Erem+Nikken: Deutsche Bank, Deutsche Kraft!

In onze laatste bijdrage wezen wij u erop dat het beeld van de financiële waarden vanuit technisch oogpunt aan het verbeteren is. Als voorbeeld werd de koersgrafiek van Aegon tegen het licht gehouden. Inmiddels heeft de E+N MicroPortefeuille een positie ingenomen in dit fonds door middel van de aanschaf van een ABN AMRO Turbo Long op dit aandeel. Voor bevestiging zoekt een technisch analist altijd naar sectorgenoten. Indien deze fondsen ook een positief technisch vooruitzicht hebben dan dient dat als steuntje in de rug voor de neergelegde visie. Helemaal als blijkt dat sectorgenoten uit een ander land het beeld bevestigen. De E+N MicroPortefeuille kijkt niet slechts naar aandelen welke aan het Damrak  genoteerd staan. De focus is breder. Vandaag daarom aandacht voor een andere financiële waarde buiten Nederland: Deutsche Bank.   

Omgekeerd Hoofd Schouder Patroon: Bullish

In bijgeleverde grafiek ziet u dat de koers van Deutsche Bank al sinds het dieptepunt van eind juli in een stevig opwaarts gerichte beweging fluctueert. In de achterliggende weken kwam echter enigszins de klad in deze beweging. De sterke stijging is overgegaan in een meer zijwaarts verloop. De vorm welke dit zijwaartse verloop heeft aangenomen geeft echter aanleiding om dit aandeel vandaag bij u onder de aandacht te brengen.

In de grafiek ziet u een diagonaal dalende trendlijn en drie groene pijlen ingetekend staan. De combinatie van deze technische hulpmiddelen vormt een omgekeerd Hoofd Schouder patroon. In een stijgende beweging staat dit patroon in de Technische Analyse boeken bekend als een continuatie-patroon. U ziet dat de neklijn is doorbroken. Het startschot lijkt hiermee gegeven voor een voortzetting van de stijgende trendmatige beweging sinds eind juli.

RSI: Leidende Indicator zegt Ja!

De leidende indicator ondersteunt dit beeld. Allereerst is sprake van een duidelijke Bull Market Range. Daarnaast is de indicator bij de top van midden september netjes OB-geworden. In de recente adempauze van de laatste weken heeft de RSI daarnaast een mooie Positieve Reversal weten te zetten. De groene pijlen in de grafiek van de indicator accentueren deze set-up. De koersgrafiek van Deutsche Bank onderschrijft technisch gezien de neergelegde visie over de financiële waarden in het algemeen en de vorige week uitgesproken visie van Aegon in het bijzonder. Doet u ook mee? Klik op de onderstaande banner!

Disclaimer

EREM + NIKKEN is een merknaam van LeoMont BV. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Onze analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor onze analyses wordt gebruikt. De waarden waarop onze analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van de E+N Portefeuilles die opgebouwd zijn uit ABNAMRO Turbo’s. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie bezoek www.eremplusnikken.nl of e-mail naar [email protected]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.