Trading dag update 4 september 2013

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Wegens drukke werkzaamheden die niet trading gerelateerd zijn vandaag een korte update over Dax en Bund.

In de dagchart van de Dax future zien we de lopende dagcyclus vandaag dag 11 noteren. We hebben hier volgens mij de mid cycle low drie dagen geleden gezien en vervolgens een herstel tot de inmiddels dalende MA banden op dagbasis. Exact op de cluster van de MA banden is het koersherstel tot stilstand gekomen en we zagen dan ook gisteren na de opening de koers steeds verder wegzakken. Ik ga ervan uit dat we de dalende beweging verder vervolgen, hetgeen in casu betekent dat we een daling onder de low rond 8100 zullen zien. Het eerstvolgende koersdoel ligt dan rond 7900. Vanochtend reeds gapvulling en alweer zwakte, dus lijken mij shortposities met een stop op 8210 een goede optie. Zolang we niet boven 8280 komen, is het beeld erg bearish.

Bund future dagchart

In de Bund ook een bearish plaatje, dat echter al langer aan de gang was. De dalende trend wordt netjes voortgezet, nadat de korte MA banden even werden getest tijdens een herstel van drie dagen. Nieuwe lows lijken mij dan ook meer waarschijnlijk dan een uitbraak boven 141. Swing traders die de trend volgen dienen rond 141 hun stop te hebben, aangezien een eventuele stijging boven deze top het koersbeeld even neutraliseert. Op de langere termijn blijft mijn koersdoel op 135 of lager liggen.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2720, tweede steun 2650, eerste weerstand 2775, tweede weerstand 2850;

Dax future: eerste steun 8100, tweede steun 7900, eerste weerstand 8280, tweede weerstand 8470;

Bund future: eerste steun 139.00, tweede steun 135, eerste weerstand 141.00 tweede weerstand 142.00

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.