Trading dag update 3 maart 2016

DAX

De Dax is keurig tot het 50% correctieniveau gedaald en heeft daar conform verwachting de mid cycle low gezet. Daaruit volgde dat de Dax zeer waarschijnlijk verder zou stijgen, hetgeen eveneens gebeurd is. De komende dagen verwacht ik een top in de markt.

Dax future weekchart

Dax future weekchart

Voordat we ingaan op de dagchart, wil ik nog even naar de weekchart kijken. Zoals in eerdere blogs gemeld, zitten we in de beginfase van de weekcyclus en die is traditioneel het meest bullish, zelfs als de trend neerwaarts is. We zitten nu in de derde bar van de nieuwe weekcyclus. Mocht deze weekcyclus bearish zijn, dan verwacht ik een top tussen week 3 en 8, want in deze periode ligt de gemiddelde top in een dalende markt. Let wel, ik weet dat natuurlijk niet van tevoren, de markt verschaft mij dan het signaal.

Dax future dagchart

In de dagchart zien we, zoals in de inleiding reeds vermeld, dat de mid cycle low, keurig op het 50% correctieniveau werd gezet. Dit was dag negen van de cyclus. Wij noteren thans de 15e dag van de cyclus. Je zou dus zeggen, bij een gemiddelde van 20 dagen, dat de top dichtbij is, zelfs uitgaande van right translation. Het eerste koersdoel en weerstand rond 9850-9900 is inmiddels gehaald. Ik sluit niet uit dat de markt nog een prikker richting 10000 laat zien, maar dat zou dan tijdelijk moeten zijn. Het is nu wachten op een duidelijk signaal in de markt dat de dagtop gezet is. Gisteren zagen we een zogenaamde NRB (Narrow Range Bar). Ik zie in de intraday charts nog steeds stijgende trends, dus een echt signaal is nog niet gegeven. Vanmorgen zien we wel zwakte en normaal gesproken zou de 240′ cyclus nog afgemaakt moeten worden. Dat betekent een mogelijke correctieruimte tot rond 9600, alvorens we aan de laatste 240′ cyclus van de dagcyclus beginnen. Deze kan dan eventueel kort boven de top uitstijgen, maar is per saldo dan meer geschikt voor short posities, omdat deze meer bearish van aard is. Immers, we zitten dan in de eindfase van de dagcyclus en dat zien we terug in de kortere cycli.

Bund future dagchart

In de blog van vorige week gaf ik al aan dat ik op dit moment geen voorstander ben van longposities in de Bund (swingposities) omdat de koers veel te ver weg staat van de MA banden en de MA200. We zien dat de Bund de laatste drie dagen 150 basispunten heeft ingeleverd en thans de MA20 test. De dagcyclus noteert de 13e dag. Daytraders kregen de afgelopen twee dagen al wat kansen op shorts. Een herstel tot rond 166 is dan mogelijk weer een aardige pullback voor nieuwe shorts tot het einde van de dagcyclus.

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op ‘cyclustrader’ op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Nieuwe 3-daagse trading cursus 15, 16 en 17 april

Er staat weer een 3-daagse trading cursus gepland. In deze cursus leg ik in detail uit hoe ik handel. Achtergronden, setups, indicatoren, charts, alles komt aan bod. Alle informatie daarover vinden jullie op http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

Indien er belangstelling is, dan gaarne mij een mail sturen: [email protected]

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2940, tweede steun 2800, eerste weerstand 3060, tweede weerstand 3150;

Dax future: eerste steun 9600, tweede steun 9150, eerste weerstand 9900, tweede weerstand 10150;

Bund future: eerste steun 164.00, tweede steun 163.30, eerste weerstand 166.00 tweede weerstand 166.60;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.