Draaien of niet draaien? (deel III)

Twee weken geleden liet ik zien dat de Spiral Calendar en de ‘tides’ elkaar tegenspraken. Vorige week gaf ik aan dat vermoedelijk zowel de Spiral Calendar als de ‘tides’ gelijk zouden krijgen wanneer de beurs een top zou maken op vrijdag 25 juni. Dat bleek niet het geval, waardoor vorige week vrijdag geen top maar juist een bodem te zien was. Wat zeggen de ‘tides’ en de Spiral Calendar voor de komende periode?

Na de hoge waterstanden van 23-25 juni kijken we deze week juist weer naar de lage waterstanden. De lage waterstanden met de hoogste waarden vertellen ons wanneer in principe een top verwacht mag worden. In het waterstandenoverzicht zien we dat het harmonische station ‘The Battery Park’ zowel op zaterdag 3 juli als op zondag 4 juli een waterstand verwacht van 45 cm. Zoals vorige week aangegeven, kunnen we in de nautische software doorklikken naar de achterliggende gegevens, op zoek naar de oorspronkelijke, niet-afgeronde getallen.

Spiral Calendar

Voor zaterdag 3 juli zien we dan 45 cm en voor zondag 4 juli 44 cm. Dat betekent dat zaterdag de meeste kans geeft op een top. Normaliter geeft dit een draaipunt op vrijdag 2 juli of maandag 5 juli. Nota bene: ik heb het hier over een top die normaliter verwacht mag worden. Mijn zelf ontwikkelde inversie-indicator zegt echter dat we op 29 juni een dubbele inversie hebben, hetgeen in principe betekent dat we behalve een bodem op 29 juni plus of min 1 dag tegelijk ook weer een top maken. Vanuit deze top bezien, is mijn verwachting dat we niet gaan stijgen richting 2-5 juli, maar juist gaan dalen.

Spiral Calendar

Kijken we voorts naar de Tidal Sum (de optelsom van alle extremen per etmaal) om bevestiging te krijgen van ons draaipunt, dan valt op dat deze niet 3 of 4 juli maar dinsdag 6 juli aangeeft. Vermoedelijk is maandag 5 of eventueel dinsdag 6 juli daarmee het draaipunt. Laten we eens kijken wat de Spiral Calendar zegt.

Spiral Calendar

De Spiral Calendar geeft eveneens veel ‘spirals’ op of rondom 1, 2, 3, 4 en 5 juli. Wat opvalt, is dat 13 juli 2009, 14 april 2010, 26 april 2010 en 13 mei 2010 belangrijke draaipunten waren. Op 26 april 2010 zagen we vooralsnog de top van Wall Street en de AEX in 2010. De goudprijs is nagenoeg een kopie van Wall Street: ook daar zien we dezelfde draaipunten terugkeren.

Spiral Calendar

Elmer Hogervorst
www.goudtekoop.nl
www.hogervorstadvies.nl

Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’. U kunt gratis het exemplaar van 14 juni 2010 hier downloaden. Zonder verdere verplichtingen een gratis exemplaar ontvangen? Vul hier uw e-mailadres in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.