Trading dag update 29 oktober 2015

Trading dag update 29 oktober 2015

Het leven is goed als je belegger bent. Er kan niets, maar dan ook niets gebeuren, want onze vriend Draghi en vriendin Yellen zorgen goed voor ons. Draghi heeft al vroeg zijn Sinterklaaspak aangetrokken om cadeautjes uit te delen. Ik vind het allemaal prima als trader, maar vraag mij werkelijk af of de centrale bankiers echt weten waar dit heen gaat.

Nog nooit waren de financiële markten zo sterk gedomineerd door uitspraken en handelingen van centrale bankiers. Gisteren luisterde ik naar een radio blog van Oliver Velez, een zeer ervaren en succesvolle US trader. Hij ga terecht aan: deze bull-market die normaal vier jaar duurt, bevindt zich thans in het zevende jaar. Wij gaan daarvoor een prijs betalen. Ik ben heel benieuwd. Mijn visie dat de grote cyclus nog niet gezet blijft staan, maar uiteraard handel ik met de markt mee en het grootste deel van mijn trades zijn derhalve long trades. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

DAX30-Full1215-Future3

Laten we naar de dagchart van de Dax future kijken. In de vorige blog gaf ik aan dat we qua telling aan een top konden denken, maar we mochten er pas naar handelen als de kortere trends deze visie bevestigen. Dat is niet gebeurd, de trend op uurbasis steeg onverminderd verder gaf keer op keer long setups voor daytraders. Natuurlijk groeien de bomen ook bij de Dax niet tot de hemel en moeten we ergens een top zien. De koers zit nu ruim 200 punten onder de MA200 en ik zie dat niveau niet meer gehaald worden in deze cyclus. Als ik tel dan kom ik nu uit op de 22e dag in de huidige cyclus. We zien vanmorgen al een eerste mogelijk topsignaal, namelijk een failed breakout boven de top van eergisteren (deze failed breakout werd gisterenavond al ingezet). Een daling tot 10600, mogelijk 10400 zou een zeer mooie kans opleveren voor nieuwe long posities. Bedenk namelijk dat deze cyclus zeer sterk is en mij lijkt de kans dat we snel hogere niveaus neerzetten we duidelijk aanwezig.

Bund future dagchart

Bund future dagchart

In de Bund tellen we thans de 14e dag van de lopende cyclus en ook hier zien we dat het werk van Draghi niet zonder effect is gebleven. De opwaartse trend (lees lagere yields) is duidelijk intact, al ben ik op dit niveau geen koper meer, omdat de koers te ver boven de stijgende MA banden staat. Zoals bekend wisselen trenddagen elkaar af met correctiedagen en na vijf dagen van flinke koersstijgingen zie ik hier thans geen niveau waar de balans uitslaat naar nieuwe posities. Het risico naar beneden is gewoon te groot, vergelijkbaar met de potentie naar boven. Een daling tot rond 157, het vorige uitbraakpunt, kan dan weer bekeken worden als mogelijk instapniveau, mits de markt daar natuurlijk op intraday niveau signalen afgeeft dat er inderdaad steun is.

Goud dagchart

Goud dagchart

We kijken tenslotte nog even naar het Goud en daar wil ik even een citaat aanhalen van mijn commentaar van twee weken geleden:” In de dagchart tellen we thans bar #10 en ook hier ziet het beeld er bullish uit. De koers stijgt nu wel even uit boven de dalende MA200 en we weten van eerdere keren dat een dergelijke uitbraak niet lang heeft geduurd. Dat past dan wel in het scenario dat we nu moeten afdalen tot de mid cycle low van de dagcyclus. Dit niveau zou ergens rond $1155-65 kunnen liggen, de voorgaande koerstoppen, die nu als potentiële steunzone fungeren.”

Welnu, inmiddels zijn we twee weken verder en de MA200 heeft inderdaad als weerstand gediend en de koers staat inmiddels in de koersdoelzone. Echter, dat ging niet soepel, getuige de diverse forse ‘spikes’ omhoog. Traders met te krappe stops worden hier dus telkens uitgestopt. Op dit moment is de koers bezig een nieuwe cyclusbodem neer te zetten. Aangezien deze correctie relatief mild verloopt, mogen wij verwachten dat er hier longkansen ontstaan en de koers dan in de volgende cyclus wel boven de MA200 uitstijgt. Ik wacht hier nog even op signalen op intradagbasis voor longs.

Cursus Trading met de cyclusmethode in het najaar (27-29 november)

Voor serieuze traders die het vak willen leren heb ik weer een driedaagse trading cursus gepland. In deze cursus leg ik weer alle facetten van mijn methode uit. Interesse? Kijk even naar:

http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3375, tweede steun 3300, eerste weerstand 3450, tweede weerstand 3500;

Dax future: eerste steun 10680, tweede steun 10400, eerste weerstand 11000, tweede weerstand 11250;

Bund future: eerste steun 157.15, tweede steun 155.75, eerste weerstand 158.60 tweede weerstand 160.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.