrun 33.806 nieuwe klanten en $1,2 miljard aan jaarlijks terugkerende inkomsten uit abonnees.

 

Het bedrijf ontwikkelt, installeert en verkoopt op de eerste plaats zonne-energiesystemen in de VS. Het management heeft beloofd om in 2040 een netto-nuluitstoot te hebben bij al zijn activiteiten. In 2022 heeft Sunrun Inc meer dan 85% van de zonnepanelen opnieuw ingezet of gerecycled bij recyclingleveranciers.

 

In zijn ESG-rapport uit 2022 zei het in Californië gevestigde bedrijf dat het sinds 2007 meer dan $1 miljard aan energiebesparingen aan klanten heeft aangeboden. Het heeft ook Sunrun Empowered Giving uitgerold, een liefdadigheidsprogramma van $3 miljoen voor bedrijven en medewerkers. In het derde kwartaal van 2023 heeft het bedrijf 258 megawatt aan zonnecapaciteit ingezet en verwacht in het vierde kwartaal 220 megawatt tot 245 megawatt aan zonnecapaciteit in te zetten.

 

BLDG Partners, de Foundation for Affordable Housing, de stad Orange en Zuid-Californië Edison werkten samen met Sunrun voor een nieuwe zonne-installatie bij The Knolls, een woongemeenschap in Orange, Californië. Dit project geldt als een mijlpaal in de richting van meer duurzame energie.

 

Het project – een van de grootste betaalbare zonne-energie-installaties voor woningen die in Californië moeten worden voltooid – voorziet in zonne-energiekredieten voor 260 appartementswoningen en bespaart elk gezin gemiddeld $60 per maand op hun elektriciteitsrekening. De komende twintig jaar zal het systeem naar verwachting ruim $6 miljoen besparen voor de inwoners met een laag inkomen.

 

Het zonnesysteem van 646 kilowatt werd geïnstalleerd op bestaande carports in de hele gemeenschap. 89% van de door de zonnepanelen geproduceerde energie wordt gratis op de rekeningen van de bewoners bijgeschreven.

 

Het project werd mogelijk gemaakt door het SOMAH-programma (Solar on Multifamily Affordable Housing) van de California Public Utilities Commission en de Inflation Reduction Act. De staatsfinanciering voor het initiatief komt van bedrijven die broeikasgasemissierechten kopen via het cap-and-trade-programma van de staat. Het vormt een concreet bewijs van de inzet van Californië om de klimaateffecten van de gebouwde omgeving te verminderen.

 

“Iedereen verdient toegang tot betaalbare, overvloedige en voorspelbaar geprijsde schone energie”, aldus Mary Powell, CEO van Sunrun. “Sunrun zet zich in voor het bevorderen van energiegelijkheid, wat vooral impact heeft op gemeenschappen met lagere inkomens en huurders die waarde hechten aan energiezekerheid en stabiliteit. Ik ben er trots op dat we schone energie en aanzienlijke maandelijkse besparingen op onze rekeningen kunnen leveren aan de inwoners van The Knolls.”

 

Zoals de meeste aandelen uit de sector heeft ook Sunrun in 2023 ondermaats gepresteerd. Nochtans lijkt dit bedrijf goed geplaatst om te profiteren van de onstuibare opmars van zonne-energie.

 

3.   First Solar (FSLR)

In de eerste helft van 2023 kwam 45% van alle nieuwe elektriciteitsopwekkingscapaciteit die aan het Amerikaanse elektriciteitsnet werd toegevoegd, voor rekening van zonne-energie. Gedurende de rest van het jaar verwachten de Solar Energy Industries Association (SEIA) en Wood Mackenzie dat gedistribueerde zonne-energie (zonnepanelen geplaatst op individuele bedrijven of woningen) een bescheiden groei zullen doormaken, terwijl het nutssegment van zonne-energie bijna zou kunnen verdubbelen vergeleken met 2022.

 

In de eerste helft van het jaar 2023 daalde de duurzame opwekking op nutsschaal, met uitzondering van waterkracht, met 2,7%. Zonne-energie is echter de enige niet-waterkracht-hernieuwbare energie die nog groei heeft gemeld. Zonne-energie en fotovoltaïsche zonne-energie (PV) groeiden met 7,3%, terwijl de opwekking van biomassa, windenergie en geothermische energie met respectievelijk 5,6%, 5,2% en 2,7% daalde.

 

Tegen het einde van 2023 voorspellen de SEIA en Wood Mackenzie dat er 32 gigawatt gelijkstroom (GWdc) aan zonnecapaciteit online zal komen, wat een groei van 52% op jaarbasis laat zien. Volgens de bedrijven zou de operationele zonnecapaciteit tegen 2028 kunnen groeien van de huidige 153 GW naar 375 GW.

 

De zonne-energieaandelen hebben dit jaar slecht gepresteerd, vooral omdat de financieringskosten voor paneelinstallaties omhoog schoten als gevolg van de hoge rentetarieven. De Global X Solar ETF (NASDAQ:RAYS) en Invesco Solar ETF (NYSE:TAN) waren op het moment van schrijven (eind 2023) met ruim 42% en 39% gedaald. Op dezelfde manier zijn enkele van de favoriete zonne-energieaandelen van de Wall Street-analisten in koers gedaald. Ook First Solar heeft maar zo zo gepresteerd. Het bedrijf beschikt niettemin over een paar sterke troeven.

 

In tegenstelling tot andere zonne-energieaandelen zoals omvormerbedrijven als Enphase en SolarEdge Technologies die afhankelijk zijn van de residentiële markt, verkoopt First Solar aan commerciële en industriële markten. Opvallend is dat de meeste van haar klanten nutsbedrijven zijn die investeren in hernieuwbare energiebronnen. Het aandeel is onterecht gestraft, aangezien de capaciteit voor de opwekking van zonne-energie groeit.

 

Bovendien behoort First Solar tot de groeiaandelen die kunnen worden gevolgd, omdat het profiteert van de Inflation Reduction Act. Ingevolgde die IRA, ook al werd de politieke steun er voor gereduceerd,  zal ruim $400 miljard dollar worden besteed aan schone energie. Het zonne-energiebedrijf is de grootste producent van fotovoltaïsche modules en zal profiteren van belastingvoordelen.

 

First Solar zal hoe dan ook profiteren van de vraag naar zonne-energie nu de wereld op weg is naar schone zonne-energiebronnen. In de resultaten van het derde kwartaal onthulde het bedrijf een achterstand van 81,8 GW in leveringen en die achterstand loopt tot zelfs 2030. Om aan deze vraag te voldoen, is het bedrijf van plan zijn productiecapaciteit tegen 2025 te verdubbelen.

 

Wat de winst betreft, verwacht het management in boekjaar 2023 circa $670 tot $700 miljoen aan belastingvoordelen in de VS. Als gevolg hiervan zal de winst per aandeel voor het boekjaar 2023 versnellen naar een bereik tussen $7,20 en $8,00, vergeleken met een nettoverlies per verwaterd aandeel van $0,41 in het boekjaar 2022. Omdat de achterstand zich uitstrekt tot 2030, is FSLR met twintig keer de winst in 2023 te goedkoop. De rentetarieven dalen en het aandeel zou in 2024 een heropleving kunnen kennen.

 

4.   Array Technologies (ARRY)

Volgens een rapport van de Solar Energy Industries Association (SEIA) zal de Amerikaanse zonne-energie-industrie in 2023 naar verwachting een substantiële uitbreiding van 32 gigawatt (GW) hebben neergezet. Dit groeipercentage duidt op een stijging van de markt met 52% vergeleken met vorig jaar, toen er sprake was van een daling van 13%.

 

Het rapport voorspelt ook dat de totale operationele zonnecapaciteit in de Verenigde Staten zal stijgen van de huidige 153 GW naar 375 GW in 2028. Deze uitbreiding wordt gedeeltelijk toegeschreven aan de investeringsstimulansen die worden geboden onder de Inflation Reduction Act (IRA) van de Amerikaanse overheid uit 2022, die wijst ongeveer $370 miljard toe aan initiatieven op het gebied van schone energie en klimaatverandering, inclusief belastingvoordelen voor ontwikkelaars van hernieuwbare energie.

 

SEIA-president Abigail Ross Hopper merkte op: “De Verenigde Staten zijn nu een dominante speler in de mondiale schone energie-economie en staten als Florida, Texas, Ohio en Georgia lopen voorop in deze banengroei en economische welvaart. De zonne-energie- en opslagindustrie levert overvloedige schone energie die tientallen miljarden dollars aan particuliere investeringen genereert, en dit is slechts het topje van de ijsberg.”

 

John Berger, CEO van Sunnova Energy International Inc., merkte op dat de zonne-energie-industrie een ‘residentiële hausse’ doormaakt. Hij merkte op dat particuliere klanten naast zonnepanelen ook batterijen, warmtepompen, generatoren en beheersystemen kopen. Berger merkte op dat de verschuiving naar alternatieve energie niet beperkt blijft tot gezinnen – deze is ook duidelijk zichtbaar in de automobielsector. Hij schreef de reden voor deze verschuiving toe dat alternatieve energie aanzienlijk goedkoper is.

Aan de andere kant is de productie van polysilicium volgens Bloomberg enigszins verlaagd, waardoor de prijzen zijn gestabiliseerd, maar er wordt nog steeds een overaanbod verwacht in de tweede helft van 2023. De concurrentie tussen Chinese fabrikanten, in combinatie met hoge modulevoorraden in Europa en op andere belangrijke markten, woedt hevig waardoor de marges in de hele fotovoltaïsche waardeketen onder druk komen te staan.

 

In augustus 2023 bereikte de prijs van standaard zonnepanelen een historisch dieptepunt van 16,5 cent per watt, en de verwachting is dat deze tegen het einde van het jaar nog verder zal dalen. China installeert op agressieve wijze grote hoeveelheden zonne-energiecapaciteit en overtreft daarmee de lokale doelstellingen, en Zuid-Afrika staat op het punt om 5 gigawatt aan capaciteit toe te voegen als gevolg van aanhoudende stroomstoringen.

 

Het optimisme van Array over de zonne-energie-industrie wordt weerspiegeld in overtuigende statistieken. Zonne-energie is goed voor meer dan 50% van de nieuwe elektriciteitsopwekkingscapaciteit die begin 2023 aan het Amerikaanse elektriciteitsnet is toegevoegd. Array’s focus op zonne-energie op utiliteitsschaal, een sector die niet met structurele vraagzwakte wordt geconfronteerd, positioneert het bedrijf gunstig binnen een groeiende markt.

 

Hoewel er nog steeds problemen zijn met de timing van projecten op de korte termijn, zijn positieve indicatoren onder meer de verdubbeling van de Amerikaanse binnenlandse projectenpijplijn van juni tot september 2023. Het vermogen van het bedrijf om meerdere gigawatts aan offerteactiviteiten en lange termijn overeenkomsten voor toekomstige projecten veilig te stellen, biedt veelbelovende vooruitzichten voor duurzame groei.

 

Bovendien zijn de strategische uitbreidingsplannen van Array, waaronder het huren van een nieuwe productiecampus, een voorbeeld van de focus op innovatie en schaalbaarheid. De uitrol van nieuwe diensten en trainingsaanbod diversifieerde de inkomstenstromen en ondersteunde het bedrijf bij het veroveren van extra marktaandeel.

 

De plannen van Array om de activiteiten uit te breiden omvatten onder meer een nieuwe productiecampus in Albuquerque. Het benadrukt een focus op schaalbaarheid en operationele flexibiliteit. De introductie van andere inkomstenbronnen, zoals diensten en trainingsaanbod, demonstreert een strategische diversificatie van de omzet. Deze aanbiedingen kunnen in eerste instantie slechts een klein deel van de omzet uitmaken. Het bedrijf verwacht echter dat ze op de lange termijn aanzienlijk zullen bijdragen aan de totale brutomarge.

 

Ten slotte handhaaft Array, ondanks uitdagingen zoals de herclassificatie van ICMS en projectvertragingen, de positieve vooruitzichten voor het hele jaar 2023, evenals voor 2024. De stijging van de brutomargevooruitzichten voor beide bedrijfssegmenten, samen met de herbevestiging van de aangepaste EBITDA- en EPS-richtlijnen, weerspiegelen het vertrouwen van de analisten in het behoud van de winstgevendheid. Dit aandeel verdient zijn plek op de lijst met onder de radar staande aandelen om in de gaten te houden, ondanks het teleurstellend koersverloop in 2023.

 

5.   Daqo New Energy (DQ)

Daqo New Energy produceert en distribueert polysilicium aan fabrikanten van fotovoltaïsche producten in China. Dit polysilicium wordt gebruikt bij de productie van blokken, wafers, cellen en modules voor zonne-energietoepassingen. Het is een van de meest ondergewaardeerde zonne-energieaandelen om in de gaten te houden.

 

Op 30 oktober rapporteerde Daqo New Energy Corp. een non-GAAP winst per aandeel over het derde kwartaal van 2023 van $0,59 en een omzet van $484,8 miljoen. Daqo’s productie van polysilicium in het derde kwartaal van 2023 bedroeg 57.664 ton, vergeleken met 45.306 ton in het tweede kwartaal van 2023. Ondertussen bedroeg de verkoop van polysilicium in het derde kwartaal van 2023 63.263 ton, wat de 51.550 ton van het voorgaande kwartaal overtrof.

 

De focus van Daqo New Energy op het diversifiëren van zijn productportfolio is een kracht die de groei van het bedrijf ondersteunt. De introductie van een polysiliciumproject van halfgeleiderkwaliteit met een jaarlijkse capaciteit van 1.000 ton is ons inziens een goede strategische zet. Deze diversificatie vermindert niet alleen de afhankelijkheid van het bedrijf van één enkel product, maar positioneert het bedrijf ook om een product aan te boren waar naar verwachting veel vraag naar zal zijn naarmate de zonnetechnologie zich ontwikkelt.

 

Het volledig gedigitaliseerde en sterk geautomatiseerde productiesysteem van Daqo New Energy optimaliseert de operationele efficiëntie en kostenstructuur en verbetert tegelijkertijd de productkwaliteit. Deze technologie gedreven aanpak is een fundamentele kracht waarmee het bedrijf zich op de markt kan onderscheiden van de concurrentie. Dit zorgt er dus voor dat het bedrijf polysiliciumproducten van hoge kwaliteit kan leveren, zelfs in uitdagende marktomstandigheden, en klanten kan blijven aantrekken en behouden.

 

Opvallend is dat de polysiliciumprijzen aan het einde van het tweede kwartaal met ongeveer 70% daalden. Tegen de verwachtingen in zag het bedrijf medio juli echter een prijsherstel van 15% tot 20%. Ten slotte tonen het aanpassingsvermogen en de veerkracht het vermogen van het bedrijf aan om door uitdagende periodes te navigeren en zijn snelle groeitraject voort te zetten.

 

Daqo New Energy kwam over het derde kwartaal uit met een kwartaalverlies van $0,09 per aandeel, tegenover een consensus van $1,70. Dit vergeleken met de winst van $4,18 per aandeel een jaar geleden. Deze cijfers zijn aangepast voor eenmalige posten. Daqo boekte een omzet van $ 484,84 miljoen voor het kwartaal eindigend op september 2023. Dit in vergelijking met de omzet van $1,22 miljard een jaar geleden.

 

Op de beurs bakte Daqo New Energy er in 2023 weinig of niets van, de koers bevindt zich nog steeds in een dalende trend.

 

6.   Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure Capital, Inc. (HASI),

Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure Capital, Inc., gevestigd in Annapolis, Maryland, is een toonaangevende klimaatpositieve onderneming die nauw actief samenwerkt met klanten om reële activa in te zetten die de energietransitie faciliteren. Op 30 september 2023 beschikte het over bijna $11,5 miljard aan beheerde activa.

 

Op 2 november maakte het bedrijf zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2023 bekend. De inkomsten stegen met 49% op jaarbasis tot $90 miljoen, terwijl de nettowinst met 38% op jaarbasis daalde tot $23 miljoen. Met $0,62 overtrof de genormaliseerde winst per aandeel voor het kwartaal de consensusverwachtingen met $0,09.

 

Gelijktijdig met de publicatie van de kwartaalcijfers heeft de Raad van Bestuur van Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure Capital, Inc. een kwartaaldividend in contanten van $0,395 per aandeel bekendgemaakt. De verwachting is dat de groei van de jaarlijkse dividenden per aandeel tussen 2021 en 2024 een samengesteld jaarlijks percentage van 5% tot 8% zal bedragen.

 

Voor het kwartaal dat eindigde in september 2023 rapporteerde Hannon Armstrong (HASI) een omzet van $36,76 miljoen, een stijging van 11,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel kwam uit op $0,62, vergeleken met $0,49 in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

 

Zoals de meeste aandelen uit de sector presteerde ook dit aandeel uit de sector in 2023 ondermaats.

 

7.   SolarEdge Technologies (SEDG)

SolarEdge Technologies, Inc. produceert en verkoopt voor gelijkstroom geoptimaliseerde invertersystemen voor fotovoltaïsche installaties op zonne-energie wereldwijd via de divisies Solar en All Other. In haar ESG-rapport uit 2022 zegt SolarEdge Technologies, Inc. dat het vorig jaar meer dan 88% van het geproduceerde afval heeft gerecycled en meer dan 2,7 miljoen huizen heeft uitgerust met zijn SolarEdge fotovoltaïsche systeem. Onlangs heeft het in de VS een krachtige driefasige SolarEdge-omvormer van 330 kW en de bijbehorende H1300 Power Optimizer geïntroduceerd. In het derde kwartaal genereerde het een omzet van $725,3 miljoen.

 

Zonne-energie was dit jaar ook een interessant AI-spel. Overheidssubsidies ter bevordering van zonnetechnologie zorgden voor hernieuwde belangstelling in de sector. Zonnepanelen zijn afhankelijk van AI-chips om te kunnen functioneren, waardoor de sector betrokken is bij de nieuwe technologie.

 

De winst over het derde kwartaal van 2023 waren een enorme teleurstelling. De omzet van $725,3 miljoen was minder dan de verwachtingen van analisten van $758,38 miljoen, en hoewel de voorspelling voor het bedrijf uitging van een winst van 89 cent per aandeel, verloor SolarEdge in dat kwartaal 55 cent per aandeel. De koers is in 2023 fors gedaald en dat geeft toch wel te denken.

 

8.   Canadian Solar Inc. (CSIQ)

Canadian Solar Inc. houdt zich wereldwijd bezig met de creatie, ontwikkeling, productie en verkoop van zonne-energiematerialen en batterijopslag. Het aandeel is ons inziens een van de meest ondergewaardeerde zonne-energieaandelen om in de gaten te houden.

 

Op 30 oktober 2023 maakte het bedrijf bekend dat het van plan is $800 miljoen te investeren in de bouw van een productiefaciliteit voor fotovoltaïsche zonnecellen in Jeffersonville, Indiana. Deze faciliteit zal jaarlijks 5 GW aan PV-cellen genereren, ongeveer gelijk aan de productie van ongeveer 20.000 krachtige modules per dag, en de productie zal naar verwachting eind 2025 van start gaan. Deze cellen zullen worden gebruikt in de 5 GW module-assemblagefabriek in Mesquite, Texas, van Canadian Solar Inc..

 

Canadian Solar Inc. breidt momenteel zijn productievoetafdruk in de VS. De aandelen van Canadian Solar daalden echter scherp nadat het bedrijf tekortschoot op het gebied van kwartaalcijfers en omzet. Het was in 2023 het zoveelste in een reeks zonne-energiebedrijven die worstelen in een omgeving met hoge rentetarieven.

 

Het bedrijf boekte in het derde kwartaal een winst per aandeel van 32 cent, een daling ten opzichte van $1,12 een jaar eerder en ruim onder de Wall Street-schattingen van 82 cent, volgens FactSet.

 

De omzet van $1,85 miljard bleef achter bij de schattingen van $2,03 miljard. De verzendingen van zonnepanelen stegen in de periode met 39%. Het bedrijf zei voor het vierde kwartaal een totale omzet tussen de $1,6 miljard en $1,8 miljard te verwachten. Analisten hadden de omzet op 2,65 miljard dollar geschat.

 

 

9.   SunPower Corp. (SPWR)

De zonne-energie-industrie heeft de afgelopen tien jaar een opmerkelijke opwaartse trend doorgemaakt, met een jaarlijks groeipercentage van 24%. Factoren als het Amerikaans federaal beleid, kostenbesparingen en een groeiende vraag naar schone energie dragen bij aan de opkomst ervan. Met 155 gigawatt aan zonnecapaciteit in het hele grondgebied van de VS is de sector niet alleen een bron van schone energie, maar ook een potentiële lucratieve investeringsmogelijkheid.

 

In het tweede kwartaal van 2023 voegden de Verenigde Staten 5,6 gigawatt aan zonnecapaciteit toe, een stijging van 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Door de uitdagingen in de toeleveringsketen te overwinnen, is de sector klaar voor duurzame groei, met een totale capaciteit van 375 gigawatt in 2028.

 

Financieel evolueert het zonnelandschap in snel tempo. De kosten per megawattuur zijn zeven jaar lang gedaald, waardoor zonne-energieprojecten aantrekkelijker zijn geworden. Projecties duiden op een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 6,9%, waarbij de sectorinkomsten naar verwachting zullen stijgen van $234,86 miljard in 2022 naar $373,84 miljard dollar in 2029. Ook buiten de VS wordt een spectaculaire groei verwacht.

 

Op basis van de huidige trends kan zonne-energie steenkool in de mondiale energiemix tegen 2027 overtreffen. De Verenigde Staten waren van plan om in 2023 32 gigawatt aan nieuwe zonnecapaciteit toe te voegen, wat neerkomt op een aanzienlijke stijging van 52% op jaarbasis. De mondiale investeringen stegen in de eerste helft van 2023 met 22% op jaarbasis tot 358 miljard dollar, met aanzienlijke impulsen voor zowel grote als kleinschalige zonne-energiesystemen.

 

SunPower Corp. is een leverancier van residentiële zonne-energie-, opslag- en energiediensten in Noord-Amerika, die geïntegreerde zonne-energieoplossingen aanbiedt die klanten controle bieden over het elektriciteitsverbruik en veerkracht tijdens stroomuitval, en tegelijkertijd geld besparen voor huiseigenaren.

 

De inzet van SunPower op het gebied van duurzaamheid strekt zich uit tot betaalbare woongemeenschappen, zoals blijkt uit het plan om meer dan 1 megawatt aan zonne-energie te installeren in Poppy Grove in Elk Grove, in de staat Californië. Dit initiatief positioneert Poppy Grove als een van de grootste betaalbare woongemeenschappen in het land, aangedreven door hernieuwbare energie.

 

Het systeem met 2.649 panelen heeft tot doel om tot 80% van het verbruik van de bewoners te compenseren, waardoor ze jaarlijks tot wel $1.000 kunnen besparen op de energierekening. De vastgoedontwikkelingspartners, UrbanCore Development en E. Smith & Company, werkten samen met SunPower om het project te ontwerpen, met een verwachte besparing van ongeveer $2,7 miljoen over vijftien jaar.

 

Op de beurs heeft de koers van het aandeel SunPower in 2023 een lange glijpartij achter de rug en de bodem lijkt nog niet in zicht te zijn. Toch kan het lonen om dit aandeel in de gaten te houden wanneer het tij keert.

 

10.                 SinglePoint Inc. (SING)

SinglePoint Inc. ontpopt zich als een aantrekkelijke speler in de zonne-energiesector en orkestreert een onderscheidende benadering van hernieuwbare energie die verder gaat dan traditionele zonne-energiemodellen. Met een focus op het bouwen van het meest uitgebreide netwerk van duurzame energieoplossingen heeft SinglePoint zichzelf gepositioneerd als een belangrijke speler in de snelgroeiende zonne-energiemarkt.

 

De innovatieve strategie van SinglePoint omvat verticale integratie, een sleutelelement dat het bedrijf onderscheidt in de competitieve sector van de duurzame energie. Door een gefragmenteerde markt voor zonne-energie te consolideren via fusies en overnames, verbetert SinglePoint de winstgevendheid terwijl de uitstekende klantervaring behouden blijft. Met name de overname van Boston Solar, een leider op de markt voor hernieuwbare energie in Massachusetts, heeft de omzet van SinglePoint naar ongeveer $25 miljoen gebracht in boekjaar 2022, een stijging ten opzichte van $17,6 miljoen in boekjaar 2021.

 

De verticale integratie van het bedrijf garandeert kwaliteitscontrole over het gehele spectrum van de activiteiten, van leadgeneratie tot engineering en constructie. De samenwerking van SinglePoint met de bekende sportclub Boston Red Sox voor een zonnestelsel in de MGM Music Hall in Fenway, erkend als een topaannemer, getuigt verder van zijn streven naar uitmuntendheid en marktaanwezigheid.

 

Naast zonne-energie omvat de diversificatiestrategie van SinglePoint ook uitstapjes naar luchtzuivering en het opladen van elektrische voertuigen, in lijn met de evoluerende markttrends. De recente overname van Box Pure Air LLC, nu een volledige dochteronderneming, positioneert SinglePoint om te profiteren van de substantiële omzetgroeimogelijkheden in de sector voor verbetering van de binnenlucht kwaliteit. De toewijding van het bedrijf om groeimogelijkheden te verkennen blijkt duidelijk uit de overname van de resterende 49% van Box Pure Air. SinglePoint is op de beurs een penny stock die in 2023 belabberd heeft gepresteerd.

 

11.                 iSun Inc. (ISUN)

iSun Inc. loopt voorop op het gebied van elektrificatietechnologie en kan bogen op een verleden van innovatie in de energiesector sinds 1972. Met een vooraanstaande staat van dienst in het bedienen van Fortune 500-bedrijven en het installeren van meer dan 600 megawatt aan zonnesystemen, is iSun uitgegroeid tot een prominente speler op het gebied van zonne-energie en schone mobiliteitsinfrastructuur.

 

Een opmerkelijke ontwikkeling is dat iSun onlangs een strategisch partnerschap is aangegaan met Cleantech Industry Resources, LLC (CIR). Dankzij deze samenwerking kan iSun zich concentreren op de belangrijkste kant-en-klare EPC-activiteiten, terwijl CIR zich richt op het uitbreiden van de sectoren ontwikkeling-as-a-service en technische diensten. Deze synergetische alliantie positioneert iSun voor aanzienlijke vooruitgang in het steeds evoluerende energielandschap.

 

Vanuit financieel perspectief getuigt iSun van veerkracht en groei: de omzet in het derde kwartaal van 2023 is gestegen naar $27,9 miljoen, wat een indrukwekkende stijging van 47% betekent ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Het bedrijf herhaalt vol vertrouwen zijn vooruitzichten en verwacht in 2023 een totale omzet van $95 tot 100 miljoen, met een opmerkelijke groei van 24-31% ten opzichte van het voorgaande jaar.

 

Samenvattend komt iSun Inc. naar voren als een vooruitstrevende krachtpatser in de energiesector, die gebruik maakt van haar uitgebreide ervaring en innovatieve strategieën om een belangrijke rol te spelen in het zich ontwikkelende landschap van schone en hernieuwbare energieoplossingen. Ook iSun is een penny stock die in 2023 de aandeelhouders weinig voldoening bood. Het valt nog af te wachten of 2024 beter wordt.

 

Niet alle aandelen zullen in koers stijgen (of dalen). Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator of de online training https://beleggen.com/training

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.