Aandeel van de Week 36: United Technologies in de lift

United Technologies

Deze week krijgt u van OptieAcademy het Amerikaanse United Technologies als Aandeel van de Week gepresenteerd. United Technologies is een Amerikaanse toonaangevende onderneming die actief is in de defensie-, lucht- en ruimtevaartindustrie. Het aandeel maakt deel uit van de Dow Jones Index. Het aandeel wordt op de NYSE verhandeld onder het tickersymbol UTX.

Op bovenstaande weekgrafiek is duidelijk te zien dat het aandeel al jaren in een stevige uptrend zit, waarbij het dit jaar een all time high heeft bereikt van $120,66. Rond $103 bevindt zich een stevig steunniveau. Ondanks dat het aandeel sterk is gestegen, verwachten we niet direct een forse terugval. Omdat de wereld ‘in brand staat’, getuige de conflicthaarden in het Midden-Oosten en Oekraïne, is dat gunstig voor de defensie-industrie waarin United Technologies actief is. We verwachten dat United Technologies de komende tijd rustig in de lift blijft zitten en richting $112 blijft bewegen. Rond dat niveau bevindt zich een weerstand, wat eerder een steunniveau was. Vandaag hebben we voor onze klanten een optiestrategie opgetuigd, die van zo’n stijging profiteert.
Daggrafiek United Technologies

United Technologies Daily Chart OptieAcademy

United Technologies Daily Chart OptieAcademy

United Technologies daalde in de zomermaanden bijna 15% en bereikte een bodem rond $103. Het aandeel zette sinds begin augustus een herstel in en vormde een hogere bodem rond $108. Zolang het aandeel boven de steunzone rond $103 weet te blijven, zijn we positief gestemd, met als eerste koersdoel $112.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $110,46.
Tweede weerstand: $112.
Eerste steun: $107,71.
Tweede steun: $103,14.

Over United Technologies
United Technologies United levert hoogtechnologische producten en diensten aan defensie en is actief in de luchtvaar- en ruimtevaarttindustrie middels de volgende ondernemingen: Pratt & Whitney, Hamilton Sundstrand en Sikorsky.

Dochterondernemingen Otis (liften), Carrier en UTC Fire & Security leveren producten en diensten aan de overheid, de infrastructuursector en woningbouw.

Fundamentele analyse United Technologies
De fundamentele analyse desk van OptieAcademy (o.a. André Lutmers) stelt dat de huidige geopolitieke ontwikkelingen de NAVO en de Verenigde Staten zullen dwingen tot grotere defensie-inspanningen, wat gunstig kan zijn voor United Technologies. Daarnaast heeft het onderstaande kengetallen verzameld:

Marktkapitalisatie: $99,8 miljard.
Omzet: $66,2 miljard (volledig boekjaar)
Dividendrendement: 2,2%.
Koers/winst-verhouding: 17,4.
Koers/winst-groeiratio (price/earning growth): 1,5.
De ‘PEG-ratio’ wordt berekend door koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst.

Op 20 oktober rapporteert United Technologies de derdekwartaalresultaten. Meer informatie over United Technologies vindt u op de corporate website…

Opties op United Technologies
Op United Technologies zijn opties genoteerd die op de Amerikaanse markt verhandelbaar zijn. Vandaag hebben we een optiespread opgezet, die we exclusief aan de OptieAanbevelingen-abonnees hebben gecommuniceerd.

BeursBulletin/OptieAcademy Live Trading met Opties
Wilt u ook leren hoe kansrijke opties te selecteren of andere winstgevende optiestrategieën op te zetten? Kom dan naar onze Masterclass Live Trading met Opties op vrijdag 26 september.

Gedurende de handelsdag zullen Harm van Wijk, Jan Robert Schutte en Harry Klip live setups en triggers behandelen en mogelijke kansen benutten in de markt met opties.

  • Live Trading o.b.v. cyclus methode
  • Winstkansen vergroten, risico’s beperken
  • Timing technieken o.b.v. cyclusmethode
  • Goed moneymanagement toe te passen
  • Trading-journaal dat u als deelnemer ook van ons zult ontvangen.

Wij zullen live gaan handelen zodra er kansen zijn en u kunt desgewenst ook live gaan traden of anders kennis te nemen van de praktijk.

Deze geheel verzorgde dag voor € 297 (inclusief BTW) zal op vrijdag 26 september op de Golfclub Kromme Rijn te Bunnik plaatsvinden van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Als u interesse heeft in deze praktijkgerichte Live Trading Masterclass, dan vernemen we dat graag van u.

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in United Technologies (UTX). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.