AEX-verwachting 10 november 2020: alle zorgen zijn vergeten

AEX 240

De AEX-index schoot in november keihard omhoog. In oktober doorbrak de index het steunniveau, maar daarmee werden beleggers massaal op het verkeerde been gezet. Zonder aarzeling schoot de AEX van onder de steun rond grofweg 535 dwars door de weerstand rond 575 punten om te pauzeren net onder de 600 puntengrens.

Download Nu ‘7 geheimen van succesvol beleggen’ omdat u dan winst kunt gaan maken op de beurs.

Beleggen op de beurs is een goed idee, omdat u dan uw vermogen in tact laat en zelfs kunt laten groeien. Maar u moet wel weten wat u moet doen. Download nu de gratis handleiding ‘7 Geheimen van Succesvol Beleggen’  op  https://www.30aandelen.nl/optin-goud1597654353177

Een groot aantal aandelen in een dalende trend

Afgelopen week waren wij getuige van een van de sterkste stijgingen uit de geschiedenis. De uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in combinatie met het nieuws dat een vaccin voor 90% betrouwbaar is, gaf beleggers vertrouwen. De opvoering van het aantal en de intensiteit van de lockdown’s wereldwijd die de economie ongekend hard treffen, werden snel vergeten.

Het sentiment onder beleggers sloeg om als een blad aan de boom

De jaargrafiek zit nog steeds in een stijgende trend, al neemt het enthousiasme wel af. Sinds 2009, de start van een nieuwe cyclus, is de AEX gestegen van circa 200 punten naar 600 punten. De AEX-index opende in 2020 boven de 600-puntengrens, dook vrij snel onder de 400-puntengrens, maar heeft het verlies van dit jaar al weer vrijwel ongedaan gemaakt. De Dow Jones index scherpte zelfs de all time high aan en is sinds maart bijna verdubbeld. Problemen? Welke problemen?

Veel aandelen staan er nog steeds slecht voor

Veel aandelen staan voor 2020 nog in de min. Uitzonderingen zijn Alfen (+246%), Kiadis (+158%) en Adyen (+113%). Unibail Rodamco verloor ruim 63%, op de hielen gezeten door Fugro met een daling van 62% en Air France KLM met een koersdaling van 58%. De maatregelen van de overheden richten grote schade aan op Beursplein 5. De schade voor het midden- en kleinbedrijf is echter nog vele malen groter en in veel gevallen is dit onomkeerbaar.

AEX kwartaal

Het meest positieve deel is achter de rug

In de kwartaalgrafiek zien we sinds 2009 twee kwartaalcycli. De grote vraag is of aan het begin van dit jaar er een nieuwe kwartaalcyclus bodem is gevormd. In dat geval zouden we gestart kunnen zijn met een nieuwe, de derde, kwartaalcyclus. Mogelijk brengt deze cyclus de AEX boven het jaarrecord rond 630 punten. De grote stijging in november zou kunnen duiden op een nieuwe cyclus, al is dit nog niet helemaal zeker.

Is de kwartaalcyclus bij de AEX afgerond?

De eerste kwartaalcyclus eindigde in 2016. De tweede kwartaalcyclus heeft een bodem gevormd of is nog op zoek naar de bodem. De indicatoren geven hierover geen uitsluitsel. Wanneer we uitgaan van een bodem rond 400 punten, dan kunnen we tijdens de derde cyclus ons opmaken voor een aanval op de 632-puntengrens.

De 10 gewoontes van succesvolle ondernemers

Hoe word ik een succesvol ondernemer? Het antwoord op deze vraag zal iedereen, ook niet-ondernemers, interesseren.  Een betere ondernemer word je immers door als mens beter te worden. Iedere ondernemer droomt ervan om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen en de daaruit voortvloeiende gevolgen zoals vrijheid en geld. In dit rapport vindt u 10 gewoontes die succesvolle ondernemers gemeen hebben. Wil jij deze gratis handleiding? Bezoek dan onderstaande link:

https://www.30aandelen.nl/gewoontes

De snelle en felle daling van de AEX

De AEX daalde in een korte periode van 630 naar 390 punten. Een groot deel van deze daling is inmiddels gecorrigeerd, maar de grote vraag is of het einde van de kwartaalcyclus dan nu een feit is. We moeten nog steeds rekening houden met het feit dat na de eerste impulsbeweging, die inmiddels grotendeels is gecorrigeerd, er een nieuwe impulsbeweging volgt.

AEX maand

De start van een nieuwe maandcyclus

In maart 2020 is een nieuwe maandcyclus gestart, waarmee dus ook een nieuwe kwartaalcyclus zou kunnen zijn gestart. De maanden juni tot en met oktober zijn verloren maanden. De vrees onder beleggers heeft echter plotseling plaatsgemaakt voor hoop, getuige de sterk stijgende koersen sinds begin november.

AEX week

De AEX-index bevindt zich opnieuw in een stijgende trend

De maandgrafiek is weer op te delen in weekcycli. De eerste weekcyclus was zeer positief. De tweede weekcyclus is begin september gestart, maar de AEX was nog nauwelijks van zijn plaats gekomen. Hier is in november verandering in gekomen. De trend op weekbasis lijkt opnieuw omgeslagen in een stijgende trend. De lagere bodem lijkt een val geweest te zijn voor de beren.

AEX dag

De AEX breekt door de dubbele top

De voorgaande dagcyclus liep stuk op de weerstand rond 575 punten, waardoor een dubbele top werd gevormd. De daaropvolgende daling bracht de AEX van 575 punten naar onder de 535-puntengrens. Eind oktober is er een dagcyclusbodem gevormd waarmee de daling tot staan is gebracht. Deze nieuwe cyclus is zeer krachtig gestart waarbij de weerstand zonder problemen werd gepasseerd.

Meer dan de helft van de aandelen zit in een dalende trend

Door de daling van de voorgaande weken zitten er van de 30 aandelen nog slechts 13 aandelen in een stijgende trend. 17 aandelen zitten dus in een dalende trend. Bij de 30 indices zien we dat er nog slechts 5 indices in een stijgende trend zitten en 25 indices dus opnieuw in een dalende trend zitten op basis van de Trading Navigator. Veel indices zitten echter in een zijwaarts patroon, waardoor dit weer heel snel kan omslaan.

AEX 240

De AEX is overgestapt van een neutrale fase naar een stijgende trend

Wanneer we kijken naar de 240 minuten grafiek, dan is te zien dat de AEX-index van een neutrale fase is overgegaan in een stijgende trend. De AEX-index wist de weerstand rond 575 punten te passeren, nadat de voorgaande bodem doorbroken. Veel beleggers lijken hierdoor op het verkeerde been gezet te zijn.

Europa staat er nog steeds slecht voor

Op donderdag 15 oktober is een nieuwe dagcyclusbodem gevormd, waarna de tweede dagcyclus is begonnen. Het lijkt erop dat op maandag 2 november een nieuwe dagcyclus van start is gegaan. De Europese indices zoals de Duitse DAX, de Franse CAC40, de Euronext 100 en de Eurostoxx50 maken, ondanks de stijging, nog steeds geen sterke indruk. De Eurostoxx50 heeft sinds het begin van het jaar circa 8% van zijn waarde ingeleverd.

Het beeld oogt opnieuw iets positiever

Het sentiment lijkt weer positiever te worden. Aangezien de meeste aandelen en indices nog steeds in een dalende trend verkeren, blijft de kans op een verdere daling nog steeds aanwezig. We volgen nog steeds de trend, hoewel dit in een neutrale fase natuurlijk lastig is. Het ergste van de crisis lijkt nog niet achter de rug, wanneer we naar de economische schade kijken. Beleggers lijken echter te verwachten dat we met een vaccin weer snel terug kunnen naar normaal.

Selecteer gratis 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

Download de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ zodat ook jij winst maakt op de beurs.

De handleiding is gratis en laat je zien hoe je succesvol belegt, zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën. Klik op de link om te downloaden: https://www.10stappen.com

Harm van Wijk

1 antwoord
  1. wouter
    wouter zegt:

    ja harm het gaat aardig goed nu ik heb de pfizer gekocht 200 op 36, nu f 38,90 ook de opties van rd zijn sijgend nu de cal f14 op 0,35 pharma en andere aandelen zijn in opgaande lijn van 0,75 naar 10,5unibal is verasend hoog nu f51 ,20 heb een caloptie op f 60 2 stuks maar hijloopt tot dec 2020 kan nu 246,00 euro winst pakken heb hem ingezet op 2,80 de gescheven put f 28 1 loopt tot sept 2021 verkocht op 3,99 nu 2,53 zet hem in op f 1,50
    wat gaat er in de maand dec gebeuren koffie dik kijken

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.