Flinke stijging voor de boeg?

De ‘tides’ suggereren dat er na deze week een fase aankomt van – in elk geval qua tijd – een flinke stijging. Laten we de stappen voor een analyse weer doorlopen. Waar ligt volgens de ‘tides’ de bodem, met andere woorden: wanneer kan een beursstijging beginnen? Voor een bodem kijken we naar de ‘low tides with the smallest value’.

tides

Wanneer de laagste waterstanden het geringst zijn, is sprake van de minste ‘gravitational forces’. Die lage aantrekkingskracht van de zon en de maan ten opzichte van de aarde is ook van betekenis voor het vinden van een bodem op de beurzen. We zien in dit overzicht dat vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 november een waarde geven van -18 cm. In de nautische software kan ik doorklikken naar de achterliggende, niet-afgeronde, gegevens. De waarden zijn dan respectievelijk -18 cm, -19 cm en -17 cm. Met andere woorden, het zwaartepunt ligt op zaterdag 6 november. Een bodem op zaterdag kan niet, dus dat betekent dat de beurzen op vrijdag 5 november of maandag 8 november een bodem vormen. Laten we zien wat de ’tidal sum’ ons kan vertellen.

tides

De ‘tidal sum’ geeft eveneens een hoogste waarde op zaterdag 6 november (685 cm). Het verschil met vrijdag 5 november is echter maar 1 cm (684 cm). Klik ik door naar alle achterliggende waarden van vrijdag 5 en zaterdag 6 november dan geeft dat als uitkomst resp. 686 cm en 685 cm. Kortom, een lichte voorkeur bestaat voor vrijdag 5 november als bodem, plus of min 1 dag marge.

Tot slot werpen we nog een blik op de zogenaamd ‘Spiral Calendar’. We zien dat ook hier 5 november maar liefst 5x vermeld staat. Zondag 7 november wordt 3x vermeld en ook 3 november staat 3x genoemd.

tides

Samenvattend geven de ‘tides’, de ‘tidal sum’ en de Spiral Calendar argumenten om op vrijdag 5 november een belangrijke bodem te verwachten. De ‘tides’ zeggen voorts dat er een wat langere periode van stijging volgt op deze bodem.

Elmer Hogervorst

www.hogervorstadvies.nl


http://www.twitter.com/goudtekoop

Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’.
U kunt gratis het exemplaar van 18 oktober 2010 hier downloaden. Stuur Elmer een email om zonder verdere verplichtingen een gratis exemplaar te ontvangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.