Optie Trade van de Week: Short Strangle PepsiCo

PepsiCo Weekly

PepsiCo Weekly

Deze week krijgt u van OptieAcademy een short strangle op PepsiCo als Optie Trade van de Week gepresenteerd. PepsiCo is met tickersymbol PEP aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.

Fundamentele analyse PepsiCo:
PepsiCo is een Amerikaans concern dat een breed scala aan voedingsmiddelen en softdrinks produceert. PepsiCo produceert en verkoopt een zeer grote verscheidenheid aan koolzuurdranken en dranken zonder koolzuur.

Verder maakt het bedrijf zoutjes, zoetwaren en graansnacks. Het portfolio van PepsiCo omvat 22 merken met ieder een jaarlijkse omzet van meer dan $1 miljard, zoals Pepsi-Cola, 7-Up, Quaker Oats ontbijtproducten, Gatorade sportdrank, Frito-Lay, Lay’s en Smith’s chips en Tropicana vruchtensappen.

Income Statement PepsiCo:
Onderstaande grafiek geeft de omzet, de winstmarge en het netto-resultaat op kwartaalbasis weer.

PepsiCo Income Statement

PepsiCo Income Statement

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:
– Marktkapitalisatie: $144,7 miljard.
– Omzet: $66,9 miljard.
– Dividendrendement: 2,6%.
– Koers/winst-verhouding: 21,4.
– PEG (koers/winst/groei)-ratio: 2,84.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter. Op woensdag 11 februari publiceert PepsiCo voorbeurs de vierdekwartaalresultaten van boekjaar 2014.

PepsiCo Daily

PepsiCo Daily

Daggrafiek PepsiCo

PepsiCo heeft na een korte dip in december de stijgende trend proberen te hervatten, maar strandde op de weerstand bij $98. Daarmee lijkt PepsiCo een lagere top te hebben gevormd ten opzichte van de top in december van $100,70. In oktober afgelopen jaar bereikte het aandeel een low van $89,82. Vervolgens herstelde het aandeel sterk tot net boven de $100 eind december, waarna het aandeel corrigeerde tot $92,43. Hierdoor werd een consolidatiedriehoek gevormd, waarin PepsiCo nog steeds gevangen zit.

De stijgende exponentiële moving averages (10, 20, 40 en 47) kunnen als steunzone fungeren voor de koers. Momenteel noteert het aandeel circa en we achten een consolidatie binnen de trading range van circa het meest waarschijnlijke scenario. Weerstand ligt bij $100 terwijl een stevige steunzone bij $92 ligt. Vandaar dat we rond deze waarden een short strangle voor februari hebben opgezet. Stop-loss niveaus die we hanteren liggen dan ook bij deze waarden.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $97,91.
Tweede weerstand: $100,70.
Eerste steun: $92,43.
Tweede steun: $89,82.

Short Strangle PepsiCo
Onlangs hebben we een short strangle opgezet in PepsiCo, die we ook aan onze OptieAanbevelingen-abonnees hebben gecommuniceerd. We kozen voor een ‘7,50-punten’ short strangle voor februari: we schreven een call respectievelijk en put met ongelijke uitoefenprijzen die ver uitelkaar liggen, om zo voldoende ruimte te houden bij een beweging. Maximale winst bedraagt de ontvangen premie. Verlies wordt geleden als de koers bij expiratiekoers onder de geschreven put-strike respectievelijk boven de geschreven call-strike noteert. We zullen actie ondernemen zodra de koers de geschreven optiestrike ruim doorkruist.

Wat is een Short Strangle?
Bij een short strangle wordt zowel een put als een call met dezelfde expiratiemaand geschreven met niet gelijke uitoefenprijzen. Een ezelsbruggetje hierbij is dat de ng in strangle staat voor ‘niet gelijk’. We hebben een Short Strangle opgezet met februari-opties: waarvoor we in totaal $178 ($1,78*100) per strangle hebben ontvangen. We zijn derhalve tot de februari-expiratie de plicht aangegaan om enerzijds 100 aandelen af te nemen respectievelijk te leveren voor een bepaalde prijs. We hoeven echter niet tot expiratie te blijven zitten en kunnen deze positie ook ervoor sluiten danwel aanpassen.

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]
Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in PepsiCo (PEP). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.