Als je zoveel geld hebt, waarom werk je dan nog?

Zou Warren Buffett die vraag wel eens krijgen? Hij bezit $ 45 miljard en is 80. Hij zou toch wel de eerste zijn, die zou kunnen stoppen met werken. Ik heb het vermoeden dat het antwoord van Warren Buffett niet heel veel anders, dan dat van veel andere rijke ondernemers zou zijn.

Dat antwoord is: wat moet je met je leven als je niet meer dat zou doen wat je ontzettend leuk vindt om te doen? Hoe lang is op een warm strand liggen leuk? Hoe vaak moet je exotische landen bezoeken en dat maar leuk blijven vinden? Hoe lang kan je in je eigen zwembad dobberen tot je het zat wordt?

Niets zo motiverend als een wedstrijdje

Nu vind ik van mezelf dat ik nog niet rijk genoeg ben om te kunnen denken aan stoppen met werken, maar stel even dat ik nu ‘rijk genoeg’ zou zijn, zou ik mijn leven dan willen veranderen? Eerlijk gezegd denk ik het niet. Ik heb jaren geleden heel bewust gekozen wat ik wilde doen en ben er naar gaan leven. Daarbij hoort nog altijd geld verdienen, ook als ik in de situatie zou verkeren genoeg geld te hebben. Dit omdat in geld verdienen ook een stukje uitdaging zit. Niets is zo motiverend als een wedstrijdje, al is het maar met jezelf.

Is Warren Buffett hartstikke gek?

Wat moet je met je leven als je geen doelen meer zou hebben? Als je niet meer zou mogen doen wat je echt leuk vindt? Warren Buffett lijkt hartstikke gek dat hij nog zo hard werkt, maar de beste man is nu eenmaal wel extreem goed in wat hij doet. Als dat toch is waar hij het liefste mee bezig is, waarom zou hij dan op een of ander exotisch strand moeten gaan liggen?

Slechte keuze gemaakt?

Op het moment dat iemand mij vraagt waarom ik nog werk, dan denk ik dat zo iemand eigenlijk zegt: ik heb zelf een slechte keuze gemaakt in mijn leven en ik zou zelf direct stoppen met die slechte keuze als ik maar genoeg geld had om dat te doen.

Persoonlijk heb ik enkele jaren geleden echter heel bewust de keuze gemaakt om te leven zoals ik leef. Waarom doe ik dus wat ik doe? Simpel, omdat ik het ontzettend leuk vind. In geld gemeten ben ik nog niet schatrijk, maar gezien hoe ik mijn leven kan inrichten, ben ik ontzettend rijk. Er is immers meer in het leven dan geld verdienen. Als je je dat ook bewust bent, en als je je leven bewust leeft, dan kan het leven heel mooi zijn. Ik ben een gelukkig mens en zover ik begrepen heb, is Warren Buffett dat ook.

Tom Lassing, www.beursbox.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.