Aandeel van de Week: SPDR S&P Biotech

XBI Weekly

XBI Weekly

Deze week heeft OptieAcademy gekozen voor de ETF SPDR S&P Biotech (tickersymbol XBI) als Aandeel van de Week. XBI is een Amerikaanse ETF die de biotech-sector volgt. Enkele van bekende en onbekende biotechfondsen zijn: Repligen Corp., Sarepta Therapeutics, Arena Pharmaceuticals, Gilead Sciences en Myriad Genetics.

Sinds de top rond 2,50 begin dit jaar is deze ETF circa 33% gedaald. Rond $120 lijkt XBI evenwel een bodem te hebben gevonden. Momenteel noteert XBI rond $124 en zien we kansen voor een longpositie. Een rebound richting ons minimale koersdoel $130 tot $135 achten we op korte termijn wel mogelijk en op lange termijn $145 tot $150.

Over XBI
XBI is een Amerikaanse ETF die een mandje van 54 biotech-fondsen ´trackt´. In plaats van zelf in individuele biotechaandelen te beleggen, volstaat het kopen van een mandje van aandelen middels deze zeer goed verhandelbare ETF. De ‘net assets’ bedragen circa $1 miljard en het volume van XBI bedraagt gemiddeld een slordige 900 duizend stuks per dag. Meer info kunt u vinden op de corporate website van XBI.

Daggrafiek XBI

XBI Daily

XBI Daily

Op bovenstaande daggrafiek is de forse daling te zien vanaf de top rond $172 die in februari dit jaar werd gevormd. Sindsdien is het aandeel met ongeveer 33% gekelderd. Vanaf het dieptepunt in april rond 5 is de ETF wat gestegen tot 4. XBI lijkt steun te hebben gevonden bij de steunzone $115/$120. Zolang het aandeel boven het steunniveau rond $115 standhoudt, vinden we het XBI interessant om een longpositie in te nemen.

Uurgrafiek XBI

XBI Hourly

XBI Hourly

Bovenstaande uurgrafiek van XBI toont een fraai consolidatiedriehoekspatroon aan met een steunzone rond $120. Lagere toppen zijn te vinden rond $135 respectievelijk $130 en $125. De voortschrijdende gemiddelden (10,20,40 respectievelijk 47) geven aan dat de lucht nog niet is geklaard. Deze fungeren als stevige weerstandszone rond $125 op uurbasis. Een longpositie voor een ritje richting $130 tot $135 is naar onze bescheiden mening rond $124 opportuun met een krappe stop-loss onder $120. 

Eerste weerstand:       $127
Tweede weerstand:     $130,70
Eerste steun:             $119
Tweede steun:           $15,31

Opties verhandelbaar op XBI
U kunt met eenvoudig opties inspelen op XBI die op de Amerikaanse beurs verhandeld worden. We zijn op dit moment positief gestemd ten aanzien van de XBI, zeker gezien het feit dat het aandeel boven de steunzone rond $115 tot $120 noteert. We hebben nog geen positie ingenomen. We kunnen met ´sec´calls (dus alleen gekochte calls) beginnen en de positie vervolgens eventueel uit te breiden naar een driepoot long.

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected] 

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in SPDR S&P Biotech (XBI). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.