Unibail Rodamco met 178% rendement

Unibail Rodamco vormt een hogere bodemUnibail Rodamco wist deze maand een hogere bodem te vormen ten opzichte van de bodem in juni. Dit is bemoedigend, zeker omdat het vastgoedfonds sinds 2009 in een stijgende trend zit. Sinds 2009 is Unibail Rodamco, ondanks de vastgoedcrisis meer dan verdubbeld.

Unibail Rodamco in stijgende trend

In de afgelopen 12 maanden klom Unibail Rodamco van € 130 naar boven € 200, om vervolgens weer gas terug te nemen. De hogere bodem zou weer een impuls kunnen geven aan de stijgende trend. Door de daling van de afgelopen maanden is echter ook een lagere top gevormd zodat het beeld neutraal is.

Covered call

Hoe kunnen we nu ook geld verdienen als Unibail Rodamco niet stijgt, maar neutraal blijft bewegen? We zetten hiervoor een covered call constructie op. Maar omdat de aandelenkoers in absolute zin hoog is, kiezen we voor Sprinters in plaats van de aandelen.

Ingebouwde stop loss

Het voordeel van de Sprinter is, naast de lagere investering, dat er tevens een ingebouwde stop loss in zit. Mocht Unibail Rodamco dus (ineens) onder de bodems zakken van de afgelopen 11 maanden, dan blijft de schade beperkt.

Kop-schouderpatroon

We kijken bijvoorbeeld naar de Unibail Rodamco Sprinter Long 158,00. De stoploss ligt dus ruim onder de steun, die rond € 165 ligt. Onder deze steun moeten we natuurlijk weg zijn, omdat dan de contouren van een kop-schouderpatroon op nog meer zwaar weer duiden. De koers van de Sprinters op het moment van schrijven is € 3,15.

Aankoop financieren

We kunnen deze aankoop gedeeltelijk financieren door het schrijven van de call 185 voor oktober waarvoor we circa € 1,90 ontvangen. In het slechtste geval worden de Sprinters uitgestopt en ontvangen we een restwaarde van € 1,15, namelijk het verschil tussen het financieringsniveau en de stoplos: € 158 minus € 146,50, gedeeld door 10 vanwege de ratio.

Schade beperkt

Het verlies is in dat geval 1000 (optiecontract is maal 100 en de Sprinters hebben een ratio 10) maal € 1,97 (€ 3,15 min € 1,15) maar de premie voor de calloptie (100 maal € 1,90) die we hebben ontvangen is dan (waarschijnlijk) verdiend. Op deze wijze wordt de schade dus beperkt tot € 1810 (1000 maal € 2 minus € 190).

Koers van Unibail Rodamco ongewijzigd

Als de koers van Unibail Rodamco ongewijzigd blijft, dan verdienen we dus de premie van de calls. Omdat we een investering hebben van € 2565 voor de margin en € 3150 voor de Sprinters, samen dus circa € 5715 komt het rendement in deze 32 dagen uit op 3,3%. Op jaarbasis is dat 38%.

Koers van Unibail Rodamco stijgt 2%

Als de koers van Unibail Rodamco met 2% stijgt, dan verdienen we dus de premie van de calls, maar ook geld op de Sprinters. De Sprinters zullen dan van € 3,15 stijgen naar € 3,50 zodat we hier ook nog eens € 356 verdienen. Samen met de € 190 aan premie komt het rendement op de investering van € 5700 dan in deze 32 dagen uit op 9,6%. Op jaarbasis is dat 109%.

Rendement op jaarbasis 178%

Stijgt Unibail Rodamco verder tot de uitoefenprijs van de optie of nog (veel) verder, dan verdienen we dus de tijdswaarde van de calls. De Sprinters zijn dan minimaal € 3,85 waard ((€ 185 minus € 146,50/10)) zodat de winst dan uitkomt op € 700 op de Sprinters plus € 190 op de opties. Op de investering van € 5700 komt het rendement dan in deze 32 dagen uit op 15,6%. Op jaarbasis is dat 178%.

Dekking

Het is wel goed om te realiseren dat de opties worden gesloten mochten de Sprinters worden uitgestopt omdat dan geen dekking meer aanwezig is. In het slechtste geval worden immers de Sprinters uitgestopt en schiet daarna de koers van Unibail Rodamco weer omhoog en dat risico willen we natuurlijk niet lopen.

Iedere maand ‘de huur ophalen’

Zolang de Sprinters niet worden uitgestopt, kunnen we iedere maand opnieuw out of money opties schrijven op Unibail Rodamco en zo iedere maand ‘de huur ophalen’.

Handleiding ‘Geld verdienen met opties’

Download de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.

+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren.

+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert.

+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie.

Kijk voor meer informatie op https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Drs. Harm van Wijk

www.beursbulletin.nl

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

2 antwoorden
 1. b van der Tas
  b van der Tas zegt:

  Harm,

  Volg je argumenten van restwaarde bij financiering niet. Kan hier een rekenfout zitten? De € 1.15 is niet gelijk aan je rekensom. En waar komt de de stoplos van € 146.50 vandaan, stoplos is toch op koers van € 158?

  Beantwoorden
 2. Harm van Wijk
  Harm van Wijk zegt:

  Er stond
  In het slechtste geval worden de Sprinters uitgestopt en ontvangen we een restwaarde van € 1,15, namelijk het verschil tussen het financieringsniveau en de stoplos: € 185 minus € 146,50, gedeeld door 10 vanwege de ratio.

  Dit was een typefout. Het moet natuurlijk zijn
  n het slechtste geval worden de Sprinters uitgestopt en ontvangen we een restwaarde van € 1,15, namelijk het verschil tussen het financieringsniveau en de stoplos: € 158 minus € 146,50, gedeeld door 10 vanwege de ratio. De berekening klopte wel, maar ik had 1 getal verkeerd overgenomen.

  Hartelijk dank voor de opmerkzaamheid!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.