Als je belegt met geleend geld, let hier dan op

Wanneer je belegt, kan het verleidelijk zijn om geld te beleggen dat je eigenlijk niet bezit. Menig belegger beschouwd lenen in dat geval als een goed initiatief, terwijl het ook de nodige risico’s met zich mee kan brengen. Zaak is daarom dat je niet alleen weerbaar bent tegen verschillende invloeden van buitenaf, maar ook dat je zelf weet hoe je het best met dit geleende geld om kunt gaan. Als je belegt met geleend geld, is het praktisch om de volgende zaken in gedachten te houden. 

1. Vergelijk de lening

Zodra je begint met beleggen middels geleend geld doe je er jezelf enkel goed aan om leningen te vergelijken en te kijken wat de meest voordelige lening is voor jouw situatie. Op leningen.nl doe je dit eenvoudig en snel door het doel van je lening aan te geven en het gewenste bedrag in te vullen. Automatisch wordt er voor jou naar een passende lening gezocht, waarmee gemiddeld zo’n 550 euro wordt bespaard. Kijk hier voor een overzicht van zakelijke leningen.

2. Oplichterij

Erger dan je eigen geld kwijtraken door middel van beleggen, is geleend geld kwijtraken door middel van beleggen. Nog al te vaak worden ook Nederlandse beleggers door verschillende oplichters benaderd, en geloof het of niet, maar we trappen er massaal in. Oplichters leggen je hierbij de veelbelovendste aanbiedingen voor, die achteraf zeer onveilig blijken te zijn. Wil je zeker weten dat een voorgeschotelde aanbieding goed zit? Op de site van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) kun je controleren of de partij die jou een aanbod doet over de benodigde vergunningen bezit.

3. Verspreid je belegging

Bijna net zo onveilig als oplichterij, is om het geleende geld waarmee je belegt, niet te verspreiden. Al het geleende geld inzetten op een bepaalde belegging, zorgt dat je uiteindelijk alles, maar ook niets kunt hebben. Spreid daarom, met name het geleende geld, over verschillende beleggingscategorieen en eventueel ook over verschillende producten. Zo voorkom je dat je bij een enkele tegenslag je hele vermogen, of in ieder geval een groot deel daarvan, verliest.

4. Lange termijn

Dat er bij beleggen altijd sprake is van een marktrisico, is niets nieuws. Houdt er hierbij dus rekening mee dat je beleggingen voor een termijn van vijf jaar, over vijf jaar aanzienlijk minder waard zijn dan nu. Probeer daarom altijd te beleggen voor de lange termijn, zodat de kans dat het geleende geld in rook opgaat, verkleind.

Meer over succesvol beleggen op donderdagavond om 20 uur tijdens de LIVE online training:  

“Hoe succesvol beleggen zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën.”

Zeer waardevol voor zowel beginnende en meer ervaren beleggers. Ik onthul hierin 3 belangrijke geheimen:

Geheim # 1 Hoe u 20,6% rendement per jaar maakt zonder stress en in minder dan 10 minuten per week met behulp van het geheime systeem dat succesvolle beleggers gebruiken.

Geheim # 2 Waarom je maar 250 euro nodig hebt om te beleggen en geen jarenlange training nodig hebt of jaren te moeten wachten op het resultaat.

Geheim # 3 Waarom dure bankiers of beleggingsadviseurs je schade toebrengen en niet jouw belang voorop stellen (ben je de financiële crisis vergeten, die door de bankiers is begonnen?)

Meld je aan op https://beleggen.com/training

Ik hoop dat je er bij bent!

Met vriendelijke groet,

Harm van Wijk

PS de online training “Succesvol beleggen in nog geen 10 minuten per week.” onthult wat elke belegger moet weten over selecteren van winnende aandelen. Meld u nu aan: https://beleggen.com/training

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.